Barometern > Nyheter

Sunday, 24 February, 03:58

Barometern - 31 jul 14 kl. 11:27

Bra normalskörd väntas i länet, men en rekordskörd i landet
En bra normalskörd väntas i länet, enligt Kalmar Lantmän, och Lantmännens första skördeprognos för Sverige under säsongen pekar mot en rekordskörd i landet i stort.
Är det en rekordskörd på gång också i Kalmar län, Alf-Gunnar Algotsson, spannmålsansvarig hos Kalmar Lantmän, som har med anläggningar för mottagning och fodertillverkning på Tjärhovet.
- Nej, skörden ser inte ut att bli rekordstor i länet utan det blir en bra normalskörd här. Vi är nöjda. Det blir som förväntat.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar Lantmän, Lantmännens, Sverige, Kalmar, Gunnar Algotsson, Tjärhovet, Öland, Alf-Gunnar Algotsson, Johan Andersson, Lantbruksdivisionen, Ovanligt, Mälardalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, normalskörd, väntasi , länetmen en , rekordskördi , landet
Barometern - 05 dec 13 kl. 07:28

Snöstorm att vänta i länet

En fulladdad mobil är bästa hjälpen om vädret ställer till med problem. För oavsett om du befinner dig på vägarna eller hemma så kan du kalla på hjälp. – Att kunna komma i kontakt med andra är det viktigaste om ovädret kommer och det händer dig något, säger Marianne Norberg som är säkerhetssamordnare i Oskarshamns kommun.

ÖstersundsPosten - 21 aug 16 kl. 10:00

Så blir svampsäsongen i länet enligt experterna: "Det har börjat bra"

En hel del regn och hyfsad värme gör susen för att svampen ska växa. Entusiasterna i länet ser ut att kunna glädjas åt att årets säsong väntas bli mycket bättre än föregående, som av svampvetarna beskrivs som katastrofal..

Länstidningen i Jämtland - 21 aug 16 kl. 10:00

Så blir svampsäsongen i länet enligt experterna: "Det har börjat bra"

En hel del regn och hyfsad värme gör susen för att svampen ska växa. Entusiasterna i länet ser ut att kunna glädjas åt att årets säsong väntas bli mycket bättre än föregående, som av svampvetarna beskrivs som katastrofal..

Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Greklånet tynger tysk valbudget

Idag klockan tio ställer sig finansminister Wolfgang Schäuble i den tyska förbundsdagens talarstol för att under tjugo minuter berätta för de folkvalda varför de måste rösta ja till att snabbt låna ut mer pengar till Grekland. Framför sig har varje ledamot trettiosju tätskrivna A4-sidor, som förklarar varför det är så bråttom. Texten är snårig, späckad med förkortningar och nerlusad med siffror.

BT - 06 dec 13 kl. 10:51

Stormens framfart i Sverige

Stormen Sven fortsätter att lamslå stora delar av Sverige. Vinterovädret nådde kulmen vid halv två-tiden i natt. Men blåsten fortsätter i södra och västra Sverige, fast inte med så höga vindhastigheter som i går.

YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

YLE - 14 nov 16 kl. 19:00

von Koskull: Kunden måste få personlig service med ett klick

Nordea har under senare tid lidit av ett försämrat rykte. Genom att förnya hela sitt sätt att fungera vill banken vinna tillbaka kundernas förtroende och välvilja. Receptet är att förbättra tjänster och service över nätet.

YLE - 02 jul 17 kl. 06:08

Mat bara ett klick bort – men stora regionala skillnader för hemleverans

Näthandeln med livsmedel i Finland trampar fortfarande i barnskorna och utvecklingen är långsam i jämförelse med andra nordiska länder. Men framför allt finns det stora regionala skillnader vad gäller hemleverans - prioritet ges till kunderna i Nyland. I Finland finns fyra mer etablerade aktörer i branschen som levererar mat direkt till kunderna.

Barometern - 16 aug 14 kl. 08:19

Fler ska in på asylboenden

En ny toppnotering av antalet asylsökande i länet väntas i höst. För att få plats med fler personer på samma yta kommer boenden att ”förtätas”. Behovet av nya platser för nyanlända flyktinger är stort i länet, och ser ut att bli ännu större framåt hösten.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 05:32

Sven mattas av - fortsatt blåsigt

Vinterovädret Sven har nått kulmen och i morse sänkte SMHI varningsnivån i södra Sverige. Men det fortsätter att blåsa rejält, fast inte med så höga vindhastigheter som i går. Stockholm väntas få snö under dagen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Svenskarna avhängda i WGC-golfen

Tredje dagens stjärnstinn golf på Chapultepec-banan i Mexiko blev som en fantasilös uppföljare på dag två - Dustin Johnson fortsätter att leda med lysande spel, Rory McIlroy hänger på, och svenskarna får inte till det. Inför sista dagen i WGC-tävlingen leder Johnson, USA, på 16 under par.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Kanada sörjer tragisk villabrand

Runt 2 000 personer samlades under lördagen för att närvara vid begravningen av de sju barn som omkom i en villabrand i staden Halifax i sydöstra Kanada i början av veckan. Barnen var mellan fyra månader och femton år gamla och tillhörde alla samma syriska familj, som flydde till Kanada 2017.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Flera döda efter våld vid Venezuelas gränser

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien, under hård bevakning av den venezuelanska militären..

Barometern - 1 timme sedan

Zuccarello till Dallas

New York Rangers byter bort den norske hockeystjärnan Mats Zuccarello till Dallas, rapporterar TSN Sports. Forwarden har varit i New York sedan säsongen 2010-11 och är extremt populär. I över 500 matcher för Rangers har han kommit upp i drygt 350 poäng.

Barometern - 1 timme sedan

Prinsessa ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Utnämningen bedöms vara en ansträngning för att försöka bättra på relationen mellan länderna.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Flera döda efter våld i Venezuela

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien. Våldsamheter uppstod och vid gränsen mot Brasilien uppges flera personer ha dödats.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Tesla 3 på väg ut i Europa och Kina

Leveranserna av den omtalade mindre elbilen Model 3 har börjat i Kina, lite tidigare än väntat, meddelar Tesla. Även i Europa har leveranserna börjat, och i veckan kan det vara Sveriges tur.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Ministrar lovar att hindra avtalslöst brexit

Tre brittiska ministrar säger att de kommer att göra allt för att fördröja brexit om premiärminister Theresa May inte får igenom något utträdesavtal.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Bästa bilden på snögubben i rymden

Rymdsonden New Horizons har ingen vidare uppkoppling, men efter nästan två månader har de bästa bilderna från Ultima Thule nått jorden. Bilderna av "det mest primitiva objekt en rymdsond någonsin stött på" togs när New Horizons passerade som närmast den 1 januari i år, skriver Nasa.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Kvinna räddad i Norrtäljeviken

Polis, brandkår och allmänhet fick rycka in när en kvinna av oklar anledning hamnade i vattnet vid Societetsparken i Norrtälje på lördagskvällen. Först när en brandman iförd våtdräkt hoppat i fick man upp kvinnan, skriver Norrtelje Tidning.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.