Barometern > Nyheter

Monday, 10 December, 13:55

Barometern - 31 jul 14 kl. 11:27

Bra normalskörd väntas i länet, men en rekordskörd i landet
En bra normalskörd väntas i länet, enligt Kalmar Lantmän, och Lantmännens första skördeprognos för Sverige under säsongen pekar mot en rekordskörd i landet i stort.
Är det en rekordskörd på gång också i Kalmar län, Alf-Gunnar Algotsson, spannmålsansvarig hos Kalmar Lantmän, som har med anläggningar för mottagning och fodertillverkning på Tjärhovet.
- Nej, skörden ser inte ut att bli rekordstor i länet utan det blir en bra normalskörd här. Vi är nöjda. Det blir som förväntat.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar Lantmän, Lantmännens, Sverige, Kalmar, Gunnar Algotsson, Tjärhovet, Öland, Alf-Gunnar Algotsson, Johan Andersson, Lantbruksdivisionen, Ovanligt, Mälardalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, normalskörd, väntasi , länetmen en , rekordskördi , landet
Barometern - 05 dec 13 kl. 07:28

Snöstorm att vänta i länet

En fulladdad mobil är bästa hjälpen om vädret ställer till med problem. För oavsett om du befinner dig på vägarna eller hemma så kan du kalla på hjälp. – Att kunna komma i kontakt med andra är det viktigaste om ovädret kommer och det händer dig något, säger Marianne Norberg som är säkerhetssamordnare i Oskarshamns kommun.

ÖstersundsPosten - 21 aug 16 kl. 10:00

Så blir svampsäsongen i länet enligt experterna: "Det har börjat bra"

En hel del regn och hyfsad värme gör susen för att svampen ska växa. Entusiasterna i länet ser ut att kunna glädjas åt att årets säsong väntas bli mycket bättre än föregående, som av svampvetarna beskrivs som katastrofal..

Länstidningen i Jämtland - 21 aug 16 kl. 10:00

Så blir svampsäsongen i länet enligt experterna: "Det har börjat bra"

En hel del regn och hyfsad värme gör susen för att svampen ska växa. Entusiasterna i länet ser ut att kunna glädjas åt att årets säsong väntas bli mycket bättre än föregående, som av svampvetarna beskrivs som katastrofal..

Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Greklånet tynger tysk valbudget

Idag klockan tio ställer sig finansminister Wolfgang Schäuble i den tyska förbundsdagens talarstol för att under tjugo minuter berätta för de folkvalda varför de måste rösta ja till att snabbt låna ut mer pengar till Grekland. Framför sig har varje ledamot trettiosju tätskrivna A4-sidor, som förklarar varför det är så bråttom. Texten är snårig, späckad med förkortningar och nerlusad med siffror.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Triss i köpråd från Börsveckan – slår du till?

Börsveckan rekommenderar köp av Sintercast, Scandic Hotels och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Opus, Strax, Net Gaming och Concordia. Nu är det dags att besiktiga Opus och dess vinster.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Tre heta köptips

  Scandic Hotels anser tidningen att man bör köpa trots osäkra konjunkturutsikter. Att hotellmarknaden växer och att det är en hög rabatt i aktien samt insiderköp lockar. För Sintercast ger Börsveckan ett köpråd.

BT - 06 dec 13 kl. 10:51

Stormens framfart i Sverige

Stormen Sven fortsätter att lamslå stora delar av Sverige. Vinterovädret nådde kulmen vid halv två-tiden i natt. Men blåsten fortsätter i södra och västra Sverige, fast inte med så höga vindhastigheter som i går.

YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

YLE - 14 nov 16 kl. 19:00

von Koskull: Kunden måste få personlig service med ett klick

Nordea har under senare tid lidit av ett försämrat rykte. Genom att förnya hela sitt sätt att fungera vill banken vinna tillbaka kundernas förtroende och välvilja. Receptet är att förbättra tjänster och service över nätet.

YLE - 02 jul 17 kl. 06:08

Mat bara ett klick bort – men stora regionala skillnader för hemleverans

Näthandeln med livsmedel i Finland trampar fortfarande i barnskorna och utvecklingen är långsam i jämförelse med andra nordiska länder. Men framför allt finns det stora regionala skillnader vad gäller hemleverans - prioritet ges till kunderna i Nyland. I Finland finns fyra mer etablerade aktörer i branschen som levererar mat direkt till kunderna.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

M-KD-budget kan vinna omröstning

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag ser ut att vinna budgetomröstningen i riksdagen. Förslaget innehåller bland annat ett nytt jobbskatteavdrag. Riksdagens finansutskott samlades efter lunch för att besluta om sitt budgetbetänkande.

Barometern - 30 minuter sedan

Saab får Kinaorder

Försvarskoncernen Saab får en order från den kinesiska säkerhetsadministrationen, enligt ett pressmeddelande.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Anders Åkesson: S-uppgörelsen gick inte att acceptera

Anders Åkesson (C) var övertygad när han åkte till Stockholm på söndagen - det blir en uppgörelse med Socialdemokraterna. Verkligheten blev tvärtom. ”Socialdemokraterna var inte beredda att ändra sig.

Barometern - 30 minuter sedan

Lisa Stansfield till Sverige i höst

Lisa Stansfield kommer till Sverige nästa år för att fira 25-årsjubileet av sitt bästsäljande debutalbum "Affection". Den 25 november spelar den brittiska artisten på Cirkus i Stockholm, skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Nilsson tillbaka i Davos

Stina Nilsson stod över tävlingarna i Beitostølen i helgen. När världscupen fortsätter i Davos är den svenska OS-mästaren tillbaka, precis som sprintspecialisterna Hanna Falk och Maja Dahlqvist. Därmed finns det inte plats i truppen för Anna Dyvik och Moa Lundgren.

Barometern - 15 minuter sedan

Skola utrymd efter brand i Uppsala

Stenhagenskolan i Uppsala har utrymts efter att en brand startat i ett kapprum, rapporterar SVT Uppsala. - Det brinner i en av skolans tillbyggnader. Det är hot om fortsatt spridning till övriga delar och skolan är utrymd och säkrad.

Barometern - 15 minuter sedan

Nio av tio judar: Antisemitismen har ökat

Judar i Europa anser att antisemitismen har ökat. Det visar en ny studie gjord av EU:s byrå för mänskliga rättigheter. Över 16 000 judar i tolv EU-länder, bland annat Sverige, har svarat på enkäten och nio av tio säger att antisemitismen har ökat de senaste fem åren.

Barometern - 15 minuter sedan

Löfven redo för kompromisser

Sverige behöver en handlingskraftig regering, konstaterar S-ledaren Stefan Löfven när han inleder dagens pressträff. - Socialdemokraterna har gjort stora, konkreta eftergifter, säger han och tillägger att han i förhandlingarna också försökt respektera parternas intressen på bostads- och arbetsmarknaden.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Fyrverkeri på Badholmen även i år

Även år 2019 ska firas in med Oskarshamns-Tidningens fyrverkeri på Badholmen. 5 000 åskådare väntas följa arrangemanget på plats. .

Barometern - 45 minuter sedan

Larm: Utryckning till glödbrand i skogen

På måndagen ryckte räddningstjänsten ut till en gräsbrand i skogen utanför Piggsmåla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.