Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 21 July, 19:07

Cornucopia - 31 jul 14 kl. 11:12

Helt avsiktlig överflygning över GotlandÖlandsbladet har (vilket är tveksamt juridiskt - pressfriheten innebär att man får referera hemliga dokument, men inte publicera dem) publicerat en foto av delar av den hemligstämplade rapporten om kränkningen av svenskt luftrum den 18:e juli. Det handlar inte om en passage av ett transportplan från exempelvis Estland till Tyskland, utan om en helt avsiktlig kränkning och överflygning rakt över Gotland i öst-västlig riktning.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gotland, Estland, Tyskland, Zulu, UTC, Slite, Lettland, Visby, Öland, Gotlandskränkningen, Flightradar, SK, NATO, Ryssland, Ölandsbladets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helt, avsiktlig, överflygningöver , Gotland
Hela Gotland - 09 jun 11 kl. 04:00

Gotland får ensamt stå för fördyringen

Schabblet med cykelbanan gjorde bygget 15 miljoner kronor dyrare.Nu hotas trafikförbättringar under ett helt år på Gotland.- Jag har svårt att förstå varför vi som inte varit inblandade ska bära bördan, säger Åke Svensson (S), regionstyrelsens ordförande..

Hela Gotland - 04 apr 12 kl. 04:00

Utställning om Gotland under medeltiden

Etapp ett invigdes redan i fjol sommar under 650-årsminnet av Valdemar Atterdags invasion - "1361, slaget om Gotland".Nu återstår endast två månader innan det är dags för kungaparet att den 6 juni inviga etapp två av Gotlands Museums jättesatsning på en helt ny basutställning - "Medeltidens Gotland"..

Hela Gotland - 29 maj 14 kl. 14:03

Hon dansar om kalken på Gotland

Virpi Pahkinen är en av nordens ledande koreografer och solodansare. På uppdrag av Länsteatern på Gotland har hon skapat en helt ny koreografi till föreställningen Av kalk är du kommen som spelas upp vid två tillfällen i St Nicolai ruin. Texten är från Gotland Just Nu..

Hela Gotland - 01 jun 18 kl. 15:15

HELT SERIÖST: Artisten klar för skolavslutningsfest

Det blir till låtar som "Spontanitet" och "Helt seriöst" som eleverna på Gotland får dansa loss och fira sin skolavslutning i år..

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Gotland kom femma i ponnyallsvenskan

Team Gotland räckte inte riktigt till på hemmaplan i ponnyallsvenskan.Laget kom femma totalt och missar lag-SM i Strömsholm.- Inte jättebra, men helt godkänt, säger tävlingsledaren Sofie Nilsson..

Hela Gotland - 10 jun 11 kl. 04:00

Josefin springer Gotland runt

Josefin Fhärm har vigt en hel månad åt att springa längs kusten runt hela Gotland. GA träffade henne i Katthammarsvik.- Jag vill visa att man kan göra en sån här grej utan att vara elitidrottsman.

Hela Gotland - 03 aug 11 kl. 04:00

Gotland chamber music festival vill växa sig större

Festivalen vill växa ut över hela Gotland. Och man kan tänka sig att ta in artister från helt andra generar i framtiden.- Vi kan tänka oss populärmusik som hip-hop och hårdrock, säger Sophie Söderling, producent..

Hela Gotland - 29 maj 13 kl. 11:18

Yohio kommer till Gotland

Nu är det klart - Gotland får besök av Yohio den 8 juni. Konserten blir också helt gratis..

Hela Gotland - 25 jun 13 kl. 19:59

Fullspäckad teatersommar på Gotland

Teatersugna på Gotland får en fullspäckad sommar. Romateatern flyttar till en helt ny scen i Visby och lämnar plats för nya teatergrupper att spela på klosterruinen i Roma.- Det blåser nya vindar, säger Karin Kickan Holmberg, regissör på Unga Roma..

Hela Gotland - 15 aug 13 kl. 12:25

Gotland utan konkurser

Juli månad var en månad helt utan konkurser för Gotland. Det har inte hänt under de senaste två åren..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Fossila bränslen ökade 2.5x så mycket som förnyelsebart 2017

Mänskligheten upplevde förstås under 2017 ännu ett nytt rekord för global energikonsumtionen. Bruket av fossila bränslen ökade 2.5x så fort som så kallat övrigt förnyelsebart, dvs vind, sol, geotermisk energi, biodrivmedel mm, oräknat vattenkraft.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Halverad försäljning hos bostadsutvecklarna

Nyhetsbyrån Direkt har gjort en genomgång av de stora bostadsutvecklarnas byggstarter och konstaterar att försäljingen under andra kvartalet har halverats jämfört med 2017. Att försäljningen ökat sedan första kvartalet ska ses som en säsongseffekt och inte att marknden återhämtat sig.
Läsarfoto.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Foto: Stokmarknes, Norge

Den närmaste veckan har jag anslutit till min sambo, den professionella äventyraren Lena, och seglar i Nordnorge, närmare bestämt det lite mer lugna Lofoten. Ingen större påverkan på bloggen, annat än att det blir lite fotoinlägg. Här uppe finns iaf 4G.

Cornucopia - Igår: 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Cornucopia - Igår: 14:55

Svenska staten köper TV4

Svenska staten har nu köpt TV4. Detta genom att TeliaSonera köpt TV4:s ägarbolag Bonnier Broadcasting. Därmed styr staten över i princip all seriösare television i Sverige, i den mån någon fortfarande tittar på tablåteve.

Cornucopia - Igår: 12:54

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & TageInget ont som inte har något gått med sig.

Cornucopia - Igår: 12:06

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.

Cornucopia - I förrgår: 17:41

Detta bistår Försvarsmakten med till släckningsarbetet

Försvarsmaktens bidrag till skogsbrandsbekämpningen är mycket större än de mer än 500 personer som aktivt jobbar med släckning i brandlinjen. Det saknas just nu komplett sammanställning, men nedan följer Försvarsmaktens redogörelse.
Personlig utrustning.

Cornucopia - I förrgår: 15:15

Morgan Johansson: Regeringen vill dra ner svensk försvarsförmåga ytterligare

I samband med en pressträff idag meddelande justitieminister Morgan Johansson (s) att regeringen vill se på möjligheten att dra ner ytterligare på svensk försvarsförmåga.
En av Försvarsmaktens helikopter 16 Blackhawk.Försvarsmaktens första uppgifter att försvara Sverige och leverera operativ försvarsförmåga.

Cornucopia - I förrgår: 12:08

Solkratproduktionen första halvåret

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige.

Första halvårets solkraftproduktion för min solkraftanläggning landade på 2028 kWh. Ganska nära beräknat, då jag siktat på 4000 kWh om året.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.