Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 07:43

Cornucopia - 31 jul 14 kl. 11:12

Helt avsiktlig överflygning över GotlandÖlandsbladet har (vilket är tveksamt juridiskt - pressfriheten innebär att man får referera hemliga dokument, men inte publicera dem) publicerat en foto av delar av den hemligstämplade rapporten om kränkningen av svenskt luftrum den 18:e juli. Det handlar inte om en passage av ett transportplan från exempelvis Estland till Tyskland, utan om en helt avsiktlig kränkning och överflygning rakt över Gotland i öst-västlig riktning.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gotland, Estland, Tyskland, Zulu, UTC, Slite, Lettland, Visby, Öland, Gotlandskränkningen, Flightradar, SK, NATO, Ryssland, Ölandsbladets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helt, avsiktlig, överflygningöver , Gotland
Hela Gotland - 09 jun 11 kl. 04:00

Gotland får ensamt stå för fördyringen

Schabblet med cykelbanan gjorde bygget 15 miljoner kronor dyrare.Nu hotas trafikförbättringar under ett helt år på Gotland.- Jag har svårt att förstå varför vi som inte varit inblandade ska bära bördan, säger Åke Svensson (S), regionstyrelsens ordförande..

Hela Gotland - 04 apr 12 kl. 04:00

Utställning om Gotland under medeltiden

Etapp ett invigdes redan i fjol sommar under 650-årsminnet av Valdemar Atterdags invasion - "1361, slaget om Gotland".Nu återstår endast två månader innan det är dags för kungaparet att den 6 juni inviga etapp två av Gotlands Museums jättesatsning på en helt ny basutställning - "Medeltidens Gotland"..

Hela Gotland - 29 maj 14 kl. 14:03

Hon dansar om kalken på Gotland

Virpi Pahkinen är en av nordens ledande koreografer och solodansare. På uppdrag av Länsteatern på Gotland har hon skapat en helt ny koreografi till föreställningen Av kalk är du kommen som spelas upp vid två tillfällen i St Nicolai ruin. Texten är från Gotland Just Nu..

Hela Gotland - 01 jun 18 kl. 15:15

HELT SERIÖST: Artisten klar för skolavslutningsfest

Det blir till låtar som "Spontanitet" och "Helt seriöst" som eleverna på Gotland får dansa loss och fira sin skolavslutning i år..

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Gotland kom femma i ponnyallsvenskan

Team Gotland räckte inte riktigt till på hemmaplan i ponnyallsvenskan.Laget kom femma totalt och missar lag-SM i Strömsholm.- Inte jättebra, men helt godkänt, säger tävlingsledaren Sofie Nilsson..

Hela Gotland - 10 jun 11 kl. 04:00

Josefin springer Gotland runt

Josefin Fhärm har vigt en hel månad åt att springa längs kusten runt hela Gotland. GA träffade henne i Katthammarsvik.- Jag vill visa att man kan göra en sån här grej utan att vara elitidrottsman.

Hela Gotland - 03 aug 11 kl. 04:00

Gotland chamber music festival vill växa sig större

Festivalen vill växa ut över hela Gotland. Och man kan tänka sig att ta in artister från helt andra generar i framtiden.- Vi kan tänka oss populärmusik som hip-hop och hårdrock, säger Sophie Söderling, producent..

Hela Gotland - 29 maj 13 kl. 11:18

Yohio kommer till Gotland

Nu är det klart - Gotland får besök av Yohio den 8 juni. Konserten blir också helt gratis..

Hela Gotland - 25 jun 13 kl. 19:59

Fullspäckad teatersommar på Gotland

Teatersugna på Gotland får en fullspäckad sommar. Romateatern flyttar till en helt ny scen i Visby och lämnar plats för nya teatergrupper att spela på klosterruinen i Roma.- Det blåser nya vindar, säger Karin Kickan Holmberg, regissör på Unga Roma..

Hela Gotland - 15 aug 13 kl. 12:25

Gotland utan konkurser

Juli månad var en månad helt utan konkurser för Gotland. Det har inte hänt under de senaste två åren..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Sätt bildtexten inför morgondagens statsministeromröstning

Nedan följer fyra olika bilder jag väljer mellan efter morgondagens statsministeromröstning klockan 09:30. Kom gärna med förslag till bildtext. Kan vara sista chansen innan Löfven förpassas till historiens bakgård.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Talmansomröstningen visar att alliansens sympatier ligger hos SD

Dagens talmansomröstning visar att alliansens sympatier ligger hos SD snarare än hos socialisterna när ledamöterna kan smyga med det. Dock kan även en del socialdemokrater röstat på SD:s talmansalternativ.
Snart röstar riksdagen bort statsministern.

Cornucopia - 16 timmar sedan

FLASH: Arton riksdagsledamöter gick mot partilinjen - röstade på Björn Söder som talman

I den dolda omröstningen om andre vice talman fick Björn Söder (SD) 80 röster. Sverigedemokraterna har bara 62 mandat i riksdagen. Det betyder att arton riksdagsledamöter gick emot sin partilinje och röstade på Söder.

Cornucopia - 16 timmar sedan

M tog talmansposten - talar för Ulf Kristersson (m) som förste statsministernominering

Som väntat blev Andreas Norlén (M) Sveriges nye talman efter en sluten omröstning och socialdemokraten Åsa Lindestam (S) förste vice talman. Detta är bra val av personer, och valet av Norlén talar för att Ulf Kristersson (M) nu nomineras till statsminister för Sverige. Sedan återstår att se om han röstas in vid första försöket.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Bostadsbubblan: Stockholms län har blivit ett "kärleksfängelse"

Lokaltidningen Mitt i Stockholm har gjort en kartläggning som visar att folk inte har råd att skiljas i Stockholms län. Detta eftersom den enda bostaden som räknas är en egenägd bostadsrätt och att hyra i andra hand eller via lite aktivt arbete ordna sig ett förstahandskontrakt på en lägenhet inte räknas som ett boende.
Kungsholmen från kajak.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Bloggen större än småpartierna - tillsammans

För att få lite proportioner hur små småpartierna utanför riksdagen var i riksdagsvalet 2018, så har den här ynkliga lilla bloggen - trots frånvaro av miljonfinansiering från okända givare - fler läsare på en månad än småpartierna tillsammans fick röster. Och på en vecka har bloggen fler läsare än det största småpartiet Feministiskt Initiativ hade väljare.Bloggtrafiken senaste månaden - 148 682 unika läsare som inte blockat Google Analytics.

Cornucopia - Igår: 16:17

Söndagsenkät: Från vilket parti kommer nästa statsminister

Dags för en söndagsenkät. Det står nu klart vilka partier som sitter i riksdagen. Det parlamentariska läget är fortfaranade oklart även om M tar talmansposten.

Cornucopia - Igår: 14:23

Snart inga armégeneraler i högsta försvarsledningen

Snart finns det inte längre någon armébakgrund i högsta försvarsledningen. Frågan är dock om det egentligen spelar någon roll?
Avgående C MUST generalmajor Gunnar Karlsson.

Cornucopia - Igår: 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Cornucopia - I förrgår: 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpare

Finska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg. Myndigheterna skyller tillslaget på skattefusk och ekonomisk brottslighet, men med tanke på insatsens utformning handlar det snarare om säkerhetspolitik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.