Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 07:09

Cornucopia - 31 jul 14 kl. 11:12

Helt avsiktlig överflygning över GotlandÖlandsbladet har (vilket är tveksamt juridiskt - pressfriheten innebär att man får referera hemliga dokument, men inte publicera dem) publicerat en foto av delar av den hemligstämplade rapporten om kränkningen av svenskt luftrum den 18:e juli. Det handlar inte om en passage av ett transportplan från exempelvis Estland till Tyskland, utan om en helt avsiktlig kränkning och överflygning rakt över Gotland i öst-västlig riktning.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gotland, Estland, Tyskland, Zulu, UTC, Slite, Lettland, Visby, Öland, Gotlandskränkningen, Flightradar, SK, NATO, Ryssland, Ölandsbladets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helt, avsiktlig, överflygningöver , Gotland
Hela Gotland - 09 jun 11 kl. 04:00

Gotland får ensamt stå för fördyringen

Schabblet med cykelbanan gjorde bygget 15 miljoner kronor dyrare.Nu hotas trafikförbättringar under ett helt år på Gotland.- Jag har svårt att förstå varför vi som inte varit inblandade ska bära bördan, säger Åke Svensson (S), regionstyrelsens ordförande..

Hela Gotland - 04 apr 12 kl. 04:00

Utställning om Gotland under medeltiden

Etapp ett invigdes redan i fjol sommar under 650-årsminnet av Valdemar Atterdags invasion - "1361, slaget om Gotland".Nu återstår endast två månader innan det är dags för kungaparet att den 6 juni inviga etapp två av Gotlands Museums jättesatsning på en helt ny basutställning - "Medeltidens Gotland"..

Hela Gotland - 29 maj 14 kl. 14:03

Hon dansar om kalken på Gotland

Virpi Pahkinen är en av nordens ledande koreografer och solodansare. På uppdrag av Länsteatern på Gotland har hon skapat en helt ny koreografi till föreställningen Av kalk är du kommen som spelas upp vid två tillfällen i St Nicolai ruin. Texten är från Gotland Just Nu..

Hela Gotland - 01 jun 18 kl. 15:15

HELT SERIÖST: Artisten klar för skolavslutningsfest

Det blir till låtar som "Spontanitet" och "Helt seriöst" som eleverna på Gotland får dansa loss och fira sin skolavslutning i år..

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Gotland kom femma i ponnyallsvenskan

Team Gotland räckte inte riktigt till på hemmaplan i ponnyallsvenskan.Laget kom femma totalt och missar lag-SM i Strömsholm.- Inte jättebra, men helt godkänt, säger tävlingsledaren Sofie Nilsson..

Hela Gotland - 10 jun 11 kl. 04:00

Josefin springer Gotland runt

Josefin Fhärm har vigt en hel månad åt att springa längs kusten runt hela Gotland. GA träffade henne i Katthammarsvik.- Jag vill visa att man kan göra en sån här grej utan att vara elitidrottsman.

Hela Gotland - 03 aug 11 kl. 04:00

Gotland chamber music festival vill växa sig större

Festivalen vill växa ut över hela Gotland. Och man kan tänka sig att ta in artister från helt andra generar i framtiden.- Vi kan tänka oss populärmusik som hip-hop och hårdrock, säger Sophie Söderling, producent..

Hela Gotland - 29 maj 13 kl. 11:18

Yohio kommer till Gotland

Nu är det klart - Gotland får besök av Yohio den 8 juni. Konserten blir också helt gratis..

Hela Gotland - 25 jun 13 kl. 19:59

Fullspäckad teatersommar på Gotland

Teatersugna på Gotland får en fullspäckad sommar. Romateatern flyttar till en helt ny scen i Visby och lämnar plats för nya teatergrupper att spela på klosterruinen i Roma.- Det blåser nya vindar, säger Karin Kickan Holmberg, regissör på Unga Roma..

Hela Gotland - 15 aug 13 kl. 12:25

Gotland utan konkurser

Juli månad var en månad helt utan konkurser för Gotland. Det har inte hänt under de senaste två åren..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

Nu är Skatteverkets personal krigsplacerad

"Döden och skatter."Flera myndigheter ska nu under hösten krigsplacera sin personal, senast till årsskiftet. Skatteverkets personal ska nu vara krigsplacerad, vilket väcker en del frågetecken kring vad som gäller för reservofficerare, GSS/T och hemvärnsmän, som jobbar på Skatteverket eller andra civila myndigheter.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Brexitomröstningen skjuts fram

Storbritanniens regering har beslutat att skjuta upp omröstningen om Brexit-avtalet i det brittiska parlamentet, för att få mer tid att förhandla. Det brittiska pundet föll hårt mot euron på gårdagens besked.Parlamentets omröstning kring Brexitavtalet skjuts alltså fram av den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May (ovan).

Cornucopia - 18 timmar sedan

Prissänkningar på 15% i nyproduktion i Sundbyberg

En bostadsutvecklare sänker priserna på sin nyproduktion i Sundbyberg. Samtidigt säger man att man har välbesökta visningar och hela tiden får sålt bostäder. Sumpan.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

Cornucopia - Igår: 17:34

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökningen är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.

Cornucopia - Igår: 13:53

Hushållen allt mer negativa till bostadspriserna - värst i Stockholm

SEB:s boprisindikator fortsatte att backa rapporterar storbanken. Allra värst är situationen i Stockholm, där hushållen är riktigt negativa. Och som bekant är det mestadels psykologin hos allmänheten som styr bostadsprisernas riktning, dvs nedåt.

Cornucopia - Igår: 10:17

Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Centerpartiet ger nu beskedet att det än så länge inte blir något samarbete med Socialdemokraterna, efter de senaste fem dagarnas förhandlingar. Detta väcker återigen frågan om extraval, även om vi bara sett en talmansrunda än så länge. Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Cornucopia - Igår: 09:46

C och L röstar inte för avgångsregeringens budget - M+KD-budget går sannolikt igenom

Mediauppgifter nu på morgonen gör gällande att Centerpartiet och Liberalerna inte röstar på avgångsregeringens avgångsbudget. Därmed kommer Moderaternas och Kristdemokraternas borgerliga budget gå igenom med SD:s stöd.Rosenbad och Riksdagen.

Cornucopia - I förrgår: 20:20

Söndagsenkät: Vad buffrar du som egen företagare?

Dags för en söndagsenkät, angående att gå till jobbet fast man är sjuk. Frågan är om ni som är egna företagare bygger upp en ekonomisk buffert i företaget för bland annat sjukdom?Buffert.

Cornucopia - I förrgår: 18:17

MP: Kärnkraft för dyrt - subventionerar solkraft med 79 öre per kWh

Miljöpartiets Isabella Lövin menade i sin intervju med Aftonbladet att pengar är viktigare än att rädda klimatet. Kärnkraften är nämligen ett för dyrt sätt att enligt henne. Istället subventionerar partiet solkraft med hela 79 öre per kWh.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.