Barometern > Nyheter

Tuesday, 26 March, 04:04

Barometern - 23 jul 14 kl. 09:57

Olika automater skapar förvirring
Fyra automater – och därtill en manuell disk dit man måste gå för att få tag i de billigaste biljetterna.
Att köpa en resa på stationen är ingen enkel sak.
På turistbyrån inne på stationshuset, där även KLT:s biljetter säljs, får turist­assistenterna Sofie Helin och Simon Isgren många frågor från resenärer som ska lösa biljet.
– Det finns flera automater och det kan bli problem för vissa, man skulle kunna göra det enklare, säger Simon Isgren.
De berättar att särskilt äldre personer är skeptiska till automater och så gott som dagligen får de följa med någon ut till den gula automaten där man kan hämta ut – men inte köpa – biljett.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
KLT, Sofie Helin, Simon Isgren, Öresundståg, Johan Bodell, Sverige, SJ

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika automater, skapar, förvirring
Hela Gotland - 17 feb 16 kl. 14:25

Svanen Åke skapar förvirring på Snäck

En udda invånare skapar förvirring på Snäck..

UNT - 17 apr 18 kl. 21:00

Tåg utan stopp skapar förvirring

SJ:s snabbtåg mellan Uppsala och Stockholm skapar förvirring..

Kristianstadsbladet - 12 sep 12 kl. 09:32

Borttagna p-automater orsakar förvirring

Foto: Peter Åklundh
Domusparkeringen skapar huvudbry bland bilisterna den här veckan.
Enligt skyltarna ska man betala p-avgift, men betalningsautomaterna är bortplockade. ?

SvD - 26 mar 14 kl. 11:03

Putin skapar förvirring för kartritare

Google böjer sig inte för Putin. Men Rysslands annektering av Krim har skapat stor förvirring på nätet om hur den korrekta världskartan numera ser ut..

YLE - 11 okt 14 kl. 09:10

Feldt-Ranta: Stubb och Haglund skapar förvirring

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta vill att också nästa regering skriver in i regeringsprogrammet att Finland är alliansfritt. - Det finns ingen orsak att ändra på nuläget för vår del, säger hon. Feldt-Ranta skjuter skarpt mot regeringens främsta Natoförespråkare, statsminister Alexander Stubb (Saml) och försvarsminister Carl Haglund (SFP).

Sydsvenskan - 11 maj 16 kl. 16:30

Betygsbeslut skapar förvirring

Det råder förvirring i lärarkåren efter Skolverkets besked att betygen med omedelbar verkan ska sättas på ett generösare sätt. Lärarna får ett större utrymme att sätta B i stället för C och D i stället för E. En fråga som många lärare ställer sig är hur man ska göra med elever som fick slutbetyg i vissa ämnen redan i höstas.

UNT - 11 maj 16 kl. 16:30

Betygsbeslut skapar förvirring

Det råder förvirring i lärarkåren efter Skolverkets besked att betygen med omedelbar verkan ska sättas på ett generösare sätt..

Blekinge Läns tidning - 11 maj 16 kl. 16:30

Betygsbeslut skapar förvirring

Det råder förvirring i lärarkåren efter Skolverkets besked att betygen med omedelbar verkan ska sättas på ett generösare sätt. Lärarna får ett större utrymme att sätta B i stället för C och D i stället för E.(TT).

BT - 11 maj 16 kl. 16:30

Betygsbeslut skapar förvirring

Det råder förvirring i lärarkåren efter Skolverkets besked att betygen med omedelbar verkan ska sättas på ett generösare sätt. Lärarna får ett större utrymme att sätta B i stället för C och D i stället för E.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 16 kl. 16:30

Betygsbeslut skapar förvirring

Det råder förvirring i lärarkåren efter Skolverkets besked att betygen med omedelbar verkan ska sättas på ett generösare sätt. Lärarna får ett större utrymme att sätta B i stället för C och D i stället för E.(TT).

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Uppåt i Asien

Börserna i Japan och Kina rekylerade uppåt när tisdagshandeln inleddes, efter gårdagens tapp. I Japan steg Nikkei 225 och det bredare Topix båda 0,9 procent i den tidiga handeln. Analytiker gissade att handlarna passade på att shoppa billiga aktier då gårdagens fall var stort.

Barometern - 30 minuter sedan

Historisk rymdpromenad av kvinnor ställs in

Amerikanska Nasa har tvingats att ändra sina planer för ett uppdrag på rymdstationen ISS. Det var tänkt att de två astronauterna Christina Hammock Koch och Anne McClain tillsammans skulle göra en rymdpromenad på fredag, vilket skulle vara första gången två kvinnor tillsammans utförde en sådan.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Köpa fritidshus blir allt dyrare

Priserna på kustnära fritidshus i Sverige ökar, visar en granskning som Privata Affärer gjort. Båstad och Stockholms skärgård ligger fortsatt i topp. I 19 av 28 regioner har priserna stigit.

Barometern - 1 timme sedan

Rekordhöga utsläpp i energisektorn

Energisektorns utsläpp av växthusgaser ökade förra året, enligt Internationella energirådet (IEA). Energiefterfrågan ökade med 2,3 procent, och 70 procent av ökningen kom från fossila bränslen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Pentagon överväger Ericsson-köp

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har börjat lägga grunden för hur man vill använda sig av nästa generations mobilnät, 5G. - Jag är inte säker på att vi kommer att ha en helamerikansk lösning. Vi pratar med Ericsson, vi pratar med Nokia ganska mycket, säger Ellen Lord, chef för vapeninköp.

Barometern - 1 timme sedan

Tre gripna efter biljakt

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier. Polisen hade tipsats om en stillastående bil med tre personer i som betedde sig mystiskt, när polisen kom fram till platsen upptäcker de att bilen var anmäld stulen. Bilen körde därifrån och polisen följde efter.

Barometern - 3 timmar sedan

Lönnmördare får kollega i "Hitman"-expansion

Att vara lönnmördare kan vara ensamt. Men inte så länge till, i alla fall inte i danska IO Interactives kommande "Hantu port", som är en expansion till "Hitman 2".(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

McDonalds köper teknikbolag

Snabbmatskedjan McDonalds köper israeliska Dynamic Yield, som hjälper bland annat nätbutiker att ge riktad reklam till sina kunder. Enligt Wall Street Journal är köpesumman mer än 300 miljoner dollar.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Tre av Mays ministrar avgår

Tre brittiska ministrar har valt att gå emot premiärminister Theresa May i en omröstning i parlamentet, och därmed avgå. Det rör sig om Alistair Burt, ansvarig för Mellanöstern vid utrikesdepartementet, biträdande hälsominister Steve Brine och näringsminister Richard Harrington.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.