Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 12 July, 11:09

Kristianstadsbladet - 21 jul 14 kl. 09:07

Hitlista i centrum av deckare
Foto: Bass Nilsson
Måns Hedberg sitter i det gamla hotellets likrum och gör de sista finputsningarna i manuset till en deckare som utspelar sig i Kristianstad. En historia som innehåller karaktärer från verkligheten.
2010 publicerades det en insändare i Ystads Allehanda som förbryllade en del och som väckte en hel del uppmärksamhet. I den krävdes att arkiv, som dolde hemligheter och sanningar om hemsökta platser på Österlen, skulle öppnas.Det visade sig senare att allt var en pr-kupp i lanseringen av ”Där var en som blev där”.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
NilssonMåns Hedberg, Kristianstad, Ystads Allehanda, Österlen, Där, Måns, Mattias Hedberg, Mattias, Måns Hedberg, Jakten, John Bauer, Viktor, Mira, Luxemburg, Kivik, Fritiof Nilsson Piraten, Tiden, Bob Hundlåt, Hedberg, Friskis

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hitlistai , centrumav , deckare
SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 10:20

Fräsch deckare för sträckläsning

Även om titeln ger sken av att Intervju med en seriemördare skulle vara en true crime-bok, är det inte det. Intervju med en seriemördare
Deckare
Kalle Segerbäck
Hoi förlag
Istället är Växjösonen Kalle Segerbäcks debut en spännande och intressant thriller där en journalist och en fiktiv seriemördare står i centrum.
Carl Molinieux har blivit erbjuden att intervjua Daniel Winston, en seriemördare som sitter inlåst och isolerad i ett högsäkerhetsfängelse långt ute i ödemarken.

SmålandsPosten - 08 jul 14 kl. 06:42

Ny deckare om personal på internatskola

”Investerad studieflit på skolan ger bevisligen gott resultat, om man inte missköter sig eller ägnar sig åt oblomoveri. Men det är det dessbättre inte många som gör. Jag är medveten om att många ungdomar kommer från burgna familjer och har det väl förspänt.

Skånskan - 28 jan 17 kl. 14:00

Våldsamt i Horst nygamla deckare

deckarspalten ERWP.fif(2)2014 kom den norska deckarförfattaren Jörn Lier Horsts Jakthundarna på svenska. Den utsågs till bästa översatta deckare av Svenska Deckarakademin och vi var många som uppskattade att få lära känna den noggranna och plikttrogna kriminalkommissarien William Wisting och hans smarta men också impulsiva kriminalreporterdotter Line.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 16:46

Konsten att köpa och sälja begagnade deckare

Foto: Scanpix
När det blir för trångt i bokhyllorna behöver böcker byta ägare. Kulturjournalist Bengt Eriksson är en av dem som försöker få antikvariat att ta emot böcker. Ofta slutar det tvärtom, att han har med sig fler titlar hem.

SmålandsPosten - 04 nov 14 kl. 07:19

En deckare utöver det vanliga

Efter en något seg start kommer historien igång och kräver ett snabbt tempo i läsningen eftersom man så väldigt gärna vill få reda på hur det ska sluta. Den stumma flickan är den fjärde boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och teamet på Riksmordkommissionen. Ett brutalt mord på en hel familj i Torsby är vad som får teamet att kallas in denna gång.

Kristianstadsbladet - 27 sep 11 kl. 06:30

Övernaturliga deckare? Gärna!

Fantasydeckare, urban fantasy noir, science fiction-deckare och övernaturlig krimi. Vad har det tagi?
Fantasydeckare, urban fantasy noir, science fiction-deckare och övernaturlig krimi.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 11:00

Dags att byta ut ordet deckare?

Foto: TT
Borde vi inte ut deckare mot krim eller krimi, som det heter i våra grannländer? Deckarskribent Bengt Eriksson funderar över vilket ord som ger bäst täckning. Och så har han läst fördjupande twittermeddelanden under Sherlock-sändningen.

YLE - 02 okt 15 kl. 16:41

Hon bytte Säpo och UD mot deckare

Hon har inte fyllt 40 men jobbat på toppnivå med säkerhetsuppdrag för svenska Säpo, UD, försvaret och polisen. Plus att hon i en debattbok kritiskt synar den svenska integrationspolitiken. Nu är hon Finlandsaktuell i och med att en av hennes deckare utges på finska.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 17:11

Fallet recenserad av DN:s Lotta Olsson - otäckt trovärdig politisk deckare

"Lars Wilderäng beskriver en skrämmande trovärdig man som gör precis som det förväntas av honom i dagens samhälle men ändå förlorar allt." - Lotta Olsson, Dagens NyheterDagens Nyheters Lotta Olsson har skrivit en recension av min senaste roman Fallet, i en artikel som handlar om deckare om män.
Fallet av Lars Wilderäng.

Kristianstadsbladet - 16 jun 11 kl. 06:30

En whiskeylåda med klassiska deckare

I sommar kan man ta med en whiskylåda till stranden. Men även om det ser ut som en låda whisky finns?
I sommar kan man ta med en whiskylåda till stranden.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:50

Lisa Axelsson: ”Jag vill också vara en frihetsforskare som skiter i måsten”

Marie jobbar inte längre. Efter mer än ett kvarts sekel på Sveriges järnvägar har hon hängt av sin konduktörshatt för sista gången. Jag springer på henne en solig förmiddag i trappen och gratulerar till pensionen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:51

Brott: 20-åring gick bärsärkagång

En 20-åring sitter anhållen efter att ha misshandlat flera personer under helgen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:21

Assa Abloy säljer verksamhet vid förvärv

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:03

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.