YLE > Svenskfinland

Thursday, 23 January, 15:56

YLE - 17 jul 14 kl. 07:56

Inte så dystert i Jakobstad trots alltDen traditionella industrin håller på att dö bort, inte minst i Jakobstad där till exempel Rettig och Componenta säger upp folk. Men framtiden är inte så dyster som man kunde tro, enligt Mats Löfberg på Österbottens TE-central. Löfberg säger till Yle Keski-Pohjanmaa att nya arbetsplatser skapas hela tiden, trots de stora uppsägningarna inom industrin. Mats Löfberg Bild: YLE/Sofi Nordmyr - Vi har många starka, lokala familjeföretag som det går bra för, säger Löfberg. Industrin har traditionellt sett varit stark i Jakobstad.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Rettig, Componenta, Mats Löfberg, Österbottens TE, Yle Keski-Pohjanmaa, Löfberg, YLESofi Nordmyr, Statistikcentralen, Karleby, Jakobstadsregionen, keskipohjanmaa, Pietarsaarta

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte , dysterti , Jakobstadtrots allt
YLE - 14 mar 16 kl. 18:41

Jakobstad gav grönt ljus för gymnasienämnd

I ett skede såg det dystert ut, men efter att SFP fick stöd av ledamöter i Vänsterförbundet, Kristdemokraterna och Samlingspartiet fick gymnasienämnden en majoritet bakom sig. Tidigare sade Kristdemokraternas Kurt Hellstrand att gruppen röstar nej, men de ändrade sig till kvällens möte. Endast Markus Karlsson (KD) röstade mot.

YLE - 15 okt 15 kl. 21:03

Jaro vill skaka av sig apan – ”Det ser dystert ut”

Tio raka matcher utan seger. Situationen i botten börjar så småningom vara hopplös. Men FF Jaro har inte tappat hoppet.

YLE - 27 sep 16 kl. 04:00

Ungdomsbrottslighet: Jakobstad värst i Svenskfinland

((vis: 1114984)) Jakobstad är värst i Svenskfinland när det gäller ungdomsbrottslighet. Det här visar Spotlights granskning där antalet brott som begås av minderåriga har jämförts med hur många minderåriga som bor i kommunen. Att köra moped är väldigt vanligt bland unga i Jakobstad och det syns i brottsstatistiken.

YLE - 24 mar 17 kl. 04:44

Jakobstad tappar invånare till grannkommunerna

Jakobstad har en självförsörjningsgrad på 133 procent när det gäller arbetsplatser. Alltså väljer ungefär en fjärdedel av de som jobbar i stan att bo någon annanstans. Vart tar de vägen om kvällen?

YLE - 16 jan 14 kl. 13:38

Jakobstad kan säga upp avtalet med Chydeniusinstitutet i Karleby

Staden Jakobstad vill säga upp avtalet med Karleby universitetscenter Chydenius. Anledningen är enligt SFP-politiker ekonomisk. Vänsterpolitiker i Jakobstad säger att det handlar om att ge igen för att Karlebybaserade yrkeshögskolan Centria trappar ner verksamheten i Jakobstad.

YLE - 09 dec 16 kl. 05:34

Tingsrättens sessionsal kvar i Jakobstad till 2023

Ledande lagman Daniel Allén vid Österbottens tingsrätt har gett nya direktiv som styr fler mål till tingsrätten i Vasa från sessionsplatsen i Jakobstad. Pengar och effektivitet är ledord redan före tingsrättsreformens genomförande. Tingsrätterna har hårda effektivitetskrav på sig inför tingsrättsreformen 2019.

YLE - 08 nov 14 kl. 13:28

De väljer att shoppa i Jakobstad

En del invånare i Jakobstadsnejden verkar ha bestämt sig för att rädda affärerna i Jakobstads centrum. - Handlar ingen här så försvinner hela stan. Köper man inget här ska man sedan inte heller klaga över att det inte finns något, tycker Annika Backström och Sofia Biskop-Wärn.

YLE - 03 aug 15 kl. 05:53

Politiker: "Jakobstad borde lämna Fennovoima"

Fullmäktige i Jakobstad borde få ta ställning till stadens fortsatta medverkan i Fennovoima, säger fullmäktigeordförande Carola Sundqvist (SFP). Hennes personliga åsikt är att staden borde hoppa av projektet. Åsikterna bland fullmäktigeledamöterna i Jakobstad om Fennovoima är delade, också inom grupperna.

YLE - 27 aug 15 kl. 05:00

Skyhöga kostnader för lampbyte på Centralplan i Jakobstad

20 lampor i belysningstornen på Centralplan i Jakobstad byts idag på torsdag. Räddningsverkets skylift i Jakobstad har hittills använts för att nå upp i de 40 meter höga tornen. T.

YLE - 09 dec 16 kl. 05:34

Ledande lagman: Vi springer inte längre för minsta vink till Jakobstad

Ledande lagman Daniel Allén vid Österbottens tingsrätt har gett nya direktiv som styr fler mål till tingsrätten i Vasa från sessionsplatsen i Jakobstad. Pengar och effektivitet är ledord redan före tingsrättsreformens genomförande. Tingsrätterna har hårda effektivitetskrav på sig inför tingsrättsreformen 2019.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Bergöfärjan i gång igen efter tekniska problem – uppfinningsrikedom räddade skoldag

Bergöfärjan i Malax stod stilla hela morgonen på grund av ett tekniskt fel med styrningen. Med rektor och kokerska på fastlandet fick Bergö skola hitta nya lösningar..

YLE - 8 timmar sedan

Bergöfärjan i gång igen – problemen med styrningen fixade

Bergöfärjan i Malax stod stilla hela morgonen på grund av ett tekniskt fel med styrningen. Vid tolvtiden kunde färjan börja trafikera igen då de nya reservdelarna hade anlänt..

YLE - 3 timmar sedan

Lovana skrev låt till sin mormors begravning – bestämde sig för att allmänheten ska få höra den

En välbekant artist utmanar denna vecka på Vegatoppen. Lovana har i flera repriser figurerat på Vegatoppen och gör nu comeback med en känslosam låt på svenska. Mommos sång skrevs till hennes mormors begravning..

YLE - 7 timmar sedan

Expertgrupp om Esperi Care: Bolaget behöver göra omfattande förbättringar i vården

Ett år efter att allvarliga fel och brister upptäcktes vid vårdbolaget Esperi Care ger en expertgrupp sitt utlåtande om vad som är fel och hur det ska bli bättre..

YLE - 8 timmar sedan

Bergöfärjan står stilla – problem med styrningen

Bergöfärjan i Malax står stilla på grund av ett tekniskt fel med styrningen. Färjan har stått stilla sedan klockan 5.50..

YLE - 10 timmar sedan

"Läget är eländigt" - skidor, skridskor och snöslungor går inte åt när vintern är snöfattig

Svårigheten att förutspå vädret på lång sikt skapar utmaningar då vintervarorna måste beställas på sommaren. S-gruppen säger att försäljningen av vinterprodukter har gått uselt i år. Också vid K-rauta har åtgången av säsongsvaror varit dålig..

YLE - 11 timmar sedan

Novias it-ingenjörer populära – "Jag tänkte att det är en bra investering för min framtid"

Vid Novia i Vasa har man utbildat it-ingenjörer i 17 år, utbildningen ser inte likadan ut nu som då den började. Petronella Bergfors vill bredda sin kompetens med programmeringskunskaper..

YLE - 11 timmar sedan

Vasa kan gå mot nya samarbetsförhandlingar - vården spräcker redan budgeten

För andra året i rad kan samarbetsförhandlingar bli aktuella inom Vasa stad. Stadens sektorer ser på möjligheten att permittera anställda i tre dagar. Men bara permitteringar räcker inte för att täcka stadens underskott..

YLE - 22 timmar sedan

Tillbyggnad av Mosebacke skola blir 900 000 euro dyrare

Tillbyggnaden för Mosebacke skola i Närpes beviljades 900 000 euro mer av stadsstyrelsen. Totalt kostar tillbyggnaden nu 5,7 miljoner..

YLE - 23 timmar sedan

Österbottens största solkraftverk byggs i Dragnäsbäck i Vasa

Över 2 200 solpaneler kommer inom kort att monteras på taket till tryckeriet UPC Print och den intilliggande kontorsbyggnaden Wasa Innovation Center. Med den här investeringen på ungefär en halv miljon euro vill ägaren och entreprenören Sture Udd gå i bräschen för förnyelsebar energi i Vasa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.