HBL > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 03:03

HBL - 11 jul 14 kl. 23:00

Den skeptiska generation XDe som är födda på 1960-talet tycks bära på en större oro över ekonomiska omvälvningar än andra, oberoende av sin privatekonomi.Pessimistiska framtidsutsikter har fått många att oroa sig både över sin personliga ekonomi och landets. Majoriteten har dessutom reagerat i praktiken genom att lägga undan pengar eller spendera dem mer varsamt.
Det framgår i den enkät med närmare 3000 svarande som genomförts av den finlandssvenska dagspressen och publicerats som artikelserie också i HBL.
Många av svaren i enkäten är väntade.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
HBL, Finland, EU, Eva, Finlands

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den skeptiska, generationX
YLE - 01 maj 16 kl. 05:35

Nu kommer generation Z

Den generation som aldrig har upplevt tiden utan internet är i fokus. De är teknikkunniga, nyfikna och ständigt uppkopplade. De kallas generation Z.

Dagensanalys.se - 14 aug 17 kl. 13:56

5 Tips hur du kommunicerar via sociala medier med Generation Z

Förra året var för första gången som digital reklam gick om TV-reklamen. I år förväntas den trenden accelerera. Förra året omsatte Facebook över 26 miljarder dollar en ökning med 9 miljarder dollar jämfört med föregående år, siffror som översteg analytikernas förväntningar.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Världens bästa generation

Jag är född 1950, alltså så tidigt på 1950-talet att jag brukar identifiera mig med de så kallade fyrtiotalisterna. Somliga räknar för övrigt in oss som är födda just 1950 till fyrtiotalisterna.Hur som helst har vår generation en hög bekännelse när det gäller samhällsengagemang.

Sydsvenskan - 07 apr 14 kl. 05:30

"Vi är en generation av emos, inte egos"

Jag brukar inte ta åt mig när kritik riktas mot min generation. Jag identifierar mig inte med entreprenörerna, porrmissbrukarna, pillerknaprande lyckovägrare eller de obotliga narcissisterna, som ofta får representera den så kallade Generation Ego i medierna.Eller så är det just det som gör mig till en typisk nittiotalist, min oförmåga att se mig själv som en del av det kollektiv som en generation förväntas vara.

Dagensanalys.se - 21 feb 19 kl. 09:04

Här är jobben Generation Z vill ha

Millennials i all ära, men Generation Z är den senaste gruppen på arbetsmarknaden. Ny forskning från Glassdoor visar vilka jobb och vilka företag som är mest eftertraktade hos den unga generationen. Generation Z är en benämning på personer som föddes från mitten eller slutet av 1990-talet, under 2000-talet och kan ibland sträcka sig fram till runt 2010.

Kristianstadsbladet - 07 jul 11 kl. 09:17

SD-väljare skeptiska till block

Sverigedemokrater är skeptiska till blockpolitik, medan moderater är positiva visar en Sifo-undersökning.
Sverigedemokrater är skeptiska till blockpolitik medan moderater är positiva, visar en Sifo-undersökning. I undersökningen, som beställdes av Aftonbladet, intervjuades 1 000 personer om inställningen till blockpolitik i riksdagen.

YLE - 31 aug 14 kl. 16:34

Styrsystem för uppvärmning säljs aktivt - forskare skeptiska

Många husbolag som är anslutna till fjärrvärmenätet har på sistone fått reklam om att de kan sänka sina uppvärmningskostnader med närmare en femtedel, genom att skaffa en extra apparat till sin värmecentral. Forskare och myndigheter är ändå skeptiska. Styrsystemet består av två små dosor som kan installeras på under en timme.

GT - 26 mar 16 kl. 17:02

"Skeptiska, komma hit och träffa alla"

GÖTEBORG. I Örgryte och Härlanda är många skeptiska till planerna på flyktingboenden i området. Men somliga har också valt att engagera sig aktivt för att välkomna nya invånare i stadsdelen.

Dagensanalys.se - 10 maj 16 kl. 14:00

Infograf – så föredrar unga kvinnor ur Generation Z att handla och socialisera online

Om du känner att du tröttnat på allt prat om ”millennials” – i Sverige ibland kända som Generation Y – så kan man ju alltid rikta in sig på Generation Z. Dessa ungdomar, födda efter 1995, är kanske mest av alla uppväxta med internet. Spana in denna infograf för att bättra på kunskaperna kring de unga kvinnorna från denna, nyaste generation onlineshoppers.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 10:55

Det här måste marknadsförare veta om Generation Z

Generation Z är är födda från mitten av 90-talet och framåt. De är uppväxta med smarta telefoner och trådlöst internet, och vill du som marknadsförare kommunicera med dem kommer här 9 saker du måste ha koll på. Medan många företag fortfarande kämpar med att förstå hur Generation Y (Millennials) ska passa in på arbetsmarknaden, håller Generation Z på att växa upp och bli köpstarka konsumenter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.