SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 14 August, 13:16

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:05

Byggare jobbar för högtryck i Uppvidinge
Företagen bygger ut, kommunen bygger nytt och privatpersoner bygger till. Det är högtryck i byggbranschen i Uppvidinge just nu och byggföretagen har svårt att hinna med.
– Det är riktigt högtryck, konstaterar Jimmi Olsson, kommunens näringslivsutvecklare och säger att det måste vara unikt med så mycket nybyggnation i en kommun av Uppvidinges storlek.
Bara under de tre senaste månaderna har närmare 30 ansökningar om bygglov kommit in till miljö- och byggnadsnämnden. Inför semestersäsongen har man därför nästa vecka satt in ett extra nämndsmöte för att kunna behandla ansökningar om bygglov.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Jimmi Olsson, Uppvidinges, Attefallshusen, AMO, Alstermo, Lenhovda, Granflo Bygg, Åseda, Karlsson, Christer Karlsson, Uppvidingehus, Spaljisten, MG Bygg, Bygg, Martin Alriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggare, jobbarför , högtrycki , Uppvidinge
SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 06:51

Åtta nya förstelärare i Uppvidinge

Det blir fler förstelärare i kommunen. Ett stadsbidrag från Skolverket ger möjligheten och nu utannonseras åtta nya tjänster. Sen i somras finns det tre förstelärare i kommunen och det utökas med ytterligare åtta från och med första juli.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:27

Bristen på sjuksköterskor ett problem i Uppvidinge

Bristen på sjuksköterskor är ett problem i Uppvidinge. Trots att semesterperioden sedan länge är över har det inte blivit lättare att rekrytera. Uppvidinge kommun har tidigare haft problem att rekrytera socialsekreterare.

Kristianstadsbladet - 04 sep 17 kl. 16:30

Polisen jobbar för högtryck med helgens grova rån

Polisen jobbar för högtryck med helgens grova rån i Kristianstad. Det finns likheter mellan rånen, men polisen arbetar brett och söker också vittnen till rånen..

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 13:43

Kraftledningen till vindkraften byggs inte - Stena jobbar vidare för att hitta andra lösningar

Kraftledningen i Hageskruv, som skulle ta hand om den producerade elen från vindkraften i Uppvidinge, blir inte av. Tiden går ut och för få verk är tillstyrkta i kommunen för att kunna söka statliga pengar till utbyggnaden.
– Det här är ett mothugg, men vi ger inte upp, säger Dan Sandros, projektledare på Stena Renewable.

Magazin24 - 02 apr 14 kl. 16:29

KIS jobbar hårt för att hitta ny tränare

Michael Carlsson tog tillbaka Köping IS Bandy till Allsvenskan men efter säsongen lämnar han klubben. KIS är nu på jakt efter ny tränare. Det är intensiva dagar för Köping IS Bandy.

Nya Wermlands Tidningen - 23 aug 14 kl. 18:00

Kommunen och räddningstjänsten jobbar för högtryck mot vattenmassorna

Räddningstjänsten och kommunen jobbade för högtryck under lördagen med skadorna som skyfallet orsakat..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Lågtryck och regn ? inte bara av ondo

Fråga dom som jobbar på Dalarnas Paraplyfabrik i Malung. Där är det högt tryck inomhus.
?

Kristianstadsbladet - 28 jul 12 kl. 09:00

Högtryck för uppkörning

Foto: Claus Gertsen /SCANPIX
Hårt tryck över sommaren gör att det kan bli svårt att få uppkörningstid. Ska du boka uppkörningstid för B-körkort i Hässleholm eller Kristianstad så kommer du få tid som tidigast den 6 september.
?

Barometern - 22 jul 14 kl. 07:28

Jämställdhet under högtryck

Jag var 23 år och läget var hopplöst. Jag och alla jämnåriga jag kände var arbetslösa.
Men så fick min bror jobb som industrisanerare.

Barometern - 22 jul 14 kl. 07:28

Jämställdhet under högtryck

Jag var 23 år och läget var hopplöst. Jag och alla jämnåriga jag kände var arbetslösa.
Men så fick min bror jobb som industrisanerare.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Stort ras vid motorvägsbro i Italien

En motorvägsbro i Genua i nordvästra Italien har kollapsat. Lokal räddningstjänst och polis har ännu inga uppgifter om skadade eller döda men befarar att fordon har fallit ned i gapet som öppnat sig vid raset.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Utredning om polisskjutning drar ut på tiden

Utredningen av den händelse där poliser sköt en 20-årig man till döds i Stockholm väntas enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten ta "åtskilliga veckor" att slutföra. Den döde 20-åringen hade Downs syndrom och lekte med en leksakspistol när han sköts av poliser.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Varning för havstulpaner i Östersjön

Båtar förtöjda i Östersjön riskerar att drabbas av angrepp från havstulpaner de närmaste veckorna. Nu varnar Svenska båtunionen båtägarna, så att de ska hinna tvätta bort kräftdjuren innan de växer sig fast på skroven.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Lägsta arbetslösheten på 43 år

Arbetslösheten i Storbritannien når rekordlåga nivåer. Under det andra kvartalet föll arbetslösheten i landet till den lägsta nivån på nästan ett halvt sekel, enligt siffror från landets nationella statistikbyrå. Mellan april och juni sjönk andelen arbetslösa i Storbritannien till 4,0 procent.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Salah riskerar böter efter bilkörning

I en video syns Mohamed Salah köra bil samtidigt som han använder sin mobiltelefon, vilket är olagligt i Storbritannien. Egyptierns Premier Leauge-klubb Liverpool agerar i frågan och har gjort polisen medvetna om materialet. Det finns i nuläget ingen information om när videon är tagen eller av vem.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Alliansen vill få fler att köra klimatsmart

Förnybart flygbränsle är ett av klimatförslagen som Allianens partledare lägger fram under en presskonferens. - Vi vill ha resultat före symbolpolitik, säger C-ledaren Annie Lööf.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Amerikansk pastor begär att bli frisläppt

Den amerikanske pastorn Andrew Brunson, som står åtalad för terrorbrott i Turkiet, har lämnat in en ny begäran om att bli frisläppt, meddelar hans advokat. Fallet har lett till en kris i relationerna mellan de Nato-allierade länderna USA och Turkiet.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kandidater med stort nätverk får flest kryss

Den som har störst nätverk och flest kompisar kryssas mest. – Ja, så är det. Men då kanske det inte handlar om vänner på Facebook eller Twitter, utan den som tar sig tid att gå på min fest eller engagera sig i min förening, säger forskaren Sara Fransson..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

”Fler i arbete, inte högre skatt”

– Vår viktigaste uppgift är att få fler i arbete, inte att höja skatten, säger Anna Tenje, frontfigur för Moderaterna i Växjö som också sitter i partiets styrelse på nationell nivå..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Moderaternas vallöften

Vi bad partierna avlägga fem vallöften. Det här lovar Moderaterna:.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.