SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 17 October, 22:33

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:05

Byggare jobbar för högtryck i Uppvidinge
Företagen bygger ut, kommunen bygger nytt och privatpersoner bygger till. Det är högtryck i byggbranschen i Uppvidinge just nu och byggföretagen har svårt att hinna med.
– Det är riktigt högtryck, konstaterar Jimmi Olsson, kommunens näringslivsutvecklare och säger att det måste vara unikt med så mycket nybyggnation i en kommun av Uppvidinges storlek.
Bara under de tre senaste månaderna har närmare 30 ansökningar om bygglov kommit in till miljö- och byggnadsnämnden. Inför semestersäsongen har man därför nästa vecka satt in ett extra nämndsmöte för att kunna behandla ansökningar om bygglov.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Jimmi Olsson, Uppvidinges, Attefallshusen, AMO, Alstermo, Lenhovda, Granflo Bygg, Åseda, Karlsson, Christer Karlsson, Uppvidingehus, Spaljisten, MG Bygg, Bygg, Martin Alriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggare, jobbarför , högtrycki , Uppvidinge
SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 06:51

Åtta nya förstelärare i Uppvidinge

Det blir fler förstelärare i kommunen. Ett stadsbidrag från Skolverket ger möjligheten och nu utannonseras åtta nya tjänster. Sen i somras finns det tre förstelärare i kommunen och det utökas med ytterligare åtta från och med första juli.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:27

Bristen på sjuksköterskor ett problem i Uppvidinge

Bristen på sjuksköterskor är ett problem i Uppvidinge. Trots att semesterperioden sedan länge är över har det inte blivit lättare att rekrytera. Uppvidinge kommun har tidigare haft problem att rekrytera socialsekreterare.

Kristianstadsbladet - 04 sep 17 kl. 16:30

Polisen jobbar för högtryck med helgens grova rån

Polisen jobbar för högtryck med helgens grova rån i Kristianstad. Det finns likheter mellan rånen, men polisen arbetar brett och söker också vittnen till rånen..

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 13:43

Kraftledningen till vindkraften byggs inte - Stena jobbar vidare för att hitta andra lösningar

Kraftledningen i Hageskruv, som skulle ta hand om den producerade elen från vindkraften i Uppvidinge, blir inte av. Tiden går ut och för få verk är tillstyrkta i kommunen för att kunna söka statliga pengar till utbyggnaden.
– Det här är ett mothugg, men vi ger inte upp, säger Dan Sandros, projektledare på Stena Renewable.

Magazin24 - 02 apr 14 kl. 16:29

KIS jobbar hårt för att hitta ny tränare

Michael Carlsson tog tillbaka Köping IS Bandy till Allsvenskan men efter säsongen lämnar han klubben. KIS är nu på jakt efter ny tränare. Det är intensiva dagar för Köping IS Bandy.

Nya Wermlands Tidningen - 23 aug 14 kl. 18:00

Kommunen och räddningstjänsten jobbar för högtryck mot vattenmassorna

Räddningstjänsten och kommunen jobbade för högtryck under lördagen med skadorna som skyfallet orsakat..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Lågtryck och regn ? inte bara av ondo

Fråga dom som jobbar på Dalarnas Paraplyfabrik i Malung. Där är det högt tryck inomhus.
?

Kristianstadsbladet - 28 jul 12 kl. 09:00

Högtryck för uppkörning

Foto: Claus Gertsen /SCANPIX
Hårt tryck över sommaren gör att det kan bli svårt att få uppkörningstid. Ska du boka uppkörningstid för B-körkort i Hässleholm eller Kristianstad så kommer du få tid som tidigast den 6 september.
?

Barometern - 22 jul 14 kl. 07:28

Jämställdhet under högtryck

Jag var 23 år och läget var hopplöst. Jag och alla jämnåriga jag kände var arbetslösa.
Men så fick min bror jobb som industrisanerare.

Barometern - 22 jul 14 kl. 07:28

Jämställdhet under högtryck

Jag var 23 år och läget var hopplöst. Jag och alla jämnåriga jag kände var arbetslösa.
Men så fick min bror jobb som industrisanerare.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Över 60 år gammalt temperaturrekord slaget

Ett väderrekord från 1949 har slagits i Målilla i Småland. Att temperaturerna är så här höga så sent i oktober är ovanligt, enligt SMHI. Under dagen uppmättes 21,4 grader på mätstationen, vilket raderar ut det gamla rekordet från den 17 oktober 1949.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Lessebo: KD och SD inleder valtekniskt samarbete

Under onsdagen stod det klart att Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna inleder valteknisk samverkan i Lessebo kommun, rapporterar SVT Nyheter Småland. Det valtekniska samarbetet innebär att de bägge partierna får fler platser i kommunens nämnder och styrelser.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kurserna på Wall Street vände ner

New York-börsen stängde med röda siffror efter gårdagens rally. Publiceringen av centralbanken Federal Reserves protokoll från senaste policymötet i september lyckades inte lyfta kurserna.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Stalders poängfest gav storseger

Lara Stalder slog till redan efter 3. 51 minuter. Sedan bjöd den schweiziska stjärnan på en poängfest i Linköpings 8-1-seger hemma mot SDE i SDHL.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Italien ratar ryss-sanktioner och budgetoro

Spänningarna mellan Italien och EU tilltar. På plats i Moskva säger vice premiärminister Salvini att det blir ett nej till fortsatta EU-sanktioner. I Bryssel avvisar premiärminister Conte all oro för landets vidlyftiga budgetplaner.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Dansk nöjespark evakuerad för brand

Samtliga gäster har evakuerats från nöjesparken Bakken norr om Köpenhamn med anledning av en brand, rapporterar danska medier. Branden har startat i en restaurang på området och bilder som publiceras i danska medier visar hur lågor slår ut från hela byggnadens övre våning.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Madam Flod lär oss om kärlek

I onsdags kväll hemsökte Madam Flods ande publiken på Utvandrarnas Hus. I föreställningen Madam Flod - Återkomsten dimper karaktären från Hemsöborna ned i 2010-talet och lär oss om kärlek och längtan. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Allt fler hoppar av "ökenkonferens"

Den ekonomiska konferensen i Saudiarabien riskerar bli rejält stympad i spåren av det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Listan på bojkottande företag växer.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Svenskt beachvolleyguld i ungdoms-OS

Den blågula succén vid ungdoms-OS i Buenos Aires fortsätter. Beachvolleybollparet David Åhman, 16, och Jonatan Hellvig, 17, tog Sveriges tredje guld efter att ha utklassat nederländarna Yorick de Groot, 17, och Matthew Immers, 18, i finalen med 2-0 i set.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.