Barometern > Nyheter

Thursday, 03 December, 17:23

Barometern - 04 jul 14 kl. 15:00

Ingen höjd lön för sköterskorna i sommar
Sedan den 1 juni har det inte funnit några ledningsansvariga sjuksköterskor på akuten i Kalmar. Under torsdagen återupptogs LAS-funktionen, men någon extra lön blir det inte än.
– Det vi har kämpat för har kommit till stånd, även om det känns tråkigt att vi inte får extra betalt i sommar. Men vi går med på det, för att både patienter och personal ska må bra. Vi inte kan ta ansvar för att jobba i det här kaoset.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, LAS, Andrea Berg, Vårdförbundet, Johan Rosenqvist

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen höjd, lönför , sköterskornai , sommar
Skånskan - 02 jun 18 kl. 14:00

”Vi har för få vårdplatser i sommar”

ystad Sjukhuschefen Annika Malmquist på Ystads lasarett medger att sjuksköterskor på medicinavdelning 7 känner oro inför sommaren med personalbrist.
– Vi har alldeles för få vårdplatser under några veckor i sommar, säger hon.Annika Malmquist berättar att hon har regelbunden kontakt med det lokala facket på avdelning 7.

Skånskan - 03 jun 18 kl. 05:00

”Vi har för få vårdplatser i sommar”

ystad Sjukhuschefen Annika Malmquist på Ystads lasarett medger att sjuksköterskor på medicinavdelning 7 känner oro inför sommaren med personalbrist.
– Vi har alldeles för få vårdplatser under några veckor i sommar, säger hon.Annika Malmquist berättar att hon har regelbunden kontakt med det lokala facket på avdelning 7.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 06:00

Sjuksköterskorna fick regionen på knä

Kristianstad Akutsköterskorna på Centralsjukhuset i Kristianstad har fått gehör för sitt krav om kortare arbetstid för att orka med natt- och kvällstjänstgöring.– En arbetstidsförkortning innebär fler anställda på intensiven. Sjuksköterskor, eller undersköterskor.

ÖstersundsPosten - 13 jun 13 kl. 06:06

Tuff sommar väntar sjuksköterskorna

Sjuksköterskorna på medicin räknar med att få stressiga sommarmånader på jobbet. Den vanliga bemanningen är redan för låg och nu anställs färre vikarier, menar flera. ?

Nyhetskanalen - 01 jun 12 kl. 21:06

Uppror ser ut att ge sjuksköterskebrist i sommar

Sjuksköterskeupproret ser ut att ha misslyckats. Det är bara enstaka vårdgivare som gått med på kravet på 24 000 kronor i ingångslön, men sjuksköterskorna vägrar att ge sig, i dag protesterade de utanför Sahlgrenskai Göteborg.Samtidigt varnar Vårdförbundet för att sjuksköterskebristen blir mycket stor på många håll i Sverige i sommar.

Expressen - 21 mar 20 kl. 11:45

Här får sjuksköterskorna 50 000 i lön i sommar

För att locka sjuk- och specialistsköterskor att jobba i Mölndal i sommar så erbjuds sommarvikarierna en månadslön på 50 000 kronor, rapporterar Mölndals-Posten.– Så som branschen ser ut så behöver vi ta till dessa åtgärder, säger Christina Wadell vid Mölndal stad, till tidningen..

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 09:39

Sjuksköterskorna skrek på hjälp – blir kallade för smutskastare av politiker

Akutsjuksköterskorna på akutmottagningen i Karlstad skrev i en debattartikel i Värmlands Folkblad att de är oroliga för patientsäkerheten eftersom personal flyr från akuten. Det snabba tappet av personalen som enligt sjuksköterskorna gör att de blöder kompetens från mottagningen, även fast många sjuksköterskor försvinner till nya arbetsuppgifter till ambulansen. Här är några av de problem de lyfter upp: Ökat besökarantal med nio procent, utan att öka personalstyrkan Det är alltså lika få som ska ta hand om fler sjuka.

Expressen - 26 apr 16 kl. 21:28

Slutbudet fick nobben av iva-sköterskorna

Regionen har fått nobben på sitt sista bud till IVA-sköterskorna i Kristianstad. På fredag slutar de första sköterskorna och deras tjänster är utannonserade. – Det känns som att de tycker att vi är lättutbytbara, säger Christel Lorenz, talesperson för de protesterande sköterskorna..

UNT - 26 jul 13 kl. 07:02

"Undersköterskorna glöms bort"

Situationen på Akademiska sjukhuset drabbar all personal, inte bara sjuksköterskorna utan även undersköterskorna..

Nya Wermlands Tidningen - 23 okt 14 kl. 19:39

Undersköterskorna får också tillägg

Nu har landstinget ändrat sig. Undersköterskorna på akuten i Karlstad får sitt lönetillägg, precis som sjuksköterskorna. Det meddelade hälso- och sjukvårdschefen på torsdagskvällen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.