Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 23 August, 04:07

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 06:30

Falck informerade om flytten för sentRedan i höstas, när Falck tog över driften av ambulanserna i sydvästra Skåne, var entreprenörens mål att alla bilar skulle utgå från Lockarp utanför Malmö. Det var också där alla skiftbyten skulle göras. Flytten har dragit ut på tiden eftersom bygget av ambulanscentret försenats, men i tisdags var det dags..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
WallI, Skåne, Malmö, Falck, SOS Alarm, Lockarp, Falck SOS Alarm, SOS Alarms, Anders Klarström, TA, Region Skåne, Lotta Smith, Trelleborg, Trelleborgs, Hedvägen, Kent Naterman

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falck, informeradeom , flyttenför , sent
YLE - 02 sep 16 kl. 09:44

Raseborgs stad: Vi gav tillräckligt information om flytten

Nu har Raseborgs stad gett ett utlåtande till Regionförvaltningsverket om flytten av äldre till servicehuset Villa Anemone i Karis. Regionförvaltningsverket har fått ett klagomål om flytten av klienterna från Mjölbolsta till Karis centrum i våras. Enligt klagomålet har klienterna och de anhöriga inte fått tillräckligt med information om flytten och dess följder.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 06:00

Ambulansproblem hos Falck

Skåne Krisen i ambulanssjukvården i sydvästra Skåne är stor. Akutambulanser ställs av och personal som egentligen inte har rätt kompetens hyrs in för att köra en del av de ambulanser som är kvar. Detta menar en före detta anställd hos Falck Ambulans AB.

Skånskan - 28 apr 19 kl. 16:43

VM-silver till Mattias Falck

Bordtennis Mattias Falck lyckades inte rubba storfavoriten Ma Long i VM-finalen.
Kinesen vann med 4-1 i set och tog tredje raka guldet.Ma Long rivstartade finalen och tog hem de två första seten med 11-5 och 11-7.

Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 11:19

Falck blixtinkallar ambulanser

Foto: Tom Wall
Som en följd av den pågående konkurssituationen i ambulansföretaget Sirius Humanum riskerade Skåne att stå utan 20 ambulanser på torsdagsmorgonen. För att inte riskera att stå tomhänt tvingades Falck blixtinkalla 24 ambulanser från annat håll.
När ambulansföretaget Sirius Humanum gick i konkurs häromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skåne skulle fortsätta användas av Falck.

Skånskan - 27 apr 19 kl. 19:40

Mattias Falck vann semifinalrysaren

BORDTENNIS Det finns inga gränser för Mattias Falcks framfart. På söndagen spelar 27-åringen sensationellt VM-final i bordtennis.Med Jörgen Persson som trygg matchcoach har Mattias Falck ångat på under VM i Budapest.

Skånskan - 28 apr 19 kl. 14:39

Inget VM-guld för Mattias Falck

Bordtennis Det blev inget VM-guld för Mattias Falck. Flerfaldige VM-mästare Ma Long blev för svår och den svenske bordtennisspelaren förlorade med 4-1 i set.
Men han gav sig inte utan kamp.

TA - 15 mar 12 kl. 11:44

Falck blixtinkallade ambulanser

Foto: Tom Wall
Som en följd av den pågående konkurssituationen riskerade Skåne att stå utan 20 ambulanser.
När ambulansföretaget Sirius Humanum gick i konkurs häromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skåne skulle fortsätta användas av Falck. Falck skulle betala för att använda dem innan parterna kunde komma överens om ett uppköp av bilarna.

Trelleborgs Allehanda - 20 mar 13 kl. 12:04

Falck får fortsatt ansvar i sydväst

Arkiv: Scanpix
Falck Ambulans AB forsätter med ambulansverksamheten i Trelleborg och sydvästra Skåne. Det står klart efter att upphandlingen av ambulansjukvården i Skåne avslutades på tisdagen.
Sedan företaget Sirius Humanum gick i konkurs i mars förra året tog Falck över deras verksamhet i sydvästra distriktet med bland annat Trelleborg och Vellinge, och det östra distriktet, där bland annat Kristianstad och Österlen ingår.

Kristianstadsbladet - 31 okt 13 kl. 09:28

Falck svarar på ambulanskritiken

Efter Arbetsmiljöverkets begäran om yttrande från Falck Ambulans AB om ambulansstationen i Bromölla har företaget svarat. Bland annat ska en psykosocial undersökning genomföras på arbetsstället under hösten.
Dagambulansen i Falcks regi flyttades från Kristianstad till Bromölla i slutet av sommaren.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 14 kl. 16:07

Vårdförbundet kräver svar från Falck

Fackföreningen Vårdförbundet skriver nu till Falck Ambulans AB och begär svar på hur bemanningen ser ut på stationerna i Skåne.
I sitt brev, som även går till Arbetsmiljöverket, skriver Vårdförbundet att man motsätter sig att Falck utnyttjar reglerna i arbetstidslagen om extra övertid.Det handlar om att ett företag kan använda särskild övertid utöver den allmänna övertiden på grund av oförutsedda händelser och när situationen inte kan lösas på annat rimligt sätt.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Sturup: Plan nödlandade efter rökutveckling

Efter rökutveckling i cockpit fick ett SAS-flygplan som lyft från Kastrup nödlanda på Sturup. Ingen person har skadats, uppger Sydsvenskan..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Golfklubb drar sig ur uppskattat samarbete

I snart tolv år har fyra klubbar haft ett samarbete i det så kallade ”en4Skåne”. Men nu drar sig Tegelberga och Söderslätts golfklubb ur det. ”Det är för att värna om våra medlemmar”, säger Tommy Hansson, ordförande i Tegelberga GK..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Från eventfixare till tvåfaldig egenföretagare

När Lisa Haggård bodde i USA blev hon förtjust i två saker – tote bags och personligt anpassade saker med monogram eller ägarens namn på. Nu driver hon två företag som erbjuder just det och hon trivs med att göra det hon tror på..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Grönbys brandmuseum drivs av eld och lågor

Brandstationen i Grönby berättar om en svunnen tid då den utgjorde knutpunkt för byns sociala sammanhållning. Nu är stationen en undangömd kulturskatt och ett museum..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Bo Pellnäs: Oron ökar på Nordirland

Den drygt 30-åriga fredsöverenskommelsen om Nordirland har aldrig känts hotad. Förrän nu. .

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Ljusare tider för skolan och vården

Tiderna ljusnar för Trelleborgs kommun. I 2020 års budget lovar de styrande politikerna i Moderaterna och Kristdemokraterna 116 miljoner mer till skolan och vården än under 2019. Det är till och med mer än vad nämnderna själva begärt..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Fotboll: Trots oväntad förlust – ÖT Smygehuk nära seriesegern

Grus i maskineriet och oväntad förlust senast. Redan i kväll tänker ÖT Smygehuk påbörja en ny segerrad i division sju. Med fem matcher kvar kan det räcka med sex poäng till för att säkra avancemanget till division sex..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Burger king slog upp portarna - men inget snabbmatskrig att vänta

Många hungriga och nyfikna tittade in när Burger king öppnade sin första restaurang i Trelleborg på torsdagen. Men trots att man ligger mitt emot McDonalds och inte långt ifrån Sibylla är det ingen som rustar för snabbmatskrig. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Gymnasiets Mediatek kan bli Sveriges bästa bibliotek

Söderslättsgymnasiets Mediatek har chansen att ge rejält eko i Boksverige genom att bli ”årets bibliotek”. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Bågskytte: Trelleborgare utslagen i junior-VM

Trelleborgs Bågskytteklubbs Jacob Mosén vann sin första utslagningsmatch i junior-VM, men i andra omgången tog det stopp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.