Kristianstadsbladet > Utrikes

Monday, 20 November, 13:03

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar
Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet.I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.Sammanlagt 32 personer omkom i fartygsolyckan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Concordia, Costa Concordia, Giglio, Genua

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Costa, Concordia, flyttasom , tio, dagar
BT - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

UNT - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar och föras bort från italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan..

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 14 kl. 19:54

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol..

ÖstersundsPosten - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet..

DalaDemokraten - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet..

SvD - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet..

Nyteknik - 04 jul 14 kl. 08:49

Costa Concordia flyttas inom tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar..

BT - 14 jul 14 kl. 12:31

Costa Concordia flyter igen

I dag lyfts det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia från sin viloplats vid den italienska ön Giglio. Bärgningsoperationen beskrivs som en av världshistoriens mest omfattande. - Skeppet flyter.

BT - 03 jul 14 kl. 19:55

Snart flyttas Costa Concordia

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar. Det för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol.

Sydsvenskan - 01 nov 13 kl. 06:30

Costa Concordia-rederi vill locka med säkerhet

?Säkerheten har högsta prioritet för oss?, bedyrar rederiet som arrangerar lyxiga kryssningar.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

HD: Kurdisk omröstning bröt mot grundlagen

Iraks högsta domstol slår fast att omröstningen om självständighet i irakiska Kurdistan bröt mot konstitutionen. Enligt domstolen innebär det att alla resultat och konsekvenser till följd av omröstningen därmed är ogiltiga.(TT).

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Norsk man stred för IS - döms till fängelse

En 34-årig man från Verdal, nordöst om Trondheim, döms till 7,5 års fängelse för att ha deltagit i terror och varit med i en terrororganisation, uppger norska TV2.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Tidslinje: Robert Mugabe

Robert Mugabe har lett Zimbabwe sedan 1980. Under förmiddagen går en tidsfrist ut mot 93-åringen, världens äldsta regeringschef. Antingen avgår han eller så väntar en rättsprocess från det egna partiet.

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Beslut om omval i Kenya var olagligt

I dag ska högsta domstolen i Kenya avgöra om presidentomvalet i slutet av oktober ska förklaras ogiltigt. Den sittande presidenten Uhuru Kenyatta tog hem en jordskredsseger, med hela 98,2 procent av rösterna.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Tidsfrist löper ut för Mugabe

Zimbabwes president Robert Mugabe hotas med en riksrättsprocess från sitt eget parti om han inte avgår före klockan 11 svensk tid. När det aviserades att Mugabe skulle hålla ett direktsänt tv-tal sent i går kväll trodde många att han skulle avgå.(TT).

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

102-åring återförenas med förlorad brorson

Den 102-årige mannen trodde att han förlorade hela sin familj under Förintelsen. Men i ett tårfyllt möte får han för första gången träffa sin brorson. Eliahu Pietruszka hasar sig fram mot en främling i lobbyn på sitt äldreboende i Kfar Saba i Israel.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Tyska regeringssamtal bröt samman

Förhandlingarna om att bilda en ny regering i Tyskland har brutit samman sedan liberala partiet FDP lämnat samtalen. - Det är bättre att inte regera än att göra det dåligt, säger FDP-ledaren Christian Lindner.(TT).

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Kraftigt skalv nära Nya Kaledonien

Ett jordskalv med magnituden 7,3 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet. Skalvet inträffade omkring sju mil öster om orten Tadine, enligt USA:s geologiska myndighet USGS.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Arabförbundet i hård kritik mot Iran

Arabförbundet utrikesministrar riktar hård kritik mot Iran och dess shiamuslimska allierade i Libanon, Hizbollahrörelsen. Det extrainkallade mötet, som hölls på Saudiarabiens begäran, manade till gemensam front mot det man kallar Irans inblandning i arabländernas inre angelägenheter.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Algeriet stoppar 286 migranter till havs

Algerisk kustbevakning har "hindrat och räddat totalt 286 algeriska medborgare" som försökt korsa det farliga havet i ett försök att ta sig till Europa i bräckliga farkoster, kommenterade försvarsdepartementet i ett uttalande. Sedan 2009 är det förbjudet att lämna landets territorium illegalt.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.