Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 13 December, 23:44

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta! Måndag 30/6 2014 Sverige 2018 – konkurrens och innovation!
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Almedalen, Almedalsvecka, Visby, Sverige, Environment Insitute, Resilience Centre, Var, Bör Sverige, Vattenfall När, Energihuset, MellangatanVolters Gränd, Donners Hotell, När, Larmrapporterna, Östersjöns, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, Sverige Rent, Konsumtion, Vänner, Klimatförändringarna, IPCC, Föräldravrålet, Vi, Den, Cogito När, Hansgatan, Cogito, Regeringens, Cirkulär, Återvinningsindustrierna När, Torget, Resursanvändningen, SMHI, Klimatanpassningsportalen När, Många, Fordonsflotta, Fores När, Sveriges, Bilen, Beteendet, Oxfam När, Livsmedelsindustrin, Behind, Brands, Culture, Life När, Gotland, Högskolan, TTIP, Tankesmedjan Cogito När, Hur, EU, Miljöministern, Sustainable Innovation, Vilken, Lena Ek, Perenn, DBW, Jordens, Affärsvärlden När, Affärsvärldens, Digitalisering, AP, Naturskyddsföreningen När, Redogörelse, Naturskyddsföreningens, Almedalen Naturskyddsföreningen När, Unga Eko, Vad, Tankesmedja, Global Utmaning När, Vilka, Intertek När, Undersökningar, Sweden, Folkkampanjen, Kärnkraft-Kärnvapen När, Hansskolan, Does Sweden, Fouquet, Brussels, Plats, Brunns, Stockholm När, Livsmedel, Stora, Miljöaktuellt När, Museum, Succén, De, Camino, Ekobanken När, Vissa, Tv4 När, På TV4, TV4, Sverige Swedavia När, Hotel Wisby, Portarna, Swedavia, Miljöaktuellt, Östersjöforskning, Aurelia Stockholms, Briggen Tre Kronor Lär, Havsforskning, Östersjön, Baltic Nest, Göteborgs, KIMO Sverige, Kust Bohuslän När, Hrimfare För, Hrimfare, Stockholms, Föreläsning

Dela artikeln

140 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De bästa miljöeventeni , Almedalen, 2014
Supermiljöbloggen - 07 jul 14 kl. 12:02

Fler röster från Almedalen 2014

Almedalsveckan 2014 är slut och supervalåret går in i valrörelse. Supermiljöbloggen fick förmånen att prata med några superintressanta personer på plats i Almedalen. En diskussion som förekom frekvent på årets Almedalsvecka handlade om mikroproduktion av el från förnybara energikällor och hur det kan uppmuntras.

Supermiljöbloggen - 11 okt 14 kl. 18:30

Årets miljöhjälte 2014

Världsnaturfonden WWF har nu utsett Årets miljöhjälte 2014 - och det blev tyvärr inte Supermiljöbloggen. Utmärkelsen delas istället mellan tre av de andra nominerade. Annika Elmqvist, initiativtagare till Klimatriksdagen som lyfte klimatfrågan inför valen i år, är en av vinnarna.

Supermiljöbloggen - 02 jul 14 kl. 11:30

Per Bolund (MP) om ekonomi och miljö – Almedalen 2014

Miljöpartiets Ekonomisk-politiska talesperson Per Bolund svarar på några frågor om hur ekonomi och miljö hänger ihop.
Intervjuar gör Belinda Hellberg, Supermiljöbloggen..

Supermiljöbloggen - 04 jul 14 kl. 12:54

Matilda Ernkrans (S) om ekonomi och miljö – Almedalen 2014

Matilda Ernkrans är miljöpolitisk talesperson för Socialdemokraterna och ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott..

Supermiljöbloggen - 02 jul 14 kl. 13:20

Mikael Malmaeus om Klimatberedningens förslag, Almedalen 2014

Mikael Malmaeus är miljöforskare, aktiv i Klimataktion Uppsala och en av författarna bakom en av de antagna motionerna från Klimatriksdag 2014 om att genomföra Klimatberedningens förslag. Han är dessutom författare till boken "Tillväxt till varje pris" (2013)..

Supermiljöbloggen - 03 jul 14 kl. 14:29

Anna Kinberg Batra (M) om ekonomi och miljö – Almedalen 2014

Moderaternas Anna Kinberg Batra svarar på några frågor om hur ekonomi och miljö hänger ihop.
Intervjuar gör Belinda Hellberg, Supermiljöbloggen..

Supermiljöbloggen - 04 jul 14 kl. 12:21

Toivo Jokkala och Martin Smedjeback om köttskatt – Almedalen 2014

Toivo Jokkala och Martin Smedjeback från Svensk mat - och miljöinformation berättar om kravet på köttskatt..

Supermiljöbloggen - 04 jul 14 kl. 13:03

Carl B Hamilton (FP) om ekonomi och miljö – Almedalen 2014.

Carl B Hamilton är ekonomiskpolitisk talesperson för Folkpartiet..

Supermiljöbloggen - 04 jul 14 kl. 12:02

Ulla Andersson (V) om ekonomi och miljö – Almedalen 2014

Ulla Andersson är ekonomisk politisk talesperson för Vänsterpartiet..

Supermiljöbloggen - 05 jul 16 kl. 11:06

Förtroendet för Miljöpartiets miljöpolitik minskar

Framför allt är det Centerpartiet som nu knappar in, visar en ny opinionsundersökning.  DN/Ipsos har i en ny undersökning frågat väljarna vilket riksdagsparti som har den bästa miljöpolitiken, det här rapporterar Dagens Nyheter. Miljöpartiet ligger fortfarande i topp, men jämfört med för två år sedan, mitt under valrörelsen inför riksdagsvalet, är det framför allt Centerpartiet som nu knappar in snabbt.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 7 timmar sedan

Lucka 13 – Välj eko-russin

Vindruvor är ett av de livsmedel som besprutas allra mest. Kör på kemikaliefria lussebullar i år! Idag firar vi lucia,
Dagen lussebullar släpps fria
Men om du ska baka,
Stick så ut din haka För att undvika gifter,
krävs ekologiska bedrifter
Just russin är viktigt,
Då de besprutas mycket oförsiktigt Om du väljer miljömärkt,
Så blir valet alldeles utmärkt!

Supermiljöbloggen - 6 timmar sedan

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

Supermiljöbloggen - 7 timmar sedan

Polska borgmästare undertecknar deklaration för klimatsolidaritet

Ett dussintals borgmästare från landbygsorter i Polen samlades i helgen på klimatmötet för att underteckna en deklaration om ”Solidaritet för klimatet”. I rapporteringen från klimatmötet i Katowice har Polens beroende av kolkraft ofta tagits upp, men de progressiva miljörösterna i Polen har inte hörts lika högt. I deklarationen som presenterades i helgen på COP 24 i Katowice förbinder sig de polska borgmästarna att arbeta för att deras städer till 2050 ska övergå helt till förnybara energikällor.

Supermiljöbloggen - Igår: 13:37

Lucka 12 – Frosta av frysen

Bästa julklappen i förtid? En avfrostad frys så klart! Om julen vi äta godis och mat,
men ibland blir det över på våra fat
Innan du händerna samman gnugga:
Äter du skinkan i en enda tugga?

Supermiljöbloggen - Igår: 09:54

Sveriges nya budget – ett slag mot klimatet

Det ser ut att bli Moderaternas och Kristdemokraternas budget som Riksdagen kommer rösta igenom - oavsett vilken regering vi får. Budgeten innehåller flera stora försämringar för klimatet och få ljusglimtar. Sverigedemokraterna har meddelat att de tänker rösta för M+KD-budgeten.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:32

Lucka 11 – Ge bort en upplevelse

Den bästa julklappen är så klart en härlig upplevelse!  Att köpa mängder med klappar tycks vara tradition
Men varför ens bidra till denna masskonsumtion? Passa på att ge bort en odlingskurs eller biobesök
Eller varför inte en städinsats efter mellandagarnas stök En rolig upplevelse säger mer än prylar och ord
Och allra gladast blir förstås vår jord SMB rimmar så pennorna glöder – allt för miljön.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 23:23

Kanadas CO2-skatt ska delas ut till befolkningen

Kanadas regering kommer införa en koldioxidskatt vars intäkter ska delas ut tillbaka till medborgarna. Kanske kan denna modell bli mer populär än Frankrikes höjda fossilskatter, som står i centrum för de pågående franska protesterna.  Premiärminister Justin Trudeau har lovat att göra Kanada till föregångare i klimatomställning, samtidigt som han har kritiserats hårt för att godkänna massiv oljeexport till USA.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 14:57

En bra bokhöst för svenska förlag och miljön

I takt med att medvetandet om miljöfrågan ökar 2018, ökar också antalet böcker på bokhandlarnas hyllor om miljön och klimathotet. Här kommer ett urval höstens utgivning på våra svenska förlag.   [caption id="attachment-40561" align="alignleft" width="218"] Foto: Elleströms förlag[/caption] Tala för det gröna i lövet: ekopoesi som estetik och aktivism, Peter Degerman, Ellerströms I sin vackert illustrerade bok ger litterarvetaren Peter Degerman läsarna en översikt över ekokritik som ämnesområde och dess relation med de politiska rörelserna i Sverige och USA under 60- och 70-talet.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Målen ej på väg att nås

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:35

Lucka 10 – Skippa julgodis med palmolja

December lockar med alla möjliga sorters sötsaker. Fast det gäller att hålla koll på innehållsförteckningen. Här har vi listat julgodis utan otrevlig palmolja.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.