Världen Idag > Nyheter

Saturday, 04 July, 08:17

Världen Idag - 27 jun 14 kl. 09:00

Marcus Birro startar videobloggMarcus Birro, Sveriges troligen just nu mest kända kristna person, bjuder i ett nytt webb-tv-format in tittare till sin vardag, som rör sig lika mycket i sportens värld som i trons och vardagslivets. "Birro betraktar" heter programmet på knappt tio minuter varje fredag. Programmet filmas av Marcus Birro själv. – Jag hoppas de här filmade små betraktelserna kan bli underhållande inbjudningar till människor. En biljett till ett möte.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Birro, Marcus Birro, Marcus

Dela artikeln

342 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marcus, Birro, startar, videoblogg
Nyheter 24 - 06 jun 16 kl. 09:40

Marcus Birro: "Han kom in och snittade den iskalla fisken Marcus Berg"

Okej.Träningslandskamper kan ju vara som att se brutalt efterbliven målarfärg nästan inte torka alls...Bara sitta i sin trasiga solstol och räkna minuterna tills döden ska komma och grabba tag i nackskinnet och dra iväg med en.

Dagen - 24 jan 11 kl. 18:10

Marcus Birro blev lurad av flicka i rullstol - utsänd av TV3

En krönika i Expressen har i helgen skapat debatt kring poeten Marcus Birro. Nu avslöjas att hela händelsen som krönikan utspelar sig kring var en "dolda kameran"-inspelning. - Det känns förvånansvärt bra att ha blivit blåst, säger Marcus Birro när han exklusivt kommenterar händelsen för Dagen.

Nyheter 24 - 24 maj 16 kl. 11:57

Birro startar fotbollsblogg och EM-magasin på Nyheter24

Måndag den 30 maj drar Marcus Birro i gång sin fotbollsblogg Curva Birro här på Nyheter24. En blogg som kommer fokusera på det stundande EM-slutspelet och allt runt omkring.Utöver bloggen kommer Birro även producera videobloggar under mästerskapet och hålla i ett EM-magasin med svenskt fokus.

Dagen - 03 okt 11 kl. 10:56

Marcus Birro: Jag kan bli KD-ledare

Författaren och journalisten Marcus Birro säger att han kan tänka sig att ta över som KD-ledare istället för Göran Hägglund. Ett utspel i raden av flera rörande vem som ska leda Sveriges kristdemokrater.

Den senaste tiden har en rad ledande kristdemokrater gått ut offentligt och begärt att Göran Hägglund ska avgå.

Nyheter 24 - 02 mar 18 kl. 13:37

Marcus Birro: "AIK är allas antagonist – jag älskar det"

Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans andra avsnitt!  Fredagens avsnitt är ännu ett så kallat, Silly Season-avsnitt, där flera intressanta vinklar diskuteras. Bland annat så kommer man in på de Allsvenska lagens ekonomiska problem samt de senaste nyheterna och ryktena från vinterfönstret.

Expressen - 30 mar 12 kl. 11:16

14.00: Chatta med Marcus Birro

I morgon startar allsvenskan. Champions League blir allt hetare - liksom ligorna runt om i Europa. Och snart drar Erik Hamrén i gång sina sista EM-förberedelser.

Nyheter 24 - 03 okt 11 kl. 09:32

Marcus Birro vill leda KD - "Har väl sett ljuset"


"Han har väl sett ljuset." På måndagen kom beskedet att författaren, poeten, fotbollsexperten, krönikören och programledaren Marcus Birro är sugen på ytterligare ett jobb. I Expressen avslöjar han att han vill bli Kristdemokraternas näste partiledare och att han därför utmanar Göran Hägglund om posten.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

I snabba internet-tider är det bättre att vara Marcus Birro än otydlig

Marcus Birro skriver saker och folk blir upprörda. Det är lite hans grej skulle man kunna säga. Jag skriver också ibland.

Nyheter 24 - 17 jun 16 kl. 12:56

Marcus Birro: Jag kan inte bara bestämma mig för att heja på Sverige

Marcus Birro är nervös men laddad inför dagens match mot Sverige. Här kan du läsa ett utdrag från hans blogg som han gör tillsammans med Nyheter24."Jag trodde det skulle bli lättare med åren.

Expressen - 26 okt 13 kl. 21:35

Kan du slå Marcus Birro på ordförståelsen

Författaren och krönikören Marcus Birro fick 19 av 20 rätt på högskoleprovets orddel. Han missade peang. ?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Borg och Sundeen vill forska om samfundens syn på Israel

Hur har de olika protestantiska samfunden i Sverige förhållit sig till Israel och de palestinska områden de senaste 55 åren? Det vill religionsvetaren Annika Borg och idéhistorikern Johan Sundeen se närmare på i ett forskningsprojekt. Just nu söker de finansiering för arbetet, som i bästa fall kan starta efter nyår..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Sundsvallsteam spelar musik till Guds ära

”Säg upp dig, nu ska vi gå. Det handlar om musik, jag vill använda musik.” Det tilltalet fick Marcus Ceder.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vi kan inte välja bort eller skriva om vår egen historia

Monument byggs för att tjäna som påminnelser och motiven i fråga bör inte dömas av dagens domare, utan förstås för vilka de var när personerna levde, skriver två representanter för Kristdemokratiska ungdomsförbundet..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter, evangelister, herdar och lärare. I några Världen idag-ledare har profetens och evangelistens tjänst lyfts fram. Jag har hävdat att vi mer behöver lyfta fram och erkänna dessa tjänster.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Om floskler och genvägar i arbets- och kulturliv

Systemkritik kan komma från olika håll, och levereras på olika sätt. I kyrkans värld ser och erkänner vi särskilt den kritik som träder fram mellan Bibelns pärmar, och som kastar ett avslöjande ljus över den värld som på så många sätt ligger under ”tomhetens välde” (Rom 8:20). Men viktig systemkritik kan komma också från andra håll.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Europeiska politiker samlades till digital bönestund

Bön handlar om hjärtats innerliga samtal med Gud, och att få be tillsammans med andra kristna bekännare ger en extra styrka och samhörighet, inte minst i de svåra coronatider vi alla lever i sedan snart fyra månader tillbaka.  Därför valde nyligen nätverket i Bryssel kring den europeiska bönefrukosten (EPB) – som sedan 1999 arrangeras årligen första onsdagsmorgonen i december – att föra samman troende beslutsfattare runtom i Europa till en digital timslång bönestund på temat ”United in Prayer för Europe” (Förenade i bön för Europa). Lett av unga programledare från en studio i Bryssel framfördes böner med Vår Far som ursprungstema: samsyn (”Låt ditt rike komma, låt din vilja ske, på jorden såsom i himlen”), försyn (”Ge oss i dag det bröd vi beh

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en tränare som under tuffa intervallpass ropade: ”Kom ihåg, när du spyr har du 30 procent kvar!” Jag vet inte hur mycket sanning det finns i påståendet, men det ligger något i att det ibland är svårt att gå all in för någonting.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Nytt franskt styre ska presenteras på onsdag

Frankrikes regering avgår, meddelar det franska presidentämbetet i ett uttalande. Ersättare till premiärminister Édouard Philippe blir Jean Castex..

Världen Idag - Igår: 08:00

Kenyansk balkongkyrka sprider hopp i pandemin

När virusrestriktioner stoppar människor från att gå till kyrkan får kyrkan i stället komma till dem. I Kenyas huvudstad Nairobi åker prästen Paul Machira runt med sitt band för att predika och underhålla personer från marken under deras balkonger..

Världen Idag - Igår: 06:35

Ny föreståndare och ny plantering

Efter 42 år i tjänst är det snart dags för Lasse Levén att lämna över föreståndarskapet. Nästa år tar Lukas Ternborg vid, och Världen idag har pratat med honom om församlingsplantering, utmaningarna och det pågående skiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.