Barometern > Nyheter

Thursday, 21 February, 19:25

Barometern - 26 jun 14 kl. 07:33

Coop-chefernas krig mot klimatetNu har cheferna på Coop skjutit sig själva i fötterna och startat krig mot klimatet.
I ”gröna” Coops nya kuponghäfte, som ska ersätta bonussystemet, uppmuntras jag att gå med i SAS Eurobonus för att tjäna in en enkel inrikesresa med SAS. Hallå? Har någon i Coops ledning hört talas om klimathotet år 2014? Just inrikesresor med flyg är väl faktiskt något som de flesta av oss kan välja bort för att leva lite mer klimatsmart?
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Coop, Coops, SAS Eurobonus, SAS, SJ, Björkman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coop-chefernas, krigmot , klimatet
Barometern - 28 jun 14 kl. 08:36

Vill ha minskad miljöpåverkan

”Coop-chefernas krig mot klimatet” i Barometern-OT 26 juni.
Pontus Björkman skriver om Coops erbjudande om extrapoäng vid tecknande av medlemskap i SAS Eurobonus och menar att vi uppmuntrar våra medlemmar att flyga mer.
Coops nya medlemsprogram är utvecklat tillsammans med våra medlemmar.

Supermiljöbloggen - 05 feb 18 kl. 16:16

Ica och Coop får kritik för flygreklam

Svenska livsmedelskedjor är måna om att kommunicera ut sitt hållbarhetsarbete. Samtidigt uppmuntras kunderna att handla både kött och flyg.  I sina medlemstidningar skriver Ica och Coop om hållbara matval, vegetarisk matlagning och allmänna klimattips.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 15 kl. 18:58

Ät upp. För klimatet.

FN:s klimatmöte i Paris är igång. Nu förhandlar världens länder för att få fram ett globalt avtal som kan hejda jordens uppvärmning.För att åstadkomma detta krävs i sin tur förändringar på en mängd olika områden och nivåer.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 18:58

Ät upp. För klimatet.

FN:s klimatmöte i Paris är igång. Nu förhandlar världens länder för att få fram ett globalt avtal som kan hejda jordens uppvärmning.För att åstadkomma detta krävs i sin tur förändringar på en mängd olika områden och nivåer.

NSD - 21 mar 11 kl. 18:19

Robin Jonsson: "Det blir ett fruktansvärt krig"

Efter dramatiken i kvartsfinalen mot Djurgården laddade Luleå hockey med träning i Coop Arena under måndagen..

GöteborgsPosten - 22 apr 18 kl. 05:00

Cwejman: Börja odla potatis, staten kan inte föda dig i händelse av krig

De svenska statliga matlagren avvecklades helt och hållet på 1990-talet. Bolag som ICA och Coop har centrallager som håller i någon vecka. Sedan ska maten också transporteras dit den behövs och några omfattande drivmedelsreserver sitter staten heller inte på.

Dagens PS - 11 timmar sedan

ICA grönast: ”Kunderna har utsett oss”

ICA tar för första gången hem priset Sveriges grönaste varumärke i strategikonsultföretaget Differs årliga undersökning. ”Vi är stolta över vinsten”, säger Kerstin Lindvall, ICA Gruppens direktör för corporate responsibility. För elfte året i rad har svenskarna röstat fram Sveriges grönaste varumärke och ICA koras till vinnare i den första kategorin, där samtliga respondenter bedömer grönheten hos 100 varumärken.

Supermiljöbloggen - 13 jul 16 kl. 10:57

Allt fler väljer vegetariskt i matbutiken

Bryr sig om hälsan, klimatet och djuren. I Sverige väljer allt fler vegetariska produkter när de handlar i matbutiken, rapporterar Sveriges radios Ekot. Axfood ska exempelvis ha ökat sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent under första halvan av 2016, jämfört med samma period förra året.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Supermiljöbloggen - 15 dec 13 kl. 17:38

Veckans miljöcitat – om idioter, klimatskeptiker och nationalekonomer

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Gottfridsson kan utses till bäst i världen

Jim Gottfridsson kan utses till världens bästa handbollsspelare. Den svenske stjärnan, till vardags i tyska storklubben Flensburg, är en av fem spelare som nominerats till priset av Internationella handbollsförbundets jury. - Det känns sjukt häftigt.

Barometern - 30 minuter sedan

Tolv dagar utan ström – hur förberedda är vi när katastrofen kommer?

Vad gör vi när Sverige stannar? I SVT:s experimentella dokusåpa får tio ovetande människor testa att överleva i tolv dagar utan ström. .

Barometern - 30 minuter sedan

Här är Ironman-Brovells nya toppjobb

Han har kombinerat heltidsjobb med att vara tävlingsansvarig för Ironman i Kalmar. Men framöver blir det fullt fokus på Ironman för Henrik Brovell. – Det ska bli skönt att bara kunna fokusera på en sak, säger han.

Barometern - 30 minuter sedan

Porträtt av en sann svensk hjälte

Stieg Larsson är främst känd för att han skrev tre deckare, som har sålts i 90 miljoner exemplar och legat till grund för flera framgångsrika filmer. Men han gjorde mycket, mycket mer än så..

Barometern - 15 minuter sedan

V kräver partisamtal efter Swedbankavslöjande

Vänsterpartiet kräver att regeringen samlar riksdagspartierna till gemensamma samtal efter avslöjandet om misstänkt penningtvätt i Swedbank. Partiet vill dessutom skärpa kontrollen av bankerna. - De har tendenser att vara rätt giriga, säger Ulla Andersson.

Barometern - 30 minuter sedan

Hagelin trejdad till Washington

Dubble Stanley Cup-mästaren Carl Hagelin får byta klubb igen. Den 30-årige svenske snabbskrinnaren trejdas från Los Angeles till regerande Stanley Cup-mästaren Washington Capitals för ett tredjeval i 2019 års draft och ett sjätteval i 2020 års draft.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Sandra Svensson och Marcus Eriksson

Barometern - 45 minuter sedan

Anette Johansson och Johan Farmansson

Barometern - 45 minuter sedan

Erika Betelid och Ivar Bernes

Barometern - 45 minuter sedan

Martina Larsson och Tobias GustafssonOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.