Nyheter 24 > Nyheter

Monday, 22 April, 22:38

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Facebook: "Svårt att hitta en bättre tjänst för anmälningar"Hatgrupp på FacebookNyheter24 har under den gångna veckan, i flera artiklar, uppmärksammat öppet rasistiska, sexistiska och intoleranta sidor, bilder och inlägg som Facebook – trots en drös med anmälningar – länge låtit ligga kvar. Hot, hat och uppmaningar om våld sprids på många håll hos sociala medie-jätten, trots att det strider mot såväl lagen som Facebooks egna gemenskapsregler. 
Så hur går det då till när en bild, en sida eller en profil anmäls? I sociala medier har den frågan ställts av många. Nu berättar Jan Fredriksson, talespersson för Facebook i Norden, om processen, och varför sidor som uppenbart strider mot lagen och användarvillkoren får ligga kvar.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Facebook, Facebooks, Jan Fredriksson, Norden, Nyheter24

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, Svårtatt , hittaen bättre , tjänstför , anmälningar"Hatgrupp, på Facebook
Nyheter 24 - 24 mar 14 kl. 13:33

Svenska Socialmist ska utmana Facebook – snart släpps denVad är Socialmist?Tidslinje Socialmist

SVERIGE. I augusti 2012 lanserades en betaversion av den svenska Facebookutmanaren Socialmist, en kaxig utmanare med målet att "inom några år" ha en miljon användare.Två år senare står de svenska killarna redo att lansera på riktigt – med en helt ny design.

YLE - 10 apr 16 kl. 17:12

Jenni lyckades hitta ett dolt jobb - företagen undviker jobbannonser

Över hälften av de lediga jobben är så kallade dolda jobb som inte har utannonserats någonstans. Det här gynnar inte Finlands ekonomi, utan det behövs istället mera öppenhet kring lediga jobb, anser ledande experter vid Sitra. Jenni Junnelius fick nyligen ett så kallat dolt jobb som försäljningsassistent på inredningsföretaget Inno i Esbo.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 13:52

36 timmar var allt det tog för 4 studenter att lösa Facebook problem med falska nyheter

Vi lever i en tid då den nya generationen har vuxit upp i internet och vi som är verksamma i arbetslivet är invandrare i den digitala världen. Den nya generationen digitala invånare kan lösa stora problem med falska nyheter på 1 1/2 dygn som har tagit Facebook evigheter att lösa. 22-åriga Nabanita med hennes grupp om fyra studenter kom fram med en Chrome förlängning som kallas FiB vid ett hackarton förra veckan.

YLE - 05 jan 15 kl. 05:52

Esbo, Vanda och Helsingfors håller sig till finskan på Facebook

De stora städerna i huvudstadsregionen använder huvudsakligen finska i sociala medier. Kyrkslätt är konsekvent tvåspråkigt på Facebook medan Grankulla blandar fritt. Vanda stad toppar sin Facebooksida med texten ”Vantaan kaupunki City of Vantaa”, och uppdateringarna är bara på finska.

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 13:01

Expressen är större än Facebook i Sverige – Grattis

Framgången är obegränsad när man listas på tjänsten Ocast. Där samlas de hetaste bolagen och visar stolt upp sina räckvidder. Vad sägs om att nå fler läsare än det finns individer i vårt avlånga land eller att vara större än Facebook.

News55 - 12 nov 15 kl. 12:11

Så höjer du din Facebook-säkerhet för att slippa bli lurad

– Var och varannan vecka har kvällstidningarna artiklar om svenskar som har blivit lurade på nätet, säger Jimmy Jakobsson från Facebookbyrån Ingager, till News55. –  Jag tycker ju Facebook är fantastiskt och blir alltid lika förbannad när någon har gått på en mina. Senast förra veckan hjälpte jag en gammal kompis som fått sitt instagramkonto kapat av någon dåre.

Dagensanalys.se - 05 dec 17 kl. 13:56

Facebook begränsar marknadsförarnas tillgång till data

Efter bara ett år stängdes Facebooks API för Audience Insight ner, vilket gör att marknadsförare som vill ha data att basera sina kampanjer på nu får denna data direkt från Facebook, istället för genom en tredjehandpart. Många undrar om det går att lita på att Facebook kommer tillhandahålla ärliga siffror, mot bakgrund av tidigare missar. Facebook har i tysthet stängt ner sitt Audience Insight API, som tidigare dammsög den sociala plattformen för att hitta data som ålder, kön, utbildningsnivå, jobbtitel, hobbies, familjestorlek inkomst och geografisk plats.

IDG - 13 nov 14 kl. 15:22

Så ska Facebook hitta bästa restaurangen

Facebook har i all tysthet släppt en ny tjänst som ska hjälpa dig att hitta allt från restauranger till hotell på en viss ort..

Cornucopia - 17 jul 14 kl. 13:34

Ny liberal nyhetstjänst: Bubb.la

En ny gräsrotsfinansierad liberal nyhetstjänst har lanserats i dagarna, sajten Bubb.la. Mer om bakgrunden kan ni läsa i en artikel hos Dagens Opinion.

Dagensanalys.se - 08 aug 17 kl. 14:30

Nu kan du rikta reklam till Facebook-användare som ska gå på ett event

Facebook har öppnat upp för företag att kunna rikta reklam till de personer som sagt att de ska gå på ett event. Om du skapat ett event på Facebook kan du nu också använda den gruppen som sagt att de ska komma till eventet som målgrupp för annonsering. Som vanligt med skräddarsydda målgrupper kan du rikta reklamen till bara de i gruppen, exkludera just de som är i gruppen eller använda dem som proxy för att istället hitta en ”lookalike” målgrupp med liknande demografi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.