YLE > Svenskfinland

Friday, 16 November, 19:28

YLE - 23 jun 14 kl. 04:47

Kaskö lyckades vända minus till plusEfter flera svåra år har Kaskö genom hårda sparmetoder lyckats få till ett plus i bokslutet. I Vasa gick fjolåret på minus men fullmäktigeordförande Joakim Strand vill ändå inte ta till Kaskös sparpaket. Nu skingras molnen över Kaskö. Stadens hårda sparpaket gav ett plus i fjolårets bokslut och så här långt in på 2014 finns ett överskott på 800 000 euro. Permitteringar, investeringsstopp och skattehöjning är ingredienserna i Kaskös sparpaket.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaskö, Vasa, Joakim Strand, Kaskös, Gustav Mangs, Jussi Itämäki, Carl-Gustav Mangs, Kaskömodellen Som, Strand, Peter Boström, Jakobstad, Boström, Backa, Mangs, Sofi Nordmyr, Berner, Redan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaskö, lyckades, vända, minustill , plus
YLE - 16 dec 16 kl. 10:52

Kaskö inleder samarbetsförhandlingar på måndag

Redan i somras aviserade Kaskö stad samarbetsförhandlingar men först på måndag den 19 december inleds de. Stadsfullmäktiges ledamöter hade hellre sett att de varit avklarade före man fattade beslut om nästa års budget. När Kaskö stadsfullmäktige fattade beslut om budgeten för 2017 höjdes röster i salen om varför man inte kommit igång med samarbetsförhandlingarna.

YLE - 21 jun 16 kl. 14:49

Lucas och Daniel litade på Wales - leder X3M-tipset

Lucas Sandell från Ekenäs och David Dahlbo från Närpes delar förstaplatsen i det jämna och spännande X3M-tipset där ni har tippat på vad som händer i Europamästerskapet i fotboll. Nyckeln till Lucas och Davids framgång var att de litade på att Wales vinner grupp B. Några andra svåra frågor har också fått sina svar.

YLE - 08 jul 16 kl. 13:40

Anders Stark från Esbo leder X3M-tipset

Tätstriden fortsätter jämn och hård i X3M-tipset, tävlingen där Svenskfinland gissar utgången i fotbolls-EM. Ingen har lyckats dra ifrån och då 17 poäng återstår att dela ut denna weekend så kan verkligen vad som helst hända. För tillfället ligger Anders Stark från Esbo bäst till, tätt följ av åtta personer som ligger bara en poäng efter.

YLE - 02 apr 13 kl. 04:51

Stora skillnader mellan pensionerna för män och kvinnor - se karta

Varje månad får de manliga pensionärerna i snitt 352 euro mera än kvinnorna. Skillnaden mellan könen varierar ändå stort beroende på kommun och som mest kan männen till och med få dubbelt mera pension än kvinnorna. Se läget i din kommun!

YLE - 04 feb 14 kl. 04:35

Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa

Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa. Bara två ledamöter i sjukvårdsdistriktets fullmäktige säger rakt ut att de vill lägga ner verksamheten. Det visar den kartläggning som Yle Österbotten har gjort.

YLE - 21 okt 16 kl. 12:14

Krista Siegfrids: Jag är för nyfiken för att vara blyg

Sedan hon representerade Finland i Eurovision Song Contest i Malmö 2013 har Krista Siegfrids utvecklats till en riktig mångsysslare inom finländsk underhållning. Nu gästar hon På resande not och avslöjar att hon egentligen är modig. Modig måste man kanske vara när man ständigt kastar sig in i nya saker så som Krista Siegfrids gör.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Lokalt Live: Chris Kläfford uppträder på Korsholms kommuns julfest: "Någonting för personalen att glädjas åt"

Vart fjärde år ordnar Korsholms kommun en stor julfest i Botniahallen för sina anställda. I år är det ingen mindre än den svenska idolvinnaren Chris Kläfford som ska underhålla kring 1000 kommunalanställda på fredagen. Yle Österbotten sänder direkt från genrepet..

YLE - 4 timmar sedan

Henrik Othman: Jag kan inte tänka mig ett liv utan att skriva

Henrik Othman, biträdande chefredaktör på Österbottens Tidning, blir pensionär men tänker inte lägga vare sig penna eller dator helt åt sidan. Nu är jag frestad att skriva större helheter och uppdrag som kräver mera djupgående insatser, säger han..

YLE - 9 timmar sedan

De unga blir allt färre – Statistikcentralen: Från och med år 2035 börjar Finlands folkmängd minska

De unga kommer att bli allt färre i framtiden, och det beror på att det föds allt färre barn. Från och med 2035 täcker invandringen inte gapet mellan antalet döda och födda..

YLE - 13 timmar sedan

Rutinoperationen tog hennes systers liv: "Jag blir fortfarande förbluffad inför hennes otur"

Nina Westerback hade i tio års tid dragits med halsbesvär. I december 2015 opererades hennes tonsiller bort i en rutinoperation vid Vasa centralsjukhus. För Ninas syster Maria har det varit viktigt att ta reda på allt om hur det kunde gå så fel som det sedan gick..

YLE - 14 timmar sedan

Tre döda i överdoser i Karleby i år – ambulansförman: det dödliga missbruket har ökat märkbart

Tre personer har dött i överdoser i Karlebyregionen i år. Enligt polisen har man inte sett något liknande på tiotals år. Vi ser en trend där det är allt yngre människor med allt svårare överdoser och med allt hårdare droger, säger förstavårdschefen Oskar Hagström..

YLE - Igår: 15:25

Tekniska problem i Ömossa vindkraftpark – hälften av möllorna går på tomgång

Produktionen av el haltar vid Ömossa vindkraftpark i Kristinestad på grund av tekniska problem. Fel har hittats i hälften av vindkraftverken som nu står stilla på grund av problemen..

YLE - Igår: 13:49

Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till lönepåslag väcker kritik

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till ett lönepåslag som kompensation för arbetet med fusionsutredningen väcker kritik. På sociala medier har hans beslut tolkats som otacksamhet. Jag vet att man aldrig vinner sådana här debatter i offentligheten, säger Ahlberg..

YLE - Igår: 13:15

Pli på skarven med ny arbetsgrupp: "De drabbade ska tas på allvar"

Ska skarven skrämmas bort eller skjutas? Det ska Miljöministeriets nya arbetsgrupp fundera ut. Suppleanten och Borgåbon Mikaela Strömberg-Schalin tror att arbetsgruppen kan få en förändring till stånd..

YLE - Igår: 11:23

Det började brinna hemma hos familjen Aspelin: "När jag tog upp tvättrumsdörren kom bara tjock rök emot"

På onsdagskvällen började det brinna i källaren i Aspelins egnahemshus i Vasa. Alla fem personer i familjen kunde ta sig ut oskadda, men bastun blev förstörd. Huvudsaken är ändå att hela familjen inkluderat alla djur mår bra, säger Johan Aspelin..

YLE - Igår: 10:59

Eddie Österåker solodebuterar med låten Som vatten

Eddie Österåker är en gitarrist och sångare som nu debuterar som soloartist. Eddie beskriver sin musik som svängig pop med influenser av jazz..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.