YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 April, 12:46

YLE - 23 jun 14 kl. 04:47

Kaskö lyckades vända minus till plusEfter flera svåra år har Kaskö genom hårda sparmetoder lyckats få till ett plus i bokslutet. I Vasa gick fjolåret på minus men fullmäktigeordförande Joakim Strand vill ändå inte ta till Kaskös sparpaket. Nu skingras molnen över Kaskö. Stadens hårda sparpaket gav ett plus i fjolårets bokslut och så här långt in på 2014 finns ett överskott på 800 000 euro. Permitteringar, investeringsstopp och skattehöjning är ingredienserna i Kaskös sparpaket.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaskö, Vasa, Joakim Strand, Kaskös, Gustav Mangs, Jussi Itämäki, Carl-Gustav Mangs, Kaskömodellen Som, Strand, Peter Boström, Jakobstad, Boström, Backa, Mangs, Sofi Nordmyr, Berner, Redan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaskö, lyckades, vända, minustill , plus
YLE - 16 dec 16 kl. 10:52

Kaskö inleder samarbetsförhandlingar på måndag

Redan i somras aviserade Kaskö stad samarbetsförhandlingar men först på måndag den 19 december inleds de. Stadsfullmäktiges ledamöter hade hellre sett att de varit avklarade före man fattade beslut om nästa års budget. När Kaskö stadsfullmäktige fattade beslut om budgeten för 2017 höjdes röster i salen om varför man inte kommit igång med samarbetsförhandlingarna.

YLE - 21 jun 16 kl. 14:49

Lucas och Daniel litade på Wales - leder X3M-tipset

Lucas Sandell från Ekenäs och David Dahlbo från Närpes delar förstaplatsen i det jämna och spännande X3M-tipset där ni har tippat på vad som händer i Europamästerskapet i fotboll. Nyckeln till Lucas och Davids framgång var att de litade på att Wales vinner grupp B. Några andra svåra frågor har också fått sina svar.

YLE - 08 jul 16 kl. 13:40

Anders Stark från Esbo leder X3M-tipset

Tätstriden fortsätter jämn och hård i X3M-tipset, tävlingen där Svenskfinland gissar utgången i fotbolls-EM. Ingen har lyckats dra ifrån och då 17 poäng återstår att dela ut denna weekend så kan verkligen vad som helst hända. För tillfället ligger Anders Stark från Esbo bäst till, tätt följ av åtta personer som ligger bara en poäng efter.

YLE - 02 apr 13 kl. 04:51

Stora skillnader mellan pensionerna för män och kvinnor - se karta

Varje månad får de manliga pensionärerna i snitt 352 euro mera än kvinnorna. Skillnaden mellan könen varierar ändå stort beroende på kommun och som mest kan männen till och med få dubbelt mera pension än kvinnorna. Se läget i din kommun!

YLE - 04 feb 14 kl. 04:35

Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa

Hjärtkirurgin ser ut att bli kvar i Vasa. Bara två ledamöter i sjukvårdsdistriktets fullmäktige säger rakt ut att de vill lägga ner verksamheten. Det visar den kartläggning som Yle Österbotten har gjort.

YLE - 21 okt 16 kl. 12:14

Krista Siegfrids: Jag är för nyfiken för att vara blyg

Sedan hon representerade Finland i Eurovision Song Contest i Malmö 2013 har Krista Siegfrids utvecklats till en riktig mångsysslare inom finländsk underhållning. Nu gästar hon På resande not och avslöjar att hon egentligen är modig. Modig måste man kanske vara när man ständigt kastar sig in i nya saker så som Krista Siegfrids gör.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - 45 minuter sedan

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - 2 timmar sedan

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

YLE - 5 timmar sedan

Skriande brist på socialarbetare i Jakobstad – satsa på bättre arbetsförhållanden, säger utbildare

Utredningsenheten vid familjeservicecentralen i Jakobstad klarar sedan oktober i fjol inte av sina lagstadgade utredningstider på maximalt tre månader. Utredningarna ska göras av socialarbetare i samarbete med socialhandledare..

YLE - 8 timmar sedan

Terjärvbor upprörda över förslag om att stänga vårdcentralen: "Vi har långt till alla ställen, vårdcentralen borde få finnas här i byn"

Terjärvbor kan få tiotals kilometer till närmaste läkarmottagning. Det är något som inte faller den lokala befolkningen i smaken..

YLE - 15 timmar sedan

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar – ska spara 25 miljoner euro

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar där olika alternativ för balansering av ekonomin kartläggs tillsammans med representanter för personalen. Det beslutet fattade stadsstyrelsen på onsdagkväll..

YLE - 21 timmar sedan

Inga påskbrasor i Österbotten ­– torkan sätter stopp

Som det ser ut nu blir det inga påskbrasor i Österbotten i år. Det råder varning för gräsbrand i hela landskapet..

YLE - Igår: 06:06

Folk i Jakobstadsregionen väljer Karleby sjukhus framom Vasa – "Det är som att man kokar mat hemma men alla äter ute”

Allt fler invånare i Jakobstadsregionen väljer centralsjukhuset i Karleby istället för det egna centralsjukhuset i Vasa. Det blir dyrt för kommunerna som ska upprätthålla vården i Vasa och betala räkningar från Karlebysjukhuset..

YLE - 22 timmar sedan

Tufft vårdspar drabbar Kronoby: Hälsocentralen i Terjärv läggs ner, läkarmottagningen centraliseras

Samkommunen Soite måste spara mer än 14 miljoner euro de närmsta tre åren. I sparprogrammet ingår att Terjärv vårdcenter i Kronoby läggs ner..

YLE - 23 timmar sedan

Tusentals bilister tvingas snart köa på Riksåttan – broreparation i Karleby räcker månader

Snart inleds en grundrenovering av Storå bro i Vittsar i Karleby. Över 11 000 fordon trafikerar det här avsnittet av Riksväg 8 varje dygn. Köer är att vänta eftersom bara en körfil kommer att vara i bruk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.