YLE > Finland

Saturday, 20 October, 20:56

YLE - 16 jun 14 kl. 14:35

Fem läkare under Valviras luppValvira granskar som bäst fem privatläkares ordinationer för sköldkörtelpatienter. Läkarna har skrivit ut så kallat T3-hormon när man vanligtvis i Finland brukar ordinera T4-hormon eller en kombination av bägge. En läkare har tilldelats en skriftlig varning av Valvira och en läkares rätt att utöva sitt yrke har begränsats tillfälligt. Men Valviras åtgärder väcker starkt motstånd på de sociala medierna. Det handlar om hypotyreos som uppkommer då en person har en underaktiv sköldkörtel.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Valviras, T3, Finland, T4, Valvira, Symtomen, Markus Henriksson, Henriksson, Adressit, Vi, Facebooksida, Fimeas, UutistKreeta-Maria Kivioja

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, läkareunder , Valviras, lupp
Expressen - 21 apr 13 kl. 01:15

Fem snowboardåkare döda i lavinolycka

Fem snowboardåkare hamnade i en lavin i Colorado under lördagen. Deras liv gick inte att rädda. .

Västerbottens Folkblad - 01 okt 14 kl. 07:37

Träffade fem läkare – dog av leversjukdom som inte kunde behandlas

Mannen träffade totalt fem läkare och dog sedan av en levertumör som inte gick att behandla. Nu konstaterar Inspektionen för vård och omsorg att en hälsocentral i en grannkommun till Umeå  inte lyckats tillgodose behovet av kontinuitet i mannens läkarkontakt. Myndigheten riktar även kritik mot landstinget av samma anledning.

Dalarnas tidningar - 04 jan 18 kl. 14:41

Fem norska åkare bryter Tour de Ski – efter kaoset: "Tar första flyget"

Trots en enormt tajt bana kördes masstarten i fristil i Tour de Ski. Det resulterade i kaos. Och nu lämnar fem norska åkare touren.

Dalarnas tidningar - 26 nov 13 kl. 08:25

Fem dalaåkare i VC-truppen till Kuusamo

På måndagen tog den svenska landslagsledningen med förbundskapten Rikard Grip i spetsen ut säsongens första världscuptrupp. Fem åkare från Dalarna får åka med till finska Kuusamo till helgen..

ÖstersundsPosten - 30 dec 15 kl. 10:30

Träffade fem läkare innan cancer upptäcktes

Patienten hade uppsökt vård på en hälsocentral i länet för både aptitlöshet och viktminskning, där det inledningsvis bedömdes att patienten hade inflammation i magstrupen. Patienten ordinerades syrehämmande läkemedelsbehandling, dock utan att besvären försvann. Patienten träffade totalt fem olika läkare under de kommande två åren, som ordinerade samma behandling.

DalaDemokraten - 11 jan 17 kl. 10:36

Fem dalaåkare uttagna till JVM och U23-VM i skidor: "Ska prestera på högsta nivå"

Landslagen till U23- och JVM i skidor är uttagna.
Från Dalaklubbarna har förbundskaptenen tagit ut fyra åkare.
– Varje åkare ska prestera på sin egen absolut högsta nivå.

Dalarnas tidningar - 11 jan 17 kl. 10:36

Fem dalaåkare uttagna till JVM och U23-VM i skidor: "Ska prestera på högsta nivå"

Landslagen till U23- och JVM i skidor är uttagna.
Från Dalaklubbarna har förbundskaptenen tagit ut fyra åkare.
– Varje åkare ska prestera på sin egen absolut högsta nivå.

Expressen - 04 jan 18 kl. 14:17

Efter kaoset – fem norska åkare drar

OBERSTDORF. Irritationen var stor efter etapp fem i Tour de ski.Och nu väljer fem (!

SVT - 13 jul 16 kl. 18:09

Birgit fick fem läkare – och ett år av smärtor

Hennes nyårsnatt blev en mardröm. På en kaosartad akutmottagning fick Birgit läggas in med enorma ryggsmärtor, som bara vuxit trots möten med flera olika läkare. I själva verket kom smärtorna från en allvarlig cancer som upptäcktes först nu – nästan ett år efter de första läkarbesöken..

YLE - 08 mar 17 kl. 17:20

Norsk uppgörelse – fem hemmaåkare i finalen

Norge, Norge, Norge – och lite Ryssland. Sprintfinalen i Drammen blev en norsk uppvisning med Sergej Ustiugov som enda utmanare. Den norska dominansen var total på herrsidan i sprinten i Drammen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Årets naturbild utstrålar tidlös sommarstämning - för första gången tog en kvinna hem segern

Finlands naturfotografer rf har utsett Taru Rantalas fotografi ”Iltakello” (kvällsklocka) till Årets naturbild. Det är första gången som en kvinna vinner tävlingen. Under de senaste fem åren har antalet kvinnliga medlemmar i Finlands naturfotografer rf tredubblats..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen grep nynazister - skulle delta i motståndsrörelsens demonstration

Helsingforspolisen grep på lördagen ett tiotal nynazister som planerade att delta i Nordiska motståndsrörelsens marsch i huvudstaden..

YLE - 7 timmar sedan

Aktivist på klimatmarschen: Nu har ni politiker mandat att fatta svåra beslut

Uppskattningsvis flera tusen personer deltar i den klimatmarsch som arrangeras i Helsingfors på lördagseftermiddagen. Yle sänder delar av marschen på Arenan..

YLE - 7 timmar sedan

Klimatmarsch i Helsingfors: Se direkt

Tusentals personer väntas delta i den klimatmarsch som arrangeras i Helsingfors på lördagseftermiddagen. Yle sänder marschen direkt på Arenan..

YLE - 7 timmar sedan

Kontrollen av livsmedel blir smidigare i Västnyland - samma inspektörer kollar nu också importkött

Sydspetsens miljöhälsa tar över Livsmedelssäkerhetsverket Eviras uppgift och börjar granska importerade animaliska produkter. Det här ska göra granskningarna effektivare och lättare för företagaren..

YLE - 8 timmar sedan

Pålitliga chefer och flow i jobbet nyckel till framgångsrik organisationsförändring, visar doktorsavhandling

Organisationer i vilka man litar på sina ledare och upplever ett starkt positivt engagemang i jobbet klarar organisationsförändringar bättre än andra. Det visar en doktorsavhandling vid Helsingfors universitet..

YLE - 10 timmar sedan

Blå framtids Sampo Terho: Facket ljuger!

Facket för en skrämmande kampanj för att få Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne till ny statsminister. Det säger Blå framtids ordförande, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho, angående den växande turbulensen på arbetsmarknaden..

YLE - 10 timmar sedan

Var tjugonde av oss är så ensam att det definierar hela personen: "Ensamhet är det som försämrar vår hälsa mest"

Den som är isolerad från omvärlden löper en nästan fördubblad risk att dö i förtid. Var fjärde ensam har haft självmordstankar och de ensamma använder sig oftare av hälsovårdstjänster än andra. Ensamhet borde lyftas politiskt, säger ensamhetsforskare..

YLE - 11 timmar sedan

Finland kräver utredning av Khashoggis död

De som är skyldiga till den saudiska journalisten Jamal Khashoggis död måste ställas inför rätta. Det kräver Finlands utrikesministerium efter att saudierna nu erkänt att Khashoggi miste livet på konsulatet i Instanbul..

YLE - 11 timmar sedan

Hjältehunden Lily räddade matte från kvävningsdöd

Matte fick en brödbit i halsen och fick ingen luft. Chihuahuan Lily skällde rabiat tills husse vaknade och kunde hjälpa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.