YLE > Finland

Wednesday, 23 January, 18:35

YLE - 16 jun 14 kl. 14:35

Fem läkare under Valviras luppValvira granskar som bäst fem privatläkares ordinationer för sköldkörtelpatienter. Läkarna har skrivit ut så kallat T3-hormon när man vanligtvis i Finland brukar ordinera T4-hormon eller en kombination av bägge. En läkare har tilldelats en skriftlig varning av Valvira och en läkares rätt att utöva sitt yrke har begränsats tillfälligt. Men Valviras åtgärder väcker starkt motstånd på de sociala medierna. Det handlar om hypotyreos som uppkommer då en person har en underaktiv sköldkörtel.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Valviras, T3, Finland, T4, Valvira, Symtomen, Markus Henriksson, Henriksson, Adressit, Vi, Facebooksida, Fimeas, UutistKreeta-Maria Kivioja

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, läkareunder , Valviras, lupp
Expressen - 21 apr 13 kl. 01:15

Fem snowboardåkare döda i lavinolycka

Fem snowboardåkare hamnade i en lavin i Colorado under lördagen. Deras liv gick inte att rädda. .

Västerbottens Folkblad - 01 okt 14 kl. 07:37

Träffade fem läkare – dog av leversjukdom som inte kunde behandlas

Mannen träffade totalt fem läkare och dog sedan av en levertumör som inte gick att behandla. Nu konstaterar Inspektionen för vård och omsorg att en hälsocentral i en grannkommun till Umeå  inte lyckats tillgodose behovet av kontinuitet i mannens läkarkontakt. Myndigheten riktar även kritik mot landstinget av samma anledning.

Dalarnas tidningar - 04 jan 18 kl. 14:41

Fem norska åkare bryter Tour de Ski – efter kaoset: "Tar första flyget"

Trots en enormt tajt bana kördes masstarten i fristil i Tour de Ski. Det resulterade i kaos. Och nu lämnar fem norska åkare touren.

Dalarnas tidningar - 26 nov 13 kl. 08:25

Fem dalaåkare i VC-truppen till Kuusamo

På måndagen tog den svenska landslagsledningen med förbundskapten Rikard Grip i spetsen ut säsongens första världscuptrupp. Fem åkare från Dalarna får åka med till finska Kuusamo till helgen..

ÖstersundsPosten - 30 dec 15 kl. 10:30

Träffade fem läkare innan cancer upptäcktes

Patienten hade uppsökt vård på en hälsocentral i länet för både aptitlöshet och viktminskning, där det inledningsvis bedömdes att patienten hade inflammation i magstrupen. Patienten ordinerades syrehämmande läkemedelsbehandling, dock utan att besvären försvann. Patienten träffade totalt fem olika läkare under de kommande två åren, som ordinerade samma behandling.

Västerbottens Folkblad - 09 jan 19 kl. 13:16

Fem Umeååkare till VM

Till U23-VM och junior-VM i Lahtis är fem åkare från IFK Umeå uttagna. Mästerskapen avgörs i finska Lahtis 20-27 januari. Till U23-VM åker Moa Lundgren, Elina Rönnlund och Marcus Grate från IFK Umeå (noteras kan också att Umeåbon Emma Ribom, Piteå elit, är uttagen).

DalaDemokraten - 11 jan 17 kl. 10:36

Fem dalaåkare uttagna till JVM och U23-VM i skidor: "Ska prestera på högsta nivå"

Landslagen till U23- och JVM i skidor är uttagna.
Från Dalaklubbarna har förbundskaptenen tagit ut fyra åkare.
– Varje åkare ska prestera på sin egen absolut högsta nivå.

Dalarnas tidningar - 11 jan 17 kl. 10:36

Fem dalaåkare uttagna till JVM och U23-VM i skidor: "Ska prestera på högsta nivå"

Landslagen till U23- och JVM i skidor är uttagna.
Från Dalaklubbarna har förbundskaptenen tagit ut fyra åkare.
– Varje åkare ska prestera på sin egen absolut högsta nivå.

Expressen - 04 jan 18 kl. 14:17

Efter kaoset – fem norska åkare drar

OBERSTDORF. Irritationen var stor efter etapp fem i Tour de ski.Och nu väljer fem (!

SVT - 13 jul 16 kl. 18:09

Birgit fick fem läkare – och ett år av smärtor

Hennes nyårsnatt blev en mardröm. På en kaosartad akutmottagning fick Birgit läggas in med enorma ryggsmärtor, som bara vuxit trots möten med flera olika läkare. I själva verket kom smärtorna från en allvarlig cancer som upptäcktes först nu – nästan ett år efter de första läkarbesöken..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Romantchuk och Torsell om barnpornografifallet i Sibbo: "Barnen måste förberedas bättre på verkligheten i sociala medier"

Tröskeln för att prata med en vuxen ska vara låg och föräldrar ska våga fråga om barnens medievanor. Så ser kommunen och Hem och skola på incidenten med videoklippen som spridits bland elever i Sibbo..

YLE - 1 timme sedan

Hela Finland talar om Börje Börgelsson - vem är Väyrynens mystiska stjärnkandidat som försvann?

Paavo Väyrynens mystiska "stjärnkandidat" har fått hela Finland att skrapa sig i huvudet de senaste dagarna. Vem är denne Börje Börgelsson - eller finns han över huvud taget?.

YLE - 2 timmar sedan

Dataspelet får killarna att dansa - nu vill alla gå på kurs

Det populära Fortnite-spelet har orsakat rusning bland killar till danskurs. Två kurser i S.t Karins fylldes direkt.

YLE - 3 timmar sedan

Finländarna hämtar hem allt mindre alkohol från Estland - en liten del av resenärerna står för en stor del av alkoholen

Att finländare hämtar in alkohol från Estland är inget nytt. Men efter att Estland höjde alkoholskatten för två år sedan importerar finländarna framför allt mindre öl från vår södra granne, visar statistiken..

YLE - 3 timmar sedan

Sjundeå ersätter inte skadat bildäck - gropen låg utanför körfilen

En bilförare har vänt sig till Sjundeå kommun och kräver ersättning för höger framdäck som skadades då hen körde i en grop på Störsvikvägen. Sjundeå säger nej eftersom gropen låg utanför körfilen..

YLE - 3 timmar sedan

Finland gör mest nytta i världen, enligt ny rankning

Finland placerar sig överst i mätningen The Good Country Index, där länder bedöms utifrån hur stor nytta de producerar. Listan offentliggjordes på onsdag..

YLE - 4 timmar sedan

Framtiden för Naturum i Ekenäs fortfarande osäker: "Det handlar om hur vi måste prioritera"

Forststyrelsen gläds åt att Raseborg vill ge informationscentret ett år till utan högre hyra men söker fortfarande andra lösningar och nya aktörer att samarbeta med..

YLE - 4 timmar sedan

Garantistiftelsen: Skuldproblemen har förvärrats betydligt på bara några år - allt fler finländare är överskuldsatta

Skuldproblemen i Finland har förvärrats betydligt, uppger Garantistiftelsen. Rekordmånga tog kontakt med skuldrådgivningen ifjol och antalet överskuldsatta ökar konstant..

YLE - 7 timmar sedan

FC Inter-grundaren Stefan Håkans åtalas för grovt subventionsbedrägeri – misstänks ha lurat staten på stödpengar till Kuppis fotbollsstadion

FC Inter-grundaren Stefan Håkans misstänks ha lämnat in oriktiga uppgifter till Utbildnings- och kulturministeriet i en ansökan om statsstöd. Ansökan gällde anskaffning av ett nytt passerkontrollsystem till Kuppis fotbollsstadion..

YLE - 7 timmar sedan

Rapport: Regeringen lämnar långsiktiga problem olösta - statens utgifter måste minska ännu mer eller också måste skatterna höjas

Regeringen har nått nästan alla sina finanspolitiska mål, men flera långsiktiga problem är olösta och den stora vårdreformen riskerar att bli en halvmesyr. Så lyder kritiken i den årliga rapporten från det oberoende rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.