DN > Utrikes

Wednesday, 26 June, 00:30

DN - 13 jun 14 kl. 12:59

”Stor risk för regelrätt inbördeskrig”Våldet i Irak eskalerar. Den militanta islamistiska rörelsen Isis har tagit kontroll över flera städer och väntas dra sig söderut mot huvudstaden Bagdad. DN har ställt fyra frågor om händelseutvecklingen till John Rydqvist vid Totalförsvarets forskningsinstituts Asienprogram..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Irak, Isis, Bagdad, John Rydqvist, Totalförsvarets, Asienprogram

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, riskför , regelrätt, inbördeskrig
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

FN-chefen: Stor risk för inbördeskrig

Det alltmer dramatiska läget i Syrien diskuterades av medlemmarna i FN:s säkerhetsråd under torsdagskvällen. Efter mötet höll generalsekreterare Ban Ki Moon och FN:s och Arabförbundets sändebud Kofi Annan en presskonferens och Ban Ki Moon varnade då för att Syrien är på väg in i regelrätt inbördeskrig, rapporterar BBC. - Det syriska folket blöder, sade Ban Ki Moon.

Expressen - 16 aug 13 kl. 15:59

Fredsforskare: "risk för inbördeskrig"

Våldet i Egypten har nått nya nivåer. Enligt fredsforskaren Michael Schulz finns det risk för ett regelrätt inbördeskrig. Samtidigt undviker omvärlden att ta i med hårdhandskarna och så kommer det att fortsätta, tror han.

GöteborgsPosten - 31 jan 19 kl. 17:01

Guaidó: Ingen risk för inbördeskrig

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utmanar president Nicolás Maduro om makten i Venezuela, uppger att han fört hemliga samtal med landets militär. Venezuelanerna vill ha förändring, och därför finns det ingen risk för inbördeskrig, hävdar han. På andra sidan Atlanten manar EU-parlamentet EU att erkänna Guaidó som interimspresident.

DN - 18 jul 16 kl. 22:56

"Risk för inbördeskrig om Erdogan inte enar folket"

Om Erdogan inte respekterar mänskliga rättigheter och enar det turkiska folket hotar ett inbördeskrig, varnar oppositionella som DN har talat med. Splittringen i Turkiet är på väg att bli alltför stor, menar de..

DN - 18 jul 16 kl. 22:56

”Risk för inbördeskrig om Erdogan inte enar folket”

Istanbul. Om Erdogan inte respekterar mänskliga rättigheter och enar det turkiska folket hotar ett inbördeskrig, varnar oppositionella som DN har talat med. Splittringen i Turkiet är på väg att bli alltför stor, menar de..

BT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert. Myndigheter hävdar att de två helikoptrarna sköts ned med granater som avfyrades av proryska militanta grupper.

YLE - 16 aug 13 kl. 15:45

"Risk för inbördeskrig i Egypten"

Utrikesminister Erkki Tuomioja, SDP ser allvarligt på situationen i Egypten. Enligt honom finns det en uppenbar risk för att ett inbördeskrig bryter ut om läget fortsätter som hittills i Egypten. - Därför skulle det vara ytterst viktigt att nu genom det internationella samfundets ansträngningar stoppa våldsaktionerna.

SVT - 22 jan 14 kl. 16:38

”Risk för inbördeskrig i Ukraina”

Efter dagens införande av lagar som inskränker yttnadefriheten i Ukraina ökar nu risken för att våldet i landet eskalerar och inbördeskrig bryter ut, enligt en ukrainsk statsvetare..

GöteborgsPosten - 02 maj 14 kl. 11:02

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

NT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

UNT - 02 maj 14 kl. 19:39

"Risk för inbördeskrig i Ukraina"

Separatisterna sköt ner ukrainska militärhelikoptrar när armén inledde ännu en offensiv mot rebellkontrollerade Slovjansk. Utvecklingen liknar embryot till ett inbördeskrig, säger en försvarsexpert..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Klart med ny dansk regering

De danska socialdemokraterna har kommit överens med stödpartierna Radikale Venstre, Enhedslisten och Socialistisk Folkeparti i regeringsförhandlingarna..

DN - 15 minuter sedan

Facebook lämnar ut namn på dem som sprider hat

Facebook har gått med på att lämna ut namnen på de personer som ägnar sig åt att sprida hat via det sociala nätverket till franska domstolar.  Beslutet är det första i sitt slag, skriver BBC..

DN - 3 timmar sedan

Föräldrar läser mindre för sina barn under semestern

Tidsbrist är det vanligaste skälet till att föräldrar inte läser mer för sina barn – och under helg och semester sjunker lästiden..

DN - 4 timmar sedan

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäller rättssäkerhet..

DN - 4 timmar sedan

Här lever drömmen om ett vilt och vackert land i norr

Efter Brexit-beslutet har den romantiska idén av Skottland – och som ett vilt, vackert och fritt land – blivit allt mer populär. Under sommaren spåras och speglas den föreställningen på Edinburghs nationalmuseum. .

DN - 4 timmar sedan

Stephanie Grisham tar över efter Sarah Sanders

Stephanie Grisham tar över efter Sarah Sanders.  Nu får Vita huset en ny pressekreterare och ett nytt ansikte som ska försvara presidentens beslut inför en kritisk presskår..

DN - 5 timmar sedan

SD: Höjda anslag till försvaret ska ligga fast

”Det är en ren skandal att regeringen vill pruta på Försvarsberedningens förslag om att stärka försvaret.” Den kritiken kommer från Sverigedemokraterna som kan göra gemensam sak med de borgerliga och driva igenom höjningarna i riksdagen mot regeringens vilja..

DN - 5 timmar sedan

EU-domstolen: Polens tvångspensionering av domare strider mot EU-rätten

BRYSSEL. EU-domstolen har beslutat att en polsk lag som sänker pensionsåldern för domare i Högsta domstolen strider mot EU:s principer om rättsväsendets oberoende..

DN - 6 timmar sedan

Världens 50 bästa restauranger har utsetts

Vill du äta på världens bästa restaurang? Då ska du åka till Frankrike, närmare bestämt till staden Menton, där restaurangen Mirazur ligger.  Nu har världens 50 bästa restauranger utsetts.

DN - 6 timmar sedan

Amerikanska teleoperatörer vänder sig till Ericsson efter Huawei

Ericsson och Nokia kan komma att ersätta kinesiska Huawei och ZTE på en rad platser i USA. Detta sedan de kinesiska telekomjättarna har pekats ut som säkerhetsrisker av amerikanska myndigheter, skriver nyhetsbyrån Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.