Barometern > Nyheter

Tuesday, 18 December, 19:55

Barometern - 12 jun 14 kl. 19:52

Ungdomar ockuperade kommunhuset
Under torsdagen ockuperade ungdomsrådet i Mönsterås kommunhuset, som en protest mot alla obesvarade frågor kring fritidsgården på orten.
– Varför har ni skjutit upp projektet och varför är det ingen som lyssnar på vad vi har att säga? var två av frågorna som ungdomarna ville ha svar på.
Men eftersom den enda politikern i kommunhuset, kommunalrådet Roland Åkesson (C), var på resande fot fick ungdomarna bara träffa två tjänstemän.
– Vi kan inte svara för politikernas beslut, det enda vi vet är att ett nytt bygge kan påbörjas tidigast 2016, meddelade kommunchef Mats Johansson och informationschef Claus Kempe.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsterås, Roland Åkesson, Mats Johansson, Claus Kempe, Magda Bergkvist Andersson, Solhem, Parkskolan, Hilda Bergkvist Andersson, Richard Berkeby, Jacqueline Doohan, Karin Holgersson

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, ockuperade, kommunhuset
Barometern - 12 jun 14 kl. 19:52

Unga ockuperade kommunhuset

Under torsdagen ockuperade ungdomsrådet i Mönsterås kommunhuset, som en protest mot alla obesvarade frågor kring fritidsgården på orten. Se webb-tv-inslag längst ner under texten. – Varför har ni skjutit upp projektet och varför är det ingen som lyssnar på vad vi har att säga?

Sydsvenskan - 17 jan 16 kl. 22:15

Marocko utvisade ungdomar från Norge

Sexton ungdomar från Norge stoppades på söndagen av marockansk polis, när de var på väg in i Västsaharas huvudstad El-Aaiún.Det är en grupp norska, amerikanska, kanadensiska, polska och nederländska studenter som har rest till området för att tala med lokala journalister och representanter om läget i det omstridda ockuperade området.De reste i flera grupper från Marrakesh i Marocko på lördagskvällen och kom fram till poliskontrollen El-Aaiún på söndagen.

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 16 kl. 22:15

Marocko utvisade ungdomar från Norge

Sexton ungdomar från Norge stoppades på söndagen av marockansk polis, när de var på väg in i Västsaharas huvudstad El-Aaiún.Det är en grupp norska, amerikanska, kanadensiska, polska och nederländska studenter som har rest till området för att tala med lokala journalister och representanter om läget i det omstridda ockuperade området.De reste i flera grupper från Marrakesh i Marocko på lördagskvällen och kom fram till poliskontrollen El-Aaiún på söndagen.

Alingsås tidning - 26 jun 17 kl. 12:37

Kommunhuset i Herrljunga utrymt

Kommunhuset i Herrljunga har utrymts efter det att man fått ett mystiskt brev med vitt pulver. Personer, som varit i kontakt med brevet, är satta i karantän. En av dem är kommunchef Niels Bredberg.

Cornucopia - 16 jan 15 kl. 12:51

Vittnesbörd från ockuperade Lugansk: Skräck- och gangstervälde

Jag har personligen träffat och samtalat med en rysktalande ukrainsk flykting från det av Ryssland ockuperade Lugansk. Som alltid vid krig är det civilbefolkninge som drabbas hårdast. Sedan ockupationen inleddes har misär och armod spridit sig, och man lever nu under ett skräck- och gangstervälde där ingen civil går säker.

Alingsås tidning - 30 nov 17 kl. 05:30

Övervakningskameror till kommunhuset

Herrljunga kommun har fått godkänt från Länsstyrelsen att montera två övervakningskameror vid kommunhuset.
– Vi vet att händelserna som varit i Herrljunga under sommaren har gjort att befolkningen är mer orolig, säger Alfred Dubow, teknisk chef Herrljunga kommun.
Det är ett av skälen till att det ska monteras två övervakningskameror vid kommunhuset i Herrljunga.

Skånskan - 06 okt 15 kl. 14:00

”Finns ingen plats för polis i kommunhuset”

Skurup Polispatrullerna kan inte utgå från kommunhuset och kommunstyrelseordförande måste prata med regionchefen – inte ministern.Det är Niklas Sjöberg (M), före detta ordförande i polisnämnden för Södra Skåne som tycker det.
Det är nye polischefen för Österlen, Mats Cronhag, som tidigare sagt i Skånskan att polisen skulle kunna utgå från kommunhuset eller en mobil enhet.

Skånskan - 11 okt 15 kl. 17:02

Deras händer räckte runt kommunhuset

VELLINGE – Det är underbart att se så många här, sade Sara Thenfors Linderoth som är en av initiativtagarna till nätverket Sträck ut en hand i Vellinge.På söndagen hade de kallat till en manifestation för ett öppnare och mer solidariskt Vellinge.
Och efter tal och samling var det dags.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 12:34

Tände eld på kommunhuset – döms till fängelse och utvisning

Simrishamn Den 31-årige mannen som satte eld på kommunhuset i Simrishamn döms nu av Ystad tingsrätt till tre års fängelse och utvisning för mordbrand.Det var på eftermiddagen den 20 juli i år som 31-åringen besökte kommunhuset i Simrishamn för att diskutera utebliven bidragsersättning med sin handläggare på socialkontoret. Han fick besked om att någon utbetalning inte var aktuell.

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Få ungdomar vill frivilligt ta emot hjälp mot cannabismissbruk – ”en handfull om året”

Bara en handfull ungdomar om året tar frivilligt emot hjälp mot sitt drogmissbruk av socialtjänsten i Trelleborg. Och det förs inte heller någon statistik över hur många av orosanmälningarna som är direkt kopplade till just missbruk..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Tommy Nilsson gör comeback i rockband

Innan artisten Tommy Nilsson slog i genom som balladsångare under sent 1980-tal sjöng han i flera rockband. Nu återförenas bandet Easy Action för en kväll på Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg, meddelar festivalen i ett pressmeddelande.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Julfest med poliser spårade ur

Polisens julfest i Linköping har lett till förundersökning om en misshandel och två fall av ofredanden samt omplacerade poliser, rapporterar Corren. På den traditionsenliga tillställningen i polishuset i förra veckan utspelade sig händelser som nu hamnat hos polisens avdelning för särskilda utredningar.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Ny budget kan stoppa 5 000 bostäder

M+KD-budgeten som riksdagen röstade igenom kan innebära att uppemot 5 000 hyres- och studentlägenheter stoppas. Ansökningarna om investeringsstöd för dem är klara, men Boverket kan inte bevilja pengar.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Sex döda i colombiansk massaker

Sex män har skjutits ihjäl av oidentifierade gärningsmän i Colombia i vad som förefaller vara en konflikt relaterad till droghandel, uppger en general i landets armé på tisdagen. Massakern ägde rum under måndagen i provinsen Meta i landets sydöstra delar.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Felstavad runsten i talrika Upplandsfynd

Vad gör man åt en felstavad runsten? Hackar dit en rättelse så klart. Ett exempel på detta ingår i senare tids digra runstensfynd i Uppland.

Barometern - 1 timme sedan

Åtal: Son skapade Bank-ID i pappans namn

Den 26-årige mannen ska ha använt sin pappas bankdosa för att flytta över 675 000 kronor till sina egna konton. Nu åtalas han på tre punkter, bland annat för grovt bedrägeri. .

Barometern - 1 timme sedan

Sänkt moms för repris av scenkonst på bio

Folkets hus och parker har fått rätt i Högsta förvaltningsdomstolen mot Skatteverket. När Folkets hus visade en scenkonstföreställning som direktsändes bedömde Skatteverket att man skulle betala 6 procents moms, men när samma föreställning sedan visades i repris blev momsen 25 procent.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Officiellt: Zlatan stannar i Galaxy

Zlatan Ibrahimovic blir kvar i Los Angeles Galaxy. Svensken har skrivit på ett nytt kontrakt med MLS-klubben som sträcker sig över 2019. Det skriver MLS på sin webbplats.

Barometern - 1 timme sedan

Stationscaféet får ny krögare

Dennis Dietrichsson tar över stationscaféet Tjugoelvan och ska nu ägna den närmaste månaden åt att bygga om. I februari öppnar han under namnet Matrummet..

Barometern - 1 timme sedan

Munters vd och koncernchef lämnar sin post

Klimatsystemstillverkaren Munters vd och koncernchef John Peter Leesi lämnar sin post, skriver företaget i ett pressmeddelande. Johan Ek blir tillförordnad vd och koncernchef under en övergångsperiod.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.