SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 January, 19:42

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 00:30

Seko riskerar urholka den svenska modellenEn grundbult i den svenska modellen är att arbetsgivare och fack tillsammans förhandlar fram vilka villkor som ska gälla på arbetsmarknaden. Därför har Sverige i jämförelse med andra länder relativt förskonade från svåra arbetsmarknadskonflikter. Men nu verkar det ha tänt till ordentligt.
Tågstrejken som fackförbundet Seko utlyst har nu varat i över en vecka, och hittills har inga genombrott i förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Almega gjorts. Främst berör strejken tågtrafiken här i södra Sverige där Öresundstågen samt Veolias tåg mellan Malmö och Stockholm står still.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sverige, Seko, Almega, Öresundstågen, Veolias, Malmö, Stockholm, Jan Rudén, Stockholms, Krösatågen, LO

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seko, riskerar, urholkaden svenska , modellen
ÖstersundsPosten - 16 mar 17 kl. 15:17

Oppositionen: "För svag budget riskerar urholka Östersunds starka ekonomi"

Budgeten är för svag. Det får följder både för 2018, men framför allt 2019. Den borgerliga alliansen i Östersund varnar nu för en sämre ekonomi..

BT - 18 jun 14 kl. 19:24

Seko säger ja till medlarnas bud

Servicefacket Seko säger ja till medlarnas bud i den pågående tågkonflikten, meddelar man i kväll. Men arbetsgivarorganisationen Almegas besked dröjer. Når man ingen lösning väntar ett smärre kaos.

BT - 18 jun 14 kl. 22:26

Tågstrejkens verkliga vinnare är arbetspendlarna och den svenska modellen

Det finns all anledning att beundra både facket och arbetsgivarna för att man på onsdagskvällen valde att manifestera att man tror på den svenska modellen. Seko gjorde annars tidigt det misstaget att man gjorde Alliansregeringen till motpart då strejken sades handla om ”otrygga anställningar”. Men i Sverige är det fack och arbetsgivare som fattar de avgörande besluten om det mesta på arbetsmarknaden och lagstiftarna som håller sig på behörigt avstånd i avtalskonflikter.

TA - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Foto: Bosse Nilsson
Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet.Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:41

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde – och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

DN - 17 apr 18 kl. 16:41

Ministern: Fusket kan urholka trovärdigheten för antagningssystemet

Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, varnar för att det omfattande fusket med högskoleprovet riskerar att urholka trovärdigheten för antagningssystemet. Hon utesluter inte att det kan behövas fler åtgärder för att komma åt de som fuskar.  .

Skånskan - 15 aug 18 kl. 14:00

”Riskerar bli en spökstad”

ESLÖV Kritikerna som oroar sig för centrums framtid får nu lite oväntat stöd från andra sidan sundet.
Den danska filmaren Christine Tholstrup Hermansen oroas över att Eslövspolitikerna inte värnar centrum och att innerstaden riskerar att tyna bort när Flygstaden växer fram.
– Eslöv riskerar att bli en spökstad.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 19:31

Utveckla det nordiska samarbetet. Våga förändra i gemensamma modellen.

Det har gnisslat i relationen över Öresund under hösten. Likafullt står de nordiska länderna – stabila demokratier med en stark välfärd och snarlik samhällsmodell – närmare varandra än några andra. Och måste fortsätta att utveckla samarbetet.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Chef vid Svenska kraftnät larmade Säpo

I maj förra året varnade Svenska kraftnäts dåvarande säkerhetsskyddschef Alireza Hafezi för att det fanns brister i myndighetens säkerhetsarbete. När han inte fick gehör av ledningen vände han sig till Säkerhetspolisen.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kronoberg: Grov rattfyllerist körde med avställd bil

Polisen hade upprättat en trafikkontroll och satt och slog registreringsnummer. När patrullen fick träff på en avställd bil och väl kom i fatt ekipaget gav utandningsprovet utslag på över 2,2 promille alkohol hos den 34-årige föraren..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ett ton kebabkött låg oskyddat i skåpbil

När gränspolisen stoppade och kontrollerade en skåpbil vid Öresundsbron upptäcktes ett ton omärkt och oskyddat kött som skulle användas till kebab, skriver Sydsvenskan. Vid kontrollen, som gjordes i torsdags, hittades det grovstyckade kalvköttet som saknade stämplar och låg helt öppet i lastutrymmet.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Drönare orsakade flygstopp i USA

43 ankommande flygplan tvingades hålla sig kvar i luften över Newark-flygplatsen i New Jersey på tisdagen sedan två drönare observerats, enligt USA:s federala luftfartsmyndighet FAA.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Andrea Lundgren får Vis litteraturpris

Författaren Andrea Lundgren får Tidningen Vis Litteraturpris 2018. Hon får priset på 50 000 kronor för novellsamlingen "Nordisk fauna".(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Två saknas efter isolycka utanför Skutskär

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skolverket vill studera nya lärmodellen i Älmhult

Undervisning på mattan och alla elevers avskilda ”kontor”. Glöm katederundervisning och tänk arbetsro. Skolverket har nu uppmärksammat Elmeskolans modell och kommer på studiebesök..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Frenkie de Jong går i ikonens fotspår

Barcelona har gjort klart med Ajaxmittfältaren Frenkie de Jong. Det meddelar klubben under onsdagen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nygammal kulturpolitik i Älmhult

Hur kommer det lokala kulturlivet att påverkas av maktskiftet i Älmhult? Smålandsposten frågar Tomas Simonsson, ny ordförande för kultur-och fritidsnämnden, och sätter alliansens lokala kulturpolitik under luppen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Samrådsmöte i Ösjöbol angående vindkraftverk

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.