SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 21 October, 04:27

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 00:30

Seko riskerar urholka den svenska modellenEn grundbult i den svenska modellen är att arbetsgivare och fack tillsammans förhandlar fram vilka villkor som ska gälla på arbetsmarknaden. Därför har Sverige i jämförelse med andra länder relativt förskonade från svåra arbetsmarknadskonflikter. Men nu verkar det ha tänt till ordentligt.
Tågstrejken som fackförbundet Seko utlyst har nu varat i över en vecka, och hittills har inga genombrott i förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Almega gjorts. Främst berör strejken tågtrafiken här i södra Sverige där Öresundstågen samt Veolias tåg mellan Malmö och Stockholm står still.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sverige, Seko, Almega, Öresundstågen, Veolias, Malmö, Stockholm, Jan Rudén, Stockholms, Krösatågen, LO

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seko, riskerar, urholkaden svenska , modellen
ÖstersundsPosten - 16 mar 17 kl. 15:17

Oppositionen: "För svag budget riskerar urholka Östersunds starka ekonomi"

Budgeten är för svag. Det får följder både för 2018, men framför allt 2019. Den borgerliga alliansen i Östersund varnar nu för en sämre ekonomi..

BT - 18 jun 14 kl. 19:24

Seko säger ja till medlarnas bud

Servicefacket Seko säger ja till medlarnas bud i den pågående tågkonflikten, meddelar man i kväll. Men arbetsgivarorganisationen Almegas besked dröjer. Når man ingen lösning väntar ett smärre kaos.

BT - 18 jun 14 kl. 22:26

Tågstrejkens verkliga vinnare är arbetspendlarna och den svenska modellen

Det finns all anledning att beundra både facket och arbetsgivarna för att man på onsdagskvällen valde att manifestera att man tror på den svenska modellen. Seko gjorde annars tidigt det misstaget att man gjorde Alliansregeringen till motpart då strejken sades handla om ”otrygga anställningar”. Men i Sverige är det fack och arbetsgivare som fattar de avgörande besluten om det mesta på arbetsmarknaden och lagstiftarna som håller sig på behörigt avstånd i avtalskonflikter.

TA - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Foto: Bosse Nilsson
Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet.Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:41

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde – och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

DN - 17 apr 18 kl. 16:41

Ministern: Fusket kan urholka trovärdigheten för antagningssystemet

Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, varnar för att det omfattande fusket med högskoleprovet riskerar att urholka trovärdigheten för antagningssystemet. Hon utesluter inte att det kan behövas fler åtgärder för att komma åt de som fuskar.  .

Skånskan - 15 aug 18 kl. 14:00

”Riskerar bli en spökstad”

ESLÖV Kritikerna som oroar sig för centrums framtid får nu lite oväntat stöd från andra sidan sundet.
Den danska filmaren Christine Tholstrup Hermansen oroas över att Eslövspolitikerna inte värnar centrum och att innerstaden riskerar att tyna bort när Flygstaden växer fram.
– Eslöv riskerar att bli en spökstad.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 19:31

Utveckla det nordiska samarbetet. Våga förändra i gemensamma modellen.

Det har gnisslat i relationen över Öresund under hösten. Likafullt står de nordiska länderna – stabila demokratier med en stark välfärd och snarlik samhällsmodell – närmare varandra än några andra. Och måste fortsätta att utveckla samarbetet.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

En skadad efter kort biljakt

En person har förts till sjukhus efter en kortare biljakt i centrala Härnösand. Polisen larmades efter att en personbilsförare uppträtt berusat. När polisen upptäckte bilen i centrala Härnösand försökte föraren fly.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Khashoggis vänner pressar Saudiarabien

Vänner till journalisten Jamal Khashoggi kräver att Saudiarabien ska skaffa fram hans kvarlevor, så att han ska kunna begravas. - Ge oss Jamal så att vi kan begrava honom.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Längre liv med antiinflammatorisk kost

Att äta livsmedel som har en antiinflammatorisk effekt kan ge ett längre liv, visar en studie bland 70 000 svenskar. Forskarna hoppas att det kan leda till att människor får i sig mindre rött kött, chips och läsk, skriver UNT.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tiotals döda i sammandrabbningar

Tiotals människor har dödats i sammandrabbningar mellan kristna och muslimska ungdomar i norra Nigeria de senaste dagarna, uppger landets president Muhammadu Buhari. Två människor dödades enligt en källa vid ett bråk på en marknad i torsdags.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Polis på plats i Trollhättan efter bränder

Polisen är på plats i Trollhättan under hela natten mot söndagen, efter att flera bilar och en lastbil brunnit i stadsdelen Kronogården på lördagskvällen. - Det har inte hänt något mer efter den sista bilbranden som var 20. 58.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Australiens regering tappar minimal majoritet

Australiens koalitionsregering förlorade under lördagen ett viktigt fyllnadsval och tappar därmed majoriteten i parlamentet. Parlamentsplatsen blev ledig när landets förra premiärminister Malcolm Turnbull tvingades bort från sin post och sade upp sin plats i parlamentet i augusti.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Man misshandlades på vandrarhem

En 26-årig man blev rasande när han upptäckte att någon låg i hans säng på ett vandrarhem i Norrbotten. Mannen, som var kraftigt berusad vid tillfället, ska ha knuffat personen ur sängen och gett sig på honom med slag och sparkar, tills bekanta till honom drog bort honom.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

KDP vann kurdiskt parlamentsval

Partiet KDP vann parlamentsvalet i den autonoma regionen i irakiska Kurdistan. Partiet, som tidigare haft 38 mandat i parlamentet, fick nu 45 mandat, meddelar valmyndigheten vid en presskonferens. Det rivaliserande partiet PUK kom på andra plats med 21 mandat.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Hamilton på väg mot femte världsmästartiteln

Britten Lewis Hamilton är ett steg närmare världsmästartiteln i Formel 1. Han startar i pole position i loppet i USA efter att ha varit snabbast i kvalet.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Polisen använde drönare vid match

Polisen i region Syd har för första gången använt sig av drönare vid ett idrottsevenemang, rapporterar flera medier. Under matchen mellan Malmö FF och Hammarby filmades publiken från luften av polisen. Det handlade främst om att använda utrustningen för att få överblick i realtid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.