SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 17 August, 21:32

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 00:30

Seko riskerar urholka den svenska modellenEn grundbult i den svenska modellen är att arbetsgivare och fack tillsammans förhandlar fram vilka villkor som ska gälla på arbetsmarknaden. Därför har Sverige i jämförelse med andra länder relativt förskonade från svåra arbetsmarknadskonflikter. Men nu verkar det ha tänt till ordentligt.
Tågstrejken som fackförbundet Seko utlyst har nu varat i över en vecka, och hittills har inga genombrott i förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Almega gjorts. Främst berör strejken tågtrafiken här i södra Sverige där Öresundstågen samt Veolias tåg mellan Malmö och Stockholm står still.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sverige, Seko, Almega, Öresundstågen, Veolias, Malmö, Stockholm, Jan Rudén, Stockholms, Krösatågen, LO

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seko, riskerar, urholkaden svenska , modellen
ÖstersundsPosten - 16 mar 17 kl. 15:17

Oppositionen: "För svag budget riskerar urholka Östersunds starka ekonomi"

Budgeten är för svag. Det får följder både för 2018, men framför allt 2019. Den borgerliga alliansen i Östersund varnar nu för en sämre ekonomi..

BT - 18 jun 14 kl. 19:24

Seko säger ja till medlarnas bud

Servicefacket Seko säger ja till medlarnas bud i den pågående tågkonflikten, meddelar man i kväll. Men arbetsgivarorganisationen Almegas besked dröjer. Når man ingen lösning väntar ett smärre kaos.

BT - 18 jun 14 kl. 22:26

Tågstrejkens verkliga vinnare är arbetspendlarna och den svenska modellen

Det finns all anledning att beundra både facket och arbetsgivarna för att man på onsdagskvällen valde att manifestera att man tror på den svenska modellen. Seko gjorde annars tidigt det misstaget att man gjorde Alliansregeringen till motpart då strejken sades handla om ”otrygga anställningar”. Men i Sverige är det fack och arbetsgivare som fattar de avgörande besluten om det mesta på arbetsmarknaden och lagstiftarna som håller sig på behörigt avstånd i avtalskonflikter.

TA - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Foto: Bosse Nilsson
Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet.Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:41

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde – och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

DN - 17 apr 18 kl. 16:41

Ministern: Fusket kan urholka trovärdigheten för antagningssystemet

Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, varnar för att det omfattande fusket med högskoleprovet riskerar att urholka trovärdigheten för antagningssystemet. Hon utesluter inte att det kan behövas fler åtgärder för att komma åt de som fuskar.  .

Skånskan - I förrgår: 14:00

”Riskerar bli en spökstad”

ESLÖV Kritikerna som oroar sig för centrums framtid får nu lite oväntat stöd från andra sidan sundet.
Den danska filmaren Christine Tholstrup Hermansen oroas över att Eslövspolitikerna inte värnar centrum och att innerstaden riskerar att tyna bort när Flygstaden växer fram.
– Eslöv riskerar att bli en spökstad.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 19:31

Utveckla det nordiska samarbetet. Våga förändra i gemensamma modellen.

Det har gnisslat i relationen över Öresund under hösten. Likafullt står de nordiska länderna – stabila demokratier med en stark välfärd och snarlik samhällsmodell – närmare varandra än några andra. Och måste fortsätta att utveckla samarbetet.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Man död i mc-olycka

En man i 50-årsåldern har omkommit i en olycka på länsväg 153 väster om Ullared. En personbil och en motorcykel var inblandade i olyckan, som inträffade på fredagseftermiddagen. Under kvällen meddelade polisen region Väst att motorcykelföraren omkommit.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Dalkurd vann Uppsala-derbyt

Dalkurd sålde sina främsta målskyttar under transferfönstret. Men doldisen Ahmed Awad är kvar och låg med ett mål och två assist bakom årets första bortaseger, 3-2, i det historiska Uppsaladerbyt mot Sirius på Studenternas IP.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Falkenberg hetast i Halland

Båda hör hemma i Halland och båda vill tillbaka till allsvenskan. Det är många matcher kvar innan superettan summerat sina 30 omgångar, men nu är nu - och då ligger Falkenbergs FF bäst till för att knipa antingen en direktplats till högsta serien eller kvalplatsen.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fruktad armélarv invaderar Asien

En fruktad skadeinsekt, den så kallade armélarven, har invaderat Asien. Larven, som orsakat stora skador på olika grödor i Afrika, upptäcktes nyligen i Indien och experterna varnar nu för att stora arealer med ris, grönsaker och bomull kan ödeläggas.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Mystiskt likfynd utreds på nytt

Det var för 13 år sedan som en 44-årig spansk man hittades död vid Lidingö utanför Stockholm.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Lindberg har tätkänning

I USA-tourtävlingen i golf i Indianapolis har Pernilla Lindberg fortsatt tätkänning efter att ha gått den andra rundan tre under par, 69 slag. Totalt är hon åtta under par, fem slag bakom Sung Hyun Park, Sydkorea, och Lizette Salas, USA, som båda spelat klart två rundor.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Titelförsvarande Stenson mot toppen

Henrik Stenson verkar ha hittat formen i USA-tourtävlingen i golf i Greensboro, North Carolina. Stenson, som är titelförsvarare, hade sex birdies andra dagen, den enda missen kom på hål 6 där det blev en bogey och Stenson gick på 65 slag.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Slutspelat för Alexander Björk i Nordea Masters

En skotte och en engelsman ligger i topp när vi summerar halva tävlingen av Nordea Masters. Alexander Björk från Växjö missade kvalgränsen och får inte spela vidare under helgen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kafé bjöd på fika - hotas av kinesisk bojkott

Ett kafé i Los Angeles i USA har hamnat mitt i en diplomatisk kris mellan Kina och Taiwan. När kaféet fick påhälsning av Taiwans president Tsai Ing-Wen, på väg till Sydamerika, välkomnade personalen henne med en kopp kaffe och en present.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Renee Zellweger klar för Netflixserie

Inom en snar framtid kan Renee Zellweger-fans se en ny serie på Netflix med den amerikanska skådespelaren. Strömningssajten har gjort en beställning på tio avsnitt av nya dramaserien "What/If" med Renee Zellweger i huvudrollen, skriver Variety.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.