Barometern > Nyheter

Wednesday, 20 February, 07:16

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varselBildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans.
Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.
Det stora bekymret är det minskade elevunderlaget på gymnasiet. Förvaltningen utesluter inte heller att det kan bli aktuellt med personalneddragningar.
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskat, elevunderlagkan , ledatill , varsel
SR - 3 timmar sedan

Säpo: "Minskat risken att miljoner använts till terrorism"

Flera myndigheter har de senaste åren intensifierat arbetet mot terrorfinansiering. I en intervju med Ekot säger Anders Kassman, avdelningschef hos Säkerhetspolisen, att man de senaste åren minskat risken att miljoner kronor kunnat gå till att stödja terrorism. Det har ofta skett genom att personer dömts för andra brott..

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 06:23

Nytt läge kan leda till varsel

I somras presenterades planerna på att flytta spolartillverkningen från Getinge Desinfection i Växjö till Polen. Men tidsramarna måste revideras.
Konsekvenserna är inte klara, men en del varsel kan inte uteslutas.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 06:30

160 har fått varsel om uppsägning

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen som måste göras då efterfrågan på kontorspapper har minskat och priset på pappret sjunkit samtidigt som företagets kostnader ökar.
NYMÖLLA.

DI - 04 maj 17 kl. 13:37

Kraftigt minskat antal varsel i USA

Antalet varsel om uppsägning i USA uppgick till 36.602 i april, enligt en undersökning från det privata arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas..

UNT - 03 okt 13 kl. 10:53

Barnfamiljer vräks med kort varsel

Ekgården i Örsundsbro är inte ett bra boende anser miljöförvaltningen i Enköping. Det kan leda till att ett 30-tal personer som bor där tvingas flytta med kort varsel..

ÖstersundsPosten - 16 mar 16 kl. 15:46

Vd:n bekräftar: Tungt varsel på Andritz Hydro i Vaplan

Andritz Hydro, före detta Waplans Mekaniska, har länge varit ett av Krokom kommuns största företag, men de senaste åren har företaget tvingasts minska kraftigt på personalen. Sedan 2014 har företaget, som tillverkar delar till vattenkraftverk, minskat från 150 till 115 anställda, och orsakerna har bland annat varit att marknaden minskat på grund av låga elpriser..

Barometern - 15 sep 17 kl. 06:00

Ska Åkerboskolan renoveras trots vikande elevunderlag?

Ett mail från utbildningsnämndens ordförande om vikande elevunderlag på Åkerboskolan har väckt oro om planerade renoveringar av skolan blir av eller inte..

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 10:52

Färre varsel i juni - ökningar inom estaurang och detaljhandel

Antalet varsel om uppsägning i juni var färre än förra året och minskade med 16% mot samma månad innan. Flest varsel skedde inom tillverkningsindustrin, följt av regeringens storsatsande välfärd och offentlig förvaltning där 460 personer fick sparken, och sedan parti- och detaljhandeln.
Varsel i juni månad.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 04:30

Efterfrågan på kontorspapper har minskat

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen.
?

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 11 kl. 16:13

Varsel på Scan i Kristianstad

Livsmedelsföretaget Scan kan komma att varsla 25 anställda i Kristianstad. Företaget och fackförbund har nu inlett förhandlingar. Varslet berör anställda som jobbar på företagets slakt- och styckningsanläggning.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Rymden: "Vit dvärg" med mystiska ringar hittad

En frivilligforskare i Tyskland har hittat den kallaste och äldsta vita dvärgstjärna som människan hittills skådat, rapporterar Nasa. Konstigt nog är den omgiven av ringar..

Barometern - 30 minuter sedan

Svenska arrangörer fortsätter flyga in artister

Helsingborgs konserthus verkar vara ganska ensamma om att sluta flyga in artister. Varken Luger, Live Nation, FKP Scorpio eller Blixten & co har några planer på att införa flygstopp, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Förseningar i tågtrafiken norr om Stockholm

Ett spårfel orsakar långvariga problem i såväl pendeltågtrafiken som tågtrafiken norr om Stockholm. Felet upptäcktes natten till onsdag och berör sträckan Upplands Väsby-Arlanda/Märsta. Ett spår har stängts av och reparatörer har kallats till platsen.

Barometern - 45 minuter sedan

Polis varningssköt mot knivman i Mora

Polis i Mora har avlossat varningsskott mot en man med kniv som uppträdde hotfullt, skriver polisen på sin hemsida. Larmet inkom strax före midnatt på tisdagen då ett vittne hade sett en man med vad som uppfattades som en stor kniv i handen.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

LKAB vill bredda tillverkningen

Det statliga gruvbolaget LKAB satsar 45 miljoner på en pilotanläggning som ska omvandla gruvavfall till råmaterial till bygg-gips, konstgödsel och sällsynta jordartsmetaller, skriver Sveriges radio.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Klubbchefen rörd till tårar efter historiska avancemanget

Kalmar HC har gått från division 3 till playoff mot Hockeyallsvenskan på tre år. Tobias Johansson berättar om glädjen och tårarna som utbröt efteråt. – Det blir jag väldigt stolt och rörd över.

Barometern - 45 minuter sedan

Stor misstänkt penningtvätt i Swedbank

Mångmiljardbelopp misstänks ha tvättats genom Swedbank, med koppling till jätteskandalen i Danske Bank, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. Stora transaktioner har band till tidigare kända, stora penningtvättshärvor.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Aktieägare blir allt yngre

Aktiemarknaden lockar en allt yngre målgrupp. Medan andelen aktieägare mellan 61 och 70 år blir allt mindre är nu drygt var tionde 30 år eller yngre, visar en ny kartläggning.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

KD går starkt i opinionen

Kristdemokraterna går starkt och noterar 7,9 procent i TV4:s senaste opinionssammanställning. I den förra fick KD 5,4 procent. Väljaropinionen, som presenteras i TV4 Nyheterna, är en sammanvägning av alla väljarbarometrar och görs av valforskare vid Göteborgs universitet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.