Barometern > Nyheter

Wednesday, 12 December, 11:59

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varselBildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans.
Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.
Det stora bekymret är det minskade elevunderlaget på gymnasiet. Förvaltningen utesluter inte heller att det kan bli aktuellt med personalneddragningar.
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskat, elevunderlagkan , ledatill , varsel
SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 06:23

Nytt läge kan leda till varsel

I somras presenterades planerna på att flytta spolartillverkningen från Getinge Desinfection i Växjö till Polen. Men tidsramarna måste revideras.
Konsekvenserna är inte klara, men en del varsel kan inte uteslutas.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 06:30

160 har fått varsel om uppsägning

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen som måste göras då efterfrågan på kontorspapper har minskat och priset på pappret sjunkit samtidigt som företagets kostnader ökar.
NYMÖLLA.

DI - 04 maj 17 kl. 13:37

Kraftigt minskat antal varsel i USA

Antalet varsel om uppsägning i USA uppgick till 36.602 i april, enligt en undersökning från det privata arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas..

UNT - 03 okt 13 kl. 10:53

Barnfamiljer vräks med kort varsel

Ekgården i Örsundsbro är inte ett bra boende anser miljöförvaltningen i Enköping. Det kan leda till att ett 30-tal personer som bor där tvingas flytta med kort varsel..

ÖstersundsPosten - 16 mar 16 kl. 15:46

Vd:n bekräftar: Tungt varsel på Andritz Hydro i Vaplan

Andritz Hydro, före detta Waplans Mekaniska, har länge varit ett av Krokom kommuns största företag, men de senaste åren har företaget tvingasts minska kraftigt på personalen. Sedan 2014 har företaget, som tillverkar delar till vattenkraftverk, minskat från 150 till 115 anställda, och orsakerna har bland annat varit att marknaden minskat på grund av låga elpriser..

Barometern - 15 sep 17 kl. 06:00

Ska Åkerboskolan renoveras trots vikande elevunderlag?

Ett mail från utbildningsnämndens ordförande om vikande elevunderlag på Åkerboskolan har väckt oro om planerade renoveringar av skolan blir av eller inte..

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 10:52

Färre varsel i juni - ökningar inom estaurang och detaljhandel

Antalet varsel om uppsägning i juni var färre än förra året och minskade med 16% mot samma månad innan. Flest varsel skedde inom tillverkningsindustrin, följt av regeringens storsatsande välfärd och offentlig förvaltning där 460 personer fick sparken, och sedan parti- och detaljhandeln.
Varsel i juni månad.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 04:30

Efterfrågan på kontorspapper har minskat

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen.
?

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 11 kl. 16:13

Varsel på Scan i Kristianstad

Livsmedelsföretaget Scan kan komma att varsla 25 anställda i Kristianstad. Företaget och fackförbund har nu inlett förhandlingar. Varslet berör anställda som jobbar på företagets slakt- och styckningsanläggning.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 12 kl. 14:03

Varsel för komponentfabrik

Plusshus varslar 20 anställda vid sin fabrik för tillverkning av planelement i Arvidsjaur. "Byggandet av småhus och kedjehus har gått ner med cirka 40 procent under det senaste året samtidigt som marknadsandelen för planelement till större projekt inom segmentet har minskat", skriver Nils Clausén, vd för Plusshus, i ett pressmeddelande. Planelement används bland annat vid produktion av småhus..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Behållning från bok om gölar går till välgörande ändamål

Förra året gav Christer Ek i Fårbo ut boken Gölen - den lilla sjön. Nu skänker han överskottet från försäljningen till välgörande ändamål..

Barometern - 45 minuter sedan

Lägre skatt i väntad budgetvinnare

Ett antal hundralappar i lägre skatt på arbete, mest till de som tjänar mer. I andra änden slopas bland annat avdraget för fackavgiften. Det är en del av innehållet i det gemensamma budgetförslag från M och KD som väntas gå vinnande ur dagens budgetstrid.

Barometern - 45 minuter sedan

Norsk lax dyrare till jul

De norska exportpriserna på lax har stigit med 6,7 procent den senaste veckan, enligt Statistisk sentralbyrå (SSB). Priset ligger nu på 59,50 norska kronor, motsvarande 63 svenska. Lax är ett traditionellt inslag på julbordet i många länder och priserna brukar stiga brant mot slutet av året.

Barometern - 45 minuter sedan

Brott: Mordutredning i Djurängen nedlagd

Barometern - 30 minuter sedan

Dom: Fängelse för att ha stulit diskmaskiner

Två män har dömts till tre månaders fängelse för att bland annat ha stulit diskmaskiner och möbler från ett företag i Vimmerby..

Barometern - 30 minuter sedan

Teliaåklagare: Nyberg likgiltig i muthärva

Telias uzbekiska partnerföretag hade som "enda funktion att mot betalning tillhandahålla myndighetsbeslut", säger åklagarsidan i den stora korruptionsrättegångens slutskede. Och ex-vd Lars Nyberg sägs inte ha brytt sig ifall diktatorsdottern fick pengarna.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Erik Lundin åker på turné i vår

I mars släpper rapparen Erik Lundin sitt efterlängtade debutalbum "Zebrapojken". I samma veva åker han på turné med flera planerade stopp i både Sverige och Norge, enligt ett pressmeddelande.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

"Bra familj" höll inte - döms i hovrätten

Tingsrätten friade från misshandel med hänvisning till att mannen kom från en "bra familj". Nu döms han till tre månaders fängelse av Svea hovrätt. "En självklar tillämpning av den grundläggande principen om allas likhet inför lagen", säger hovrättsrådet Claes Söderqvist i ett pressmeddelande.

Barometern - 30 minuter sedan

Döms för att ha ofredat kissande kvinna

Den unga kvinnan satte sig i buskarna för att kissa. Då kom en 20-åring fram och tog på hennes rumpa..

Barometern - 30 minuter sedan

Djurgården värvar isländsk försvarare

Djurgården har gjort klart med den isländska försvararen Gudrun Arnardottir som senast kommer från sju års spel i Isländska Breidablick. 23-åringen debuterade för det isländska A-landslaget under hösten.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.