Barometern > Nyheter

Wednesday, 17 October, 12:42

Barometern - 10 jun 14 kl. 07:07

Minskat elevunderlag kan leda till varselBildningsnämnden kan komma att minska personalen nästa år. Inför 2015 saknas drygt 15 miljoner kronor för att få en budget i balans.
Det beskedet gav nyligen bildningsförvaltningen till politikerna inför arbetet med nästa års budget.
Det stora bekymret är det minskade elevunderlaget på gymnasiet. Förvaltningen utesluter inte heller att det kan bli aktuellt med personalneddragningar.
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskat, elevunderlagkan , ledatill , varsel
SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 06:23

Nytt läge kan leda till varsel

I somras presenterades planerna på att flytta spolartillverkningen från Getinge Desinfection i Växjö till Polen. Men tidsramarna måste revideras.
Konsekvenserna är inte klara, men en del varsel kan inte uteslutas.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 06:30

160 har fått varsel om uppsägning

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen som måste göras då efterfrågan på kontorspapper har minskat och priset på pappret sjunkit samtidigt som företagets kostnader ökar.
NYMÖLLA.

DI - 04 maj 17 kl. 13:37

Kraftigt minskat antal varsel i USA

Antalet varsel om uppsägning i USA uppgick till 36.602 i april, enligt en undersökning från det privata arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas..

UNT - 03 okt 13 kl. 10:53

Barnfamiljer vräks med kort varsel

Ekgården i Örsundsbro är inte ett bra boende anser miljöförvaltningen i Enköping. Det kan leda till att ett 30-tal personer som bor där tvingas flytta med kort varsel..

ÖstersundsPosten - 16 mar 16 kl. 15:46

Vd:n bekräftar: Tungt varsel på Andritz Hydro i Vaplan

Andritz Hydro, före detta Waplans Mekaniska, har länge varit ett av Krokom kommuns största företag, men de senaste åren har företaget tvingasts minska kraftigt på personalen. Sedan 2014 har företaget, som tillverkar delar till vattenkraftverk, minskat från 150 till 115 anställda, och orsakerna har bland annat varit att marknaden minskat på grund av låga elpriser..

Barometern - 15 sep 17 kl. 06:00

Ska Åkerboskolan renoveras trots vikande elevunderlag?

Ett mail från utbildningsnämndens ordförande om vikande elevunderlag på Åkerboskolan har väckt oro om planerade renoveringar av skolan blir av eller inte..

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 10:52

Färre varsel i juni - ökningar inom estaurang och detaljhandel

Antalet varsel om uppsägning i juni var färre än förra året och minskade med 16% mot samma månad innan. Flest varsel skedde inom tillverkningsindustrin, följt av regeringens storsatsande välfärd och offentlig förvaltning där 460 personer fick sparken, och sedan parti- och detaljhandeln.
Varsel i juni månad.

Kristianstadsbladet - 04 maj 11 kl. 04:30

Efterfrågan på kontorspapper har minskat

Foto: Tommy Svensson
160 anställda vid Nymölla bruk varslas om uppsägning. Uppsägningarna är en del i en större omorganisation inom koncernen.
?

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 11 kl. 16:13

Varsel på Scan i Kristianstad

Livsmedelsföretaget Scan kan komma att varsla 25 anställda i Kristianstad. Företaget och fackförbund har nu inlett förhandlingar. Varslet berör anställda som jobbar på företagets slakt- och styckningsanläggning.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 12 kl. 14:03

Varsel för komponentfabrik

Plusshus varslar 20 anställda vid sin fabrik för tillverkning av planelement i Arvidsjaur. "Byggandet av småhus och kedjehus har gått ner med cirka 40 procent under det senaste året samtidigt som marknadsandelen för planelement till större projekt inom segmentet har minskat", skriver Nils Clausén, vd för Plusshus, i ett pressmeddelande. Planelement används bland annat vid produktion av småhus..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Linköpingsforward bryter kontraktet

Forwarden Matilda af Bjur, 19, bryter sitt kontrakt och lämnar topplaget Linköping i SDHL. "Matilda har uttryckt en önskan om att gå vidare i karriären och vi har gått henne tillmötes.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Sänkt straff för pastor för demonutdrivning

En frikyrkopastor i västra Sverige, som vid upprepade tillfällen försökt driva ut demoner ur sin tonårsdotter, får sitt straff sänkt. I stället för ett års fängelse döms mannen till skyddstillsyn, rapporterar Dagen.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Kommunledningen vill sätta press på tyska ägarna

Kommunledningen i Mörbylånga vill sätta press på Cementas tyska ägare Heidelberg Cement. .

Barometern - 45 minuter sedan

Migrationsverket stoppar utvisning av pojke

Migrationsverket har beslutat att ytterligare utreda en uppmärksammad utvisning av en sexårig pojke till Ukraina. Beslutet fattades under onsdagen eftersom det enligt Migrationsverket finns "fler omständigheter som behöver utredas närmare".(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Jasplan såg rökutveckling på Öland

En pilot i ett JAS-plan som passerade Öland på onsdagsförmiddagen har slagit larm om en rökutveckling på ön..

Barometern - 1 timme sedan

Fjällkakao får nobben i patentstrid

Fjällkakao är för likt fjällfil och fjällyoghurt, så varumärket får nobben i en strid mellan Norrmejerier och Destination Funäsfjällen, skriver sajten Norrbottens affärer. I början av 2000-talet tog Norrmejerier över produkten fjällfil, samt tre andra produkter med prefixet "fjäll" från Milko.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Sydkorea nekar jemeniter flyktingstatus

Sydkorea har vägrat att ge hundratals jemeniter som flytt kriget i hemlandet, flyktingstatus. I stället har de flesta av jemeniterna, som färdats från det krigsdrabbade Jemen på arabiska halvön till den sydkoreanska ön Jeju, beviljats tillfälliga uppehållstillstånd.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Lågprisflygbolag störtdyker på börsen

Finnairs brittiska samarbetspartner, lågprisbolaget Flybe, vinstvarnar som ett resultat av att det brittiska pundet tappat i styrka och bolaget påverkats av ökade bränslekostnader.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

"Det här är inte en roman om incest"

Bergljot berättar om incest men utan att bli trodd. I den hyllade men också omdebatterade romanen "Arv och miljö" skildrar norska Vigdis Hjorth familjelivet som ett stundtals iskallt krig om vilken bild av föräldrarna som är den rätta. En arvstvist utlöser själsligt blodbad.

Barometern - 1 timme sedan

Lars Kaggskolan siktar på nytt rekord

Lars Kaggskolan spänner bågen. När årets upplaga av Skoljoggen arrangerades var målsättning minst 1 000 startande. Det skulle innebära nytt svenskt deltagarrekord..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.