YA > Lokalt

Thursday, 22 February, 15:34

YA - 10 jun 14 kl. 06:30

Även Ystad tar ut olaglig avgiftSveriges kommuner har en skyldighet att erbjuda alla barn kostnadsfri förskola om minst 525 timmar per år från höstterminen det år barnet fyller tre år. Avgift får bara tas ut för tid som ligger utanför denna grundläggande allmänna förskola. Hur verksamheten utformas är upp till varje enskild kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Skolinspektionen, Sjöbo, YA, Skolverket, Ystads, Ingrid Tjärnehov, Skolinspektionens, Gerda Thornberg

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Även, Ystad, tarut , olaglig, avgift
YA - 22 jul 14 kl. 13:37

Ystad tar det kallt i sommarhettan

Foto: TT
Det varma vädret får SMHI att utfärda en varning. Den riktas främst till äldre och sjuka som är känsliga för hög och långvarig värme.
– Inom äldreomsorgen är vi vana vid att hantera även värmeböljor.

YA - 26 sep 14 kl. 06:30

Ystad tar strid för sanden och Sandskogen

Länsstyrelsens idé om att låta havet äta upp Sandskogen har fått kommunalrådet Kristina Bendz (M) att ilskna till.– Vi har inga tankar på att ge upp vare sig Sandskogen eller sandfodringen, säger hon och bjuder in landshövding Margareta Pålsson.
På kort tid har länsstyrelsen vid två tillfällen kritiserat Ystads kommun för strandfodringen och ifrågasatt värdet av att skydda Sandskogen.

YA - 13 okt 16 kl. 03:00

IFK Ystad tar sig an HIF Karlskrona

Dags för ny match i handbollsligan för IFK Ystad. På torsdagskvällen är det HIF Karlskrona som kommer på besök i Ystad Arena. Observera att det är avkast klockan 19.

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 16 okt 15 kl. 03:00

Ystad tar inte efter Hollywood

Gågatan blir inte en Walk of Fame enligt Hollywoods modell. Ystad vill ha sitt eget unika kändisstråk..

YA - 10 jan 17 kl. 03:00

Ystad tar debatt om mottagandet av nyanlända

Länsstyrelsen svävar på målet när det gäller hur många nyanlända med uppehållstillstånd Ystad ska ta hand om. Nu ska frågan diskuteras i kommunstyrelsens arbetsutskott..

YA - 27 feb 17 kl. 03:00

Ystad tar täten i klimatarbetet

Ystad får en nyckelroll i det nationella klimatarbetet när den nya översiktsplanen tas fram..

YA - 30 aug 17 kl. 00:01

Hanna från Ystad tar hand om Martas skor

Många fotbollsspelande pojkars dröm är att få Ronaldos eller Messis autograf. Fotbollstjejen Hanna Nordahl i Ystad har lyckats bättre än så. Hon har sett till att komma över Martas fotbollsskor..

YA - 25 okt 17 kl. 00:01

Ystad tar hjälp av Trondman för att skapa en bättre skola

Mats Trondman, professor och rikskänd för sin ungdomsforskning är en av föreläsarna när Ystad bjuder in till ett seminarium på temat samverkan, samsyn och samhällsvinst..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Kvinna dömd för bensinstöld – fast efter biljakt

Kvinnan tankade för drygt 600 kronor på OKQ8 på Kristianstadsvägen i Ystad, men smet från betalningen. Personal på macken och polisen jagade efter och stoppade henne. Nu har Ystads tingsrätt dömt henne för bensinstölden..

YA - 3 timmar sedan

Fel i färjetabellen – ”slutsålt” flera månader framöver

Ska man boka personbilsbiljett från Rönne står det att alla platser är slut. Men nej, det är inte så att Bornholmarna plötsligt flyr till Ystad. Rederiet Færgen meddelar att något har blivit fel i färjans tidtabell.

YA - 3 timmar sedan

Köldknäpp över sydöstra Skåne – då kommer snön

I norra Sverige har det varit riktigt kallt de senaste dagarna med uppåt 20-25 minusgrader dagtid. Kylan kommer att bestå och rör sig längre och längre söderut. .

YA - 15 timmar sedan

Klart att öppna nya Backåkra

Stiftelsen Dag Hammarskjölds Backåkra har fått bygglov för att ändra användningen av gården till museum och kafé. Gården öppnar för be4sökare på långfredagen i år..

YA - 15 timmar sedan

Klart skylta om till 40 i byarna

Myndighetsnämnden klubbade som väntat alla de förändringar som krävs för att hastigheten ska sänkas till 40 i 23 byar i Ystads kommun..

YA - 15 timmar sedan

Bygglov för första husen i nya stadsdelen

I juni sätts spaden i jorden för de första bostäderna i Trädgårdsstaden. Ystadbostäder fått bygglov för ett flerfamiljshus med 20 lägenheter och Lernacken samma beslut för åtta radhus i den ny stadsdelen..

YA - 15 timmar sedan

Region Skåne: ”Medicinen har ingen bevisad effekt”

Måns Rundqvists medicin Translarna kostar upp emot fyra miljoner kronor om året. Man tvistar om dess effekter på sjukdomens olika förlopp. – Medicinen har ingen bevisad effekt på barn som förlorat gångförmågan, säger Bengt Ljungberg, ordförande i Läkemedelsrådet Skåne..

YA - 15 timmar sedan

Måns nekas bromsmedicin – för att han inte kan gå: ”Klart vi är rädda”

14-årige Måns Rundqvist i Ystad lider av en sällsynt muskelsjukdom. Han har tagit en bromsmedicin sedan 2008, men nu har Region Skåne beslutat att han inte ska få den längre. Samtidigt finns det en pojke med samma sjukdom i Västergötland som får fortsätta med sin medicinering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.