YA > Lokalt

Tuesday, 17 January, 07:47

YA - 10 jun 14 kl. 06:30

Även Ystad tar ut olaglig avgiftSveriges kommuner har en skyldighet att erbjuda alla barn kostnadsfri förskola om minst 525 timmar per år från höstterminen det år barnet fyller tre år. Avgift får bara tas ut för tid som ligger utanför denna grundläggande allmänna förskola. Hur verksamheten utformas är upp till varje enskild kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Skolinspektionen, Sjöbo, YA, Skolverket, Ystads, Ingrid Tjärnehov, Skolinspektionens, Gerda Thornberg

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Även, Ystad, tarut , olaglig, avgift
YA - 22 jul 14 kl. 13:37

Ystad tar det kallt i sommarhettan

Foto: TT
Det varma vädret får SMHI att utfärda en varning. Den riktas främst till äldre och sjuka som är känsliga för hög och långvarig värme.
– Inom äldreomsorgen är vi vana vid att hantera även värmeböljor.

YA - 26 sep 14 kl. 06:30

Ystad tar strid för sanden och Sandskogen

Länsstyrelsens idé om att låta havet äta upp Sandskogen har fått kommunalrådet Kristina Bendz (M) att ilskna till.– Vi har inga tankar på att ge upp vare sig Sandskogen eller sandfodringen, säger hon och bjuder in landshövding Margareta Pålsson.
På kort tid har länsstyrelsen vid två tillfällen kritiserat Ystads kommun för strandfodringen och ifrågasatt värdet av att skydda Sandskogen.

YA - 13 okt 16 kl. 03:00

IFK Ystad tar sig an HIF Karlskrona

Dags för ny match i handbollsligan för IFK Ystad. På torsdagskvällen är det HIF Karlskrona som kommer på besök i Ystad Arena. Observera att det är avkast klockan 19.

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 16 okt 15 kl. 03:00

Ystad tar inte efter Hollywood

Gågatan blir inte en Walk of Fame enligt Hollywoods modell. Ystad vill ha sitt eget unika kändisstråk..

YA - 10 jan 17 kl. 03:00

Ystad tar debatt om mottagandet av nyanlända

Länsstyrelsen svävar på målet när det gäller hur många nyanlända med uppehållstillstånd Ystad ska ta hand om. Nu ska frågan diskuteras i kommunstyrelsens arbetsutskott..

YLE - 21 nov 16 kl. 08:36

Lukkos horribla höst fick klubbledningen att agera - KHL-räven Heikkilä tar över

Rauman Lukkos ligasäsong 2016-2017 har gått totalt i moll och efter den urusla första tredjedelen på säsongen byter laget tränare. Samma dag som KooKoo meddelat om sitt tränarbyte i Kouvola går även Lukko på sin webbplats ut med nyheten om en förändring på tränarfronten.
Juha Vuoris sejour vid bänken i Raumo blev 22 matcher lång och han ersätts omgående av den 58-årige ligaräven Kari Heikkilä.

YA - 29 okt 14 kl. 13:07

Ystad bäst på pappaledighet

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Ystads pappor tar ut varje fjärde dag av föräldraledigheten. Det är mer än genomsnittskommunen i landet och mest i sydöstra Skåne enligt en rankning som den fackliga centralorganisationen TCO gjort.
Ystads pappor hamnar på plats 105 bland landets kommuner i TCO-rankningen genom att ta ut 25 procent av föräldraledigheten.

Västerbottens Folkblad - 11 sep 14 kl. 06:00

Lyssna: Premiär för nya Lövenlåtar

I dag har två nya Björklöven-låtar världspremiär på sportens hemsida. – Det är en ren hyllning till Björklöven och staden Umeå, säger Mattias Norberg i bandet Lapdog som gjort låtarna. I dag, torsdag, spelar Björklöven sin premiär borta mot Malmö, och i dag släpper även Umeåbandet ”Lapdogs” två nya Björklövenlåtar.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Nu kan Aina Gjerulf åka gratis på bussen

För fem år sedan skrev Aina Gjerulf ett medborgarförslag om gratis bussresor för pensionärer. Nu är förslaget förverkligat och Aina Gjerulf en flitig resenär..

YA - 4 timmar sedan

Nils Larsson

YA - 4 timmar sedan

”Amerikansk fotboll är den perfekta sporten”

I snart 24 år har Ytown Rockets och amerikansk fotboll varit en stor del av Roland Rasmusson liv. Nu fyller han 55 år och hoppas ha kvar glädjen till sporten länge än..

YA - 4 timmar sedan

Malmö fristad för hotad författare

I sitt hemland hotas Jude Dibia av 14 års fängelse för att han är öppet homosexuell. Sedan snart två år tillbaka har den nigerianske författaren fått en fristad i Malmö. PÅ onsdagskvällen kommer han till Ystads bibliotek för att berätta om sitt författarskap..

YA - 11 timmar sedan

Priset för bostadsrätter ökar: "Större efterfrågan"

Priset bostadsrätter i Ystad ökade kraftigt under 2016. Under året steg priset med 25 procent..

YA - 13 timmar sedan

Den sista jultomten plockades ner

På måndagen hjälptes tomtarna ner från träden. När den stora julgranen fraktas bort från Stortorget på tisdagsmorgonen ska julen ha städats ut från Ystad..

YA - 17 timmar sedan

Inbrottsvåg på Egna hem

Egna hems-området i Ystad har drabbats av en stöldvåg. Fem inbrott har polisanmälts. Fyra villaägare och en pizzeria har drabbats..

YA - 17 timmar sedan

Kvinna anhållen för inbrott i sommarstugor

Flera av stölderna från sommarstugor i Sandskogen runt nyårshelgen kan vara på väg att klaras upp. En kvinna i 30-årsåldern är anhållen..

YA - 19 timmar sedan

Prover ska ge svar om fiskdöd

Vattenprover ska ge svar på varför fiskarna i Fröslövsån dött..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.