YA > Lokalt

Saturday, 27 May, 19:27

YA - 10 jun 14 kl. 06:30

Även Ystad tar ut olaglig avgiftSveriges kommuner har en skyldighet att erbjuda alla barn kostnadsfri förskola om minst 525 timmar per år från höstterminen det år barnet fyller tre år. Avgift får bara tas ut för tid som ligger utanför denna grundläggande allmänna förskola. Hur verksamheten utformas är upp till varje enskild kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Skolinspektionen, Sjöbo, YA, Skolverket, Ystads, Ingrid Tjärnehov, Skolinspektionens, Gerda Thornberg

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Även, Ystad, tarut , olaglig, avgift
YA - 22 jul 14 kl. 13:37

Ystad tar det kallt i sommarhettan

Foto: TT
Det varma vädret får SMHI att utfärda en varning. Den riktas främst till äldre och sjuka som är känsliga för hög och långvarig värme.
– Inom äldreomsorgen är vi vana vid att hantera även värmeböljor.

YA - 26 sep 14 kl. 06:30

Ystad tar strid för sanden och Sandskogen

Länsstyrelsens idé om att låta havet äta upp Sandskogen har fått kommunalrådet Kristina Bendz (M) att ilskna till.– Vi har inga tankar på att ge upp vare sig Sandskogen eller sandfodringen, säger hon och bjuder in landshövding Margareta Pålsson.
På kort tid har länsstyrelsen vid två tillfällen kritiserat Ystads kommun för strandfodringen och ifrågasatt värdet av att skydda Sandskogen.

YA - 13 okt 16 kl. 03:00

IFK Ystad tar sig an HIF Karlskrona

Dags för ny match i handbollsligan för IFK Ystad. På torsdagskvällen är det HIF Karlskrona som kommer på besök i Ystad Arena. Observera att det är avkast klockan 19.

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 01 okt 15 kl. 15:00

Ystad tar emot allt fler ensamkommande barn

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn fortsätter till Ystad. Hittills har kommunen lyckats hitta platser till alla..

YA - 16 okt 15 kl. 03:00

Ystad tar inte efter Hollywood

Gågatan blir inte en Walk of Fame enligt Hollywoods modell. Ystad vill ha sitt eget unika kändisstråk..

YA - 10 jan 17 kl. 03:00

Ystad tar debatt om mottagandet av nyanlända

Länsstyrelsen svävar på målet när det gäller hur många nyanlända med uppehållstillstånd Ystad ska ta hand om. Nu ska frågan diskuteras i kommunstyrelsens arbetsutskott..

YA - 27 feb 17 kl. 03:00

Ystad tar täten i klimatarbetet

Ystad får en nyckelroll i det nationella klimatarbetet när den nya översiktsplanen tas fram..

YLE - 21 nov 16 kl. 08:36

Lukkos horribla höst fick klubbledningen att agera - KHL-räven Heikkilä tar över

Rauman Lukkos ligasäsong 2016-2017 har gått totalt i moll och efter den urusla första tredjedelen på säsongen byter laget tränare. Samma dag som KooKoo meddelat om sitt tränarbyte i Kouvola går även Lukko på sin webbplats ut med nyheten om en förändring på tränarfronten.
Juha Vuoris sejour vid bänken i Raumo blev 22 matcher lång och han ersätts omgående av den 58-årige ligaräven Kari Heikkilä.

YA - 29 okt 14 kl. 13:07

Ystad bäst på pappaledighet

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Ystads pappor tar ut varje fjärde dag av föräldraledigheten. Det är mer än genomsnittskommunen i landet och mest i sydöstra Skåne enligt en rankning som den fackliga centralorganisationen TCO gjort.
Ystads pappor hamnar på plats 105 bland landets kommuner i TCO-rankningen genom att ta ut 25 procent av föräldraledigheten.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Kokhet loppis i kolonin

Senast det var loppis i Östra sommarstaden lyckades Allan sälja den gamla bäddsoffan, som han släpat ner till marknadsplasten från sin stuga. Det var grannen Ann-Charlotte som lade in ett bud på den. – Den kostade 100 kronor men då fick jag också släpa tillbaka den uppför backen till min stuga som ligger granne med Allans, säger hon och ler åt minnet..

YA - 19 timmar sedan

Nobbade träff – med Trump: "Vågade inte"

För snart 20 år sedan debuterade Karl Ove Knausgård, i dag är han en av världens mest kända författare. Kulturredaktören Sune Johannesson träffar honom i Ystad för att prata om "Om sommaren", hans aktuella avslutande del i årstidssviten. Det blir ett samtal om allt från litteratur, till Trump och kärleken till Österlen..

YA - 19 timmar sedan

Cykling ger äldre livskvalitet

Med cykelhjälm på hjässan och solglasögon stadigt fastklämda på näsan njuter 95-åriga Inga Nilsson av havsdoften nere vid Världens ände. Utflykten dit har gjorts med Ljuskällans side by side -cykel..

YA - 19 timmar sedan

Polisens tips: ”Lägg er i era tonåringars liv”

Det finns gott om droger i Ystad. Mest cannabis, men även kokain och ecstasy. – Det senaste är att unga börjat sniffa butangas, säger kommunpolis Patric Nihlén, som råder föräldrarna att lägga sig sina tonåringars liv..

YA - 19 timmar sedan

Sälar fastnar i gamla uttjänta nät

När Ystadsdykaren Patrik Juhlin i veckan plockade upp spökgarn i Öresund påträffades en död säl i det gamla fiskenätet..

YA - 19 timmar sedan

Gymnasiet nyanställer för att stötta

Ystad gymnasium anställer mer personal för att stötta eleverna och fånga upp vad de sysslar med..

YA - 19 timmar sedan

Kvinna dömd för smyckeskupp

En 65-årig kvinna som stal ett smycke i en affär i Ystad har av ystads tingsrätt dömts till villkorlig dom och dagsböter för stöld..

YA - 22 timmar sedan

Sprakande dansshow väntar: "Är hög nivå"

På lördagen är det premiärdags för Studio Danzas stora show på Ystads teater. YA fick en smygtitt på genrepet..

YA - Igår: 15:14

Misshandel på Willys parkering

Polisen har fått in både anmälan och motanmälan gällande misshandel efter ett bråk på Willys parkering på onsdagseftermiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.