YLE > Finland

Saturday, 20 October, 10:53

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden. Ingen kan ändå säga hur snabb robotiseringen av samhället och ekonomin kommer att vara. Ta en titt in i framtiden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Redan, Volvo, SVT, Volvon, Audi, Toyota, Google, Vox, Arbetsresorna, Förarlösa, Det, Allt, Amazon, Rolls-Royce, Men, EPAKay Nietfeld, Japan, USA, Tyskland, Financial Times, Kina, EPAMICHAEL REYNOLDS, Nästa, Trading, Halla, EPAPETER ENDIG, Los Angeles Times, Enligt, Volkswagen, VW, EPATHOMAS GASPARINI, En, Steve Wozniak, EPATONY AVELAR, Alan Manning, London School, Economics, Europa, Jenny, Spinning Jenny, Rutter, Creative Commons Attribution, Unported, James Hargreaves, Hargreaves, Nokia, Luleå, EPASusanne Lindholm, Times, Atlantic, Street Journal, Week

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tar, robotarnavåra , jobb
Nyteknik - 30 maj 17 kl. 16:40

Sajten berättar om roboten tar ditt jobb

Snart tar robotarna, våra sanna övermän, över våra jobb. Eller? En ny sajt försöker ge svar på hur snart..

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

Expressen - 02 dec 14 kl. 10:04

Nu tar robotarna över: Här är vinnarna och förlorarna

Lägre sysselsättning och ökad polarisering. Det är två befarade effekter när robotarna och datorerna tar över på arbetsmarknaden. Över hälften av de svenska jobben riskerar att bli digitalt ersatta de närmaste 20 åren..

Jönköpingsnytt - 07 dec 15 kl. 06:33

PlayTV: Nu tar robotarna över

I morgonens nyhetssvep. Ung man greps för misshandel. HV71:s stjärnduo kan missa flera matcher.

YLE - 06 jan 13 kl. 05:56

Vartiainen: Kräv att arbetslösa tar emot jobb

En arbetslös borde förpliktas att ta emot ett jobb, anser Juhana Vartiainen, överdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Vartiainen uttalar sig i söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Enligt Vartiainen borde man förbättra sysselsättningen och produktiviteten bland annat genom att arbetslösa skulle förpliktigas att ta emot jobb som erbjuds även om jobbet inte motsvarar det egna yrket.

VA - 06 mar 17 kl. 10:48

Ekonomen: Roboten som tar ditt jobb borde också betala skatt

Att en robot tar över ditt jobb är kanske oundvikligt – men den borde åtminstone betala skatt, skriver ekonomen. .

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 06:30

Fiskare tar andra jobb för att klara sig

För ålfiskarna Markus Nilsson och Tomas Hansson är framtiden oviss. Kraftigt minskade fångster gör det svårt att få en skälig inkomst från fisket.
?

Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

IDG - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Computer Sweden - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Var tjugonde av oss är så ensam att det definierar hela personen: "Ensamhet är det som försämrar vår hälsa mest"

Den som är isolerad från omvärlden löper en nästan fördubblad risk att dö i förtid. Var fjärde ensam har haft självmordstankar och de ensamma använder sig oftare av hälsovårdstjänster än andra. Ensamhet borde lyftas politiskt, säger ensamhetsforskare..

YLE - 1 timme sedan

Finland kräver utredning av Khashoggis död

De som är skyldiga till den saudiska journalisten Jamal Khashoggis död måste ställas inför rätta. Det kräver Finlands utrikesministerium efter att saudierna nu erkänt att Khashoggi miste livet på konsulatet i Instanbul..

YLE - 1 timme sedan

Hjältehunden Lily räddade matte från kvävningsdöd

Matte fick en brödbit i halsen och fick ingen luft. Chihuahuan Lily skällde rabiat tills husse vaknade och kunde hjälpa..

YLE - 1 timme sedan

Lagman Anders Cederberg: Svenskans ställning är hotad då tingsrättens kundtjänst i Borgå stänger

Vid årsskiftet slås tingsrätten i Borgå ihop med tingsrätterna i Vanda, Hyvinge och Tusby. Rättegångarna i Borgå fortsätter men kundtjänsten stänger. Samtidigt blir det svårare för östnylänningarna att få svensk service..

YLE - 4 timmar sedan

Anställd omkom i olycka vid Valios fabrik

En anställd har omkommit i en arbetsolycka vid Valios fabrik i Vanda..

YLE - 4 timmar sedan

Lapporörelsen ville kuva vänstern med våld och terror

Lapporörelsen grundades 1929 av Vihtori Kosola. Under de tre år rörelsen var aktiv samlade den tusentals anhängare. Personer som ansågs vara vänster utsattes för fascistisk förföljelse och våld.

YLE - 4 timmar sedan

När Finland var fem före att bli fascistiskt - ny podd om Lapporörelsens skjutsning av president Ståhlberg

Det var ett våldets och orons år i Finland. Den högerradikala Lapporörelsen var stark och samlade 12.000 personer till en demonstration som synligt togs emot av Finlands statsledning i Helsingfors..

YLE - 19 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 19 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

YLE - 20 timmar sedan

Pargas- och Kimitoöbarn får mat under strejken, Åbobarn ska ha egen matsäck

Kimitoön berörs inte alls av strejken, Pargas har lyckats ordna skolmat på olika sätt, medan daghemsbarnen och skoleleverna i Åbo måste ta med sig egen mat på måndag och tisdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.