YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 02:33

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden. Ingen kan ändå säga hur snabb robotiseringen av samhället och ekonomin kommer att vara. Ta en titt in i framtiden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Redan, Volvo, SVT, Volvon, Audi, Toyota, Google, Vox, Arbetsresorna, Förarlösa, Det, Allt, Amazon, Rolls-Royce, Men, EPAKay Nietfeld, Japan, USA, Tyskland, Financial Times, Kina, EPAMICHAEL REYNOLDS, Nästa, Trading, Halla, EPAPETER ENDIG, Los Angeles Times, Enligt, Volkswagen, VW, EPATHOMAS GASPARINI, En, Steve Wozniak, EPATONY AVELAR, Alan Manning, London School, Economics, Europa, Jenny, Spinning Jenny, Rutter, Creative Commons Attribution, Unported, James Hargreaves, Hargreaves, Nokia, Luleå, EPASusanne Lindholm, Times, Atlantic, Street Journal, Week

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tar, robotarnavåra , jobb
Nyteknik - 30 maj 17 kl. 16:40

Sajten berättar om roboten tar ditt jobb

Snart tar robotarna, våra sanna övermän, över våra jobb. Eller? En ny sajt försöker ge svar på hur snart..

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

Expressen - 02 dec 14 kl. 10:04

Nu tar robotarna över: Här är vinnarna och förlorarna

Lägre sysselsättning och ökad polarisering. Det är två befarade effekter när robotarna och datorerna tar över på arbetsmarknaden. Över hälften av de svenska jobben riskerar att bli digitalt ersatta de närmaste 20 åren..

Jönköpingsnytt - 07 dec 15 kl. 06:33

PlayTV: Nu tar robotarna över

I morgonens nyhetssvep. Ung man greps för misshandel. HV71:s stjärnduo kan missa flera matcher.

YLE - 06 jan 13 kl. 05:56

Vartiainen: Kräv att arbetslösa tar emot jobb

En arbetslös borde förpliktas att ta emot ett jobb, anser Juhana Vartiainen, överdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Vartiainen uttalar sig i söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Enligt Vartiainen borde man förbättra sysselsättningen och produktiviteten bland annat genom att arbetslösa skulle förpliktigas att ta emot jobb som erbjuds även om jobbet inte motsvarar det egna yrket.

VA - 06 mar 17 kl. 10:48

Ekonomen: Roboten som tar ditt jobb borde också betala skatt

Att en robot tar över ditt jobb är kanske oundvikligt – men den borde åtminstone betala skatt, skriver ekonomen. .

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 06:30

Fiskare tar andra jobb för att klara sig

För ålfiskarna Markus Nilsson och Tomas Hansson är framtiden oviss. Kraftigt minskade fångster gör det svårt att få en skälig inkomst från fisket.
?

Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

IDG - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Computer Sweden - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Ett enda skolcentrum vid finska skolan i Sjundeå - senaste beskedet i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sjundeå vill se ett skolcentrum i närheten av Aleksis Kiven koulu. Tekniska nämnden ville utreda två byggen..

YLE - 9 timmar sedan

Antalet självmord bland män ökar i Österbotten – chef för psykiatrin: Svårt att veta vem som kommer att begå självmord

På tre år har antalet självmord bland män i Österbotten fördubblats. År 2014 begick 13 män i Österbotten självmord, år 2017 var de 26 stycken. Bakom finns ofta mentala problem, missbruk och personlighetsstörningar..

YLE - 20 timmar sedan

Upp till 500 nya jobb i lilla Ingå - gamla kolkraftverket i Joddböle får nytt liv lovar Fortum

Joddböle i Ingå kan bli ett lagringsområde för biomassa och dessutom ge plats för en stor servercentral. Energibolaget Fortum berättar nu mera om sina planer för området efter att det gamla kolkraftverket har rivits..

YLE - 10 timmar sedan

Kommundirektör Robert Nyman om Fortums planer: "Lottovinst för lilla Ingå"

Fortums planer på att bygga ett [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/18/bioterminal-och-servercentral-fortum-har-stora-planer-for-joddbole-i-inga;lagringsområde för biomassa och en stor servercentral;standard;] i Joddböle gläder Ingås kommundirektör Robert Nyman..

YLE - 9 timmar sedan

"Unga är rädda för att välja fel" - nytt vägledningsverktyg ska hjälpa ungdomar att hitta rätt utbildning

Möjligheterna för framtiden är oändliga för den som står med en examen från andra stadiet i handen, och funderar på vidareutbildning. Men när valmöjligheterna är för många, eller när man helt enkelt inte vet vad man vill med sitt liv så blir det svårt. Det är här 9 steg mot framtiden kommer in i bilden..

YLE - 11 timmar sedan

Sibbo höjer lönerna för kommunalt anställda - barnträdgårdslärare får en hundralapp mer i månaden

Sibbo höjer lönerna för bland annat barnträdgårdslärare, lärare och hemvårdspersonal nästa år. Löneförhöjningarna görs genom att dela ut en lokal justeringspott som är en del i de kommunala tjänste- och kollektivavtalen..

YLE - 11 timmar sedan

Ännu inget beslut att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs: Politiker önskar en helhetsbild innan det tas beslut om detaljer

Det blev ännu inget beslut om att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs till Gammelboda. Frågan går nu till social- och hälsovårdsnämnden..

YLE - 12 timmar sedan

Det begås fler självmord i Finland efter en längre tids nedgång – men skillnaderna mellan olika åldrar, kön och regioner är stora

Antalet självmord ökade i fjol, för andra året i rad. Det visar nya siffror från Statistikcentralen. Föreningen för mental hälsa i Finland vill se kraftigare åtgärder..

YLE - 14 timmar sedan

Alvar Aaltos byggnader i Ekenäs ska bli kändare - Raseborg börjar samarbeta med andra Aalto-städer

Raseborg går med i ett nätverk för så kallade Aalto-städer. Det är ett nätverk för finska eller utländska orter med minst ett objekt som arkitekten Alvar Aalto har planerat..

YLE - 14 timmar sedan

Tysk polis frigav misstänkt sexualbrottsling - på grund av kommunikationsmiss

Mannen misstänks för sexualbrott i Uleåborg släpptes på fri fot innan man kunde förflytta honom från Tyskland till Finland, berättar Uleåborgspolisen. I Uleåborg har flera personer med utländsk bakrgund utsatts för hot och hatprat, polisen uppmanar folk att hålla sig lugna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.