YLE > Finland

Tuesday, 28 January, 12:05

YLE - 30 maj 14 kl. 15:45

Åklagaren kräver sinnesundersökning - åtalade vägrarÅklagare Kimmo Virtanen yrkar på 3,5 års fängelse för mannen och kvinnan som misstänks för planering av ett attentat mot Helsingfors universitet. De misstänks för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa. Åklagaren vill ändå att de genomgår en sinnesundersökning först, men det vill de inte göra. - Nästan all kontakt mellan mannen och kvinnan har handlat om att planera attentatet. Och mannen verkar ha haft större kunskap om kemikalier än vad han uppgett.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kimmo Virtanen, Helsingfors, Amsterdam, Virtanen, Både, Olli Piipponen, Yle Huvudstadsregionen, Oona-Karita Vainio, Vainio, Piipponen, Dagens, Johansson, Attentatsrättegången, HelsingforsHU

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, kräver, sinnesundersökning, åtalade, vägrar
Nyan - 23 okt 13 kl. 10:00

Sexåtalad ska genomgå sinnesundersökning

En äldre man åtalades i går i tingsrätten för sexbrott.
Åtalspunkterna var försök till våldtäkt, alternativt försök till tvingande av sexuell handling, och tvingande till sexuell handling.
Händelsen som ledde till åtal inträffade i fjol.

Expressen - 02 sep 17 kl. 18:19

Sinnesundersökning krävs för Peter Madsen

På tisdag begär åklagarmyndigheten i Köpenhamn att Peter Madsen blir omhäktad för journalisten Kim Walls död.– Men den här gången vill vi ha honom häktad för mord. Inte vållande till annans död, säger specialåklagaren Jacob Buch-Jepsen.

YLE - 10 jul 15 kl. 16:48

Rätten: Man dödade tonårsflicka – dom efter sinnesundersökning

Satakunta tingsrätt i Björneborg har på fredagen gett sin mellandom i det uppmärksammade fallet med mordet på en 17-årig flicka i slutet av januari. Åklagaren har krävt att flickans förre pojkvän, en 25-årig man, döms för mord och grov våldtäkt. Rätten anser att åglagaren har tillräckliga bevis och att händelseförloppet har gått så som åklagarn beskriver det.

Nyheter 24 - 15 nov 13 kl. 15:06

Torterade sambons pudel till dödsLiten sinnesundersökning

VISBY. En 23-årig man har åtalats för att under en lång tid brutalt ha misshandlat sin flickväns pudel. Något som i slutänden ledde till att mellanpudeln avled av skadorna efter att mannen sparkat och slagit hunden såpass illa att den fick en blodansamling i huvudet, en revbensfraktur och punktering av brösthåla och lungsäck.

Sydsvenskan - 18 sep 17 kl. 10:37

Peter Madsen går med på sinnesundersökning

Åklagaren behöver inte ta till tvångsinläggning..

YLE - 14 dec 16 kl. 09:19

Åklagaren kräver fängelse för Pekka Perä - Perä säger att styrelsen haft allt ansvar

Åklagaren kräver fängelsestraff för gruvbolaget Talvivaaras vd Pekka Perä samt för bolagets tidigare ekonomi- och finansieringsdirektör. Åklagaren preciserar senare under rättegången hur långa fängelsestraff det bör röra sig om. För den tidigare vd:n Harri Natunen kräver åklagaren kännbara böter.

Västerbottens Folkblad - 04 mar 16 kl. 10:54

Åklagaren kräver fängelse för hotellrånet

Åklagaren kräver fem års fängelse för två av männen som har åtalats för rånet mot Hotell Lappland. Han kräver även fängelse för den åtalade kvinnan. – Någon annan påföljd kan inte komma på fråga, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

YLE - 08 apr 15 kl. 16:00

Åklagaren kräver livstid för bluffvårdare

Åklagaren kräver livstidsfängelse för bluffvårdaren som misstänks ha mördat en 84-kvinna. Rättegången mot mannen inleddes på onsdagen. I dag inleddes rättegången mot den 54-årige bluffvårdaren i Salo i Egentliga Finlands tingsrätt.

LV - 27 mar 14 kl. 09:05

Åklagaren kräver fängelse

Åklagaren kräver fängelse för den utpressningsåtalade Mariannelundsföretagaren. ”Hans uppgifter är inte trovärdiga”, menar åklagare Klas Lorefors om Mariannelundsföretagarens vittnesmål..

YLE - 08 dec 14 kl. 10:22

Åklagaren kräver livstid för babymord

I dag inledde tingsrätten i Uleåborg rättegången mot den mamma som misstänks ha dödat fem av sina nyfödda barn. Åklagaren kräver livstids fängelse för kvinnan. Rättegången sker delvis bakom stängda dörrar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ingås bokslut ingen solskenshistoria - nästan en miljon euro på minus

Ingås ekonomi har varit ett positivt undantag i Västnyland men nu ser kommunen ut att landa på nästan en miljon euro minus under strecket för 2019. Skatteintäkterna blev betydligt lägre än väntat..

YLE - 3 timmar sedan

Jacqueline Habiyakare kämpar för att få sin affär i Gammelbacka köpcentrum att gå runt: "Många har problem att hitta hit"

Då stadsdirektören besökte Gammelbacka förra veckan påpekade en del invånare att många av byggnaderna i stadsdelen börjar ha problem för att de är gamla. Köpcentret är en sådan byggnad..

YLE - 5 timmar sedan

Kommer arbetstvisten inom skogsindustrin att få en lösning? Parterna träffas hos riksförlikningsmannen i dag

Skogsindustrin ska i dag försöka lösa konflikten om kollektivavtalen i branschen. Det är det första försöket att nå en lösning under strejken som inleddes på måndagen..

YLE - 5 timmar sedan

Det kinesiska reseförbudet drabbar inte turismen i sydvästra Finland drastiskt – Tallink Silja: Ett tjugotal gruppresor har avbokats

Mängden kinesiska turister är inte så stor i Åbotrakten under vinterhalvåret..

YLE - 6 timmar sedan

“Läget är akut” - Pargas stad erbjuder läroavtal för att åtgärda bristen på närvårdare

"Det här är en chans för dig som vill byta bransch eller saknar utbildning", skriver Pargas stad på sin webbplats. Bristen på närvårdare är akut. Nu hoppas staden underlätta bristen genom att erbjuda fler läroavtal..

YLE - 6 timmar sedan

Kabelarbete orsak att inte övervakningskameror var i bruk under misshandeln i Karis

I samband med misshandelsfallen i underfarten i Karis väcktes frågan om övervakningskameror på platsen. Kameror har de facto funnits med i planeringen hela tiden..

YLE - 7 timmar sedan

Anders stormtrivs med arbetet som personlig assistent - "Men man skulle inte kunna livnära en familj med 11 euro i timmen i lön"

Många vill inte jobba som personliga assistenter eftersom det inte vet vad yrket går ut på. Det här säger Anders Westerlund, som anser att jobbet som personlig assistent är både givande och varierande..

YLE - 7 timmar sedan

Storskalig datahandel kartlägger dina surfvanor – tankesmedjan Sitra: "Många företag bryr sig inte om användarnas personliga integritet"

Du vet kanske att webbsidor du besöker samlar in data om dig, men att många av dem slussar uppgifterna vidare är mindre känt. De här tredje parterna kan dra slutsatser om dig, tjäna pengar på dina data, och också i sin tur skicka materialet vidare..

YLE - 15 timmar sedan

Knipnäs säljs för 1,3 miljoner euro - politikerna vill ta sig en funderare kring att sälja mera mark runt den gamla sjukhusfastigheten i Ekenäs

Det är nu klart att Raseborgs stad säljer Knipnäs gamla sjukhusfastighet i Ekenäs för 1,3 miljoner euro, även om det innebär förluster. Köparen vill också ha mera mark, men det vill staden ännu fundera på..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.