Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 23 February, 23:30

Supermiljöbloggen - 30 maj 14 kl. 13:05

Ny sajt för nationalparkerNaturvårdsverket har startat en webbplats för Sveriges 29 nationalparker. Funderar du på att semestra klimatsmart och vill ha inspiration på vackra platser? På sajten sverigesnationalparker.se kan man läsa mer om Abisko, Gotska sandön, Blå jungfrun, Dalby söderskog, Kosterhavet, Sarek, Tyresta och Ängsö, med fler nationalparker. Förutom vackra bilder har sajten information om vandringsleder, aktiviteter och hur man hittar dit.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sveriges, Abisko, Ängsö

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny sajtför , nationalparker
YLE - 15 jan 16 kl. 11:39

Ska vi ha flera nationalparker?

Det blev alltså ingen nationalpark i Porkala. Än en gång. Istället blir det likaså fina området i Hossa i Kajanaland som utgör statens stora natursatsning under jubileumsåret.

YA - 23 sep 14 kl. 06:30

Ny symbol för landets nationalparker

Foto: Sprisse Nilsson
En gyllene krona på 2,4 meter i diameter monterades i går upp vid naturum i Stenshuvuds nationalpark. Guldkronan är en ny symbol som i framtiden ska märka ut landets alla 29 nationalparker.
Först ut var Hamra nationalpark.

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Länstidningen i Jämtland - 22 dec 17 kl. 13:49

Naturvårdsverket tar krafttag mot angrepp på ren – föreslår lättnader i jaktförordningen i nationalparker

Naturvårdsverket föreslår att regeringen ändrar jaktförordningen så att det i framtiden ska bli möjligt i nationalparker att skrämma eller vid behov döda stora rovdjur för att avbryta eller förhindra angrepp på ren. En jakt som idag inte är tillåten inom just nationalparker..

Sydsvenskan - 17 aug 12 kl. 20:34

Topphemliga nationalparker

USA lyfter nu på locket till ett hemligt kapitel i sin egen historia. Tre områden som spelade en nyckelroll i skapandet av atombomben ska göras om till nationalparker..

VBL - 28 nov 12 kl. 12:26

Finland kan få fyra nya nationalparker

Det är möjligt att fyra nya nationalparker grundas i Finland. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) sänder fyra nationalparksinitiativ till vidare behandling..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Resor: Världens bästa nationalparker

Tigersafari i Indien, isbjörn i Norge eller bergsgorillor i Rwanda? Vagabond har listat världens bästa nationalparker ? för en annorlunda semesterresa!.

YLE - 27 jun 13 kl. 13:34

Nationalparker firar med fototävling

Skärgårdshavets nationalpark i Kimitoön och Pargas är en av flera finländska nationalparker som firar jubileumsår. Forststyrelsen vill locka entusiaster ut i naturen med en gemensam fototävling. Tävlingen pågår fram till den 15 augusti på adressen Utinaturen.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 12:12

Världens 10 vackraste nationalparker


Tidningen Vagabond utser världens 10 vackraste nationalparker. vilken är din egen favorit?.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 13 timmar sedan

Oppositionsparti lovar 120 procent förnybar energi i Tasmanien

Den tredje mars går den australiensiska delstaten Tasmanien till valurnorna. I en reaktion på dyra satsningar på kolkraft av den sittande liberala delstatsregeringen lovar nu Tasmaniens socialdemokratiska Labor-parti att införa 120 procents förnybar energi om de vinner valet. Den ambitiösa målsättningen fokuserar på solenergi och energieffektivitet, som ska kunna komplettera delstatens nuvarande förnybara energitillgångar.

Supermiljöbloggen - 14 timmar sedan

Svanen får GMO-kritik av Kungliga vetenskapsakademin

Sveriges officiella miljömärkning Svanen har beslutat att fonder som köper aktier i företag som arbetar med GMO-grödor inte ska bli hållbarhetscertifierade. Detta har fått fem professorer och representanter från Kungliga Vetenskapsakademin reagera. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver de: Den konsensus som råder bland världens stora oberoende forskningsorganisationer rörande genmodifierade växter, nämligen att sådana varken är mer eller mindre riskabla för människa och miljö än de sorter som tagits fram med andra tekniker, tvärtom kan de bidra till ett hållbart jordbruk.

Supermiljöbloggen - Igår: 21:13

Baleariska öarna har siktet inställt på förnybart

De Baleariska öarna - Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera - vill satsa på förnybart. I ett nytt lagförslag har den populära semesterdestinationen lagt fram en plan för att bli fossilfria till 2050. I dagsläget kommer närmare hälften av all el på de Baleariska öarna från kolkraft, och endast två procent från förnybara källor.

Supermiljöbloggen - Igår: 10:17

Luftfartsverkets medverkan i Svenskt Flyg kan bryta mot grundlagen

Det stormar kring Svenskt Flyg.  Luftfartsverkets medverkan i branschorganisationen Svenskt Flyg gör att de bryter mot grundlagens nionde paragraf om att den som gör offentliga förvaltningsuppgifter ska vara opartisk, säger statsvetarprofessorn Bo Rothstein till DN. Rättsläget är, vad jag kan förstå, solklart.

Supermiljöbloggen - 20 feb 18 kl. 17:16

EU ska bara skriva handelsavtal med länder som är med i Parisavtalet

Frankrikes utrikesminister Jean-Baptiste Lemoyne sade i början av februari att ett av huvudkraven på ett land som ska ingå ett handelsavtal med EU är att landet i fråga "implementerar" Parisavalet, skriver Climate Progress.   Därefter bekräftade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström på Twitter att varje handelsavtal som EU undertecknar ska innehålla en referens till Parisavtalet. Detta betyder att handelsavtalet TTIP med USA inte kommer att undertecknas förrän USA eventuellt skriver på Parisavtalet.

Supermiljöbloggen - 19 feb 18 kl. 20:02

Riksdagsledamöter går emot vetenskapen – tycker vi kan flyga mer

Av 170 riksdagsledamöter anser en majoritet att svenskarna kan öka sitt flygande. Det är precis tvärtemot vad all klimatforskning visar.  Med anledning av den senaste tidens flygdebatt har SvD frågat alla 349 riksdagsledamöter ifall de tror att svenskar kan flyga mer än vad vi gör idag.

Supermiljöbloggen - 18 feb 18 kl. 16:34

Klimatet största förloraren i Trumps budget

Donald Trump annonserade för en vecka sedan sitt nya budgetförslag för 2019. Budgeten innehåller många grova nedskärningar på klimatforskning. I början av förra veckan lade Donald Trump fram USA:s budget för 2019.

Supermiljöbloggen - 16 feb 18 kl. 18:13

Trots klimatmål – bensin och diesel dominerar bland de nya bilarna

Klimatförändringarna och riksdagens mål om att utsläppen från inrikes transporter ska minska med 70 procent mellan 2010 – 2030 märks inte på bilförsäljningen.  Av alla bilar som registrerades i Sverige 2017 var 89 procent bensin- eller dieselbilar. Elbilar och laddhybrider, bilar som både kan laddas och tankas, stod för cirka 5 procent av nybilsförsäljningen.

Supermiljöbloggen - 16 feb 18 kl. 16:07

EU ska råda bot på överskottet av utsläppsrätter

Det lagförslag som SMB skrivit om tidigare  är nu formellt beslutat efter att blivit godkänt av EU parlamentet och EU:s ministerråd. Lagförslaget kommer att begränsa antalet tillgängliga utsläppsrätter inom EU:s handelssystem, vilket kommer göra det dyrare att smutsa ner klimatet och lönsammare att minska utsläppen. Dessutom ska fler utsläppsrätter varje år automatiskt annulleras - tas ur systemet.

Supermiljöbloggen - 15 feb 18 kl. 10:01

Infrastrukturministern vill bygga ut Arlanda – trots klimathot

 Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har stora planer för Arlanda, infrastrukturministern verkar gilla det.  Till år 2040 vill Swedavia kunna ta emot närmare 40 miljoner resenärer på Arlanda, vilket är en kraftig ökning från dagens 25 miljoner. Men de nöjer sig inte med det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.