Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 17 July, 22:41

Supermiljöbloggen - 30 maj 14 kl. 13:05

Ny sajt för nationalparkerNaturvårdsverket har startat en webbplats för Sveriges 29 nationalparker. Funderar du på att semestra klimatsmart och vill ha inspiration på vackra platser? På sajten sverigesnationalparker.se kan man läsa mer om Abisko, Gotska sandön, Blå jungfrun, Dalby söderskog, Kosterhavet, Sarek, Tyresta och Ängsö, med fler nationalparker. Förutom vackra bilder har sajten information om vandringsleder, aktiviteter och hur man hittar dit.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sveriges, Abisko, Ängsö

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny sajtför , nationalparker
YLE - 15 jan 16 kl. 11:39

Ska vi ha flera nationalparker?

Det blev alltså ingen nationalpark i Porkala. Än en gång. Istället blir det likaså fina området i Hossa i Kajanaland som utgör statens stora natursatsning under jubileumsåret.

YA - 23 sep 14 kl. 06:30

Ny symbol för landets nationalparker

Foto: Sprisse Nilsson
En gyllene krona på 2,4 meter i diameter monterades i går upp vid naturum i Stenshuvuds nationalpark. Guldkronan är en ny symbol som i framtiden ska märka ut landets alla 29 nationalparker.
Först ut var Hamra nationalpark.

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Länstidningen i Jämtland - 22 dec 17 kl. 13:49

Naturvårdsverket tar krafttag mot angrepp på ren – föreslår lättnader i jaktförordningen i nationalparker

Naturvårdsverket föreslår att regeringen ändrar jaktförordningen så att det i framtiden ska bli möjligt i nationalparker att skrämma eller vid behov döda stora rovdjur för att avbryta eller förhindra angrepp på ren. En jakt som idag inte är tillåten inom just nationalparker..

Sydsvenskan - 17 aug 12 kl. 20:34

Topphemliga nationalparker

USA lyfter nu på locket till ett hemligt kapitel i sin egen historia. Tre områden som spelade en nyckelroll i skapandet av atombomben ska göras om till nationalparker..

VBL - 28 nov 12 kl. 12:26

Finland kan få fyra nya nationalparker

Det är möjligt att fyra nya nationalparker grundas i Finland. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) sänder fyra nationalparksinitiativ till vidare behandling..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Resor: Världens bästa nationalparker

Tigersafari i Indien, isbjörn i Norge eller bergsgorillor i Rwanda? Vagabond har listat världens bästa nationalparker ? för en annorlunda semesterresa!.

YLE - 27 jun 13 kl. 13:34

Nationalparker firar med fototävling

Skärgårdshavets nationalpark i Kimitoön och Pargas är en av flera finländska nationalparker som firar jubileumsår. Forststyrelsen vill locka entusiaster ut i naturen med en gemensam fototävling. Tävlingen pågår fram till den 15 augusti på adressen Utinaturen.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 12:12

Världens 10 vackraste nationalparker


Tidningen Vagabond utser världens 10 vackraste nationalparker. vilken är din egen favorit?.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 06 jul 18 kl. 14:01

”Måste vara den enskilt dummaste saken vi gör inom klimatpolitiken”

Andelen palmolja i biodiesel som används inom EU har ökat de senaste åren för att möta kraven på förnyelsebar energi. Men är det smart att bränna regnskog för att byta ut bensinen mot förnybart? Inte alls, enligt Transport and Environment.

Supermiljöbloggen - 29 jun 18 kl. 12:22

”Effektiv markanvändning – ett måste för att nå tvågradersmålet”

"Vi kan minska våra utsläpp markant om vi bara optimerar våra beteenden och anpassar oss till den teknik vi besitter idag", skriver Johan Brändström från Klimatfokus.  I media skrivs det mycket om hur olika tekniska lösningar ska hjälpa oss minska våra växthusgasutsläpp och nå tvågradersmålet. Något inte alla känner till är att utsläppsökningen från ökad konsumtionstakt är högre än utsläppsminskningen som sker på grund av tekniska framsteg.

Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 20:49

Hållbarhet – Någonstans mellan biobränsle och sommargrönska

Hur brukar vi den svenska skogen på bästa sätt, och vad är egentligen hållbart? Dagens konflikt mellan bruksvärdet och det estetiska naturvärdet av den svenska skogen är djupt rotad i samhället, men också i själva hållbarhetsbegreppets natur. För att bättre förstå debatterna om biobränsle och europas sista urskogar, kan vi gå tillbaka till hållbarhetsbegreppets ursprung under 1800-talet.

Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 11:44

Statligt stöd till klimatångestterapi

Kurser i klimatångestterapi och koldioxidbantning har fått hundratusentals kronor av det statliga initiativet Klimatklivet, rapporterar Aktuell Hållbarhet. Flera kommuner i Sverige ska ha fått pengar för att införa kursen. Studiefrämjandet i Luleå anordnade under förra året genom pilotprojektet Be change kursen "klimatbanta med klimatångestterapi" där 21 deltagare fick hjälp att minska sitt koldioxidavtryck.

Supermiljöbloggen - 24 jun 18 kl. 18:57

Delhis luftförorening bortom mätbara nivåer

Delhi ligger på plats 14 av 20 på listan över världens mest förorenade städer. I mitten av juni under en för tidig sandstormssäsong uppmättes historiskt höga nivåer i staden. I mitten av juni slogs den indiska staden Dehli av sin säsongsriktiga sandstorm - flera månader för tidigt.

Supermiljöbloggen - 21 jun 18 kl. 10:59

VM-fans från Japan och Senegal städade upp arenan efter sig

Japans och Senegals fans blev lyriska när de vann sina matcher i fotbolls-VM. I yran kastades en hel del skräp runt, men innan de gick städade de upp efter sig. Senegals lag var det första afrikanska laget att vinna sin match.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 23:46

Ny studie : cirkulär ekonomi kan halvera industrins utsläpp i EU

Konsultbyrån Material economics har i en rapport räknat på hur mycket vi i EU skulle kunna minska industrins koldioxidutsläpp genom att återanvända, dela och återanvända material. Deras resultat är slående; mer än hälften av utsläppen kan reduceras bort genom cirkulära flöden! I rapporten tittar konsultbyrån på de största utsläpparna i materialtillverkning, nämligen produktionen av stål, plast, aluminium och cement.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.

Supermiljöbloggen - 18 jun 18 kl. 21:07

Sverige i topp när EU-ländernas klimatpolitik rankas

För andra året i rad kniper nu Sverige förstaplatsen när miljöorganisationen CAN Europe rankar EU-ländernas klimatpolitik. Sverige är det enda av de 27 medlemsländerna som får betyget "very good". Tvåa i rankningen är Portugal, tätt följd av Frankrike.

Supermiljöbloggen - 16 jun 18 kl. 17:57

Varmaste maj i historien – inte bara skönt

Förra månaden var den varmaste maj som någonsin uppmätts i Sverige. Många har njutit av värmen, men det har också framkallat flera skogsbränder, stora prövningar för jordbruket och vattenbrist på olika håll.  Maj 2018 slog det tidigare värmerekordet från 1889.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.