Supermiljöbloggen > Nyheter

Sunday, 17 November, 02:01

Supermiljöbloggen - 30 maj 14 kl. 13:05

Ny sajt för nationalparkerNaturvårdsverket har startat en webbplats för Sveriges 29 nationalparker. Funderar du på att semestra klimatsmart och vill ha inspiration på vackra platser? På sajten sverigesnationalparker.se kan man läsa mer om Abisko, Gotska sandön, Blå jungfrun, Dalby söderskog, Kosterhavet, Sarek, Tyresta och Ängsö, med fler nationalparker. Förutom vackra bilder har sajten information om vandringsleder, aktiviteter och hur man hittar dit.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sveriges, Abisko, Ängsö

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny sajtför , nationalparker
YLE - 15 jan 16 kl. 11:39

Ska vi ha flera nationalparker?

Det blev alltså ingen nationalpark i Porkala. Än en gång. Istället blir det likaså fina området i Hossa i Kajanaland som utgör statens stora natursatsning under jubileumsåret.

YA - 23 sep 14 kl. 06:30

Ny symbol för landets nationalparker

Foto: Sprisse Nilsson
En gyllene krona på 2,4 meter i diameter monterades i går upp vid naturum i Stenshuvuds nationalpark. Guldkronan är en ny symbol som i framtiden ska märka ut landets alla 29 nationalparker.
Först ut var Hamra nationalpark.

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 15:06

Nya nationalparker på gång

Sverige kan komma att begåvas med ytterligare fem nationalparker. Naturvårdsverket har presenterat de områden som ska prioriteras, nämligen Reivo i Lappland, Nämdöskärgården i Värmdö kommun, Bästeträsk på Gotland, Vålådalen-Sylarna-Helags i Jämtland och Åsnen i Småland.— Vi behöver samverka med kommuner, länsstyrelse, markägare och andra berörda grupper i arbetet så det kan ta bortåt en tre till fem år innan vi har ett färdigt förslag som kan presenteras för regering och riksdag för beslut, säger Anna von Sydow, samordnare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio.

Länstidningen i Jämtland - 22 dec 17 kl. 13:49

Naturvårdsverket tar krafttag mot angrepp på ren – föreslår lättnader i jaktförordningen i nationalparker

Naturvårdsverket föreslår att regeringen ändrar jaktförordningen så att det i framtiden ska bli möjligt i nationalparker att skrämma eller vid behov döda stora rovdjur för att avbryta eller förhindra angrepp på ren. En jakt som idag inte är tillåten inom just nationalparker..

Sydsvenskan - 17 aug 12 kl. 20:34

Topphemliga nationalparker

USA lyfter nu på locket till ett hemligt kapitel i sin egen historia. Tre områden som spelade en nyckelroll i skapandet av atombomben ska göras om till nationalparker..

VBL - 28 nov 12 kl. 12:26

Finland kan få fyra nya nationalparker

Det är möjligt att fyra nya nationalparker grundas i Finland. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) sänder fyra nationalparksinitiativ till vidare behandling..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Resor: Världens bästa nationalparker

Tigersafari i Indien, isbjörn i Norge eller bergsgorillor i Rwanda? Vagabond har listat världens bästa nationalparker ? för en annorlunda semesterresa!.

YLE - 27 jun 13 kl. 13:34

Nationalparker firar med fototävling

Skärgårdshavets nationalpark i Kimitoön och Pargas är en av flera finländska nationalparker som firar jubileumsår. Forststyrelsen vill locka entusiaster ut i naturen med en gemensam fototävling. Tävlingen pågår fram till den 15 augusti på adressen Utinaturen.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 12:12

Världens 10 vackraste nationalparker


Tidningen Vagabond utser världens 10 vackraste nationalparker. vilken är din egen favorit?.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 7 timmar sedan

Ny rapport: Barn drabbas hårdast av klimatkrisen

Värmeböljor, luftföroreningar, extremväder, matbrist och infektionssjukdomar. Klimatkrisen innebär hälsorisker som kan komma att påverka kommande generationers hela liv, och det är barnen som kommer påverkas särskilt hårt.  Det var en efterlängtad rapport som släpptes i veckan av Lancet Countdown, ett internationellt samarbete mellan forskare och institutioner som sedan 2016 årligen rapporterar om hur klimatförändringen påverkar människors hälsa.

Supermiljöbloggen - 15 timmar sedan

Arla fälls för vilseledande miljöreklam

Efter en anmälningsvåg mot Arlas påstående att deras eko-serie har "Netto Noll Klimatavtryck" och bidrar "till en mer hållbar framtid" fälls nu företaget av Konsumentverket. Det var för några månader sedan som SMB-skribenten Jonna Elofsson Bjesse uppmuntrade till anmälningarna via olika Facebook-grupper. – Det framstår som att mjölken inte har någon klimatpåverkan, men inga livsmedel kan ha ”netto noll” klimatavtryck.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 21:37

EU-banken slutar investera i fossila bränslen

Idag beslutade EU-banken EIB att stoppa investeringar i fossila bränslen. I en ny klimatstrategi siktar banken på att bli världens första klimatbank. "När världens största offentliga långivare bestämmer sig för att i stort skippa fossila bränslen, kommer finansmarknader världen över att reagera: Det här är början på slutet för klimatförstörande fossilekonomi", säger Kate Cahoon, tysk kampanjledare för organisationen 350.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:11

Byggbranschen får tuffare miljökrav 2020

Nästa år kan byggindustrins lagstiftning skärpas på flera områden. Det handlar bland om krav på energihushållning, laddinfrastruktur och källsortering av bygg- och rivningsavfall. Flera nya hållbarhetsåtgärder syns i de förändringar som byggbranschen väntas genomgå under 2020, rapporterar Byggindustrin.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:08

Ny rapport: Världens kolanvändning fortsätter öka

För andra året i rad ökar förbränningen av kol, Trots att världens rika länder nu äntligen försöker göra sig av med sitt beroende. Därmed blir det allt svårare att nå upp till Parisavtalets mål. Fredagen den 21 april blev en historisk dag i Storbritannien.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:15

Var tionde lädervara kan innehålla farliga ämnen

Cirka 10 procent av lädervaror som handskar, klockarmband och mobilskal innehåller farliga ämnen i högre halter än vad som är tillåtet, visar en ny granskning av Kemikalieinspektionen. Ämnen som hittades var sexvärt krom och bly. Sexvärt krom kan ge allergi och är giftigt för miljön.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 11:39

Extinction Rebellion förbereder hungerstrejk utanför riksdagen

Från 18 november kommer aktivister från Extinction Rebellion att hungerstrejka utanför riksdagen för att uppmärksamma risken för massvält till följd av klimatkrisen och den ekologiska kollapsen. - Personerna som svälter sig idag gör det för att de är desperata och därför kommer jag vara här för att se till så att de är så säkra som möjligt. Vi har provat andra, mindre radikala former av protest och de har inte fungerat.

Supermiljöbloggen - 13 nov 19 kl. 14:23

”Systematisk underskattning” av kemikaliers miljö- och hälsorisker

"Människor och miljön utsätts hela tiden för en komplex blandning av många olika kemikalier, men ämnena riskbedöms nästan alltid en och en. Vetenskapen är tydlig: risken med blandningen är vanligtvis större än varje kemikalie för sig. Dagens lagstiftning innebär alltså en systematisk underskattning av miljö- och hälsorisker", skriver experter på GP.

Supermiljöbloggen - 12 nov 19 kl. 16:05

Allt mindre PCB och dioxin i strömming

Strömmingen i Östersjön innehåller allt lägre halter av miljögifterna dioxin och PCB-föreningar, rapporterar Finländska Institutet för hälsa och välfärd (THL).  Allt färre strömmingar innehåller dioxin- och PCB-halter som överskrider EU:s gränsvärden enligt THL:s mätningar under de tre senaste åren. Gifthalterna i strömmingen har minskat med cirka 80 procent sedan 1970-talet.

Supermiljöbloggen - 12 nov 19 kl. 13:37

EU:s finansministrar vill fasa ut fossila investeringar

EU:s finansministrar säger i ett gemensamt uttalande att unionen borde fasa ut finansiering för projekt inom olja, gas och kol. Förra året investerade EU-banken EIB två miljarder euro i fossila projekt. Det är första gången som finansministrarna har ställt sig bakom en deklaration för att stoppa alla investeringar i fossil energi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.