SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 20 September, 04:50

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 08:10

En kokande liten bok
Är det bara fantastiskt att börja i en ny klass? Hur ska man göra för att få vänner? Och hur ska man få sina föräldrar att förstå allt som man grubblar över?
Selma öppnade upp sitt inre i boken Snöret, fågeln och jag (2013).
Nu är hon tillbaka, lite äldre och lite säkrare, men fortfarande upptagen av stora tankar.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Snöret, Selma, Fabian, Ellen Karlssons, Augustprisade, Selmas, Karlsson, Eva Lindströms, Fries Läs, Hardemos, Frida Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kokande, liten, bok
Expressen - 01 maj 17 kl. 10:39

En alldeles särskilt vacker liten bok

Ibland vill man faktiskt bara ha en liten bok. Om man är barn, till exempel. Och om världen på något diffust sätt tycks vara stadd i förändring.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En fantastisk liten bok om drömmar och svek

Eva Eriksson på Kilsholm har skrivit en fin liten bok om sin förfader Edvard och inte minst hans bror August, som lämnade fru och barn för Amerika – för att aldrig komma tillbaka..

Sydsvenskan - 25 jan 11 kl. 06:30

En stor liten bok

Skymningsinferno. Övers Anna Gunnarsdotter Grönberg. Alfabeta.

Blekinge Läns tidning - 29 feb 16 kl. 17:06

En liten bok om språk och litteratur

Magnus Hedlund, den blide humoristen med rötter i Göteborg, har sammanställt en bok: ”Livet är en häst – kring Oulipo och den möjliga litteraturen.”.

Dalarnas tidningar - 01 mar 17 kl. 21:34

En behändig liten vägledning genom Faluns histioria

Nu har det kommit en fin liten bok om Falun, en handledning för den som vill promenera, och samtidigt lära sig lite om stadens historia..

Dalarnas tidningar - 01 mar 17 kl. 21:34

En behändig liten vägledning genom Faluns historia

Nu har det kommit en fin liten bok om Falun, en handledning för den som vill promenera, och samtidigt lära sig lite om stadens historia..

UNT - 18 maj 11 kl. 07:55

En liten bok om Israels själ

Catrin Ormestad ser Amos Oz novellsamling Lantliga scener som ett mellanspel efter storverket En berättelse om kärlek och mörker. Trots detta är den väl värd att läsa, inte minst för att den tar pulsen på den israeliska samtiden..

UNT - 15 aug 11 kl. 08:01

Liten bok tar stort grepp

Med glimten i ögat flirtar Barbro Lindgren med läsaren om bråddjup och lättsamheter, konstaterar Magnus Dahlerus..

UNT - 03 jun 12 kl. 08:00

En liten bok med mycket djup

Katrine Kielos Det enda könet är en intelligent analys av det ekonomiska systemet. Den lilla men briljanta boken borde smygas ner i varje Gucciväska på Handelshögskolan, tycker Rasmus Landström..

Corren - 11 dec 16 kl. 05:55

En vacker liten bok

Emily Dickinson: Brev 1.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Guterres vill se konkreta åtgärder

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar till konkreta åtgärder för att följa upp Nordkoreas åtagande att i närvaro av internationella observatörer stänga en robottestanläggning.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tandsköterskor fick för låg lön i tio år

Sköterskor på Folktandvården i Uppsala fick för låg lön utbetald - under hela tio års tid. Det skriver Upsala nya tidning. Felet upptäcktes när man gick igenom avtalet för Folktandvårdens tandsköterskor.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Väntat oväder för Jan Björklund

Man kan inte påstå att två kommunalpolitiker utgör någon intern folkstorm i ett parti. Men under vissa omständigheter kan de ses som lågtflygande svalor som förebådar ett kommande oväder, i alla fall om det handlar om ett partiledarval. Liberalernas Jan Björklund kan behöva hålla i sig i något hårt om han inte skall svepas bort från partiledarposten.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fortsatt uppåt på Asiens börser

Tokyobörsen öppnade uppåt i linje med fyra tidigare dagar med uppgångar, hjälpt av en billigare yen. Nikkei 225-index var upp 0,2 procent i tidig handel och det bredare Topixindex steg med 0,3 procent. Även i Hongkong var det uppåt på torsdagsmorgonen.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man knivhuggen i Köping

En 37-årig man har förts till sjukhus i Västerås efter att ha blivit knivskuren i samband med ett slagsmål i Köping. Polis och ambulans kallades strax före klockan 23 på onsdagskvällen till platsen där flera personer slogs.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Företag får böta efter hackerattack

Den brittiska grenen av kreditrådgivningsföretaget Equifax ska betala 500 000 brittiska pund, drygt 5,8 miljoner kronor, i böter för att inte ha lyckats skydda upp till 15 miljoner britters personliga information under en hackerattack 2017.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Örlogsfartyg smugglade cigaretter

Ett italienskt örlogsfartyg har använts till att smuggla stora mängder cigaretter. Fartyget var på väg från ett uppdrag med syfte att stoppa migranter från att resa från Libyen till Europa, uppger den italienska flottan.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Lång middag för EU-ledare i Salzburg

Klockan hann slå midnatt innan EU:s stats- och regeringschefer till sist avslutade sin informella toppmötesmiddag i Salzburg på onsdagskvällen. "Den informella Salzburgmiddagen är avslutad.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

May: Ansvaret ligger på oss alla

Storbritanniens premiärminister Theresa May sätter hårt mot hårt med EU när det gäller gränsfrågan på Irland i och med brexit. Men hon hoppas ändå att god vilja ska leda till en uppgörelse om brexit. - Jag anser att jag har lagt fram seriösa och fungerande förslag.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Dödsskjutning av demonstrant i Gaza

En palestinsk tonåring har skjutits till döds av israeliska soldater vid sammandrabbningar i södra Gaza, enligt områdets sjukvårdsmyndighet. Händelsen har inte bekräftats av Israel. 15-åringen ska ha dödats vid den kraftigt bevakade israeliska gränsen öster om staden Rafah.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.