YLE > Finland

Thursday, 19 July, 17:35

YLE - 21 maj 14 kl. 05:11

Fältcheferna kan rädda fler livNära Citymarket och de andra butikerna på Tynnismalmen i Lojo jobbar numera ett team med mänskor som kan bidra till att rädda ditt liv. Första vårdens fältchefer är samma sak för ambulanserna som räddningsverkets brandmästare är för brandbilarna. - Vi gör egentligen två saker när vi är på jobb. Vi övervakar vårt ansvarsområde och ser till att alla får en så bra akutvård som möjligt. Är det bråttom, försöker vi se till att alla får en ambulans inom utsatt tid.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Citymarket, Tynnismalmen, Lojo, Mats Stenström, Högfors, Hangö, Första, Stenström, Västnyland, Santonen, Virve, Kervo, Olyckor, Gröna, När, Svartå, Hildén, Stentström, Den, Timo Saari, Ville Suonperä, Milla Jousi, Västra Nylands, Ingå, Ansvarsläkaren, Raseborg, Mejlans, Jousi

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fältchefernakan , rädda, fler, liv
YLE - 03 jan 15 kl. 13:00

Räddningsverket tog över ambulanserna

Akutvårdarna Lilia Sjöberg och Dick Söderholm jobbade i fredags sitt första dygn vid räddningsverket i Ekenäs. Från årsskiftet har Västra Nylands räddningsverk tagit över de akuta ambulanstransporterna i Västnyland istället för de privata aktörerna. Den 31 december 2014 på morgonen tog Västra Nylands räddningsverk över de akuta sjuktransporterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Tågen på kustbanan sena nästan varje dag nu: Nattliga reparationsarbeten blir inte färdiga i tid

Tågen på kustbanan har under sommaren ofta varit försenade på morgnarna. Orsaken är att planerade nattarbeten inte blir klara i tid uppger både Trafikverket och VR..

YLE - 2 minuter sedan

Det varma vädret påverkar inte bara vad vi konsumerar utan också hur vi fattar våra konsumtionsbeslut – "genom våra köpval vill vi upprätthålla känslan av lycka och välbehag"

När vädret blir bättre upplever vi en känsla av lycka och välbehag. För att upprätta den här känslan väljer vi undermedvetet att konsumera mera. Det här leder till högre konsumtionsnivåer under sommaren..

YLE - 3 timmar sedan

Drygt 50 invånare har nu evakuerats i Pyhäranta – den kraftiga skogsbranden är fortfarande inte under kontroll

Branden i Pyhäranta är fortfarande inte under kontroll och den tilltagande vinden försvårar situationen ytterligare. Totalt har drygt 50 människor nu evakuerats på grund av branden, berättade polisen tidigt på torsdagskvällen..

YLE - 45 minuter sedan

En person drunknade under simtur i S:t Karins

En person drunknade vid simstranden i Hovirinta i S:t Karins på torsdagseftermiddagen. Trots återupplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda..

YLE - 1 timme sedan

Ekenäsbandet Paul Oxley's Unit trycker på pausknappen

Efter nästan 40 år i branschen tar bandet Paul Oxley´s unit en paus. Men ännu är de lugna dagarna en bit bort. På lördag uppträder bandet på Julifestivalen tillsammans med Deep Purple och i höst är de aktuella med ett nytt album..

YLE - 3 timmar sedan

Bil som flydde undan polisen krockade med två andra bilar i Mäntyharju - tre döda

En trafikolycka har krävt tre personers liv på väg 381 i Mäntyharju i Södra Savolax. Olyckan orsakades av en misstänkt rattfyllerist som jagades av polisen..

YLE - 2 timmar sedan

Hassan Zubier får medalj av drottning Elizabeth för hjältemodiga insatser i samband med knivdådet i Åbo

Hassan Zubier tilldelas en medalj för hjältemodig insats av drottning Elizabeth ll, [link:https://www.bbc.co.

YLE - 2 timmar sedan

Saskia tvingades ge upp sin dröm trots toppbetyg – nu backar Sverige och lättar på antagningskraven till högskolorna

De som söker till svensk högskola nästa sommar får aningen givmildare poäng för sitt studentbetyg än de som sökt i år och ifjol. Orsaken är att upprätthålla en balans mellan svenska och utländska studerande..

YLE - 11 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta är inringad – men branden är inte helt under kontroll

Ett område lika stort som 100 fotbollsplaner har brunnit. Under onsdag kväll och under natten evakuerades ett tjugotal byggnader och invånarna därifrån..

YLE - 3 timmar sedan

Algbältet i östra Finska viken driver västerut

Algblomningen i östra Finska viken är fortfarande riklig och alger påträffas på många håll. I de ostligaste delarna har situationen ändå förbättrats något..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.