YLE > Finland

Thursday, 13 December, 09:16

YLE - 20 maj 14 kl. 18:09

Dyra frakter kan styra produktion till FinlandStränga bankregler gör det svårare för många importföretag att finansiera långa frakter till Finland.
Fler företag kan flytta sin tillverkning i Fjärran östern till Finland eller Estland. På grund av finanskrisen tvingas bankerna i dag följa betydligt strängare regler än tidigare när det gäller hur mycket pengar de får låna ut. Bengt Westerholm är VD och styrelsordförande för fraktbolaget Beweship. Han säger att bankerna i dag kräver högre räntor då de gerlåntill företag än tidigare.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Fjärran, Estland, Westerholm, VD, Beweship, Kina, Bengt Westerholm, En, EU, Östersjön, Frakternas, Centraleuropa, Finlands, Bengt Wersterholm, Fjärran Östern, Helkama, Jopo, Taiwan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyra, frakterkan , styra, produktiontill , Finland
Hela Gotland - 11 jan 12 kl. 04:00

Dyra frakter tvingar betodlare att ge upp

2011 blev ett rekordår för landets betodlare. Men nu tvingas även odlare på fastlandet att sluta för att transporterna blivit för dyra..

Supermiljöbloggen - 30 mar 15 kl. 08:52

Nils Hannerz, IKEM: ”Gynna den produktion som är mest klimateffektiv”

Det största problemet i klimatpolitiken är inte otydlighet – utan att den fokuserar fel. När ska Naturskyddsföreningen inse det uppenbara? David Kihlberg kritiserar regeringen kring otydligheter i klimatpolitiken (SMB 24/3).

YLE - 27 feb 16 kl. 04:33

Nytänk inom sjöfrakter kunde spara miljarder

Sjöfrakter är ett enormt globalt pussel, där Finland utgör en liten, men för oss viktig pusselbit. Då 90 procent av utrikeshandeln går sjövägen, kunde effektivare lösningar medföra stora inbesparingar. Fartygen går tomma och står för länge i hamn.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 15:54

Låt inte ekonomin styra över de äldres behov

ÄLDREOMSORG Många äldre nekas plats på servicehus, fast de inte längre vill bo hemma. I Stockholm avslås 40 procent av de äldres ansökningar, trots att platser finns. De styrande politikerna tycker att det är mer lönsamt att bygga om servicehus till andra boenden, skriver Torun Boucher inför kvällens Debatt i SVT1 kl 22.

SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:54

Våga stå upp för produktion och miljö

?Sverige är ett fantastiskt land! Vi har ett öppet landskap, böljande fält, välmående djur, gröna skogar och en något sånär levande landsbygd.

YLE - 24 maj 17 kl. 08:11

Arbetskraftsbrist tvingar företag till produktion utomlands

I Närpes kan NTM genast anställa 25 personer, men det finns inte ledig arbetskraft. Istället värvar NTM anställda i Polen och Baltikum. Arbetskraftsbristen har lett till att företaget också satsar mera på produktion utomlands.

Realtid - 10 feb 17 kl. 08:22

"Att styra på för stor distans är som att leda barnkalas via sms"

Krisen i vården lär oss en sak: Att styra på för stor distans är som att leda barnkalas via sms. Sjukvårdens problem handlar inte om att den får för lite resurser mätt som andel av BNP, utan att de resurser som den får inte används på bästa möjliga sätt. Genom rätt analyser av vårdens produktion och organisation kommer vi kunna vrida om den från ett krisperspektiv till ett lösningsfokus, skriver Hans Winberg och Anna Krohwinkel på stiftelsen Leading Health Care..

BT - 15 aug 11 kl. 10:58

Dyra skolbyggen i Bollebygd

Bollebygds kommun har stora investeringar framför sig de kommande tre åren och det begränsar utrymmet för andra satsningar. Majoritetspartierna M, FP, C och KD väljer i det läget en stram budget. Men S och MP vill ta ut 50 öre mer i kommunalskatt och tillföra skola, barnomsorg och omsorg.

YLE - 18 nov 15 kl. 07:02

Depressionerna blir dyra för samhället

Var femte finländare insjuknar i depression under sin livstid och för över hälften av dem förnyas depressionen senare. En del kan inte arbeta på grund av depressionen. År 2014 var uppskattningsvis 37 000 finländare pensionerade på grund av depression.

YLE - 05 sep 16 kl. 11:57

Statlig eller privat - vem ska styra förbindelsebåten?

Stefan Svaetichin har kört taxibåt i Borgå skärgård under många år och följt med branschens uppgång och fall. I dag är han nästan den enda i Borgå och Sibbo skärgård som kör taxibåt. När Stefan flyttade till Pörtö hade han först bogserbåt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Europe, Mike Monroe, Lisa Ekdahl och Popeda - nu publiceras artistlistan för Raseborg Festival

Nu avslöjar arrangörerna bakom Raseborgsfestivalen vilka artister som kommer att uppträda i Bulevardparken i Karis den 29 juni 2019. Svenska Europe och Lisa Ekdahl hör till de tunga namnen som syns på scenen..

YLE - 1 timme sedan

Alko håller öppet på julafton - det är en vanlig handelsdag, enligt butikskedjan

Alkos butiker håller i år öppet på självaste julafton, för första gången någonsin. Den nya alkohollagen gör det möjligt..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Finlands Lucia kröns i Helsingfors, Theresa May kan fortsätta som premiärminister

I dag på Luciadagen kröns Elin Qvist till Finlands Lucia. Storbritanniens premiärminister Theresa May har vunnit en förtroendeomröstning inom sitt parti..

YLE - 3 timmar sedan

Målet för Frälsningsarmén: En miljon euro i grytan

I dag torsdag inleder Frälsningsarmén sin julinsamling, den öppnas officiellt i eftermiddag vid Glaspalatset i Helsingfors centrum. I morgon fredag dyker de kännspaka julgrytorna upp i stadsbilden på olika håll i landet. Målet är högt ställt: en miljon euro till familjer i trångmål..

YLE - 4 timmar sedan

Förlikning ett nytt sätt att tackla mobbning bland skolelever i Åbo – redan förstaklassare behöver hjälp med att lösa problem med mobbning

I Åbo används medling eller förlikning i vissa mobbningsfall mellan barn och unga från och med i höst. Det är en lättnad att få prata ut om mobbningen med en utomstånde, neutral part, berättar de som jobbar med mobbningsfallen..

YLE - 4 timmar sedan

Kimitoöns personal är informerad om kommunens sparprogram

Kommundirektör Anneli Pahta anser att det är jätteviktigt att personalen ger sin syn på saken..

YLE - 4 timmar sedan

Lokalt live: Följ med när Sjundeå Lucia besöker Yle Västnylands studio

Sjundeå Lucia 2018 Sofia Nordström besöker Yle Västnylands redaktion på luciadagens morgon. Följ med luciatåget live på webben klockan 7:38..

YLE - 4 timmar sedan

Både landkrabbor och båtägare har vunnit på muddringen av Borgå å - ny park och djupare farled är resultatet

Hundratals stockar och tusentals kubikmeter bottensediment har grävts upp ur hamnområdet i Borgå å. Muddringsprojektet är nu inne på slutrakan men Borgå stad har fått tillstånd för ett tredje skede..

YLE - 4 timmar sedan

Mikroinfluerare såsom Milja Nieminen anlitas allt oftare – men okunskap råder i branschen: Vad är ett kommersiellt samarbete och hur ska det märkas?

En person med relativt få följare på sociala medier anses vara “mer äkta” än en som har många följare och kan därför sprida reklambudskap effektivt, säger reklambranschen. Men flera influerare är otydliga med vilket innehåll som är gjort på uppdrag av företag..

YLE - 4 timmar sedan

Ansvarsfulla placeringar hjälper att rädda jorden, men priserna varierar

FN:s klimatpanels rapport om den globala uppvärmningen har fått många att placera pengar i bolag som värnar om miljön. Banker och placeringsbolag väntar sig allt fler kunder som vill placera miljövänligt. Samtidigt lönar det sig för sparare att hålla huvudet kallt och kolla upp olika alternativ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.