YLE > Finland

Saturday, 23 February, 07:32

YLE - 20 maj 14 kl. 18:09

Dyra frakter kan styra produktion till FinlandStränga bankregler gör det svårare för många importföretag att finansiera långa frakter till Finland.
Fler företag kan flytta sin tillverkning i Fjärran östern till Finland eller Estland. På grund av finanskrisen tvingas bankerna i dag följa betydligt strängare regler än tidigare när det gäller hur mycket pengar de får låna ut. Bengt Westerholm är VD och styrelsordförande för fraktbolaget Beweship. Han säger att bankerna i dag kräver högre räntor då de gerlåntill företag än tidigare.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Fjärran, Estland, Westerholm, VD, Beweship, Kina, Bengt Westerholm, En, EU, Östersjön, Frakternas, Centraleuropa, Finlands, Bengt Wersterholm, Fjärran Östern, Helkama, Jopo, Taiwan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyra, frakterkan , styra, produktiontill , Finland
Hela Gotland - 11 jan 12 kl. 04:00

Dyra frakter tvingar betodlare att ge upp

2011 blev ett rekordår för landets betodlare. Men nu tvingas även odlare på fastlandet att sluta för att transporterna blivit för dyra..

Supermiljöbloggen - 30 mar 15 kl. 08:52

Nils Hannerz, IKEM: ”Gynna den produktion som är mest klimateffektiv”

Det största problemet i klimatpolitiken är inte otydlighet – utan att den fokuserar fel. När ska Naturskyddsföreningen inse det uppenbara? David Kihlberg kritiserar regeringen kring otydligheter i klimatpolitiken (SMB 24/3).

YLE - 27 feb 16 kl. 04:33

Nytänk inom sjöfrakter kunde spara miljarder

Sjöfrakter är ett enormt globalt pussel, där Finland utgör en liten, men för oss viktig pusselbit. Då 90 procent av utrikeshandeln går sjövägen, kunde effektivare lösningar medföra stora inbesparingar. Fartygen går tomma och står för länge i hamn.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 15:54

Låt inte ekonomin styra över de äldres behov

ÄLDREOMSORG Många äldre nekas plats på servicehus, fast de inte längre vill bo hemma. I Stockholm avslås 40 procent av de äldres ansökningar, trots att platser finns. De styrande politikerna tycker att det är mer lönsamt att bygga om servicehus till andra boenden, skriver Torun Boucher inför kvällens Debatt i SVT1 kl 22.

SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:54

Våga stå upp för produktion och miljö

?Sverige är ett fantastiskt land! Vi har ett öppet landskap, böljande fält, välmående djur, gröna skogar och en något sånär levande landsbygd.

YLE - 24 maj 17 kl. 08:11

Arbetskraftsbrist tvingar företag till produktion utomlands

I Närpes kan NTM genast anställa 25 personer, men det finns inte ledig arbetskraft. Istället värvar NTM anställda i Polen och Baltikum. Arbetskraftsbristen har lett till att företaget också satsar mera på produktion utomlands.

Realtid - 10 feb 17 kl. 08:22

"Att styra på för stor distans är som att leda barnkalas via sms"

Krisen i vården lär oss en sak: Att styra på för stor distans är som att leda barnkalas via sms. Sjukvårdens problem handlar inte om att den får för lite resurser mätt som andel av BNP, utan att de resurser som den får inte används på bästa möjliga sätt. Genom rätt analyser av vårdens produktion och organisation kommer vi kunna vrida om den från ett krisperspektiv till ett lösningsfokus, skriver Hans Winberg och Anna Krohwinkel på stiftelsen Leading Health Care..

BT - 15 aug 11 kl. 10:58

Dyra skolbyggen i Bollebygd

Bollebygds kommun har stora investeringar framför sig de kommande tre åren och det begränsar utrymmet för andra satsningar. Majoritetspartierna M, FP, C och KD väljer i det läget en stram budget. Men S och MP vill ta ut 50 öre mer i kommunalskatt och tillföra skola, barnomsorg och omsorg.

YLE - 18 nov 15 kl. 07:02

Depressionerna blir dyra för samhället

Var femte finländare insjuknar i depression under sin livstid och för över hälften av dem förnyas depressionen senare. En del kan inte arbeta på grund av depressionen. År 2014 var uppskattningsvis 37 000 finländare pensionerade på grund av depression.

YLE - 05 sep 16 kl. 11:57

Statlig eller privat - vem ska styra förbindelsebåten?

Stefan Svaetichin har kört taxibåt i Borgå skärgård under många år och följt med branschens uppgång och fall. I dag är han nästan den enda i Borgå och Sibbo skärgård som kör taxibåt. När Stefan flyttade till Pörtö hade han först bogserbåt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Gå försiktigt - nu är trottoarerna väldigt hala i så gott som hela Svenskfinland

Meteorologiska institutet varnar för hala trottoarer längs med hela kusten. Orsaken till halkan är ett tunt vattenlager som har lagt sig på de isiga trottoarerna..

YLE - 2 timmar sedan

Kan kärnkraften få draghjälp av klimatdebatten? Det hoppas lobbyn, men på experthåll är man kritisk: ”Framtidens utmaningar löses inte med gårdagens teknologi”

Det akuta behovet för världens länder att skära ner i utsläppen ger nya businessmöjligheter för kärnkraftsbranschen. Men fördelarna är inte entydiga – från forskarkåren hörs protester som påpekar att kostnaden för förnybara energikällor håller på att rasa, och att det därför inte lönar sig att investera i föråldrad teknologi..

YLE - 14 timmar sedan

Dödsolycka på Borgå motorväg - bil körde på parkerad långtradare

En personbil har kört in i en långtradare vid Drägsby..

YLE - 13 timmar sedan

Barn i Björneborg utnyttjades sexuellt - kontaktades via Fortnite

Björneborgspolisen har utrett två olika fall där män utnyttjat barn sexuellt. I det ena fallet blev det en villkorlig fängelsedom, i det andra har förundersökningen nyss inletts..

YLE - 13 timmar sedan

Studie visar att fåglar anländer allt tidigare på våren till följd av klimatförändringen: "Snart kanske en del inte flyttar alls"

Flyttfåglarna anländer tidigare på våren än förr. Det är en direkt följd av klimatets uppvärmning. Det visar resultaten av en studie där man följt med 200 arters förekomst på 21 fågelstationer i Nordeuropa och Kanada under flera decennier..

YLE - 15 timmar sedan

Brand vid sågverk i Tenala - byggnader på tusen kvadratmeter totalförstördes

Byggnader på tusen kvadratmeter vid ett sågverk på Bonäsvägen i Tenala totalförstördes i en brand på fredag eftermiddag..

YLE - 15 timmar sedan

Spånmagasin brinner vid sågverk i Tenala

En tusen kvadratmeter stor byggnad vid ett sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 14 timmar sedan

Allvarlig olycka på Borgå motorväg - flera personer är skadade

En personbil har kört in i en långtradare vid Drägsby. Polisen dirigerar all trafik österut via avtaget i Kullo..

YLE - 15 timmar sedan

Sågverk brinner i Tenala

Ett tusen kvadratmeter stort sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 15 timmar sedan

Grundlagsutskottet föreslår finslipning av förslaget till vårdreformen - större ändringar behövs för landskapsval - och EU-notifikationen är en kvistig fråga

Riksdagens grundlagsutskott föreslår ett flertal ändringar i social- och hälsovårdsutskottets betänkandeutkast.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.