BT > Ekonomi

Saturday, 20 October, 15:58

BT - 16 maj 14 kl. 14:58

Bankbonusar kan halveras
Regeringen föreslår sänkt bonustak i banker till högst 100 procent av årslönen. Det är en halvering jämfört med det tak som över tusen svenska banktjänstemän fått löfte om under våren.
Men än är inte sista ordet sagt.Räkna med en harmonisering med hur det ser ut i andra EU-länder, är beskedet från Svenska bankföreningen.- Det här är inte bestämt ännu, säger Johan Hansing, föreningens chefekonom.
Läs mer på BT
Läs mer om:
EU, Svenska, Johan Hansing, Anders Borg, Nordea, SEB, Sverige, Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankbonusarkan , halveras
Opinionen.se - 01 mar 13 kl. 11:48

Borg positiv till tak på bankbonusar

Finansminister Anders Borg kommer att säga ja till ett tak för bankbonusar när EU:s finansministrar möts i Bryssel på tisdag. ? Bonusar utgör en risk för samhället när de driver fram spekulation i den finansiella sektorn, säger Borg.

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 09:51

Batalj om bankbonusar i Bryssel


Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige när EU:s finansministrar samlas i Bryssel för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar. - Jag har en väldigt stor förståelse för att man vill begränsa bonusarna. De har varit en deldrivkraft i att man fått ett överdrivet risktagande i banksektorn, säger Anders Borg (M) vid ankomsten till mötet.

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 13 kl. 09:53

Batalj om bankbonusar i Bryssel

Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige när EU:s finansministrar samlas i Bryssel för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar. ? Jag har en väldigt stor förståelse för att man vill begränsa bonusarna.

Opinionen.se - 05 mar 13 kl. 10:57

Bankbonusar orsakar batalj i Bryssel

Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige i dag, när EU:s finansministrar samlas för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar..

Sydsvenskan - 06 mar 13 kl. 06:30

Icke-beslut om bankbonusar

Ett beslut som ändå inte är ett beslut är sättet som EU:s finansministrar tog till för att säga ja till ett tak på bankbonusar ? och ändå vara vänliga mot London.
?

DI - 12 jun 13 kl. 14:32

Brittiskt storbråk om bankbonusar

Ett politiskt storbråk om bankbonusar hotar att försena den brittiska bankutredningen, rapporterar Sky News..

YLE - 07 nov 13 kl. 04:57

Antalet räddningsområden kan halveras

Antalet räddningsområden i landet är idag 22 till antalet. Statens sparkrav och strävan att minska kommunernas skyldigheter för att nå målet om en miljard i inbesparingar kan leda till att antalet räddningsområden i rask takt minskar till 11 stycken. Spela upp klipp på Arenan Den strukturomvandling som regeringen beslöt om i samband med budgetrian och som är tänkt att ge en miljard euro i inbesparingar påverkar också räddningsverksamhetens organisation.

SVT - 25 feb 11 kl. 20:56

Risk för att idrottstiden halveras

Risk för att idrottstiden halveras. Oroliga känslor på särskolegymnasiet i Vaggeryd. Medverkande: Johannes Tolf reporter, Oskar Nilsson elev, Haris Karabasic elev, Jesper Skantz lärare, Jimmy Nyström elev.

VA - 26 aug 11 kl. 11:21

Så ska skulden halveras

26 augusti Det andra stödprogrammet till Grekland går inte långt nog enligt enligt Lars Feld, en av fem Vise män som vägleder tyska regeringen i ekonomiska frågor. Samtidigt befarar nu flera att stödet till grekerna kan komma att stoppas. Den grekiska skuldbördan måste halveras för att det ska fungera på sikt, anser Feld.

SVT - 01 jan 12 kl. 15:55

Restaurangmomsen halveras

Restaurangmomsen halveras.

BT - 22 mar 12 kl. 11:06

Palliativa vårdplatser kan halveras

De 11 platserna på Bodagatan för vård i livets slutskede skall enligt ett förslag halveras.
Nu protesterar personalen i en skrivelse till kommunledningen. Personalgruppen med 20 sjuksköterskor och undersköterskor har stor erfarenhet av palliativ vård och har lagt ner stor möda för att göra avdelningen rofylld.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.