BT > Ekonomi

Thursday, 14 December, 23:40

BT - 16 maj 14 kl. 14:58

Bankbonusar kan halveras
Regeringen föreslår sänkt bonustak i banker till högst 100 procent av årslönen. Det är en halvering jämfört med det tak som över tusen svenska banktjänstemän fått löfte om under våren.
Men än är inte sista ordet sagt.Räkna med en harmonisering med hur det ser ut i andra EU-länder, är beskedet från Svenska bankföreningen.- Det här är inte bestämt ännu, säger Johan Hansing, föreningens chefekonom.
Läs mer på BT
Läs mer om:
EU, Svenska, Johan Hansing, Anders Borg, Nordea, SEB, Sverige, Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankbonusarkan , halveras
Opinionen.se - 01 mar 13 kl. 11:48

Borg positiv till tak på bankbonusar

Finansminister Anders Borg kommer att säga ja till ett tak för bankbonusar när EU:s finansministrar möts i Bryssel på tisdag. ? Bonusar utgör en risk för samhället när de driver fram spekulation i den finansiella sektorn, säger Borg.

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 09:51

Batalj om bankbonusar i Bryssel


Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige när EU:s finansministrar samlas i Bryssel för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar. - Jag har en väldigt stor förståelse för att man vill begränsa bonusarna. De har varit en deldrivkraft i att man fått ett överdrivet risktagande i banksektorn, säger Anders Borg (M) vid ankomsten till mötet.

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 13 kl. 09:53

Batalj om bankbonusar i Bryssel

Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige när EU:s finansministrar samlas i Bryssel för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar. ? Jag har en väldigt stor förståelse för att man vill begränsa bonusarna.

Opinionen.se - 05 mar 13 kl. 10:57

Bankbonusar orsakar batalj i Bryssel

Storbritannien får för en gångs skull inte flankstöd från Sverige i dag, när EU:s finansministrar samlas för att bland annat driva igenom ett tak mot bankbonusar..

Sydsvenskan - 06 mar 13 kl. 06:30

Icke-beslut om bankbonusar

Ett beslut som ändå inte är ett beslut är sättet som EU:s finansministrar tog till för att säga ja till ett tak på bankbonusar ? och ändå vara vänliga mot London.
?

DI - 12 jun 13 kl. 14:32

Brittiskt storbråk om bankbonusar

Ett politiskt storbråk om bankbonusar hotar att försena den brittiska bankutredningen, rapporterar Sky News..

YLE - 07 nov 13 kl. 04:57

Antalet räddningsområden kan halveras

Antalet räddningsområden i landet är idag 22 till antalet. Statens sparkrav och strävan att minska kommunernas skyldigheter för att nå målet om en miljard i inbesparingar kan leda till att antalet räddningsområden i rask takt minskar till 11 stycken. Spela upp klipp på Arenan Den strukturomvandling som regeringen beslöt om i samband med budgetrian och som är tänkt att ge en miljard euro i inbesparingar påverkar också räddningsverksamhetens organisation.

SVT - 25 feb 11 kl. 20:56

Risk för att idrottstiden halveras

Risk för att idrottstiden halveras. Oroliga känslor på särskolegymnasiet i Vaggeryd. Medverkande: Johannes Tolf reporter, Oskar Nilsson elev, Haris Karabasic elev, Jesper Skantz lärare, Jimmy Nyström elev.

VA - 26 aug 11 kl. 11:21

Så ska skulden halveras

26 augusti Det andra stödprogrammet till Grekland går inte långt nog enligt enligt Lars Feld, en av fem Vise män som vägleder tyska regeringen i ekonomiska frågor. Samtidigt befarar nu flera att stödet till grekerna kan komma att stoppas. Den grekiska skuldbördan måste halveras för att det ska fungera på sikt, anser Feld.

SVT - 01 jan 12 kl. 15:55

Restaurangmomsen halveras

Restaurangmomsen halveras.

BT - 22 mar 12 kl. 11:06

Palliativa vårdplatser kan halveras

De 11 platserna på Bodagatan för vård i livets slutskede skall enligt ett förslag halveras.
Nu protesterar personalen i en skrivelse till kommunledningen. Personalgruppen med 20 sjuksköterskor och undersköterskor har stor erfarenhet av palliativ vård och har lagt ner stor möda för att göra avdelningen rofylld.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Nedåt på Wall Street

USA-börserna backade på torsdagen, bland annat sedan investerarna börjat oroa sig för att Trumps skattelättnader för företagen kommer att stöta på hinder. Walt Disneys affär med konkurrenten 21st Century Fox var dagens stora händelse.(TT).

BT - 2 timmar sedan

"Stora affärsintressen vill styra och ställa"

Att USA river upp reglerna om nätneutralitet riggar internet i operatörernas favör och ställer till det för mindre aktörer, enligt experten Måns Jonasson. - Att de stora och starka affärsintressena vill kunna styra och ställa är inte förvånande, det har vi vetat länge, säger han till TT.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Börsen inför auktioner för illikvida aktier

Nasdaq vill införa ett nytt system för illikvida aktier. Tanken är att stoppa skeva kursrusningar genom att hålla tre auktioner om dagen. I stället för kontinuerlig handel kommer ett totalt elva A-aktier att säljas på tre auktioner varje dag - på morgonen, eftermiddagen och kvällen.

BT - 7 timmar sedan

Delta väljer Airbus för stororder

Det amerikanska flygbolaget Delta vänder sig till Europa och Airbus och blåser därmed det egna landets stora flygplanstillverkare Boeing på en stororder. Delta beställer 100 flygplan av typen A321 neo, med en rättighet att köpa ytterligare 100 plan senare.(TT).

BT - 7 timmar sedan

En fjärdedel sparkas från Teva

Den israeliska läkemedelsjätten Teva planerar att minska personalstyrkan med 14 000 de närmaste två åren, vilket motsvarar över en fjärdedel av de anställda globalt. Jättenedskärningarna är resultatet av en omstruktureringsplan som sjösätts i ljuset av minskade intäkter.(TT).

BT - 10 timmar sedan

Disney köper filmjätte

Disney ska köpa huvuddelen av 21st Century Fox för 52,4 miljarder dollar i aktier, rapporterar Reuters.(TT).

BT - 13 timmar sedan

IEA spår överutbud av olja

Den förväntade ökade amerikanska oljeproduktionen övertrumfar sannolikt Opecs begränsningar av oljeutvinningen. Det gör att organisationen International Energy Agency (IEA) spår ett överutbud av olja det första halvåret 2018.(TT).

BT - 14 timmar sedan

Förslaget: Stegvis höjning av pensionsåldern

Svenskarna ska jobba längre upp i åldrarna och får ta ut allmän pension tidigast vid 64 år. De fattigaste pensionärerna ska få stärkt ekonomi..

BT - 14 timmar sedan

Bankerna leder börsnedgång

Bankaktierna leder nedgången när Stockholmsbörsen inleder handeln med fallande kurser. Efter cirka en kvarts handel ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,5 procent, i linje med utvecklingen på de större Europabörserna.(TT).

BT - 14 timmar sedan

Handeln skriver ner säljprognos

Osäkerheten på bostadsmarknaden bedöms pressa försäljningen i bygg- och möbelhandeln, spår handels analysfirma HUI Research som sänker försäljningsprognosen för handeln både i år och nästa år. HUI Research bedömer nu att handels totala försäljningsvolym ökar med 2,0 procent i år och 2,5 procent nästa år.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.