SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 30 May, 04:00

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 06:00

"I Polen hade det varit svårt att överleva med fyra barn"
Sågklingan ljuder skarpt och högt. Den dansar fram och klipper av björkarna. Bit efter bit röjs den småväxta skogen av Artur Kowol. Han är polack, som med EU:s fria rörlighet av arbetskraft i ryggen, arbetar i Sverige sedan 2006.
Allt tog sin början under 2001 och 2003 då familjen bodde i miljonstaden Krakow, med många byggnader och gruvor.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Polen, Artur Kowol, EU, Sverige, Krakow, Tyskland, Kowol, Norrland, Sundins, Lönashult, Valmyndigheten, Olle Sundin, Sundin, Luczek, Olle Sundins, De, Anna Lena Norberg, Thomas Lund, Anna Lena, Skatteverket

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Polenhade det varit , svårtatt , överleva, med fyra barn
Barometern - 25 jan 14 kl. 07:50

Språk för barn och vuxna

Låt föräldralediga nyanlända få möjlighet att lära sig svenska tillsammans med sina barn. Gör det möjligt för föräldrar och barn att tillsamman lära sig svenska någon eller några timmar i veckan när de besöker Öppna förskolan. Att bli förälder är fantastiskt.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 20:30

Veteran i en klubb med anor

Personligt Kerstin Nilsson försökte värva en kollega till korplaget i fotboll. I stället blev det så att kollegan fick Kerstin Nilsson att börja med friidrott. Och nu är hon veteran inom veteranfriidrott, har hållit på sedan 1985.

Politikerbloggen - 07 dec 12 kl. 13:59

EU ? Lämna Polen, höj ambitionerna!


DEBATT. Idag är den dag då FN:s klimattoppmöte, COP18, officiellt ska avslutas. De politiska ambitionerna på plats är rekordlåga och delegaternas agerande lämnar mycket kvar att önska.

UT - 04 feb 14 kl. 08:21

Prisas för sitt engagemang i Polen

– Det kan räcka med ett leende från ett barn som lön för mödan, säger Ing-Marie Jonsson som prisas med en tacksamhetsmedalj för sitt engagemang för fattiga i Polen. Förra måndagen åkte hon, sambon och väninnan Alexandra Malepszak till polska ambassaden i Stockholm. Där fick Ing-Marie Jonsson ta emot diplom, medalj och en blombukett i Polens färger.

Sydsvenskan - 18 feb 13 kl. 06:30

I hjärtat lämnade han aldrig Polen

Stanislaw Szulczynski, Lund, har avlidit vid en ålder av 97 år. Hans närmaste är barn, barnbarn och barnbarnsbarn.Så avslutades en levnadsbana som varit mer dramatisk och skiftande än de flesta av oss får uppleva.

YLE - 23 aug 17 kl. 15:00

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor

Ödmjuk, modig och galen världsmästare med extremt högt självförtroende och dålig humor Friidrotten behöver profiler men inte såna som är höga på sig själv, säger häckvärldsmästaren Karsten Warholm till Yle Sporten. Man måste våga träna mycket, beskriver Norges mest framgångsrika friidrottstränare Leif Olav Alnes guldreceptet.

Man kunde lätt få bilden att Karsten Warholm har svårt att hålla fötterna stadigt på marken.

BT - 02 nov 12 kl. 18:53

Mamma misstänks ha dödat fem barn

En kvinna i en by i nordöstra Polen har åtalats misstänkt för att ha dödat minst fem av sina nyfödda bebisar, uppgav den regionala åklagarmyndigheten på fredagen. De döda barnen hittades på vinden, i källaren och i ett stall i anslutning till kvinnans hem, efter att de sociala myndigheterna hade slagit larm. Mellan 1998 och 2012 ska kvinnan ha fött sex levande barn, fyra pojkar och två flickor.

Sydsvenskan - 29 dec 15 kl. 00:28

Importerar mer fläsk med antibiotika

Svenskar undviker danskt fläskkött efter flera larm antibiotikaanvändning, klippta svansar och dålig djurhållning. Sedan 2007 har importen minskat med 25 procent, rapporterar SVT Nyheter.Samtidigt har importen från bland annat Polen och Tyskland skjutit i höjden — länder som använder betydligt mer antibiotika.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 15 kl. 00:28

Importerar mer fläsk med antibiotika

Svenskar undviker danskt fläskkött efter flera larm antibiotikaanvändning, klippta svansar och dålig djurhållning. Sedan 2007 har importen minskat med 25 procent, rapporterar SVT Nyheter.Samtidigt har importen från bland annat Polen och Tyskland skjutit i höjden — länder som använder betydligt mer antibiotika.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 15 kl. 05:00

Blick för medkänsla

Laith Majid går av båten på Kos, gråtande. Kanske av lättnad, kanske av en skräck som rinner av honom. Han har, tillsammans med fru och fyra barn, tagit sig över Medelhavet i en läckande gummibåt.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Lufthansas räddningspaket säkrat

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Demonstrationer stängde Vita huset

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Osäkert väder hotar dagens rymdfärd

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Tre skadade i olycka med fyrhjuling

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Bulgarien öppnar gränsen

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Åtalas för mordförsök, vapenbrott och stöld

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Nöje: John Lundvik vann "Let's dance"

John Lundvik och hans danspartner Linn Hegdal stod som slutgiltiga segrare i årets säsong av "Let's dance". – Våga drömma, och ge allt om ni tror på det för då blir det fan alltid rätt, säger Lundvik till tittarna som röstat på honom..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

John Lundvik vann "Let's dance"

John Lundvik och hans danspartner Linn Hegdal stod som slutgiltiga segrare i årets säsong av "Let's dance"..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Kronoberg: Man knivskadad vid rån - förd till sjukhus med ambulans

En man ska ha blivit knivskadad vid ett rån i centrala Ljungby. .

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Fina försommardagar under pingst

Hela landet belönas med strålande väder under pingsthelgen. Solen flexar sina strålar både lördag och söndag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.