SR > Vetenskap

Tuesday, 09 March, 11:46

SR - 16 maj 14 kl. 06:00

Nytt arbetssätt kan pressa byggkostnaderHöga byggkostnader brukar nämnas som en av anledningarna till bostadsbristen. Men om byggbranschen vore lika effektiv som bilindustrin skulle en tredjedel av kostnaderna kunna sparas in. Det visar forskning vid Lunds universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, arbetssättkan , pressa, byggkostnader
BT - 22 maj 14 kl. 09:50

Nytt koncept ger billigare lägenheter

Serietillverkade hus med pressade byggkostnader och lägre hyror är inriktningen för AB Bostäders satsning på Dammsvedjan. – Jag skulle vilja pröva konceptet i Borås, säger styrelseordförande Roland Andersson (S). Skenande byggkostnader under decennier har lett till att många inte har råd att välja nyproducerade bostäder.

Realtid - 14 sep 20 kl. 09:39

Pressa tar in nytt kapital

Pressa, en kostnadsfri offerttjänst för inköp av IT-produkter för privata bolag och offentlig sektor, tar in nytt kapital för att utveckla och marknadsföra tjänsten ytterligare med ambitionen att bli den ledande aktören i Norden..

Magazin24 - 16 jan 11 kl. 12:25

Nytt svenskt rekord för Angelica

IKW Friidrott var på Örebro Indoor Games. I går lördag hölls första tävlingsdagen av två i Örebro Indoor Games och IKW Friidrott var på plats med en trupp.
Angelica bengtsson började dagen med att sätta nytt svenskt inomhusrekord i stav, 4.

DI - 19 jan 15 kl. 15:54

Så kan den som väntar pressa boräntan

Snart tvingas bankerna redovisa snitträntor - ett nytt förhandlingsvapen i kundernas händer. Den som vill binda lånen eller pressa räntan gör därmed klokt i att vänta tills de nya reglerna är på plats, menar experten..

SR - 03 sep 15 kl. 16:00

Diplomater: Pressa Assad att sluta bomba civila

Det katastrofala läget för människor på flykt i Europa riktar nytt ljus på kriget i Syrien. Nu vädjar flera tunga diplomater att USA ska pressa president Bashar al-Assad att sluta bomba civila mål..

Hela Gotland - 06 dec 17 kl. 05:00

Gotlandshem får hjälp att pressa byggpriset

Gotlandshem prövar ett nytt grepp för att pressa byggkostnaderna..

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 10:50

Nytt förslag för IP

Grafik: Kb
Budet på 300 miljoner kronor ratades tidigt – nu finns det ett nytt kostnadsförslag för Idrottsområde Söder på 166 miljoner kronor. ”Det här förslaget känns riktigt bra. Det är väldigt mycket pengar, men nu börjar det landa på en vettigare nivå”, säger kommunalrådet Pierre Månsson (FP).

Kristianstadsbladet - 23 mar 11 kl. 06:30

Nytt trygghetsboende klart för inflyttning

På två dagar var lägenheterna fullbokade.
- Det har varit så roligt, jag har nästan fått tårar i ögonen när jag sett hur de kommit hit med barn och barnbarn för att titta, säger Birgitta Andersson, ekonomichef på Hässleholmsbyggen som är först ut med trygghetsboende i höghus på orten. Mitt i centrum.

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 11 kl. 04:30

Nytt tryck i gamla vyer

Foto: Tomas Nyberg
Grafik - lättare än man tror?
Lennart Thöfner, konstnär från Limhamn och lärare på östra Grevie Folkhögskola, var med och smyckade Stadsutställningen på Trelleborgs museum häromåret. I den vevan lät han museifolket komma och hälsa på honom på KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad i Malmö.

YLE - 03 sep 16 kl. 21:20

Richardsson löpte nytt rekord –”Kunde ha pressat ännu mer”

Camilla Richardsson var nöjd efter andraplatsen på 10 000 meter i Sverigekampen. Det är lätt att förstå då hon löpte nytt personligt rekord. Camilla Richardsson är mest känd som hinderlöpare men tidigare i sommar tog hon sitt första FM-guld då hon vann 10 000 meter i Uleåborg.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Snigelhuvuden skaffar sig helt ny kropp

Forskare i Japan har upptäckt att vissa vattenlevande sniglar inom familjen sammetssniglar, kan göra sig av med hela kroppen, allt utom huvudet. Och inom tre veckor växer en ny kropp ut, med nytt hjärta och andra organ..

SR - 4 timmar sedan

Mikrofonövervakning kan minska matsvinn

Akustiska inspelningar kan användas både vid djuruppfödning och för övervakningen av biologisk mångfald. Det visar forskning vid Norska institutet för naturforskning..

SR - 4 timmar sedan

Tesla visar att det går att bygga fabrik snabbare och effektivare

På bara drygt ett år bygger elbilstillverkaren Tesla en ny fabrik utanför Berlin i Tyskland – en snabbhet på själva bygget som överaskat bedömare. Å genom sitt exempel visar Tesla att det finns potential för effektivisering även i Sverige, det menar Lars Stehn, professor för industriellt och hållbart byggande vid Luleå Tekniska Universitet:.

SR - 5 timmar sedan

Efter 120 år är Nobels kemikalieflaskor nu analyserade

Sedan 80-talet har Alfred Nobels kemikalieflaskor stått utställda i hans rekonstruerade laboratorium i Karlskoga, utan att någon egentligen vetat vad de innehåller. Förrän nu..

SR - Igår: 10:54

Blinda maskar urskiljer färger på nytt sätt

Forskare i USA har upptäckt ett nytt sätt som vissa djur, som inte kan se, ändå kan urskilja färger..

SR - Igår: 06:00

Omtvistad tolkning av hur fisk påverkas av läkemedel i miljön

Abborrar som får simma i vatten med ångestdämpande läkemedel ute i en sjö visar inga beteendeförändringar. Resultaten strider mot tidigare forskning och nu råder oenighet om hur resultaten ska tolkas..

SR - 05 mar 21 kl. 13:26

Ett björndjur heter numera Greta Thunberg

Klimataktivisten Greta Thunberg har fått ytterligare ett djur uppkallat efter sig. Den här gången är det ett litet björndjur..

SR - 05 mar 21 kl. 11:36

Berguvar drabbade av fågelinfluensa

Fyra berguvar har blivit smittade av fågelinfluensa sedan årsskiftet. Sprider sig smittan bland berguvarna kan det få allvarliga konsekvenser för en art som klassas som sårbar..

SR - 05 mar 21 kl. 11:32

I snitt slänger du 74 kilo mat per år

17 procent av all mat som produceras för människor slängs, antingen i hemmen, på restaurangerna eller i affärerna enligt en ny rapport från FNs miljöprogram..

SR - 05 mar 21 kl. 06:00

Sputnik på väg till Sverige

Det ryska coronavaccinet Sputnik granskas nu av Europeiska läkemedelsmyndigheten för att eventuellt användas i EU. Godkänns det, skulle det möjligen kunna kombineras med andra covid 19-vaccin tillgängliga i Sverige, men även det behöver utredas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.