Expressen > Nyheter

Saturday, 31 October, 14:01

Expressen - 12 maj 14 kl. 16:07

Experten: Valet var inte demokratisktRysslandsexperten Gudrun Persson menar att det är en medveten rysk taktik att upprätthålla osäkerheten i Ukraina. Gårdagens val kallar hon för helt odemokratiskt. – Det här är bara början på ett betydligt kyligare internationellt klimat, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gudrun Persson, Ukraina

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, Valetvar inte , demokratiskt
Expressen - 30 minuter sedan

Ställ dina frågor till USA-experten

Vad skulle egentligen Joe Biden göra om han blir president? Statsvetaren Oskar Örn chattar med Expressens läsare om USA-valet 14.00.

YLE - 08 nov 16 kl. 10:40

Än mer demokratiskt ungdomsfullmäktige efter valet

Nu får ungdomar mellan 13 och 20 år rösta till ungdomsfullmäktige i Vasa. Valet blir från och med i år mer demokratiskt och det finns många kandidater att välja mellan. Nuvarande ordförande Johannes Borg tycker att fullmäktige fyller sin funktion.

BT - 24 maj 14 kl. 15:34

"Demokratiskt underskott" i EU-valet

På lördagen var det väljarna i Lettland, Malta och Slovakien som röstade i valet till EU-parlamentet. Även tjeckerna som började sitt valförfarande i fredags gick till vallokalen på lördagen. - Jag minns hur valen var under Sovjettiden.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:34

"Demokratiskt underskott" i EU-valet

På lördagen var det väljarna i Lettland, Malta och Slovakien som röstade i valet till EU-parlamentet. Även tjeckerna som började sitt valförfarande i fredags gick till vallokalen på lördagen.
- Jag minns hur valen var under Sovjettiden.

BT - 09 jul 14 kl. 18:01

Oklar utgång i det indonesiska valet

Båda kandidaterna i det indonesiska presidentvalet hävdar att de vunnit. Jakartas populäre borgmästare, Joko Widodo, och den förre generalen Prabowo Subianto gör båda anspråk på segern. Det officiella valresultatet i det som benämnts som "ödesvalet" presenteras först om nära två veckor, men det har inte hindrat båda kandidaterna att ta ut segern i förskott.

BT - 19 jan 14 kl. 00:30

Diagnos som gör valet svårare

Knappt hann Europaparlamentets talman Martin Schulz slå klubban i bordet förrän långtradarna lastades, ledamöterna rusade till stationen och Strasbourgs besöksnäringar började räkna kassan efter ännu en lönsam vecka. Men samtidigt ska det negativa symbolvärde som ryms i själva handlingen att stänga parlamentet inte underskattas. Det är inte bara byråkratin, hemlighetsmakeriet, detaljregleringsviljan och de politiska kulturkrockarna som bidrar till uppfattningen att EU lider av ett demokratiskt underskott.

BT - 11 sep 13 kl. 00:52

Kyrkans val ger ett demokratiskt underskott

Att ytterst få av Svenska kyrkans medlemmar bryr sig om att delta i kyrkovalet är ingen nyhet. Därför börjar det bli lite tjatigt med all denna veklagan kring ?det bortglömda valet?.

BT - 22 jul 14 kl. 14:59

Förnyare vinner valet i Indonesien

Jakartas reformvänlige guvernör Joko "Jokowi" Widodo vinner presidentvalet i Indonesien med 53 procent av rösterna. Men rivalen Prabowo Subianto har hotat bestrida resultatet i det som beskrivs som ett ödesval. Joko "Jokowi" Widodo får 53,15 procent av rösterna, och rivalen Prabowo Subianto 46,85 procent, enligt en sammanräkning från sajten kompas.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 14:20

”EU-valet ett tydligt värderingsval”

HÖÖR
– Putins lakejer arbetar hårt, sade Fredrik Federley i Höör på lördagen.
Han ser valet till Europaparlamentet i maj som ett tydligt värderingsval och att det handlar om vilket demokratiskt system vi vill ha. Centerpartiets Europa-parlamentariker Fredrick Federley pekade ut hela länder som Polen, Ungern och Rumänien som beundrare av Putins statsbygge, även om de inte vill lyda direkt under Ryssland, och även stora partier i Frankrike och Italien som att de gärna är med och söndrar EU.

YLE - 30 mar 17 kl. 04:14

Unga proteströstare dras till piraterna och feministerna i valet

Börja driva pensionärernas intressen så får ni tiotusentals röster, lovar en pratglad pensionär som stannar upp för att prata med Piratpartiets kandidat Gweal Monykuany, uppvuxen i Esbo och med svenska som modersmål. Det här är en artikel i Svenska Yles valserie Fokus på partiet. Fokus på partiet Svenska Yles partidag fokuserar på ett riksdagsparti åt gången inför kommunalvalet Vi analyserar partiets valprogram, kollar in stämningarna på kampanjfältet och intervjuar partiordföranden Under tre veckors tid är det partidag varje tisdag, onsdag och torsdag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.