BT > Nyheter

Saturday, 20 July, 05:31

BT - 11 maj 14 kl. 09:40

Debatt: Hur ska vård kunna locka?
Bredda valdebatten inför höstens riksdagsval så att den även innefattar vård och omsorg, uppmanar skribenterna från Vårdförbundet. De tycker att det måste finnas plats för fler ämnen än bara skolfrågan inför valet.
Går man ut och frågar människor på stan vad som är viktigt så är det skola, vård och omsorg som de flesta prioriterar som viktiga valfrågor. Märkligt att i samhällsdebatten skramlas det mest om skolan från både politiker och massmedia som vore det den enda valfrågan för väljarna.
Även ur vårdperspektiv är skolan är naturligtvis en brännhet fråga, för har vi inte kompetenta och välutbildade elever, studenter och lärare kommer vi heller aldrig att få en säker vård.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Vårdförbundet, Sverige, Stockholm, Götaland, Helle Wijk, Pisastudie, Lancet, RN4CAST, SKL, Gårdlind Mellgren, Kall, Åberg, Brindbergs, Västra Götaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattHur ska , vårdkunna , locka
SVT Debatt - 25 nov 13 kl. 11:47

Därför bör vi locka holländare till Sveriges landsbygd

HOLLANDSPROJEKTEN Varför åka till Europa och satsa pengar på att locka rätt typ av folk, när andra som redan finns i bygden inte omhändertas? Hollandsprojektet handlar om är att bidra till att upprätthålla en levande landsbygd samt att få lokala politiker, tjänstemän och befolkningen att se på sin egen omgivning med andra ögon. Detta gör att det mentala avståndet mellan stad och land minskar, till och med mellan stad och land i olika europeiska länder, skriver Marco Eimermann.

Barometern - 08 maj 19 kl. 06:10

Debatt: Vi kan locka fler att stanna kvar

Personalpolitik ”På femtio år har fantastiska medicinska framsteg gjorts! Samma framsteg måste ske inom den patientnära personalförsörjningen för att attrahera de bästa och mest rutinerade sjuksköterskorna att stanna kvar i vården.”.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 12 kl. 04:00

Fråga om moské i Krono-skogen ska locka till debatt

Skyltar med provocerande budskap ska locka till debatt om framtidens översiktsplan. Men en som talar om en moské i Kronoskogen kritiseras nu för att vara diskriminerande mot islam..

Sydsvenskan - 22 aug 15 kl. 04:00

"Debatt" kräver ingen mer debatt

Public service kan bara överleva på ett sätt: genom att erbjuda sådant som ingen annan medieaktör erbjuder.Därför kan "Debatt", som hade säsongspremiär i Sveriges Television häromdagen, utan vidare läggas ner.Fritt prat utan saklig grund har vi internet till.

Sydsvenskan - 23 aug 15 kl. 04:00

"Debatt" kräver ingen mer debatt

Public service kan bara överleva på ett sätt: genom att erbjuda sådant som ingen annan medieaktör erbjuder.Därför kan ”Debatt”, som hade säsongspremiär i Sveriges Television häromdagen, utan vidare läggas ner.Fritt prat utan saklig grund har vi internet till.

Sydsvenskan - 23 jun 13 kl. 06:30

Frihetsfrågan ska locka turister

I Skottland är självständighetsdiskussionen en allvarlig politisk debatt. Många frågetecken oroar. Hur ska det gå med landets EU-medlemskap och valuta?

Nyheter 24 - 09 aug 11 kl. 14:31

Eric Rosén: "Ohly saknade förmåga att locka folk utanför kärnan"


KRÖNIKA. Lars Ohly är en person man gärna tar en öl med men han nådde aldrig ut brett med sitt politiska budskap. En sju år kort era är snart över.

Nyteknik - 04 apr 16 kl. 09:55

”Locka hit den elintensiva industrin istället”

DEBATT. Det vore mer förnuftigt att värna om vår elproduktion och istället locka hit grannländernas elintensiva industrier, skriver Eric Andersson, Elnätsupproret..

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 18 kl. 09:00

Omstridd debattör besökte Trelleborg för att locka M-väljare

Genom att bjuda in riksdagskandidaten Ann Heberlein till Kulturhuset i Trelleborg och till Gästis i Anderslöv på lördagen hoppades Moderaterna i Trelleborg locka nya väljare. Men valet av gäst var inte helt okontroversiellt..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

I Kalv värderas gamla föremål av proffs

Thomas Johansson från Limmareds auktionshall har en egen ”auktionsrunda” under sommaren. I Kalv värderade han besökares gamla ägodelar i samband med bygdegårdsföreningens årliga loppmarknad..

BT - 45 minuter sedan

Bil brann i natt

På natten till lördagen larmades räddningstjänsten till Boarp väster om Nitta i Ulricehamns kommun..

BT - 1 timme sedan

Läkare – rädda liv när ni kan

Det går långsamt för riktlinjerna att slå igenom i vården. Ledande diabetes- och hjärtexperter är frustrerade, vi har kunskapen – så varför räddar vi inte liv, undrar debattören. .

BT - 1 timme sedan

Nya stambanor knyter ihop hela södra Sverige

Svar till Jan Ericsson, Jessika Roswall och Cecilie Tenfjord-Toftby, BT 12/7..

BT - 1 timme sedan

Broberg: Drömmar är mer än bara karriär

För drygt en vecka sen gjorde antagningsbeskeden till högskola och universitet personer över hela landet glada såväl som besvikna. Men är verkligen en examen nyckeln till att förverkliga sina drömmar?.

BT - 3 timmar sedan

Två skadade i knivbråk – en gripen

Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg, där minst sex personer misstänks ha varit inblandade..

BT - 4 timmar sedan

”Bilintresse är ett sätt att leva”

Han köpte sin första bil när han var tolv år. Hon jobbar för ett företag som utvecklar säkerhetsprodukter till bilar. Tillsammans har de skapat veteranbilsträffen "Åkdon&termos" som nu firar 10-årsjubileum i Herrljunga..

BT - 6 timmar sedan

Trump om Asap Rocky: Jag ska ringa Löfven

Donald Trump vill att Asap Rocky kommer hem. Hans plan: Ringa Stefan Löfven. "Jag ska ringa Sveriges mycket talangfulle statsminister för att se vad vi kan göra för att hjälpa Asap Rocky.

BT - 8 timmar sedan

Efter Vois flirt med Borås – samtal inleds med kommunen

Elsparkcykelföretaget Voi har öppnat för att etablera sig i Borås. Nästa vecka inleds samtal med kommunen. – Vi har ett antal frågor som vi vill bolla med Voi, säger Jan-Åke Hugo Claesson, enhetschef på tekniska förvaltningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.