SVT > Kultur

Thursday, 21 January, 12:18

SVT - 09 maj 14 kl. 13:02

Intagen nekas att jobba som författarePå sina tidigare anstalter har den intagne fången arbetat som författare. Nu sätter kriminalvården stopp..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intagen, nekasatt , jobbasom , författare
DalaDemokraten - 01 okt 15 kl. 15:37

Prisbelönta författare besöker Hedemora

Det är en är välmeriterad trio författare i årets upplaga. Den första i raden och som kommer till Hedemora den 21 oktober är Ivar Lo-pristagaren Anna Jörgensdotter från Gävle. Hon är aktuell med den senaste boken ”Drömmen om Ester”, baserad på konstnären Ester Hemmings liv, som under nära 70 år var intagen på mentalsjukhus, bland annat vid Säter.

Dalarnas tidningar - 01 okt 15 kl. 15:37

Prisbelönta författare besöker Hedemora

Det är en är välmeriterad trio författare i årets upplaga. Den första i raden och som kommer till Hedemora den 21 oktober är Ivar Lo-pristagaren Anna Jörgensdotter från Gävle. Hon är aktuell med den senaste boken ”Drömmen om Ester”, baserad på konstnären Ester Hemmings liv, som under nära 70 år var intagen på mentalsjukhus, bland annat vid Säter.

YLE - 12 jun 16 kl. 18:41

Hon vill skapa en fristad åt förföljda författare i Jakobstad

Förföljda författare och konstnärer kunde få beskydd i Jakobstad. Det hoppas Lisen Sundqvist som försöker övertyga beslutsfattare om att Jakobstad borde bli den första staden i Finland som via organisationen ICORN ger fristad åt förföljda personer. Organisationen ICORN står för International Cities of Refuge Network.

Alliansfritt Sverige - 01 jul 14 kl. 16:36

Gävlemoderaternas dumhet hotar skydd mot förföljda författare

Fristadssystemet i Sveriges kommuner för förföljda konstnärer och författare har länge varit ett förslag från kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M. I korthet är det ett projekt mellan myndigheter, landsting och kommuner i syfte att öka fokus på yttrandefrihetsfrågor,. De flesta av alliansvännerna verkade också gå med på förslaget.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 07:00

Engelsfors-författare aktuell med thriller i P3

Radio Engelsfors-författaren Sara Bergmark Elfgren är tillbaka i ett helt nytt medium. Den 1 juli är det premiär för hennes thrillerpodd, mockumentären De dödas röster, i P3.
- Det är en spännande historia om vänskap, om att växa upp, om mörka hemligheter och så en övernaturligt twist på det, avslöjar Sara Bergmark Elfgren.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 08:00

Thrillerförfattare med fotboll som inspiration

När ett benbrott satte stopp för Philip Birks fotbollsdrömmar vaknade författardrömmarna. Och viljan att skriva en bok som till och med hans mest läsovilliga kompisar skulle fastna i resulterade i thrillern Kyldygnet som kom ut på Lundabaserade Historiska Media i slutet av mars.
– Det här är bästa substitutet för en missad fotbollskarriär, säger den 24-åriga lärarstudenten Philip Birk med ett stort leende.

Cornucopia - 06 dec 18 kl. 09:54

BREAKING: Ena häktade på Muskö prisbelönt författare

Bloggen kan nu avslöja att den ena häktade för intrånget på Muskö är en prisbelönt brittisk författare. Mannen har vunnit pris för en fotobok om bunkrar och bergrum. Den andre, en belgisk medborgare som talar holländska, verkar vara en IT-säkerhetsexpert, men den uppgiften är osäker.

DalaDemokraten - 10 mar 16 kl. 08:08

Tony Samuelsson: En arbetarförfattare som gjorde skillnad

Som sjuttonåring började Ove Allansson jobba på en mekanisk verkstad, sen gick han till sjöss. I slutet av 1950-talet var han tillbaka i industrijobb och började skriva på fritiden. Sin första novell fick han tryckt 1963 i gamla Metallarbetaren.

SvD - 03 maj 16 kl. 08:00

Måste man inte jobba ihjäl sig?

Hallå där, Niklas Schiöler, författare och poesiforskare, som beskriver sig som en passionerad poesinörd. Tillsammans med Daniel Möller, författare och forskare i litteraturvetenskap, har han sammanställt ”Svensk poesi”, som sträcker sig över 1 500 år – från runskrifterna till den digitala åldern..

Blekinge Läns tidning - 19 apr 17 kl. 04:00

Karlshamns nyaste novellförfattare

Egentligen var det manusförfattare som Mårten Dahlrot skulle jobba med. Men novellens dragningskraft blev för stor. Under våren ger han ut totalt tio noveller, som alla går att läsa på mindre än en halvtimme.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.