YLE > Svenskfinland

Tuesday, 17 January, 07:51

YLE - 02 maj 14 kl. 11:12

Formgivning på utställning i JakobstadUtställningen på Tobaksmagasinet är utformad som ett kontorslandskap där varje slutarbete presenteras vid ett skrivbord. Åtta studerande har haft inriktningen grafisk design och sex studerande har inriktningen rumslig gestaltning.
Den grafiska designen handlar långt om webbdesign, rumslig gestaltning igen om inredning till exempel av en lägenhet, sommarstuga eller av en husvagn.
Fre 2.5.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Tobaksmagasinet, Arenan, Utställningen, Elina Rebers, Lithén, Lassila, Elin Back, Novia, Kjell Vikman, Novias, Anders Aromäki, Emily Lithen, Aurén Nathalie, Mini-Maid, Back Elin, Studios, Broända Annika, Maria, Karlsson Linda, Cherry Brawl, Lassila Natalie, Kristian, Nyman Elin, Construction, Söderlund Janica, Rumsgestaltning Kattil Jessica, Inno, Lithén Emily, Lithén Fanny, The Road Lund Emmi, Isabella, Åbonde Patricia, Kliniken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Formgivning, utställningi , Jakobstad
YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning

Foto: Tomas Nyberg
Hur kan man köra bil på en äppelskrutt? Det är tanken att besökaren på Trelleborgs biogascenter ska lära sig. På fredag öppnar en ny utställning om hur organiska material förvandlas till fossilfritt bränsle.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

YLE - 13 mar 14 kl. 11:46

Material behövs till utställning om Koverhar

Det finns planer på att göra en utställning om stålindustrins tid i Koverhar i Lappvik. Men Hangö museum har inte så mycket arkiverat material och museet har knappt om resurser.
Spela upp klipp på Arenan
Enligt tf museichef Laura Lotta Andersson behöver museet mera material och berättelser från människor som har jobbat där.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Hotad samjour i Jakobstad

Samjouren dygnet runt mellan primär - och specialsjukvården i Jakobstad är i farozonen från januari 2018. Hälso- och sjukvårdslagen som trädde i kraft vid årsskiftet innebär att det enbart är centralsjukhusen i landskap som saknar omfattande jour som kan ordna samjour från början av nästa år, det vill säga Vasa eller Karleby för Jakobstads del. Det finns möjlighet att anhålla om undantagslov för att ordna jour på primärvårdsnivå vid Malmska sjukhuset i Jakobstad.

YLE - 2 timmar sedan

Tölbybor tvungna att samla sopor i garaget

I Tölby-Vikby i Korsholm har folk reagerat på att sopkärlen inte tömts den senaste tiden. Överfulla soptunnor syns på många gårdar. Erica Kulla är en av dem som reagerat på att sopbilen inte synts till på en tid.

YLE - 3 timmar sedan

Kristinestad utreder tvåspråkigt gymnasiecampus

Kristinestad utreder om svenska och finska gymnasiet kunde öka samarbetet eller rentav finnas i samma lokaler. Stadsstyrelsen vill ha en utredning till skolstarten 2017. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som nu ledde till att en utredning ska göras om mera gymnasiesamarbete i Kristinestad.

YLE - 11 timmar sedan

Jakobstad väntar med fristad för författare

Bildningsnämndens kultursektion och senare bildningsnämnden var båda positiva till att Jakobstad går med i ICORN, ett internationellt nätverk som tar emot förföljda författare och konstnärer. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlade frågan på måndagen, men vill innan beslutet fattas ha en närmare utredning av kostnaderna och vilken organisation som sköter förpliktelserna som hör till ett medlemsskap i ICORN. Under mötet framkom att det handlar om cirka 60 000 euro per år.

YLE - 17 timmar sedan

Brändös tvåspråkiga campus öppnade dörrarna

I Vasa har den svenskspråkiga och den finskspråkiga yrkeshögskoleutbildningen inom social- och hälsovård flyttat in under samma tak. Kring 1500 studerande samsas nu i nyrenoverade utrymmen på Brändö i Vasa. Förhoppningen är att gemensamma utrymmen ska stärka undervisningen.

YLE - 17 timmar sedan

Föräldralediga Sebastian Holmgård: "Jag ser att de blir förvånade"

Sebastian Holmgård är hemmapappan som seglar upp som en klar stjärna på blogghimlen. Meningen med bloggen var aldrig att bli alla pappors och blivande pappors vän, men det är kanske dit han är på väg. Sebastian Holmgård bloggar på Pappamonologerna och nu ska han vara föräldraledig i åtta månader.

YLE - 17 timmar sedan

Österbotten en förlorare i fördelningen av landskapspengar

Österbottens och Mellersta Österbottens landskap blir förlorare då det gäller fördelningen av sote- och landskapspengar. Det här framkommer ur en färsk undersökning gjord av Stiftelsen för kommunal utveckling. I Österbotten kommer finansieringsunderskottet år 2030 vara det näst största i hela landet, över 550 euro per invånare.

YLE - 17 timmar sedan

Andrea Julin uttagen till junior-VM i längdåkning

Nio åkare representerar Finland i U23-VM i längdåkning som går av stapeln i Utah, USA 30.1-5.2.

YLE - 20 timmar sedan

Hundarna i Vasa fick eget dagis

På måndagen öppnade Vasas första hunddagis. På Doggis får hundarna aktiviteter och sällskap medan ägarna är på jobbet. Företagarna Pia Blomqvist och Kirsi Vehkaperä tyckte att det fanns en beställning på den här typen av verksamhet.

YLE - 21 timmar sedan

Vild biljakt genom Vasa och Korsholm

Fem ungdomar är gripna av polisen efter en vild biljakt på söndag kväll i Vasa och Korsholm. Händelseförloppet fick sin början vid 17-tiden då en bil stals i samband med ett inbrott i ett garage i Smedsby. Några timmar senare, vid 21-tiden, möter en polispatrull den stulna bilen i Runsor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.