YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 April, 02:12

YLE - 02 maj 14 kl. 11:12

Formgivning på utställning i JakobstadUtställningen på Tobaksmagasinet är utformad som ett kontorslandskap där varje slutarbete presenteras vid ett skrivbord. Åtta studerande har haft inriktningen grafisk design och sex studerande har inriktningen rumslig gestaltning.
Den grafiska designen handlar långt om webbdesign, rumslig gestaltning igen om inredning till exempel av en lägenhet, sommarstuga eller av en husvagn.
Fre 2.5.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Tobaksmagasinet, Arenan, Utställningen, Elina Rebers, Lithén, Lassila, Elin Back, Novia, Kjell Vikman, Novias, Anders Aromäki, Emily Lithen, Aurén Nathalie, Mini-Maid, Back Elin, Studios, Broända Annika, Maria, Karlsson Linda, Cherry Brawl, Lassila Natalie, Kristian, Nyman Elin, Construction, Söderlund Janica, Rumsgestaltning Kattil Jessica, Inno, Lithén Emily, Lithén Fanny, The Road Lund Emmi, Isabella, Åbonde Patricia, Kliniken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Formgivning, utställningi , Jakobstad
YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

SR - 10 feb 17 kl. 10:44

"Lyxig och rörande" Jonas Bohlin-utställning på Vandalorum

"Nio episoder – dikter i rymden" heter en ny utställning med möbler och annan formgivning av Jonas Bohlin som visas på Vandalorum, Centrum för Konst och Design i Värnamo..

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning

Foto: Tomas Nyberg
Hur kan man köra bil på en äppelskrutt? Det är tanken att besökaren på Trelleborgs biogascenter ska lära sig. På fredag öppnar en ny utställning om hur organiska material förvandlas till fossilfritt bränsle.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Konstexpert: Den påstådda Fritz Jakobssonförfalskningen är ett mysterium

Det är materialtekniskt omöjligt att säga om porträttetav Fritz Jakobssons dotter som såldes på Bukowskis är en förfalskning eller inte. Tavlan är ett mysterium, säger chefskonservator Kirsi Hiltunen på Nationalgalleriet. Det är tekniskt omöjligt att fastslå om den målning som fanns till salu på Bukowskis i Helsingfors i december är en förfalskning av det porträtt Fritz Jakobsson som målade av dottern Jessica 1980.

YLE - 10 timmar sedan

Sex anställda kan få gå från Anvia

Sex anställda kan mista jobbet efter de nu avslutade samarbetsförhandlingarna på Anvia Telecom Ab och Anvia IT-tjänster Ab. Förhandlingarna är en följd av att Anvias och ägaren Elisas verksamhetsmodeller ska förenhetligas. Samarbesförhandlingarna omfattade 34 personer.

YLE - 11 timmar sedan

Treors och femmors finskakunskaper testas i Pedersöre

Den här veckan får alla elever i åk 3 och 5 i Pedersöre sina kunskaper i finska testade med samma prov. För de äldre eleverna i åk 5 är provet mer omfattande. Testresultaten ger lärarna anvisningar om var mera övningar och resurser måste sättas in för att finskundervisningen skall bli bättre.

YLE - 16 timmar sedan

Malmska överväger privatisering av dagkirurgi

En privatisering av dagkirurgin vid Malmska i Jakobstad kan bli aktuell. Ny lagstiftning stoppar kommunal operationsverksamhet. Privat dagkirurgi är däremot tillåtet.

YLE - 17 timmar sedan

Efterlysningen 25.4

Takställningar, utombordsmotorer - och personer födda på självständighetsdagen. Bland annat det efterlyses i Efterlysningen idag. Jag efterlyser takställning som passar på en Nissan Qashqai, årsmodell 2008.

YLE - 17 timmar sedan

FF Jaro laddar för premiären – bred trupp siktar på att gå upp

FF Jaro går in i säsongen 2017 i division ett som en av favoriterna till serieseger. Kampen i den jämna serien kommer att vara tuff, men spelarna tror på att bredden i truppen blir tungan på vågen för Jakobstadslaget. När Yle Sporten hälsade på FF Jaros träningar hade laget nyligen återvänt från en tio dagars ledig period.

YLE - 17 timmar sedan

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i Österbotten

Österbotten har fortfarande den lägsta arbetslösheten i landet med 8,7 procent arbetslösa. Arbetslösheten har dessutom minskat med 6,9 procent från i fjol samma tid. Ungdomsarbetslösheten har fortsatt att minska, men andelen arbetslösa över 50 år har däremot ökat.

YLE - 20 timmar sedan

Lätt trafikled väntar på pengar i Närpes

Trafiksäkerheten på sträckan riksväg 8 och Högback industriområde bekymrar stadsfullmäktige i Närpes, men pengar saknas. Staden sätter sitt hopp till NTM- centralen. Något beslut om att satsa 650 000 euro på en lätt trafikled mellan Högback industriområde och riksåttan fattade fullmäktige inte på måndagens möte.

YLE - 21 timmar sedan

Skogsavverkning i Kristinestad upprör - "Ser ut som ett slagfält"

Staden Kristinestad har under det senaste året låtit utföra omfattande skogsgallring strax utanför centrumområdet. Enligt Kristinestadsbon Tanja Westerholm har man totalt misslyckats med avverkningen. - Allt för mycket har gjorts på en gång, det är allt för hysteriskt gjort.

YLE - 21 timmar sedan

Socialarbetare: Oskäligt lång väntan på utkomststöd

Sedan FPA tog över ansvaret för utbetalning av det grundläggande utkomststödet vid årsskiftet har handläggningstiderna förlängts. Ett beslut om utkomststöd borde fattas inom sju dagar men FPA har inte klarat av att uppfylla det här. En klient i Jakobstadsregionen som ansökte om utkomststöd av FPA den 3 april fick pengarna först den 19 april.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.