Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 March, 19:36

Liknande nyheter

Taggar: Spadeni , jorden, görnya , hallen
UT - 24 mar 14 kl. 20:12

Vårshowen fyllde hallen två gånger om

Jorden runt på två timmar. Dessutom två gånger på samma dag. Det var en intensiv lördag i Lassarinken när konståkningsklubben visade upp årets vårshow.

UT - 24 mar 14 kl. 19:56

Vårshowen fyllde hallen två gånger

Jorden runt på två timmar. Dessutom två gånger på samma dag. Det var en intensiv lördag i Lassarinken när konståkningsklubben visade upp årets vårshow.

Nyan - 24 maj 14 kl. 15:09

Professor berättar om hallen och kyrkan

Undersökningarna av den vikingatida hallgrunden i Saltvik Kvarnbo fortsätter.
I helgen var experter på plats när jorden kartlades..

YLE - 13 dec 14 kl. 09:30

Konsult: Inget negativt med köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs

Konsult Peter Tanzer från konsultföretaget DeLiza i Söderköping i Sverige ser enbart möjligheter för Raseborg med planerna på ett köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs. På lång sikt blir invånarna fler i Västnyland och därmed växer marknaden, fastslår Tanzer.
Fre 12.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 20:08

Södra Sandby på väg få egen tennishall

SÖDRA SANDBY Efter flera års kamp är Södra Sandby på väg att få en egen tennishall.
Går allt enligt planerna blir det bygglov redan den här månaden. Och byggstart till hösten.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 06:00

Sporthall i två plan blir unik för Malmö

MALMÖ Hösten 2018 ska den vara klar – Malmös första sporthall i två våningar.
Det är planerna på att bygga en ny grundskola på Borgarskolans område som tvingat fram den udda lösningen.På platsen där hallarna ska byggas ligger i dag Borgarskolans sporthall.

Sydsvenskan - 11 jun 11 kl. 00:05

"Stoppa ny bowlinghall"

Malmös nya bowlingarena kommer att stå skattebetalarna dyrt, skriver Philip Lerulf från tankesmedjan Timbro.
Det finns, lite förenklat, två sätt att ta en idé från ritbordet till praktisk verklighet. Finansiering kan antingen sökas på den fria marknaden eller via skattsedeln.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 10:00

Friidrottshall i långbänk äntligen färdig

Eslöv Projektet som drogs åtta år i långbänk, är färdigt.
Och när spaden till slut sattes i marken för Ekevallahallen blev den klar på tio månader.
– Jag är mycket stolt och nöjd.

Sydsvenskan - 12 jul 11 kl. 06:30

Efter 16 år får de säga farväl

Den yngste blev elva år. Den äldste 82. 5?

Världen Idag - 03 mar 14 kl. 14:43

Livets ord samlar in åtta miljoner till idrottshall

För två år sedan presenterade Livets ord planerna på att bygga en sporthall som främst ska fungera som idrottlokal för församlingens skolor och innebandylaget Livets ords IF. Sedan dess har pengar till hallen samlats in i samband med ett 20-tal gudstjänster, och omkring 600 personer har gett månatliga gåvor. Målet har varit att få in åtta miljoner kronor innan spaden sätts i jorden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Inbrottsförsök på företag

Löddeköpinge Tjuvar försökte natten till förra torsdagen ta sig in i ett företags lokaler på Center Syd-området i Löddeköpinge. Det var ett vaktföretag som under en rond upptäckte att ett fönster var uppbrutet..

Skånskan - 30 minuter sedan

Kvinna bestulen på mobil

Kävlinge En 79-årig kvinna blev på onsdagen bestulen på sin telefon när hon stod i kön på Netto i Kävlinge.
Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden. Polisen har dock förhoppningar om att stölden kan ha fångats på film av butikens övervakningssystem.

Skånskan - 2 timmar sedan

Äta fisk populärt på stenåldern

Lund De första människor som befolkade södra Skandinavien för ungefär 10 000 år sedan åt mer fisk än vad som tidigare varit känt.Det visar forskning av osteologerna Adam Boethius och Torbjörn Ahlström vid Lunds universitet.
Av deras analyser av ben från 80 individer framgår att personer i nuvarande Blekinge fick hälften av sitt protein från fisk, 37 procent från landlevande däggdjur, som vildsvin och kronhjort, och en tiondel från sälar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Elever skapar smarta hem

Lund Vad sägs om elproduktion från vattencirkulationen i tvättmaskinen eller automatisk neddragning av värme, ventilation och elåtgång via bostadslarmet.Det här var ett par av idéerna som lanserades när sjuor och åttor från tre skånska skolor kom till Vattenhallen för att presentera visioner om framtidens klimatsmarta hem.
De har deltagit i projektet Gnistan och tävlade om en resa till Experimentarium i Köpenhamn.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stadens människor delar sina berättelser

lund Kärlek, otrohet, sex, homosexualitet men även avskyvärda berättelser om nazisternas grymheter.
Om detta och mycket mer berättade intendent Anders Jansson när han på onsdagen hade en visning på tema människorna i den nya permanenta utställningen En Stund i Lund.Under insamlandet av material till utställningen har Anders Jansson stött på de mest fantastiska människoöden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ordförande skriven i omstritt föreningshus

lund Turerna kring den kritiserade fastighetsaffären mellan kommunen och en ideell förening i en av Lunds byar fortsätter.Det har nu framkommit att föreningens ordförande har varit skriven på adressen, trots att huset inte är godkänt som bostad.
Det är tidningen Hem och Hyra som har borrat djupare i fastighetsaffären, som Skånska Dagbladet har skrivit om tidigare.

Skånskan - 3 timmar sedan

Obehöriga på tågspåren

Skåne Försenar kan uppstå för tåg på sträckan Svarte och Ystad.Tågen kör med reducerad hastighet på grund av obehöriga i spårområdet, uppger Trafikverket. Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Malmö, Oxie, Rydsgård, Svedala, Skurup, Ystad, Gärsnäs, Köpingebro, Lunnarp, Smedstorp, Tomelilla och Simrishamn.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två nya gågator införs i sommar

MALMÖ På initiativ av de boende blir Claesgatan vid Möllevången gågata på helgerna under sommaren. Här vill Stena Fastigheter också skapa en mötesplats med bland annat marknader.Fjolårets avstängningen av Friisgatan ifjol får också sin uppföljare i att även Ängelholmsgatan stängs av helt för biltrafik under sommaren.

Skånskan - 3 timmar sedan

Politisk enighet om luckor i lagen

MALMÖ Sverige behöver ordning och reda i flyktingmottagandet.
Det menar kommunstyrelsen i Malmö som nu skriver brev till arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson om bosättningslagen.Politikerna uppmanar ministern att göra en skyndsam översyn av lagen om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning, för att täppa till luckorna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Politiker besökte PRO-möte i Eslöv

Eslöv PRO:are från hela Skåne samlades under onsdagen på Medborgar­huset i Eslöv för ett årsmöte. Inbjuden att tala var bland andra Henrik Fritzon (S), region­styrelsens ­ord­förande.– Den närmsta tiden kommer vi revolutionera patientens kontakt med sjukvården, sa Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande, i samband med sitt besök på PRO Skånes årsmöte på Medborgarhuset i Eslöv under onsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.