NSD > Nyheter

Monday, 24 September, 08:09

Liknande nyheter

Taggar: Jerzy, Sarnecki, Ovanligtatt , äldre, begår, grova, brott
GöteborgsPosten - 09 jul 18 kl. 19:21

Jerzy Sarnecki om Guldhedsmordet

Att så unga tjejer misstänkts för så grova våldsbrott som mord med skjutvapen är extremt ovanligt. Så ovanligt att Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, inte kan komma på ett enda tidigare svenskt fall..

BT - 25 okt 17 kl. 21:37

Jerzy Sarnecki: ”Jag känner bara till ett annat fall”

Kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki menar att det misstänkta överfallsmordet i Ulricehamn förefaller vara extremt ovanligt. – Jag känner bara till ett annat fall på rak arm, säger han. .

Expressen - 03 jan 12 kl. 15:42

Jerzy Sarnecki: Malmö bör ta efter New York

Jerzy Sarnecki beskriver situationen i Malmö som oerhörd allvarlig - och att det nu är bråttom. Nu efterlyser han att Malmö ska ta efter New York-modellen. - Få metoder är så framgångsrika som att plocka vapen av folk, säger Jerzy Sarnecki..

Politologerna - 27 aug 16 kl. 20:49

Invandring och brottslighet – en kommentar till Jerzy Sarnecki 

Kriminologen Jerzy Sarnecki publicerade idag en intressant artikel på DN Debatt, som fåt rubriken ”Ökad invandring leder inte till ökat antal brott”. Sarneckis argument är att invandrare visserligen är överrepresenterade i brottsstatistiken, men det beror inte specifikt på att de är invandrare, utan kan förklaras faktorer såsom fattigdom eller segregation. Sarneckis angreppssätt är standard inom samhällsvetenskapen.

SvD - 16 maj 16 kl. 12:59

Sarnecki: ”Ovanligt brutalt för att vara i Sverige”

Rättegången efter dödsskjutningarna i Göteborg väcker frågor om fler oskyldiga människor kan drabbas vid kriminella uppgörelser. – Skjutningen påminner om hur de amerikanska gängen agerar. Där kallas det drive by-shooting när man ger sig in i ett område och mejar ner allt som rör sig, säger kriminologen Jerzy Sarnecki..

BT - 03 okt 11 kl. 13:59

Jerzy Sarnecki: "En unik händelse"

? Jag kan inte påminna mig något annat fall av det här slaget, och jag har sysslat med kriminologi i 35 år. Det här dödsfallet är en unik händelse, säger Jerzy Sarnecki som är professor i ämnet vid Stockholms universitet.

Expressen - 04 okt 13 kl. 09:12

Jerzy Sarnecki: Unga blir lättare kränkta

Professor Jerzy Sarnecki vid Stockholms universitet kan det mesta som är värt att veta om forskning kring dödligt våld. Han är inte förvånad över att den åtalade 18-åringen tog till våld. - Unga människor blir lättare kränkta och har svårare att besinna sig, säger Sarnecki..

Expressen - 23 feb 17 kl. 20:35

Stockholms stad anlitar Jerzy Sarnecki

Kriminologen Jerzy Sarnecki vill se krafttag för att få stopp på de accelererande skjutningarna. Nu anlitas han av Stockholms stad för att ingå i en rådgivande grupp i kampen mot brottsligheten. – Vi har goda kunskaper om vad som behöver göras, men det görs alldeles för lite, säger Sarnecki kritiskt..

Expressen - 19 maj 11 kl. 15:54

Jerzy Sarnecki: Omoraliskt och korkat

En av kungens vänner bandades när han bad Milan Sevos livvakt Daniel Webb om hjälp. Det får kriminologen Jerzy Sarnecki att rasa. - Dels tycker jag att det är oerhört omoraliskt och dels bara korkat, säger kriminologen till Ekot..

Expressen - 30 nov 11 kl. 10:25

Jerzy Sarnecki: Dådet verkar vara planerat

Mycket tyder på att attentatet på Vallentuna gymnasium var planerat. Det menar kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki. Att gärningsmannen haft luva på sig pekar på att det fanns en tanke bakom dådet.

Fler nyheter från NSD

NSD - 15 minuter sedan

Fritt fram för tyngre timmerbilar

Nu är det grönt ljus för tyngre timmertransporter på Norrbottens vägar, skriver P4 Norrbotten..

NSD - 30 minuter sedan

Jägare lämnade vapen hos föräldrarna

En man i södra Sverige har dömts för vapenbrott efter att ha lämnat sina vapen hos föräldrarna i Arvidsjaur..

NSD - 45 minuter sedan

Riksdagen röstar i uppmärksammat talmansval

I dag samlas den nyvalda riksdagen för att välja talman, ett val som i år diskuterats flitigt..

NSD - 1 timme sedan

Nyberg rasade mot domslutet: "Alla är emot mig"

Norrlands främste motocrossförare Per Nyberg var på väg mot en ny triumf i Nordcupen - då krånglade maskinen och det slutade med att han blev diskvalificerad..

NSD - 1 timme sedan

Brand i torvhög

Räddningstjänsten har ryckt ut till värmeverket där en torvhög brinner..

NSD - 1 timme sedan

Här är årets Rosa band

Så här ser årets Rosa band ut – och här är hon som har gjort det..

NSD - 1 timme sedan

Vädret: Ingen värme att tala om

Än har det inte blåst klart, enligt SMHI..

NSD - 2 timmar sedan

Detta hände medan du sov

Ett flertal inbrott höll polisen sysselsatt i natt..

NSD - 2 timmar sedan

”Vi vill ha piller för något som ibland botas med rörelse”

”Alla barn gynnas av mer rörelse, barn med koncentrationssvårigheter gynnas mest” säger Charlotte Sundqvist, utbildningschef vid Kalix kommun – som också ifrågasätter mängden adhd-diagnoser..

NSD - 2 timmar sedan

”Hitta det positiva med en ny livsstil”

”Vi rör oss allt mindre och det kommer till sist att handla om ren överlevnad” säger Katarina Burman med medhåll av Johanna Nilsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.