NSD > Nyheter

Wednesday, 17 January, 16:00

Liknande nyheter

Taggar: Jerzy, Sarnecki, Ovanligtatt , äldre, begår, grova, brott
BT - 25 okt 17 kl. 21:37

Jerzy Sarnecki: ”Jag känner bara till ett annat fall”

Kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki menar att det misstänkta överfallsmordet i Ulricehamn förefaller vara extremt ovanligt. – Jag känner bara till ett annat fall på rak arm, säger han. .

Expressen - 03 jan 12 kl. 15:42

Jerzy Sarnecki: Malmö bör ta efter New York

Jerzy Sarnecki beskriver situationen i Malmö som oerhörd allvarlig - och att det nu är bråttom. Nu efterlyser han att Malmö ska ta efter New York-modellen. - Få metoder är så framgångsrika som att plocka vapen av folk, säger Jerzy Sarnecki..

Politologerna - 27 aug 16 kl. 20:49

Invandring och brottslighet – en kommentar till Jerzy Sarnecki 

Kriminologen Jerzy Sarnecki publicerade idag en intressant artikel på DN Debatt, som fåt rubriken ”Ökad invandring leder inte till ökat antal brott”. Sarneckis argument är att invandrare visserligen är överrepresenterade i brottsstatistiken, men det beror inte specifikt på att de är invandrare, utan kan förklaras faktorer såsom fattigdom eller segregation. Sarneckis angreppssätt är standard inom samhällsvetenskapen.

SvD - 16 maj 16 kl. 12:59

Sarnecki: ”Ovanligt brutalt för att vara i Sverige”

Rättegången efter dödsskjutningarna i Göteborg väcker frågor om fler oskyldiga människor kan drabbas vid kriminella uppgörelser. – Skjutningen påminner om hur de amerikanska gängen agerar. Där kallas det drive by-shooting när man ger sig in i ett område och mejar ner allt som rör sig, säger kriminologen Jerzy Sarnecki..

BT - 03 okt 11 kl. 13:59

Jerzy Sarnecki: "En unik händelse"

? Jag kan inte påminna mig något annat fall av det här slaget, och jag har sysslat med kriminologi i 35 år. Det här dödsfallet är en unik händelse, säger Jerzy Sarnecki som är professor i ämnet vid Stockholms universitet.

Expressen - 04 okt 13 kl. 09:12

Jerzy Sarnecki: Unga blir lättare kränkta

Professor Jerzy Sarnecki vid Stockholms universitet kan det mesta som är värt att veta om forskning kring dödligt våld. Han är inte förvånad över att den åtalade 18-åringen tog till våld. - Unga människor blir lättare kränkta och har svårare att besinna sig, säger Sarnecki..

Expressen - 23 feb 17 kl. 20:35

Stockholms stad anlitar Jerzy Sarnecki

Kriminologen Jerzy Sarnecki vill se krafttag för att få stopp på de accelererande skjutningarna. Nu anlitas han av Stockholms stad för att ingå i en rådgivande grupp i kampen mot brottsligheten. – Vi har goda kunskaper om vad som behöver göras, men det görs alldeles för lite, säger Sarnecki kritiskt..

Expressen - 19 maj 11 kl. 15:54

Jerzy Sarnecki: Omoraliskt och korkat

En av kungens vänner bandades när han bad Milan Sevos livvakt Daniel Webb om hjälp. Det får kriminologen Jerzy Sarnecki att rasa. - Dels tycker jag att det är oerhört omoraliskt och dels bara korkat, säger kriminologen till Ekot..

Expressen - 30 nov 11 kl. 10:25

Jerzy Sarnecki: Dådet verkar vara planerat

Mycket tyder på att attentatet på Vallentuna gymnasium var planerat. Det menar kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki. Att gärningsmannen haft luva på sig pekar på att det fanns en tanke bakom dådet.

FriaTider - 23 mar 14 kl. 00:25

Jerzy Sarnecki: Invandrare våldtar mer

Det finns ”starka skäl” att tro att invandrare är överrepresenterade när det gäller våldtäkter, säger kriminologen Jerzy Sarnecki. Han menar att överrepresentationen beror på bland annat klasskillnader..

Fler nyheter från NSD

NSD - 10 minuter sedan

Circle K om takraset: "Ska utreda"

Skärmtakets ras kunde orsakat en tragedi..

NSD - 30 minuter sedan

Polisen om fallolyckan: "Bra bild av vad som hänt"

Flera personer har förhörts efter tisdagens arbetsplatsolycka på Kuststadsbygget..

NSD - 30 minuter sedan

Kejsarsnitt ovanligt i länet

Kejsarsnitt är mindre vanligt i Norrbotten än i riket som helhet..

NSD - 30 minuter sedan

Polisen söker svar hos allmänheten

Hur uppfattar allmänheten polisen?.

NSD - 30 minuter sedan

Sjukhuset bäst i Sverige – igen

Norrlands universitetssjukhus i Umeå har på nytt utsetts till Sveriges bästa sjukhus..

NSD - 3 timmar sedan

Då invigs den nya macken i Tornedalen

Bygget har varit på samhällets läppar under hösten..

NSD - 2 timmar sedan

Uppgifter: Så misstänks olyckan ha skett

Det var från högsta våningen på Kuststads-bygget i Luleå som mannen föll – fem våningar ner..

NSD - 2 timmar sedan

Här är det mest populära bilmärket på begagnatfronten

Nytt försäljningsrekord av begagnatbilar 2017..

NSD - 2 timmar sedan

Till påsk öppnar nya hotellet i Riksgränsen

"Det är tight men det ska funka" säger delägaren Clas Darvik som räknar med att det nya hotellet Niehku som byggts ihop med de gamla lokstallarna i Riksgränsen ska invigas till påsk..

NSD - 2 timmar sedan

Nu kan stjärnan från Luleå missa OS

Han höll sig på benen – men det fanns ändå en hel del att önska av Alexander Majorovs korta program i konståknings-EM i Moskva, då alla hans tre hoppsekvenser hade vissa skönhetsfel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.