BT > Nyheter

Tuesday, 16 October, 12:58

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Regeringen gynnar storbanker
Nyligen presenterade regeringen sin ekonomiska vårproposition. Till vår besvikelse har man valt att gå vidare med ett förslag som slår hårt mot oss i Länsförsäkringar/">försäkringar X-län medan storbankerna i Stockholm går skadefria.
Förslaget hotar att cementera den dåliga konkurrensen på bankmarknaden och försvåra för regionala alternativ.
I propositionen föreslår regeringen att möjligheten att bilda så kallade momsgrupper i den finansiella sektorn tas bort. Åtgärden, som nästa år ska förstärka statskassan med 400 miljoner kronor, innebär att transaktioner mellan olika delar av en företagsgrupp i sektorn beläggs med mervärdesskatt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Länsförsäkringar, Stockholm, Länsförsäkringsgruppen, Länsförsäkringar AB, Sverige, Larsson, Länsförsäkringar Göteborg, Bohuslän, Bille, Länsförsäkringar Halland, Lundqvist, Länsförsäkringar Älvsborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, gynnar, storbanker
Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 00:10

"Regeringen gynnar miljöskadliga transporter"

Turerna kring transportbolaget Cargonet visar att regeringens politik gynnar miljöskadliga vägtransporter på bekostnad av järnväg och sjöfart. En kilometerskatt för lastbilar bör införas innan höjda banavgifter kan bli aktuella, skriver Karin Svensson Smith (MP) och Stina Bergström (MP).
Ett rimligt antagande är att en borgerlig regering lyssnar på och försöker förankra sin politik hos företrädare för näringslivet.

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

BT - 16 sep 13 kl. 13:22

Regeringen gynnar de rika

I Sverige vinner man inga val på att säga att man vill ha större inkomstskillnader, så de borgerliga döljer det med nysvenska fraser som: ?Det ska löna sig att arbeta?, skriver tre vänsterpartister.

DN - 04 nov 16 kl. 15:00

Missnöje med regeringen gynnar inte Moderaterna

Regeringens anseende bland väljarna stiger något men fortfarande är det bara 28 procent som anser att regeringen gör ett bra jobb. Det visar en DN/Ipsos-mätning. Trots stort missnöje med regeringen växer dock inte stödet för alliansen.

Regeringen - 01 mar 18 kl. 10:00

Regeringen slopar karensdagen

Regeringen vill avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall. Förslaget gynnar yrkesgrupper såsom undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän och poliser som jobbar obekväma tider. Regeringen har i dag beslutat om en proposition som lämnas till riksdagen..

UNT - 16 maj 14 kl. 01:33

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen stoppar storbanker från att ge två årslöners bonus till nyckelpersoner. Taket läggs vid 100 procent av den fasta lönen, enligt Dagens Industri. Nordea, SEB och Swedbank har i dag bonustak på 200 procent.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 11:29

Höjning av riksnormen i försörjningsstödet gynnar barnfamiljer

Idag har regeringen fastställt riksnormen i försörjningsstödet för 2018 och höjer samtliga poster med 1,6 procent. För familjer med barn höjs därmed riksnormen mer än vad enbart inflationen motiverar..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Walmart vinstvarnar

Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart vinstvarnar gällande 2019. Bolaget justerar ned vinsten per aktie till ett spann mellan 4:65-4:80 dollar från tidigare 4:90-5:05 dollar.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Syn på tysk ekonomin rasar

Synen på den tyska ekonomin dyker. Investerarnas bedömning, enligt det månatliga indexet från institutet ZEW, sjönk med 14,1 enheter till -24,7, det brantaste fallet sedan britterna röstade för att lämna EU sommaren 2016.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Idrottsstjärnor hedrade Frank Andersson

Många svenska idrottsprofiler kom till begravningsceremonin för att hedra brottarlegendaren Frank Andersson. - Frank har betytt otroligt mycket för svensk brottning. Han var anledningen till att jag själv började brottas, säger Martin Lidberg.

BT - 30 minuter sedan

Politiker JO-anmäld av 16-årings advokat

Advokaten för den 16-årige pojke som misstänks för mord på en hemlös man i Jönköping i augusti har anmält en politiker i socialnämnden till justitieombudsmannen (JO). Anmälan gäller uttalanden som politikern gjort i en intervju med P4 Jönköping.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Författaren Arto Paasilinna död

Den finländske författaren Arto Paasilinna har avlidit, rapporterar den finländska nyhetsbyrån SPT med hänvisning till hans förlag WSOY. Paasilinna debuterade 1964 blev känd för sina humoristiska romaner på finska, har skrivit ett 40-tal böcker och har översatts till omkring 20 språk.(TT).

BT - 1 timme sedan

Bibliotekschef döms för grundlagsbrott

En bibliotekschef i Värmland döms till 50 dagsböter för brott mot grundlagarna om tryckfrihet och yttrandefrihet, uppger P4 Värmland. Chefen försökte ta reda på vem som lämnat vissa uppgifter till en journalist, och bröt därmed mot förbudet för myndigheter att efterforska en källa.(TT).

BT - 1 timme sedan

LISTA: Här är veckans hetaste husköp

Vilka husköp har engagerat BT:s läsare mest? Här är listan över de fastighetsaffärer som lockade flest läsare förra veckan. Se fler fastighetsaffärer och bostadsnyheter på vår specialsajt!

BT - 1 timme sedan

Wegner tog hem Europatouren igen

Bowlaren Jenny Wegner tog hem totalsegern i Europatouren för andra året i rad. Det är 24-åringens tredje seger på fyra år och därmed ingår hon nu i en skara av tre - danskorna Kamilla Kjeldsen och Britt Brønsted är de två andra - som har vunnit touren tre gånger. "Det är kul.

BT - 1 timme sedan

Konsumenter prioriterar miljön framför mode

Stopp för slit och släng - många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning.(TT).

BT - 1 timme sedan

Miljardböter för Audi

Tyska biljätten Audi tvingas böta 800 miljoner euro, drygt åtta miljarder svenska kronor, för inblandningen i dieselskandalen som briserade 2015. Audi skriver i ett uttalande att man accepterar bötesbeloppet samtidigt som ägaren Volkswagen i sin tur meddelar att koncernens intäkter kommer att påverkas.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.