BT > Nyheter

Tuesday, 21 August, 08:00

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Regeringen gynnar storbanker
Nyligen presenterade regeringen sin ekonomiska vårproposition. Till vår besvikelse har man valt att gå vidare med ett förslag som slår hårt mot oss i Länsförsäkringar/">försäkringar X-län medan storbankerna i Stockholm går skadefria.
Förslaget hotar att cementera den dåliga konkurrensen på bankmarknaden och försvåra för regionala alternativ.
I propositionen föreslår regeringen att möjligheten att bilda så kallade momsgrupper i den finansiella sektorn tas bort. Åtgärden, som nästa år ska förstärka statskassan med 400 miljoner kronor, innebär att transaktioner mellan olika delar av en företagsgrupp i sektorn beläggs med mervärdesskatt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Länsförsäkringar, Stockholm, Länsförsäkringsgruppen, Länsförsäkringar AB, Sverige, Larsson, Länsförsäkringar Göteborg, Bohuslän, Bille, Länsförsäkringar Halland, Lundqvist, Länsförsäkringar Älvsborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, gynnar, storbanker
Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 00:10

"Regeringen gynnar miljöskadliga transporter"

Turerna kring transportbolaget Cargonet visar att regeringens politik gynnar miljöskadliga vägtransporter på bekostnad av järnväg och sjöfart. En kilometerskatt för lastbilar bör införas innan höjda banavgifter kan bli aktuella, skriver Karin Svensson Smith (MP) och Stina Bergström (MP).
Ett rimligt antagande är att en borgerlig regering lyssnar på och försöker förankra sin politik hos företrädare för näringslivet.

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

BT - 16 sep 13 kl. 13:22

Regeringen gynnar de rika

I Sverige vinner man inga val på att säga att man vill ha större inkomstskillnader, så de borgerliga döljer det med nysvenska fraser som: ?Det ska löna sig att arbeta?, skriver tre vänsterpartister.

DN - 04 nov 16 kl. 15:00

Missnöje med regeringen gynnar inte Moderaterna

Regeringens anseende bland väljarna stiger något men fortfarande är det bara 28 procent som anser att regeringen gör ett bra jobb. Det visar en DN/Ipsos-mätning. Trots stort missnöje med regeringen växer dock inte stödet för alliansen.

Regeringen - 01 mar 18 kl. 10:00

Regeringen slopar karensdagen

Regeringen vill avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall. Förslaget gynnar yrkesgrupper såsom undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän och poliser som jobbar obekväma tider. Regeringen har i dag beslutat om en proposition som lämnas till riksdagen..

UNT - 16 maj 14 kl. 01:33

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen stoppar storbanker från att ge två årslöners bonus till nyckelpersoner. Taket läggs vid 100 procent av den fasta lönen, enligt Dagens Industri. Nordea, SEB och Swedbank har i dag bonustak på 200 procent.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 11:29

Höjning av riksnormen i försörjningsstödet gynnar barnfamiljer

Idag har regeringen fastställt riksnormen i försörjningsstödet för 2018 och höjer samtliga poster med 1,6 procent. För familjer med barn höjs därmed riksnormen mer än vad enbart inflationen motiverar..

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Marks gymnasieskola blir Amnestyskola

Marks gymnasium startar samarbete med organisationen för mänskliga rättigheter och projektet startar redan hösten 2018. Bilden av en skola som jobbar med blicken vänd mot världen förstärks. – Det är jätteviktigt för vi är en del av en mycket större värld, säger Anders Strömhäll, lärare och ansvarig för projektet..

BT - 30 minuter sedan

Moderaterna slår mot löntagare

Tillvaron för vanliga löntagare skulle bli betydligt osäkrare om Moderaterna fick bestämma. De vill bland annat göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda utan sakliga skäl, konstaterar socialdemokrater..

BT - 15 minuter sedan

Bolt: Ska visa att folk har fel

Det första träningspasset med Central Coast Mariners gav inget svar på om världens snabbaste man, jamaicanen Usain Bolt, kan få ett proffskontrakt i fotboll. På sin 32-årsdag inledde han sin provperiod med det australiska A-leaguelaget inför ett stort medieuppbåd.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Sommarhettan dålig för trädgårdsbranschen

Vårens och sommarens hetta kylde av svenskarnas intresse för att odla och fixa med trädgården; 2018 har hittills inte varit något bra år för trädgårdsbranschen, skriver Göteborgs-Posten.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Kartläggning ska minska viltolyckorna

Hittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. Nu kartlägger Trafikverket vilka vägsträckor som behöver bli säkrare för att minska olyckorna, rapporterar Ekot.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kungligt: Prinsessan Estelle börjar förskoleklass

Prinsessan Estelle börjar på tisdagen i förskoleklass på friskolan Campus Manilla ute på Djurgården i Stockholm. Skolan har två klasser per årskurs och 500 elever i grundskolan..

BT - 1 timme sedan

Hanif Bali svarar efter vapenbilderna

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kommenterar nu situationen som uppstått sedan han publicerat bilder av sig själv med vapen på Facebook. Det handlar om två bilder, varav han plockat bort en.(TT).

BT - 1 timme sedan

Valet 2018: Få kandidater från invandrartäta områden

Av drygt 6 000 riksdagskandidater bor knappt två procent i områden där de flesta är utrikes födda, och ännu färre av toppkandidaterna, en procent..

BT - 1 timme sedan

Gudrun Schyman: "Inte en fråga om - utan när"

Feministiskt Initiativ etablerar sig på allt fler orter i landet, och inför höstens val finns feministiska kandidater i över 40 kommuner. Samtidigt fortsätter partiet sin strävan efter en plats i riksdagen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Förändringar på gång i Knalleland: ”Vilar inte på hanen”

Nu ökar takten i arbetet att styra om uppläggen för Knallerian och Storknallen i Knalleland. Traditionell handel ska ersättas av serviceföretag, är planen. – Vi vilar inte på hanen nu, säger förvaltaren Carina Erlandsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.