BT > Nyheter

Wednesday, 23 January, 13:19

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Regeringen gynnar storbanker
Nyligen presenterade regeringen sin ekonomiska vårproposition. Till vår besvikelse har man valt att gå vidare med ett förslag som slår hårt mot oss i Länsförsäkringar/">försäkringar X-län medan storbankerna i Stockholm går skadefria.
Förslaget hotar att cementera den dåliga konkurrensen på bankmarknaden och försvåra för regionala alternativ.
I propositionen föreslår regeringen att möjligheten att bilda så kallade momsgrupper i den finansiella sektorn tas bort. Åtgärden, som nästa år ska förstärka statskassan med 400 miljoner kronor, innebär att transaktioner mellan olika delar av en företagsgrupp i sektorn beläggs med mervärdesskatt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Länsförsäkringar, Stockholm, Länsförsäkringsgruppen, Länsförsäkringar AB, Sverige, Larsson, Länsförsäkringar Göteborg, Bohuslän, Bille, Länsförsäkringar Halland, Lundqvist, Länsförsäkringar Älvsborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, gynnar, storbanker
Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 00:10

"Regeringen gynnar miljöskadliga transporter"

Turerna kring transportbolaget Cargonet visar att regeringens politik gynnar miljöskadliga vägtransporter på bekostnad av järnväg och sjöfart. En kilometerskatt för lastbilar bör införas innan höjda banavgifter kan bli aktuella, skriver Karin Svensson Smith (MP) och Stina Bergström (MP).
Ett rimligt antagande är att en borgerlig regering lyssnar på och försöker förankra sin politik hos företrädare för näringslivet.

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

BT - 16 sep 13 kl. 13:22

Regeringen gynnar de rika

I Sverige vinner man inga val på att säga att man vill ha större inkomstskillnader, så de borgerliga döljer det med nysvenska fraser som: ?Det ska löna sig att arbeta?, skriver tre vänsterpartister.

DN - 04 nov 16 kl. 15:00

Missnöje med regeringen gynnar inte Moderaterna

Regeringens anseende bland väljarna stiger något men fortfarande är det bara 28 procent som anser att regeringen gör ett bra jobb. Det visar en DN/Ipsos-mätning. Trots stort missnöje med regeringen växer dock inte stödet för alliansen.

Regeringen - 01 mar 18 kl. 10:00

Regeringen slopar karensdagen

Regeringen vill avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall. Förslaget gynnar yrkesgrupper såsom undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän och poliser som jobbar obekväma tider. Regeringen har i dag beslutat om en proposition som lämnas till riksdagen..

UNT - 16 maj 14 kl. 01:33

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen stoppar storbanker från att ge två årslöners bonus till nyckelpersoner. Taket läggs vid 100 procent av den fasta lönen, enligt Dagens Industri. Nordea, SEB och Swedbank har i dag bonustak på 200 procent.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 11:29

Höjning av riksnormen i försörjningsstödet gynnar barnfamiljer

Idag har regeringen fastställt riksnormen i försörjningsstödet för 2018 och höjer samtliga poster med 1,6 procent. För familjer med barn höjs därmed riksnormen mer än vad enbart inflationen motiverar..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Tommy Jingfors inför sin bandycomeback: Jag känner mig stark

Inför matchen i bandy-VM mellan Finland och Kazakstan spelas en VIP-match med bandyspelare och profiler från Sjuhärad. Hallå där Tommy Jingfors, 60-årig fritidschef i Borås, som finns med i laguppställningen till VIP-matchen..

BT - 30 minuter sedan

EU lovar fiskestöd vid brexit utan avtal

Om Storbritannien lämnar EU utan ett färdigt avtal lovar EU-kommissionen stöd till de fiskare som eventuellt stängs ute från brittiska fiskevatten. Samtidigt öppnas för att släppa in brittiska fiskare till EU-vatten under hela 2019, om britterna gör likadant för EU.(TT).

BT - 1 timme sedan

Benjamin Ingrosso drar på vårturné

Benjamin Ingrosso packar ned debutalbumet "Identification" i väskan och sticker på turné i vår. Med start i Örebro i mars har han hittills bokat in fem svenska städer, men enligt ett pressmeddelande från arrangören Live Nation tillkommer fler datum senare.(TT).

BT - 1 timme sedan

Borås Stad firar alla hemtjänstanställda

Kalenderåret är fullt av temadagar och på lördag firar kommuner runt om i landet hemtjänstens dag. Nu meddelar Borås Stad att man för första gången kommer delta i firandet..

BT - 1 timme sedan

Jack: "Kan boxas om en ny titel när jag vill"

Jakten på ett VM-bälte fick sig en rejäl törn. Men Badou Jack tror inte att förlusten mot Marcus Browne var dödsstöten för framtida titelfajter. - Absolut inte.

BT - 1 timme sedan

RÅ överklagar friande dom om cannabisolja

Riksåklagaren vill att Högsta domstolen ska pröva om en olja som innehåller substansen THC ska klassas som narkotika eller inte. Detta sedan en tilltalad i både tingsrätt och hovrätt friats från ringa narkotikabrott efter att ha innehaft fem flaskor med olja som innehöll THC.(TT).

BT - 1 timme sedan

Frölunda och Timrå byter backar

SHL-lagen Timrå och Frölunda byter backar. Filip Westerlund går till Timrå och David Printz till Frölunda. Skälet till bytet är att den 19-årige JVM-backen Westerlund fått begränsat med speltid i Frölunda.

BT - 1 timme sedan

Kustpilen har kolliderat med bil

Ett persontåg har kolliderat med en bil vid en obevakad järnvägsövergång mellan Falerum och Överum, rapporterar Corren. se. Skadeläget för inblandade personer är oklart, liksom hur många som färdades i personbilen.

BT - 2 timmar sedan

Thorgren fick klartecken till start i X-games

Snowboardstjärnan Sven Thorgren är återställd efter sin hjärnskakning och kan ställa upp i X-games i Aspen. - Läkaren har gett klartecken, säger förbundskaptenen Joakim Hammar. I fredags föll Thorgren under träning i inför världscuptävlingarna i Laax och slog i bakhuvudet.

BT - 1 timme sedan

Dahlin förlänger med Malmö FF

Målvakten Johan Dahlin förlänger sitt kontrakt med Malmö FF. När 32-åringen återvände till MFF sommaren 2017 skrev han på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2020, men nu har Dahlin signerat ett avtal som sträcker sig till och med 2023, uppger klubben i ett pressmeddelande.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.