BT > Nyheter

Tuesday, 22 May, 16:04

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Regeringen gynnar storbanker
Nyligen presenterade regeringen sin ekonomiska vårproposition. Till vår besvikelse har man valt att gå vidare med ett förslag som slår hårt mot oss i Länsförsäkringar/">försäkringar X-län medan storbankerna i Stockholm går skadefria.
Förslaget hotar att cementera den dåliga konkurrensen på bankmarknaden och försvåra för regionala alternativ.
I propositionen föreslår regeringen att möjligheten att bilda så kallade momsgrupper i den finansiella sektorn tas bort. Åtgärden, som nästa år ska förstärka statskassan med 400 miljoner kronor, innebär att transaktioner mellan olika delar av en företagsgrupp i sektorn beläggs med mervärdesskatt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Länsförsäkringar, Stockholm, Länsförsäkringsgruppen, Länsförsäkringar AB, Sverige, Larsson, Länsförsäkringar Göteborg, Bohuslän, Bille, Länsförsäkringar Halland, Lundqvist, Länsförsäkringar Älvsborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, gynnar, storbanker
Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 00:10

"Regeringen gynnar miljöskadliga transporter"

Turerna kring transportbolaget Cargonet visar att regeringens politik gynnar miljöskadliga vägtransporter på bekostnad av järnväg och sjöfart. En kilometerskatt för lastbilar bör införas innan höjda banavgifter kan bli aktuella, skriver Karin Svensson Smith (MP) och Stina Bergström (MP).
Ett rimligt antagande är att en borgerlig regering lyssnar på och försöker förankra sin politik hos företrädare för näringslivet.

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

BT - 16 sep 13 kl. 13:22

Regeringen gynnar de rika

I Sverige vinner man inga val på att säga att man vill ha större inkomstskillnader, så de borgerliga döljer det med nysvenska fraser som: ?Det ska löna sig att arbeta?, skriver tre vänsterpartister.

DN - 04 nov 16 kl. 15:00

Missnöje med regeringen gynnar inte Moderaterna

Regeringens anseende bland väljarna stiger något men fortfarande är det bara 28 procent som anser att regeringen gör ett bra jobb. Det visar en DN/Ipsos-mätning. Trots stort missnöje med regeringen växer dock inte stödet för alliansen.

Regeringen - 01 mar 18 kl. 10:00

Regeringen slopar karensdagen

Regeringen vill avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall. Förslaget gynnar yrkesgrupper såsom undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän och poliser som jobbar obekväma tider. Regeringen har i dag beslutat om en proposition som lämnas till riksdagen..

UNT - 16 maj 14 kl. 01:33

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen stoppar storbanker från att ge två årslöners bonus till nyckelpersoner. Taket läggs vid 100 procent av den fasta lönen, enligt Dagens Industri. Nordea, SEB och Swedbank har i dag bonustak på 200 procent.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 11:29

Höjning av riksnormen i försörjningsstödet gynnar barnfamiljer

Idag har regeringen fastställt riksnormen i försörjningsstödet för 2018 och höjer samtliga poster med 1,6 procent. För familjer med barn höjs därmed riksnormen mer än vad enbart inflationen motiverar..

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Slaktavfall läckte ut på 41:an - varning för halka

Stora mängder av slaktavfall har läckt ut på riksväg 41 mellan Horred och Sundholmen. Nu pågår sanering och under tiden är ett körfält är avstängt..

BT - 15 minuter sedan

Misstänkt mord i Linköping

Polisen har inlett en förundersökning om mord, sedan en man avlidit under oklara omständigheter. Mannen hittades skadad i ett bostadshus i området Berga i Linköping vid lunchtid. Mannen är ännu inte identifierad, skriver polisen på hemsidan.

BT - 15 minuter sedan

"Jag kommer inte att bli miljonär"

Hallå där Robert Olsson, som har startat bolaget Uddareds honung och trä i Örby..

BT - 5 minuter sedan

Polis kritiseras för medverkan i M-film

Justitieombudsmannen kritiserar en polischef som medverkat i en kampanjfilm för Moderaterna. Genom att polisen medverkade i filmen med en polisbil och polisuniform framgick det inte tillräckligt tydligt att han agerade som privatperson, anser JO.(TT).

BT - 15 minuter sedan

I hederns namn: Hur länge vill Borås vänta?

Hur stort är hedersförtrycket i Borås? Ingen vet. Frågan är hur länge kommunen bör vänta på ett svar som kanske aldrig blir ett svar..

BT - 15 minuter sedan

C: Ge stöd till frivilliga livräddare

Centern vill se mer frivillig räddningspersonal på landsbygden. Partiet föreslår bland annat skoterbidrag och stöd till C-körkort. - Det är alltid viktigt att få fler att engagera sig, säger Centerns försvarspolitiske talesperson Daniel Bäckström.

BT - 45 minuter sedan

Inga trakasserier – men problem i arbetsmiljön

Inga trakasserier som strider mot lagen – men däremot en problematisk arbetsmiljö. Det är slutsatsen av Högskolan i Borås granskning, efter BT:s artiklar..

BT - 45 minuter sedan

Herrljunga firar nya medborgare på Nationaldagen

För femte året i rad hälsar Herrljunga nya svenska medborgare välkomna vid en ceremoni framför kommunhuset ..

BT - 1 timme sedan

Döms för misshandel men minns ingenting

Han bad om hjälp med att ringa Färdtjänsten men slog plötsligt till den som skulle hjälpa honom. Nu döms han till dagsböter men minns inget av händelsen..

BT - 1 timme sedan

Extrakonsert med Ternheim i Berwaldhallen

Nu kommer ytterligare en chans att se Anna Ternheim uppträda i Berwaldhallen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester i höst. Till de ursprungliga datumen 20-21 september läggs nu den 22 september till, meddelar arrangören.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.