HBL > Finland

Sunday, 31 May, 20:39

HBL - 18 apr 14 kl. 09:27

Sunnuntaisuomalainen: Finland och Nato ingår avtalFinland håller på att ingå ett avtal med militäralliansen Nato som ska göra det lättare att ta emot militär hjälp än i nuläget, skriver Sunnuntaisuomalainen.Enligt tidningen ska Finland och Nato i maj underteckna ett så kallat värdlandsavtal, i det kommer man överens om de praktiska arrangemangen vid undantagstillstånd. EnligtFörsvarsministeriet förpliktar avtalet inte Finland till någonting och det är inte heller en garanti för att Nato vid behov hjälper Finland. Jussi Niinistö (Sannf) som är ordförande för riksdagens försvarsutskott bedömer att avtalet inte förbättrar Finlands försvarsförmåga men att det kan höja tröskeln för en annan part att hota Finland.FNB.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Nato, Sunnuntaisuomalainen, Finland, Niinistö, Finlands, FNB

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sunnuntaisuomalainen, Finlandoch , Nato, ingår, avtal
YLE - 09 sep 16 kl. 19:22

Hur skiljer sig Finlands och Sveriges Nato-utredning? - Vi listar åtta punkter

Vi listar åtta viktiga punkter där Finland och Sverige tänker olika, eller lika, angående ett Natomedlemskap och försvar. Sverige tror exempelvis att landet, som Natomedlem, snabbare skulle dras in i ett krig än Finland. Sveriges regering fick en ny säkerhetspolitisk utredning på fredag.

YLE - 12 jun 16 kl. 16:28

SFP är nu officiellt ett Nato-parti

SFP vill att Finland blir medlem i Nato år 2025. Beslutet är en del av det nya partiprogram som SFP godkände på sin partidag i Åbo. Där valde partiet också Anders Adlercreutz, Silja Borgarsdóttir Sandelin och Nicke Wulff till viceordförande.

YLE - 15 aug 17 kl. 08:48

Ingåjordbrukare om skörden: Exportera mera

Ifjol exporterade jordbrukaren Christian Nyholms 90 procent av sitt spannmål. Han uppmanar också andra att exportera sin skörd trots att man kan förlora pengar på det. Jordbrukare Christian Nyholm bor i Täkter i Ingå och odlar som bäst cirka 230 hektar höstvete, vårvete, maltkorn, vårraps, bondböna och matärter.

YLE - 06 maj 13 kl. 10:03

Burger King kommer till Finland

Världens näst största hamburgerkedja, Burger King, ska öppna restauranger i Finland. De första restaurangerna ska öppna vid årsskiftet i huvudstadsregionen. Restaurangkedjan Restel, som redan äger flera restauranger i Finland, har ingått ett franchise-avtal med Burger King.

HBL - 03 jul 13 kl. 14:25

STX Finland tecknade intentionsavtal om två färjor

Varvsbolaget STX Finland har ingått ett intentionsavtal om att bygga två färjor för det dansk-tyska rederiet Scandlines.Projektets sysselsättande effekt är cirka 1 000 årsverken och det är meningen att fartygen överlåts till beställaren på våren 2015. Det slutliga avtalet ska ingås under sommarens lopp.

HBL - 12 nov 12 kl. 16:12

Finland och Panama ska utbyta skatteinformation

Finland och Panama undertecknade på måndagen ett avtal om utbyte av skatteuppgifter. Finansministeriet skriver i ett pressmeddelande att avtalet är mycket viktigt eftersom Panama ofta har varit delaktigt i finländska skattesmitningsoperationer.I och med Panama-avtalet har Finland nu ingått 39 avtal med områden som tidigare har tillämpat sekretesspraxis.

DI - 23 okt 18 kl. 09:16

Ikea Retail investerar i fyra vindkraftparker i Finland

Ikea Retail Finland, som ingår i Ingka Group, finansierar bygget av fyra vindparker i Finland. Bolaget kommer att förvärva parkerna när de sätts i drift i början av 2020..

YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Sverige: Inga tvära kast trots Nato-rapport

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i em färsk svensk rapport. Regeringens inställning var klar på förhand: Sverige vill inte ha några tvära kast i säkerhetspolitiken, Sveriges regering har fått en säkerhetspolitisk analys som verkar gå direkt i arkivskåpet.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Svensk Nato-rapport ser fördel med allians - får tummen ner av regeringen

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen, men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i en färsk svensk rapport. Rapporten "Säkerhet i en ny tid" som publicerades i dag, anser att det finns fler fördelar än nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.