HBL > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 07:13

HBL - 15 apr 14 kl. 07:00

Pojo kommunhus är nu såltPojo före detta kommunhus har slutligt bytt ägare.I mars sålde Raseborgs stad byggnaden, med en tomt på cirka 3 270 kvadratmeter för 850 000 euro till ett köparkonsortium bestående av fem personer. Lasse Heikkinen, Markku Valo, Riku Aramo, Jorma Leppikorpi och Riku Nisula har för avsikt att bygga om huset för bostadsbruk. I köpvillkoren ingår att den 3 100 kvadratmeter stora byggnaden från 1978, med en våningsyta på 2 635 kvadratmeter, ska byggas om för bostadsbruk. Undantagslov har beviljats.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Raseborgs, Heikkinen, Valo, Aramo, Leppikorpi, Riku Nisula, Sunpark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pojo, kommunhusär nu , sålt
YLE - 07 sep 17 kl. 10:24

Inga våningshus ska skymma havsutsikten från Pojo kommunhus

En tomt som ligger mitt emot Pojo kommunhus borde bli en tomt för radhus istället för tomt för våningshus. Det anser stadsstyrelsen i Raseborg som nu initierar en planändring för tomten. Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) motiverar ändringen med att efterfrågan på radhus är större i Pojo än efterfrågan på tomter för våningshus.

YLE - 18 jun 13 kl. 17:14

Pojo kommunhus kan bli hotelliknande lyxlägenheter

Det tidigare Pojo kommunhus på över 3000 kvadratmeter ska bli 24 lyxiga bostäder på 50-60 kvadratmeter. Det är mannen som ritade Pojo kommunhus i tiderna, Lasse Heikkinen, som tillsammans med Markku Valo vill få liv i den ståtliga byggnaden som nu står tom.
Det har planer på att ändra huset från kontor till aktielägenheter med hotellliknande boende.

YLE - 08 jun 15 kl. 12:25

Oklart hur många som vill bo i Pojo kommunhus

Efter en paus på ett år är det nu oklart hur många som fortfarande är intresserade av att köpa en fritidsbostad i Pojo kommunhus. Men bolaget Sunpark Invest tror inte det kommer leda till bekymmer. Pojo kommunhus går in för en ny era.

YLE - 29 okt 15 kl. 14:13

Nu rivs kontorsväggarna i Pojo kommunhus

Byggnadsarbetena i Pojo kommunhus har nu börjat. De 27 lyxbostäderna ska vara inflyttningsklara till midsommar. Bolaget Sunpark Invest betalade förra veckan köpesumman på 850 000 euro till Raseborgs stad.

YLE - 13 feb 14 kl. 07:48

Mer än boende önskas i Pojo kommunhus

Pojo kommunhus borde framöver kunna användas på fler sätt än bara för boende. Direktionen för intern service tyckte på sitt möte igår kväll att huset ska få en flexiblare detaljplanebeteckning. Nu har kommunhuset en A1-beteckning vilket betyder att det i huset får finnas främst bostäder eller inkvartering.

YLE - 20 mar 14 kl. 23:00

Lyxlägenheter och service i Pojo kommunhus

Kommunhuset i Pojo, som inte har använts sedan 2009, ska fräschas upp och omändringsarbeten ska utföras.
Planerna på hotelliknande boende blir verklighet. I juni 2013 blev det offentligt att arkitekt Lasse Heikkinen tillsammans med Markku Valo har planer på att bygga bostäder i det tidigare kommunhuset i Pojo.

YLE - 11 apr 13 kl. 07:54

Pojo kommunhus fortfarande till salu

Pojo kommunhus står kvar på Raseborgs stads lista på fastigheter som kan säljas. Stadsstyrelsen tog upp ärendet till behandling efter att fullmäktige Peter Björklöf i en motion föreslagit att Pojo kommunhus stryks från listan. Stadsstyrelsen beslöt ändå efter omröstning, där rösterna föll 8 för och 3 emot, att kommunhuset fortsättningsvis finns på listan över fastigheter till försäljning..

YLE - 18 jun 13 kl. 07:59

Servicelägenheter i Pojo kommunhus?

Pojo kommunhus kan byggas om till servicelägenheter.
I går kväll beslöt stadsstyrelsen i Raseborg att man ingår ett planeringsreserveringsavtal för att bygga om Pojo kommunhus. Samtidigt förbinder sig staden att sälja huset till aktörerna Lasse Heikkinen och Markku Valo, om de medan planeringen framskrider ser att det finns en tillräcklig marknad för deras koncept, berättar Anders Walls (SFP), ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg.

YLE - 18 jun 13 kl. 10:22

Pojo kommunhus kan bli bostäder

Pojo kommunhus kan byggas om till bostäder med service.
Stadsstyrelsen i Raseborg har beslutat reservera huset till intressenter som vill bygga det. Samtidigt förbinder sig staden att sälja huset till aktörerna Lasse Heikkinen och Markku Valo, om de medan planeringen framskrider ser att det finns en tillräcklig marknad för deras koncept, berättar Anders Walls (SFP), ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg.

YLE - 07 jun 17 kl. 10:28

Bostäderna i Pojo kommunhus kan få sina båtplatser i Gumnäs

Raseborgs stad planerar reservera plats för en ny småbåtshamn för 40 till 60 båtar vid Gumnäs festplats i Pojo. Av båtplatserna är 30 avsedda för dem som bor i de nya bostäderna i Pojo gamla kommunhus. Det här enligt en överenskommelse som Raseborgs stad redan 2014 gjorde med AS Oy Pohjan Sunpark.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.