Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 25 February, 18:45

Kristianstadsbladet - 15 apr 14 kl. 07:27

Fysisk träning ger smarta och friska barnUpprepade rapporter visar att den svenska skolan befinner sig i kris. Samtidigt talas det om ungdomars försämrade fysiska och psykiska hälsa. Det finns inga snabba och enkla lösningar på dessa problem, men i en tid när skolans verksamhet ska vila på ”beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund” bör vi ändå titta närmare på metoder som är vetenskapligt utvärderade, effektiva och ytterst lönsamma..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Nyberg, Bunkefloprojektet, Naperville Central High School, USA, Skolverket, Sveriges, Bokelundsskolan, Sölvesborg

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fysisk, träningger , smartaoch , friska, barn
Dagens PS - 31 jan 17 kl. 09:25

Krönika: Därför är fysisk träning avgörande

I vår är det 20 år sedan jag gick in i väggen. Det var 1997 och begreppet utbrändhet fanns inte. Jag gick i terapi som fick upp mig ur den värsta krisen.

Sydsvenskan - 02 maj 14 kl. 16:23

Fysisk träning skyddar hjärnan

Fysisk träning i tjugoårsåldern kan skydda hjärnan i medelåldern, enligt en amerikansk studie som publicerats i tidskriften Neurology..

Länstidningen i Jämtland - 20 nov 17 kl. 15:45

Fysisk träning lyfte killarna på fritidsgården

Fysisk träning har lyft killarna på fritidsgården i Odensala. Bakom projektet står fritidsledaren Viktor Hägg, som själv tävlar i crossfit. – Tidigare kände jag mig alltid trött, nu orkar jag myck....

Västerbottens Folkblad - 17 jan 16 kl. 13:44

[PLUS] Bli snabb och effektiv med regelbunden fysisk träning

Motion och träning är inte enbart bra för vårt fysiska välbefinnande. Regelbunden fysisk aktivitet....

YLE - 09 mar 17 kl. 13:17

Förbundspennan: Vår nuvarande livsstil uppmuntrar till fysisk passivitet

FSI:s enhetschef Eva-Lotta Backman-Winquist vill att finländarna ska röra på sig eftersom motion bidrar till en hel del positiva hälsoeffekter i kroppen. Frivilligt och lustbetonat utförande ger bäst effekt. I hela mitt liv har jag på olika sätt arbetat med finländarnas hälsa.

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 16 kl. 08:05

Testar träning i kampen mot cancer

Sexhundra svenska patienter med cancerdiagnos ingår i en studie för att testa hur fysisk träning på gym påverkar sjukdomen. Efter sex månader av träning samt ett motivationsstödjade program ska bland annat deltagarnas trötthet och livskvalitet undersökas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.— Först hoppas vi att lära oss mer om betydelsen av fysisk aktivitet under behandling mot cancer, och samtidigt också hur det här skulle kunna fungera i klinisk verksamhet, säger forskningssköterskan Birgitta Johansson till radiokanalen.

Sydsvenskan - 08 jan 16 kl. 08:05

Testar träning i kampen mot cancer

Sexhundra svenska patienter med cancerdiagnos ingår i en studie för att testa hur fysisk träning på gym påverkar sjukdomen. Efter sex månader av träning samt ett motivationsstödjade program ska bland annat deltagarnas trötthet och livskvalitet undersökas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.— Först hoppas vi att lära oss mer om betydelsen av fysisk aktivitet under behandling mot cancer, och samtidigt också hur det här skulle kunna fungera i klinisk verksamhet, säger forskningssköterskan Birgitta Johansson till radiokanalen.

SVT - 29 aug 13 kl. 19:22

Intensiv träning bra för gamla

Nya forskningsrön tyder på att intensiv fysisk träning har en mycket positiv inverkan på gamla personer. Normalt förekommer bara lätt fysisk träning på äldreboenden, men de nya resultaten tyder på att träningen kan intensifieras..

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 04:00

Fysisk träningen som ska ge ett lyft är också en risk

Spelarna kommer och går, men Tomas Axnér och Dragan Brljevic bestå inför r. En vildvuxen kalufs och en som är så kortklippt det överhuvudtaget går, två ledare som är garanter för både trygghet och utveckling. Axnér och Brljevic står där i legendariska Idrottshallen - både herrar och damer tränar där för det är Humorfestival i arenan - och övertygar mig med sin entusiasm om att handbollsåret kan bli en riktigt rolig lundensisk historia.

YLE - 12 aug 16 kl. 07:23

Träning på löpband och virtuell verklighet kan minska äldres fallrisk

Fallolyckor hos äldre kan minskas med hjälp av träning på löpband i kombination med virtuell verklighet. Det visar ny forskning som har gjorts i fem europeiska länder och som publiceras i den vetenskapliga tidskriften The Lancet i dag. Forskarna rekryterade 60-90-åriga testpersoner som skulle träna tre gånger i veckan i sex veckors tid.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Konsert med världens svåraste instrument

Det sägs att bandoneon är världens svåraste musikinstrument att lära sig. Så varför ger man sig på det? ”Jag älskar instrumentet, men visst är det också en form av självplågeri”, säger Anne Ekholm Kirk inför söndagens konsert i Näsum..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

KIK höll inte för pressen – missar hockeyettan-finalen

Kristianstads IK hade allt i egna händer. Men det hjälpte inte..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Palestinsk fiskare sköts ihjäl

En palestinsk man dödades när israelisk militär besköt en fiskebåt från Gazaremsan. Den israeliska militärens talesperson sade att båten avvikit från den angivna fiskezonen i norra Gazaremsan. Marinen uppmanade båten att stanna och sköt därefter varningsskott innan besättningen besköts, enligt uttalandet.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Sagnia tangerade Klüfts svenska inomhusrekord

Längdhopparen Khaddi Sagnia fortsätter visa fin form inför stundande inomhus-VM i friidrott som inleds i Birmingham, Storbritannien, i nästa vecka. Vid världstourtävlingen i Glasgow hoppade 23-åringen 6,92 meter.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dansk Folkeparti stöder S-utspel om asyl

Danska Socialdemokraternas utspel om hårdare regler för asyl och invandring får stöd av Dansk Folkeparti (DF). Partiledaren för DF Kristian Thulesen Dahl kan tänka sig att göra upp med S - utan regeringen.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Jordskalv i Japan

Ett jordskalv med magnituden 5, 5 har inträffat drygt 60 kilometer utanför den japanska huvudön Honshu, meddelar USA:s geologiska myndighet USGS. Skalvet inträffade på cirka tio kilometers djup. Det finns inga uppgifter om skadade eller om att tsunamivarning utfärdats.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skolkande professorer jobbar i USA

Två professorer på Kungliga tekniska högskolan (KTH) har inte kommit till jobbet på sju månader, rapporterar Dagens Nyheter. De har fått tjänster på universitet i USA och uteblivit, bland annat från undervisning, utan att lämna någon förklaring.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Minnesmarsch för mördad politiker i Moskva

Tusentals Moskvabor trotsade kylan och gick ut på gatorna för att hedra minnet av oppositionspolitikern Boris Nemtsov som sköts ihjäl i den ryska huvudstaden för tre år sedan.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fyra pallar med godis stulna

Sötsugna tjuvar har kommit över fyra lastpallar med godis från en lastbil i Örebro. Snasket värderas till 50 000 kronor, rapporterar Nerikes Allehanda. Stölden anmäldes vid 11-tiden på söndagen vid ett företag på industriområdet Aspholmen.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ingen dubbeltitel för Larsson i Budapest

Det blev förlust för Johanna Larsson och hennes belgiska dubbelpartner Kirsten Flipkens i dubbelfinalen av WTA-turneringen i Budapest, Ungern. Det oseedade spansk-ungerska paret Georgina Garcia och Fanny Stollar skrällde mot förstaseedade Larsson/Flipkens.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.