Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 26 May, 12:14

Alliansfritt Sverige - 14 apr 14 kl. 10:51

Regeringen tillsätter utredningar om varför de inte lyckats – svaren kommer efter valetbild (2)

Aktuellt i Politiken har listat ett antal löften alliansen inte infriat. Istället har det blivit utredningar senaste halvåret. Och samtliga ska vara klara efter valet.

 

Sjukskrivningarna

Alliansen tyckte det var ett stort problem med sjukskrivningarna och annonserade kort efter maktövertagandet hårda skärpningar av reglerna. Det som ofta glöms bort är att kostnaderna för sjukskrivning började minska redan 2003, långt innan alliansen drog igång sin utförsäkringskarusell. Men nu har trenden vänt uppåt igen: kostnaderna ökar. Och regeringen har tillsatt en utredning för att ta reda på varför. Den blir klar efter valet.

Jobbmatchningen

I Sverige har vi väldigt hög arbetslöshet. Men vi har samtidigt väldigt många lediga jobb. Matchningen är ett stort problem, enligt Svenskt Näringsliv misslyckas var femte rekrytering. När alliansen tog makten såg de det här problemet och lovade göra något åt det. Under deras år vid makten har problemet vuxit, och i vintras tillsatte regeringen en utredning för att se över hur Arbetsförmedlingen kan ”göra matchningen bättre”. Den blir klar efter valet.

 

Skolan

När alliansen tog makten såg de att den svenska skolan hade dåliga resultat, och lovade att göra något åt det. Efter drygt sju år har resultaten har resultaten sjunkit mest i hela OECD-området och regeringen har tillsatt en kriskommission. När blir den klar? Inte före valet, i alla fall.

 

Vinster i välfärden

In med vinsterna i välfärden och vips skulle kvaliteten bli bättre. Carema, Attendo och John Bauer. Nu tillsätter regeringen en utredning. Som blir färdig efter valet.

 

Äldreomsorg

När alliansen tillträdde ville de öka människors ”inflytande, trygghet och självbestämmande” över äldreomsorgen. I vintras tillsatte regeringen utredningen ”Åtgärder för att främja äldres hälsa, trygghet och självbestämmande”. Klar efter valet.

 

Klimatet

Regeringen berättade nyligen att de tillsätter Klimatfärdplan 2050. Det är spännande, för regeringen tillsatte redan år 2011 Klimatfärdplan 2050. Nu ska de alltså begrava klimatfrågan i en utredning. För andra gången.

 

Begraver frågan

Det är uppenbart att regeringen inte vill prata om sina misslyckanden med jobben, skolan, välfärden och miljön. All kritik kan avfärdas med ett enkelt ”vi väntar med att svara tills utredningen är klar”. Och det kanske fungerar. Men ansvarsfullt är det inte.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Politiken, Alliansen, Sverige, Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingen, När, OECD, In, John Bauer, Åtgärder, Regeringen, Klimatfärdplan, Det

Dela artikeln

365 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, tillsätter, utredningarom varför de inte , lyckats, svaren, kommer efter valet
Cornucopia - 21 jun 16 kl. 14:14

Sveriges bostadspolitik fortsätter vara dysfunktionell - regeringen tillsätter utredningar

Bostadsbyggandesamtalen mellan regering och alliansen har brutit samman eftersom ingen sida vill genomföra några förändringar som löser problemen med bostadsbyggandet i Sverige. Istället får vi några symboliska förslag, som mestadels handlar om att det ska tillsättas utredningar.

Centralt i regeringens 22-punktsförslag är att de tror att man genom att ge skattepengar till de som bygger bostäder ("subventioner") så ska det bli billigare att bygga.

Regeringen - 28 feb 13 kl. 10:30

Regeringen tillsätter utredning om donations- och transplantationsfrågor

Regeringen tillsätter en särskild utredare som ska göra en översyn av donations- och transplantationsfrågor. Syftet är att skapa möjlighet för ett ökat antal donatorer och tillgängliga organ. Dir.

Regeringen - 05 jul 12 kl. 10:06

Regeringen tillsätter utredning för hur fordonsflottan ska bli fossiloberoende

I dag fattade regeringen beslut att tillsätta professor Thomas B Johansson för att leda utredningen Fossiloberoende fordonsflotta - ett steg på vägen mot nettonollutsläpp av växthusgaser. Vid dagens regeringssammanträde togs även beslut om utredningsdirektiven. Pressmeddelande: Nytt steg mot klimatneutralt Sverige: Regeringen tillsätter utredning för hur fordonsflottan ska bli fossiloberoende Dir.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 08:44

Regeringen tillsätter en Digitaliseringskommission

Klockan 10.45 i dag håller it- och energiminister Anna-Karin Hatt en direktsänd pressträff för att presentera regeringens beslut om att tillsätta en Digitaliseringskommission. På pressträffen presenteras och medverkar också den nya kommissionens ordförande.

Regeringen - 18 nov 13 kl. 10:15

Regeringen tillsätter en utredning om översyn av myndigheterna inom miljöområdet

Regeringen har beslutat om direktiv till en särskild utredare som ska göra en översyn av myndigheterna inom miljöområdet. Utredaren ska pröva förutsättningarna för en ny tydligare, effektivare och mer ändamålsenlig myndighetsstruktur för myndigheterna under Miljödepartementet.
- Det är dags nu att göra en översyn för att kunna möta de förändringar som har skett sedan verksamhetsstrukturen lades fast säger miljöminister Lena Ek.

Regeringen - 20 jul 17 kl. 11:00

Regeringen tillsätter utredning för stärkt elevhälsa

Regeringen tillsätter nu en särskild utredare för att bland annat kartlägga och analysera skolornas arbete med stöd och elevhälsa. Utredaren ska lämna förslag i syfte att skapa bättre förutsättningar för elever, såväl flickor som pojkar, att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås..

Regeringen - 30 nov 17 kl. 11:48

Regeringen tillsätter utredning för att utveckla studie- och yrkesvägledningen

Alla elever ska ha möjlighet att göra väl övervägda val utifrån goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. Social bakgrund och hemförhållanden ska inte styra framtida yrkesbana. Regeringen tillsätter därför en utredning med uppdrag att föreslå åtgärder för att utveckla studie- och yrkesvägledningen..

DN - 16 feb 18 kl. 12:22

Regeringen tillsätter kriskommission om Nya Karolinska

Regeringen tillsätter en kriskommission som ska granska Nya Karolinska. Det berättade finansminister Magdalena Anderssson (S) och socialminister Annika Strandhäll på en presskonferens. – Det som hänt på Nya Karolinska är exceptionellt.

Regeringen - 20 maj 16 kl. 11:00

Regeringen tillsätter en MR-ambassadör samt en nedrustningsambassadör

För att ge ökad fokus för frågor kring mänskliga rättigheter (MR) samt nedrustning tillsätter regeringen idag två särskilda ambassadörer, en MR-ambassadör samt en nedrustningsambassadör. Att höja den svenska profilen för mänskliga rättigheter och demokrati samt Sveriges arbete med internationell nedrustning är i linje med regeringens utrikespolitik..

Regeringen - 27 nov 17 kl. 18:04

Regeringen tillsätter en innovationsscout med säte i Tel Aviv

Under EU- och handelsminister Ann Lindes besök i Israel förra veckan lanserades att regeringen nu tillsätter en innovationsscout som ska placeras i Tel Aviv. Syftet är att innovationsscouten ska verka i den israeliska innovationsmiljön och utgöra kontaktyta för svenska företag, entreprenörer, start-ups, akademi och investerare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.