Politologerna > Inrikes

Wednesday, 27 January, 21:53

Politologerna - 13 apr 14 kl. 09:28

Hur spännande blir valet 2014?Idag är det 42 dagar kvar till Europaparlamentsvalet och 154 dagar kvar till riksdagsvalet. Men det finns en klart större upptagenhet om kampen om regeringsmakten i september än kampen om tjugo kandidater till Europaparlamentet. Det gäller även opinionsmätandet. Inalles två mätningar av EP-opinionen, genomförda för två månader sedan (!).
Läs mer på Politologerna
Läs mer om:
Europaparlamentsvalet, Europaparlamentet, EP, Sifo, GP, Mätning, SCB, Ipsos, Göteborgs-Posten, Alliansen, Allianspartierna, Allianspartiernas, Mätningarnas Mätning, Alliansens, Mona Sahlin, Greklandskrisen, Sifos, Allianskontot, Oscarsson, Socialdemokraterna, Kristdemokraternas, Stefan Löfven, Fenix, Strömbäck, Nord, SNS, Holmberg, Juridik

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur spännandeblir , valet, 2014
Cornucopia - 17 okt 13 kl. 11:48

Gästinlägg: #Stridshingsten Reinfeldt kan sova gott inför valet 2014

Nedanstående är ett gästinlägg av Per Wikholm, fd omvärldsanalytiker på kommunikationsavdelningen vid socialdemokratiska partistyrelsens expedition under åtta år.
Precis som ett år innan valet 2010 har den rödgröna oppositionen redan börjat ta ut segern i förskott baserat på partisympatiundersökningar. Det ses som en självklarhet att Stefan Löfven kommer att bli regeringsbildare nästa år, såväl i gammelmedia som på denna blogg.

Cornucopia - 15 okt 17 kl. 09:39

Sverigedemokraterna snart tillbaka till valet 2014 i opinionen

En ny Sifoundersökning visar ett ordentligt tapp för Sverigedemokraterna. Strategin att inte göra något verkar inte fungera längre. Ett tapp till i denna storleken och man är tillbaka under väljarstödet i valet 2014.

Expressen - 09 sep 18 kl. 19:50

M backar stort sedan valet 2014 – enligt TV4:s vallokalsundersökning

Moderaterna ser ut att backa stort sedan valet 2014. Åtminstone sett till TV4:s vallokalsundersökning, som presenterades 15 minuter innan vallokalerna stänger.  I jämförelse med valet 2014 backar partiet hela fem procentenheter i väljarstöd om det faktiska valresultatet blir som i vallokalsundersökningen.

Skånskan - 23 jul 18 kl. 14:18

Så gick valet 2014

Skåne Efter valet kan det se annorlunda ut.
I dag ser det ut så här. I de flesta av skånes kommuner röstade man rött i förra valet.

Nyheter 24 - 12 dec 11 kl. 10:24

Göran Persson: "S kan ta över makten redan innan valet 2014"


Tror att oppositionen kan tvinga fram en situation där nyval är det enda alternativet. I en intervju med tidningen Folkets ledarsida pratar den tidigare partiledaren och socialdemokratiske statsministern Göran Persson om den kris hans parti befinner sig i. Han passar också på att rikta skarp kritik mot den sittande regeringen, som han menar håller på att "fullständigt slå sönder" tryggheten i vardagen.

Dagen - 11 jan 12 kl. 03:00

Så gick det i valet 2014

LedarkrönikaEn del brukar gilla att göra förutsägelser i början av året. Jag hör till dem.Trendanalyser är ett finare namn.

DN - 12 jun 13 kl. 00:40

?Reinfeldt bör ta med MP i regeringen före valet 2014?

Regeringsfrågan. Efter valet 2014 kan vi ha två stora block utan politisk majoritet ? och inget av dem vill samarbeta med Sverigedemokraterna.

DN - 13 sep 18 kl. 19:43

Vad valet 2014 kan lära oss om årets regeringspussel

Fem dagar efter valet är det fortfarande oklart vem som ska styra landet.  Kanske kan händelserna efter valet 2014 ge en antydan om hur regeringsfrågan kan lösas. Några av huvudpersonerna i höstens drama är desamma som då: Stefan Löfven, Annie Lööf och Jan Björklund.

Västerbottens Folkblad - 23 maj 19 kl. 12:59

Så röstade dina grannar i EU-valet 2014

Valet till Europaparlamentet närmar sig. Och blir det som det brukar kommer resultatet att skilja sig jämfört med riksdagsvalet i höstas. Här kan du se hur vi svenskar röstade i EU-valet 2014, i riket som helhet, olika kommuner och enskilda valdistrikt.

Expressen - 07 nov 11 kl. 12:01

"Jag kommer leda S i valet 2014"

Krisen blir allt djupare för Socialdemokraterna. I de fem senaste opinionsmätningarna når partiet bottennivåer. Men partiledaren Håkan Juholt har inga planer på att avgå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.