Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 23 September, 10:09

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställningNär Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Cho Jui, Helene Billgrens, Grafikens Hus, Mariefred, For Good, Bad, Wanås, Nina Beckman, Billgrens, Helene Billgren, Helens, Wanås Konst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wanås, taröver , utställning
Kristianstadsbladet - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

YA - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Skånskan - 11 apr 14 kl. 13:06

Wanås tar över Billgrenutställning


Wanås konst tar över Helene Billgrens utställning For good and for bad, som skulle ha visats på nedbrunna Grafikens hus i Mariefred i sommar..

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 08:27

Branddrabbad utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni..

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 05:30

Billgrens branddrabbade utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 03:00

Wanås utställning fick kungligt besök

På lördagen anlände ett 70-tal personer till Wanås som nyligen invigt en ny utställning. Två av gästerna var självaste kronprinsessparet..

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 07:00

Wanås sätts i rörelse

Foto: Peter Åklundh
I sommar möts skulptur och dans på Wanås, där flera av verken sträcker ut en hand till besökarna och undrar: Får jag lov? Utställningens tema är "Dance Me", ett tema som rör på sig. Det stora undantaget är konsthallen, vars verk utforskar krig, våld och moral.

SR - 19 maj 14 kl. 10:21

Wanås-utställning med fokus på rörelse

I helgen öppnade årets konstutställning vid slottet Wanås utanför Kristianstad. Sedan 1987 har parken och de kringliggande husen utgjort scen för samtidskonst, ofta av det skulpturala slaget. I år ligger dock fokus på rörelse och till och med dans.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 16:27

Khavari visar kraft och kämpaglöd

Det är kanske lite töntigt att säga att ”den här unga kvinnan kommer att gå långt”. Men recensenten Rebecka Åhlund kan inte låta bli..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:29

Självbelåten bok för oförstörda sinnen

I "En spricka i språket" skriver Sven-Eric Liedman och Per Magnus Johansson förälskat om sina idoler Karl Marx och Sigmund Freud. Recensenten Andrés Stoopendaal läser en bok som han inte riktigt vet vad han ska ta sig till med..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:33

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

Kultursverige väntar med spänning på de inval som utlovats till Svenska Akademien. Men när ledamöterna lämnade Börshuset efter torsdagsmötet ville de inte säga någonting alls..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:02

Monica, Birgit och regn i veckans kulturfemma

Inte en vecka utan kultur! Det är ju en självklarhet, men vad ska väljas i det rika utbudet? Svårt, men här är fem aktuella tips från kulturredaktör Sune Johannesson.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:03

Biohöst med starka kvinnoporträtt

Höstens biopremiärer lockar med flera starka kvinnoporträtt. På tiden att kvinnornas historia ges mer plats, anser kulturjournalisten Henric Tiselius som har ägnat några dagar åt att se vad framtiden har att erbjuda. .

Kristianstadsbladet - 19 sep 18 kl. 00:00

Liza Marklund tröttar ut läsaren med detaljerat pärlfiske

Liza är tillbaka efter ett par års timeout. Men den som hade hoppats på nytt med Annika Bengtzon lär bli besviken..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 10:47

Naumanns familjehemligheter blir till brännande roman

Med Cilla Naumanns roman ”Den oändliga familjen” får läsaren en brutalt insiktsfull och poetiskt vacker skildring av vad förlustens sorg kan driva en människa till. Recensenten Jimmy Vulovic har läst..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 08:23

Bombastisk Ranelid lugnar ner sig och berättar Malmöhistoria

Björn Ranelids ”Fantastiska kvinnor i vattentornet” är en roman med dokumentärt underlag. Tre kvinnor följs genom förra seklet och samtidigt lämnas utrymme åt en del självbiografiskt material när kvinnornas och Ranelids vägar korsas..

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 11:41

Debutant som inte lever upp till hyllningarna

Sylvain Neuvels ”Sovande jättar” är en kanadensisk sciencefiction-thriller som väckt mycket uppmärksamhet. Men recensenten Bella Stenberg imponeras inte..

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 11:34

Trovärdigt om mord på unga kvinnor

Sexualsadistens psyke skildras skickligt av Christina Erikson i ”Din vän Forsete”, tycker recensenten Kerstin Bergman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.