Kristianstadsbladet > Kultur

Tuesday, 11 December, 03:13

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställningNär Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Cho Jui, Helene Billgrens, Grafikens Hus, Mariefred, For Good, Bad, Wanås, Nina Beckman, Billgrens, Helene Billgren, Helens, Wanås Konst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wanås, taröver , utställning
Kristianstadsbladet - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

YA - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Skånskan - 11 apr 14 kl. 13:06

Wanås tar över Billgrenutställning


Wanås konst tar över Helene Billgrens utställning For good and for bad, som skulle ha visats på nedbrunna Grafikens hus i Mariefred i sommar..

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 08:27

Branddrabbad utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni..

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 05:30

Billgrens branddrabbade utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 03:00

Wanås utställning fick kungligt besök

På lördagen anlände ett 70-tal personer till Wanås som nyligen invigt en ny utställning. Två av gästerna var självaste kronprinsessparet..

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 07:00

Wanås sätts i rörelse

Foto: Peter Åklundh
I sommar möts skulptur och dans på Wanås, där flera av verken sträcker ut en hand till besökarna och undrar: Får jag lov? Utställningens tema är "Dance Me", ett tema som rör på sig. Det stora undantaget är konsthallen, vars verk utforskar krig, våld och moral.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 15:04

Berättelser på Wanås 2019

Not a Single Story är titeln på nästa sommars stora utställning i Wanås skulpturpark.
I den bygger internationella konstnärer vidare på den utställning Elisabeth Millqvist och Mattias Givell curerade för The Nirox Foundation, en skulpturpark utanför Johannesburg, i somras.Not a Single Story tar avstamp i författaren Chimamanda Ngozi Adiches välkända Ted Talk ”Faran med bara en enda berättelse”, där hon talar om berättelsers betydelse: ”Hur de berättas, vem som berättar dem, när de berättas, hur många olika historier som berättas, beror egentligen på makt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Lucka 11 – och vi söker en tv-serie

Meggie? Ralph? Ledord som kan hjälpa er att finna rätt svar i lucka nr 11?

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. ”Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld”, sade författaren i sitt tacktal..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:02

Vi söker en tv-serie – lucka 9

Gillian och David? Bakom lucka 9 gömmer sig en tv-serie. Rätt titel ger dig ytterligare en bokstav i vår Kulturkalender.

Kristianstadsbladet - 07 dec 18 kl. 09:59

Årets bästa böcker: Våra kritiker har valt

Bokåret 2018 har varit rikt, variationsrikt och intensivt. Men snart är det över, och det är dags att blicka bakåt för att minnas och summera. Flera av våra skribenter fick ett lika enkelt, som svårt uppdrag: Välj ut dina tre favoritböcker från bokåret 2018!

Kristianstadsbladet - 07 dec 18 kl. 00:04

I Oslo möts nu och då

Varför delas Nobels fredspris ut i Oslo? Det står inte helt klart, men Peter Rosengren, skribent, tjänsteman och stadsguide i Kristianstad, funderar under sina promenader genom den norska huvudstadens olika stadsdelar av historia och nutid. .

Kristianstadsbladet - 05 dec 18 kl. 14:52

Danius inleder, Wennstam avslutar Vinter i P1

Författaren Katarina Wennstams feministiska brandfackla blev ett av årets mest omtalade Sommarprogram. Efter att lyssnarna sagt sitt återvänder hon som en av julens Vintervärdar i P1. ”Det tar vid där jag slutade”, säger hon..

Kristianstadsbladet - 05 dec 18 kl. 00:04

Lucka 5 frågar efter en opera

När det är dags för lucka 5 söker vi en opera-serie. Skriv ner första bokstaven, och för in den i den tävlingsblankett vi publicerade i lördags (1/12). Rätt mening kan löna sig!.

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 09:23

Akademien: Bra att domen har kommit

Även Svea hovrätt dömer den så kallade kulturprofilen, med nära koppling till Svenska Akademien, till fängelse. Han döms för ytterligare en våldtäkt och straffet skärps till 2,5 års fängelse. Svenska Akademien skriver i ett uttalande till TT att det är bra att offret för övergreppen har fått upprättelse..

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 00:04

Allting blir bättre om vi hjälper varandra

En händelse under julafton på 60-talet lever fortfarande kvar hos kulturredaktör Sune Johannesson, som en påminnelse om vilken betydelse var och en av oss har. .

Kristianstadsbladet - 03 dec 18 kl. 19:00

Är klimathotet på riktigt eller överdrivet?

Lördagens essä om Al Gores miljöengagemang får Jan Norlin i Åhus att reagera starkt. Enligt honom som visar flera vetenskapliga artiklar att det är naturliga orsaker bakom klimatförändringar. Essä-skribenten Kjell Andersson svarar direkt, och föreslår att både han och Norlin gjorde allt som gick för att motverka klimatkrisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.