Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 18 February, 07:20

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställningNär Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Cho Jui, Helene Billgrens, Grafikens Hus, Mariefred, For Good, Bad, Wanås, Nina Beckman, Billgrens, Helene Billgren, Helens, Wanås Konst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wanås, taröver , utställning
Kristianstadsbladet - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

YA - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Skånskan - 11 apr 14 kl. 13:06

Wanås tar över Billgrenutställning


Wanås konst tar över Helene Billgrens utställning For good and for bad, som skulle ha visats på nedbrunna Grafikens hus i Mariefred i sommar..

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 08:27

Branddrabbad utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni..

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 05:30

Billgrens branddrabbade utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 03:00

Wanås utställning fick kungligt besök

På lördagen anlände ett 70-tal personer till Wanås som nyligen invigt en ny utställning. Två av gästerna var självaste kronprinsessparet..

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 07:00

Wanås sätts i rörelse

Foto: Peter Åklundh
I sommar möts skulptur och dans på Wanås, där flera av verken sträcker ut en hand till besökarna och undrar: Får jag lov? Utställningens tema är "Dance Me", ett tema som rör på sig. Det stora undantaget är konsthallen, vars verk utforskar krig, våld och moral.

SR - 19 maj 14 kl. 10:21

Wanås-utställning med fokus på rörelse

I helgen öppnade årets konstutställning vid slottet Wanås utanför Kristianstad. Sedan 1987 har parken och de kringliggande husen utgjort scen för samtidskonst, ofta av det skulpturala slaget. I år ligger dock fokus på rörelse och till och med dans.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 10:28

Bergman – den besatte författaren

I ett par av den skörd av böcker som Norstedts ger ut till Ingmar Bergmans hundraårsjubileum möter man en strålande, men även en något motvillig författare. Kulturskribenten Andrés Stoopendaal fascineras av mästerregissörens komplexa självbild..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:39

Klart: Maskeradbal kommer till Ystad i sommar

Strax efter midsommar återvänder den populära artisten Rickard Söderberg till Ystads teater med en ny operett. I sommar blir det ”Läderlappen”, med Ewa Fröling i en av huvudrollerna..

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 16:10

Bokbegär årets festivaltema

Höstens upplaga av Kristianstad Bokfestival blir den 20:e och nu har de ansvariga presenterat årets tema: Bokbegär..

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 13:34

Större lokal för populära Sarah Klang

Publikintresset för nästa veckas konsert med nya stjärnan Sarah Klang är så stort att arrangören tvingas byta lokal. Därför kommer hon att framträda i Kulturkvarterets största rum. .

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 11:47

Förlagets konkurs påverkar uppskattade författaren

Den 15 januari begärdes förlaget Kabusa Böcker i konkurs. Det innebär att författaren Karin Brunk Holmqvist står utan förlag. Men kanske inte så länge till.

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 04:00

Redig sidvändare om flams, trams och verkliga problem

Lin Janssons debutroman är en underhållande bok om trams, flams och verkliga problem. Rebecka Åhlund bävar, men låter sig övertalas och blir strax lite kär i huvudkaraktären..

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 00:12

Konstskolan som ger oss nya bilder

Konstnären Lars Lerin har under sex veckor varit lärare för ett gäng värmlänningar med funktionsnedsättningar. Programmet har sänts som ”Lerins lärlingar” och kulturredaktören Sune Johannesson har följt en serie där både nya bilder och självförtroenden har vuxit. .

Kristianstadsbladet - 13 feb 18 kl. 13:22

Liven som förändras av nazismen

Relationen mellan Bea och Erica är varken rak eller okomplicerad, men med andra världskriget förändras allt. Även deras gemensamma liv. Kulturrredaktören Sune Johannesson läser Dola de Jongs ”Trädet och vinrankan”, en nära skildring av vardag och politik från Holland 1938.

Kristianstadsbladet - 12 feb 18 kl. 15:55

Med naturen som inspiration

I åtta års tid har konsten haft en självklar plats bland det övriga utbudet på Österängs bibliotek. Den kommande perioden möter låntagarna främst Maria Brusewitz keramik. .

Kristianstadsbladet - 12 feb 18 kl. 15:14

Spännande historia av driven författare

Hoda Barakats drivna berättelse om en svunnen värld är av det gedigna slaget. Maria Ehrenberg har läst en spännande familjehistoria som utspelar sig runt de kristna maroniterna i Libanon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.