Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 23 November, 01:20

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställningNär Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Cho Jui, Helene Billgrens, Grafikens Hus, Mariefred, For Good, Bad, Wanås, Nina Beckman, Billgrens, Helene Billgren, Helens, Wanås Konst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wanås, taröver , utställning
Kristianstadsbladet - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

YA - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Skånskan - 11 apr 14 kl. 13:06

Wanås tar över Billgrenutställning


Wanås konst tar över Helene Billgrens utställning For good and for bad, som skulle ha visats på nedbrunna Grafikens hus i Mariefred i sommar..

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 08:27

Branddrabbad utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni..

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 05:30

Billgrens branddrabbade utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 03:00

Wanås utställning fick kungligt besök

På lördagen anlände ett 70-tal personer till Wanås som nyligen invigt en ny utställning. Två av gästerna var självaste kronprinsessparet..

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 07:00

Wanås sätts i rörelse

Foto: Peter Åklundh
I sommar möts skulptur och dans på Wanås, där flera av verken sträcker ut en hand till besökarna och undrar: Får jag lov? Utställningens tema är "Dance Me", ett tema som rör på sig. Det stora undantaget är konsthallen, vars verk utforskar krig, våld och moral.

SR - 19 maj 14 kl. 10:21

Wanås-utställning med fokus på rörelse

I helgen öppnade årets konstutställning vid slottet Wanås utanför Kristianstad. Sedan 1987 har parken och de kringliggande husen utgjort scen för samtidskonst, ofta av det skulpturala slaget. I år ligger dock fokus på rörelse och till och med dans.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sigrid Nurbo: "Nästa Nobel ser han inte från …jorden"

År 2014, 9 oktober. Ove "Hatt-Ove" Johnsson, sitter i Adidasbyxor och svart skjorta – prästkragen på. Han har grundat med köttbullar och gräddsås på burk, håller hårt i fjärrkontrollen.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Augustpriset betyder mycket för barnböcker

Skönlitteraturen stjäl ofta strålkastarljuset. Men Augustpriset betyder mycket även för de uppmärksammade fack- och barnböckerna. Effekten är inte alltid lika stor men för enskilda författare kan priset leda till ett genomslag..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:01

Från en pappaledighetspatriot

Det finns ögonblick i min utlandssvensktillvaro då jag känner det blågula blodet stiga i mina ådror, när jag sträcker på mig för att jag är svensk, när jag blir en patriot som vill berätta för världen om mitt land – mitt finaste land – och vet att jag får något lätt evangeliskt över mig..

Kristianstadsbladet - 19 nov 17 kl. 13:55

Över hundra år gammal piga i högform

Om Giacomo Puccinis alla tragiska, patetiska hjältinnor, Mimi, Madame Butterfly, Tosca, Turandot, kan ge en viss övermättnad, känns det uppfriskande med den tufft självständiga Minnie i "La fanciulla del West". Det tyckte Puccini själv. Efter att ha avslutat "Madame Butterfly" sa han: "Nog med smårum och trånande kärlek"..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:03

Mystiska berättelser från druidtid

Lite mystik i novemberkväll bjuder föreläsaren Tor Webster på. Hos Naturhälsan håller han fördrag under onsdagskvällen med start 18.30 ..

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

Motvillig poet som debuterar

Länge varken skrev eller läste Julia Werup. Nu debuterar hon med diktsamlingen ”Ensamma mäns död”, en stark samling dikter varav flera kretsar kring faderns död för ett år sedan..

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En vänskapens antropologi

I ”Folk på ön” berättar Stig Larsson om några av sina vänner och grannar på Lilla Essingen. Sammantaget bildar dessa livshistorier en litterärt njutbar och på det mänskliga planet fängslande samtidsbild, tycker Christian Swalander..

Kristianstadsbladet - 18 nov 17 kl. 00:01

En kontinent– flera språk och scener

Hur, eller ska vi ens, tala om en afrikansk litteratur? Karolina Jeppson, författare och lärare på folkhögskolekursen ”En litterär resa genom Afrika, ställer den nödvändiga frågan..

Kristianstadsbladet - 17 nov 17 kl. 14:42

Rikard Wolff död

Artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död, bekräftar hans agent för Aftonbladet. Han blev 59 år..

Kristianstadsbladet - 15 nov 17 kl. 16:00

Musik som gör sig själv odödlig

Den amerikanske tonsättaren Philip Glass har fyllt 80 år. För att fira detta ger han ett urval konserter varav Malmö är den enda i Sverige. Med sig har han pianisterna Anton Batagov och Maki Namekawa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.