Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 17 June, 23:37

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställningNär Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Cho Jui, Helene Billgrens, Grafikens Hus, Mariefred, For Good, Bad, Wanås, Nina Beckman, Billgrens, Helene Billgren, Helens, Wanås Konst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wanås, taröver , utställning
Kristianstadsbladet - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

YA - 02 okt 15 kl. 10:35

Ny utställning och auktion på Wanås

Som en form av kick-off inför nästa års 30-årsjubileum öppnar Wanås en utställning i år. Invigningen sker redan i morgon, lördag 3 oktober. Flera av verken kommer också att säljas på auktion..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Skånskan - 11 apr 14 kl. 13:06

Wanås tar över Billgrenutställning


Wanås konst tar över Helene Billgrens utställning For good and for bad, som skulle ha visats på nedbrunna Grafikens hus i Mariefred i sommar..

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 08:27

Branddrabbad utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni..

Sydsvenskan - 12 apr 14 kl. 05:30

Billgrens branddrabbade utställning flyttas till Wanås

När Grafikens Hus i Mariefred brann upp i mitten av mars så innebar det att några av de kommande utställningarna saknade ett hem. Nu står det klart att sommarens stora utställning med Helene Billgren får ett nytt hem i Skåne. Utställningen "For Good and for Bad" öppnar på Wanås i konst i nordöstra Skåne den 14 juni.

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 03:00

Wanås utställning fick kungligt besök

På lördagen anlände ett 70-tal personer till Wanås som nyligen invigt en ny utställning. Två av gästerna var självaste kronprinsessparet..

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 07:00

Wanås sätts i rörelse

Foto: Peter Åklundh
I sommar möts skulptur och dans på Wanås, där flera av verken sträcker ut en hand till besökarna och undrar: Får jag lov? Utställningens tema är "Dance Me", ett tema som rör på sig. Det stora undantaget är konsthallen, vars verk utforskar krig, våld och moral.

SR - 19 maj 14 kl. 10:21

Wanås-utställning med fokus på rörelse

I helgen öppnade årets konstutställning vid slottet Wanås utanför Kristianstad. Sedan 1987 har parken och de kringliggande husen utgjort scen för samtidskonst, ofta av det skulpturala slaget. I år ligger dock fokus på rörelse och till och med dans.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 00:48

”Kod: Orestes” är en fantasifull debutbok om mysterier

En mix av vidskepelse, vetenskap och chiffertolkning. På detta grundar sig Boråsbördiga Maria Engstrands fantasieggande debutbok. Ett hisnande äventyr för problemlösare..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:00

Uje Brandelius bilderbok om Harald väcker läsarens nyfikenhet

"Hemma hos Harald Henriksson" är en märklig bilderbok som väcker många funderingar kring bokens huvudpersoner. Till och med en ganska konstig, men läsvärd bok, tycker Eva Wahlström,.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:00

Hannah Arnesens vindlande resa gör nedslag i filosofin

Arnesens nya bilderbok är en tågresa berättad ur barnets filosofiska perspektiv och blick. En spännande och infallsrik bildberättelse, tycker Eva Wahlström..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:00

Skumtimmen-författaren har skapat en spännande och blodig ny fantasyserie

Fyllbultar, lindormar och hwitrer. Hoten är många i Johan Theorins fantasyroman. Jonna Fries har läst det spännande startskottet på en ny serie..

Kristianstadsbladet - 13 jun 18 kl. 12:59

Höstens första klassiska konserter klara

Höstens toner klingar avlägset, men fem klassiska konserter är redan klara för Kulturkvarteret. .

Kristianstadsbladet - 10 jun 18 kl. 06:00

Här är 8 konstutställningar du inte får missa i sommar

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 13:41

Vilsamt hos Linds lyrik, men inte tryggt

Kärleken och separationen har ett eget tempus i Jörgen Linds nya diktbok ”Åtel”: ”Det är långt efter att det redan är för sent…”. .

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 13:42

Fiktion mot en friktion och faktabotten

Medlemmar ur familjen Skymning ramar in Björn Runeborgs nya bok, ”Socialdemokratiska noveller”..

Kristianstadsbladet - 07 jun 18 kl. 23:41

Iron Maiden invigde Sweden rock – med mäktig låtchock

Iron Maiden imponerade under festivalens inledning tyckte BT:s recensent Alex Bergdahl..

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 00:00

Gripande skildring av finska liv i Sverige

I sin debutroman ”Kriget, pappa” beskriver författaren och journalisten Victoria Rixer det pris som olika generationer av finska immigranter fått betala för att kunna bli en del av det svenska samhället. Andrés Stoopendaal läser med stor fascination..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.