Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 22 April, 04:08

Dalarnas tidningar - 09 apr 14 kl. 12:09

Förfalskade recept - Döms till tre månaders fängelseMed ett förfalskat recept i handen klev 26-åringen från Borlänge in hos apoteket. Några piller blev det dock inte. I stället dök polisen upp. Nu döms han till tre månaders fängelse..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Borlänge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förfalskade, recept, Dömstill , tre, månaders, fängelse
Skånskan - 07 okt 16 kl. 22:53

Sköterska förfalskade recept

MALMÖ Sjuksköterskan skrev ut falska recept på smärtstillande och sömnmedel till sig själv. Nu tas hennes yrkeslegitimation i från henne.Kvinnan arbetade på en klinik i Malmö.

YLE - 17 apr 17 kl. 14:04

Svårare att förfalska recept – leder till flera inbrott i apoteken

Apoteket i Kronoby har utsatts för tre inbrott under de senaste tre åren. Apotekare Anu Nissilä säger att systemet med e-recept gör det svårt att förfalska recept. Då bryter sig missbrukarna istället in.

YLE - 22 aug 13 kl. 06:31

Man förfalskade läkemedelsrecept

En man förfalskade flera recept på sin dator och hämtade ut flera starka mediciner med dem. Till slut blev man misstänksam på apoteket. En man född 1991 fyllde själv i läkemedelsrecept åt sig.

Nyan - 03 mar 15 kl. 12:32

Förfalskade 50-euros sedlar i omlopp

Polisen har inlett en utredning gällande misstänkt penningförfalskning. Så här sägs i ett pressmeddelande. Banken lämnade den 2.

Skånskan - 11 jul 16 kl. 06:00

Kritiseras efter felaktiga recept

MALMÖ Läkaren skrev ut 224 recept på narkotikaklassade läkemedel under tre månader, i flera fall mer än den ordinerade dosen.
Nu får läkaren kritik och en treårig prövotid.Enligt Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har läkaren genom sina förskrivningar utsatt patienter för risken att utveckla missbruk och beroende.

YLE - 03 jan 14 kl. 04:45

Datastrul med e-recept

Efter nyår får man elektroniska recept också av privata läkare. De tas i bruk stegvis fram till utgången av april. Det är drygt ett år sedan hälsocentralerna gick över till e-recept, men erfarenheterna har inte varit enbart goda.

YA - 21 jun 14 kl. 08:00

Motion på recept lönar sig

Foto: Linda Nihlen
Hur mycket skillnad gör det egentligen att motionera? Och hur lönsamt är det att skriva ut motion på recept? Det har Åsa Romé, som jobbar på Rehabhuset tagit reda på.

DI - 20 nov 13 kl. 21:58

Sålde tiotusentals förfalskade klädesplagg

Tre män åtalas i en stor härva med piratkopierade kläder. Enligt åklagaren har de tre sålt tiotusentals förfalskade plagg av kända märken..

HBL - 03 mar 15 kl. 16:16

Förfalskade 50-eurossedlar på Åland

Polisen på Åland har inlett en utredning gällande misstänkt penningförfalskning.En bank i Mariehamn lämnade i går in tre stycken förfalskade 50-eurossedlar till polisen. Sedlarna hade kommit till banken via tre olika åländska företag den senaste veckan.

Nyan - 15 feb 16 kl. 09:32

Förfalskade pantkvitton för 800 euro

Tre personer är misstänkta för förfalskning och bedrägeri efter att ha försökt lösa ut pantkvitton för samma returnering i flera olika affärer. 

Det var i slutet av oktober och början av november i fjol som personerna lämnade in kvitton för pantade flaskor, till en summa av drygt 800 euro, i tre olika affärer på Åland. Det visade sig dock att pantkvittona var förfalskade och en form av dubletter av orginalkvitton, berättar polisen.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.