Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 20 November, 01:14

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 07:00

Oväntat brev från historienDet händer inte ofta att man får brev från de döda. Vi höll på att städa i några gamla bokhyllor där det låg ett häfte med svarta vaxdukspärmar. Vi öppnade det beredda på att hitta recept på svart vinbärssylt eller en kassabok.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Oneborg Författare Eva Ström, Rinkaby, Jonsson, Kungliga Upplands, Näsby, Ekenabben, Sommarlust, Uppsala, Kristianstad, Mälarviken, Rinkabypojke, Tegnér, Göteborg, Chalmers, Gripsholm, Fürstenhof, Upplands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oväntat, brevfrån , historien
Expressen - 08 jan 16 kl. 15:22

Per-Åke, 71, fick ett oväntat brev efter 20 år

Pensionerade läraren Per-Åke Lindblom fick nyligen ett brev från en gammal elev – 20 år senare. "Hoppas att du kommer ihåg mig", inledde eleven. Nu vill Per-Åke uppmana fler att kontakta sina gamla favoritlärare.

Sydsvenskan - 07 aug 12 kl. 06:30

Fönstret sprack ? sedan kom tingsrättens brev

LKF driver fall till domstol oftare än något annat skånskt bostadsbolag.För paret Tulldahl i Södra Sandby slutade en gräsklippning med ett oväntat brev ett år senare.Veckan före midsommar förra året klippte Tord Tulldahl gräsmattan utanför radhuset som han och hustrun Karin Tulldahl hyr av kommunala bostadsbolaget LKF.

YLE - 30 jan 17 kl. 17:26

"Risikkos brev om asylpolitiken är full med floskler"

Inrikesminister Paula Risikko har skickat brev till dem som kontaktade statsministern om Finlands asylpolitik. Författaren Monika Fagerholm var en av initiativtagarna till brevkampanjen. Hon är inte nöjd med svaret, men bjuder nu Risikko till Ekenäs.

YLE - 30 jan 17 kl. 17:26

"Risikkos brev om asylpolitiken är fullt med floskler"

Inrikesminister Paula Risikko har skickat brev till dem som kontaktade statsministern om Finlands asylpolitik. Författaren Monika Fagerholm var en av initiativtagarna till brevkampanjen. Hon är inte nöjd med svaret, men bjuder nu Risikko till Ekenäs.

HBL - 18 aug 12 kl. 18:44

Enkeli-Elisas författare postade öppet brev till medierna

Bloggtexterna där föräldrarna ventilerar sin sorg över sin döda dotter har delvis skrivits av Minttu Venttenterä själv.Författaren bakom boken Enkeli-Elisa, flickan som ska ha begått självmord efter svår mobbning, har lagt ut ett öppet brev till medierna på sin Facebooksida. Författaren Minttu Vettenterä vill rätta fel som hon säger förekommit i nyheterna om polisutredningen av boken.

Skånskan - 22 apr 19 kl. 10:00

Om begåvning som stulits av historien

Litteratur/recension BOK
För dig ska musiken bara vara ett smycke Författare: Ellinor Skagegård Förlag: LeopardEllinor Skagegårds För dig ska musiken bara vara ett smycke, har underrubriken ”berättelsen om Fanny Mendelsohn”. En bättre undertitel vore ”berättelserna om Fanny Mendelsohn”. Trots det blygsamma omfånget är det tre böcker i en.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

David fick 20 år gammalt brev från sig själv på postenBrev till sig själv-projektet

STOCKHOLM. När David Lotfi från Stockholm var elva år gammal fick han i uppgift att skriva ett brev till sig själv – ett brev som skulle skickas till honom 20 år senare. Nu har det äntligen kommit fram.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 08:30

Läs Balotellis öppna brev till gravida ex-flickvännen


Under EM fick Italiens anfallsstjärna Mario Balotelli veta att han ska bli pappa. I ett öppet brev ger han för första och sista gången sin syn på saken. MANCHESTER.

Kristianstadsbladet - 22 maj 13 kl. 09:12

Historien upprepar sig - och ändå inte

I?dag är det Kristianstads stads födelsedag. Nästa år fyller Kristianstad 400 år.

Skånskan - 21 jan 17 kl. 10:00

Farmors brev gav idén till författardebuten

När journalisten David Nyman hittade brev som hans farmor skrivit från mentalsjukhuset Sankta Anna hittade han också ingången till sin debutroman. I Nerverna får vi följa en familj i Folkhemssverige och hur den slås sönder av mammans psykisk sjukdom och samhällets inställning till den. – Folkhemssverige var kollektivismens era och den som bröt mot detta, som Ida i min bok, fick inte plats och stuvades undan, säger David Nyman.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

”Historien om det avbitna fingret är alldeles sann”

I somras läste Staffan Olzon sina noveller i Kiviks kapell. Nu har de kommit ut i bokform, ”14 enastående noveller och 3 till”..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:46

Gråtande Åkesson i Sölvesborg

"Förbjuden konst" kallar en grupp konstnärer sin utställning i Sölvesborg. Tack vare gräsrotsfinansiering har man köpt annonsplats i kommunen för att visa konstnärernas verk..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:32

”Tankeväckande och briljant berättad roman om det nazistiska maktövertagandet på 30-talet”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Trovärdiga häxor i 1700-talets Skåne

Eliabeth Östnäs skriver både trovärdig och intressant om häxor i sin nya roman, men tyvärr tappar berättelsen farten, tycker Lisa Marques Jagemark. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Kampen för värdighet i en orättvis värld

Colson Whiteheads nya roman handlar om livet på en uppfostringsanstalt i 60-talets USA. ”Nickelpojkarna” är en skickligt berättad historia om kampen för värdighet i en mycket orättvis värld..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 01:00

Nysatsning för att nå unga läsare

Bibliotekets satsning Ett eget rum gör comeback, nu som en del av Kulturkvarterets Open Stage. ”Vi vill ta nya tag för att inte tappa målgruppen unga vuxna”, säger Mimmi Ly, bibliotekarie i Kristianstad. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 00:10

Välkommen till Anna Höglunds underbara, kusliga värld

Tomelilla konsthall är förvandlad till en spännande barnboksvärld med Anna Höglunds både suggestiva och ibland lite skrämmande illustrationer. Originalillustrationer av en av våra främsta illustratörer visas på den interaktiva utställningen ”Allting hänger ihop”. Vernissage lördagen 16 november..

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 17:00

Stina Wollters verklighetsnära energi berör

Kulturjournalisten Tomas Polvall tog sig förra helgen till Landskrona för att vara med om Stina Wollters vernissage. Sällan har han mött en så lång kö till en utställning, inte heller är det ofta han möter så mycket positiv stämning i en konsthall. .

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 15:44

Kärlekens sorg fint porträtterad

Kärlek. Finns det något svårare att skriva om? Allt verkar sagt, alla beskrivningar är nära att falla i schablonträsket..

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 15:46

Den nyckfulla framtid är vår

Vindar, temperatur, nederbörd, sällsamma fenomen i starka bilder. Meteorolog Martin Hedbergs lugna genomträngande ord. Recensenten Kjell Andersson bugar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.