Alliansfritt Sverige > Opinion

Monday, 01 June, 20:31

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 10:20

Regeringen tillsätter skattesänkningskommittéSkärmavbild 2013-08-24 kl. 08.27.27

I ett utspel i februari berättade Anders Borg att han inte kommer sänka skatten mer. Det behövs pengar till skolan, meddelade han.

Att han har lovat det flera gånger förut och sedan ändå sänkt skatten är en annan femma. Men idag tar han till ett nytt grepp.

Borg har sänkt alla skatter han kan komma på. Därför meddelar han idag tillsammans med näringsminister Annie Lööf, att han tillsätter en kommitté som ska ”se över om skatter kan förändras för att förbättra förutsättningarna för företagande och entreprenörskap”. I klarspråk: hitta nya skattesänkningar.

Kommittén ska, utöver att se över företagsskatter, bland annat också ”analysera hur skattereglerna påverkar viljan att gå från anställning till att starta företag”.

Hela idén är smart. Det signalerar tydligt till moderata kärnväljare att Moderaterna kommer fortsätta sänka skatterna, utan att behöva lova några konkreta skattesänkningar förrän efter valet. Samtidigt kan Anders Borg fortsätta hävda skattesänkningsstopp. Och till råga på allt kan de minska konfliktnivån i politiken genom att begrava skattefrågan i en utredning.

Oerhört finnurligt.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Anders Borg, Annie Lööf, Moderaterna

Dela artikeln

208 delningar på Facebook.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.