SVT > Inrikes

Thursday, 21 January, 21:24

SVT - 27 mar 14 kl. 15:37

Tung kritik mot polisens allmänna spaningsregisterDatainspektionen kritiserar polisens allmänna spaningsregister som på sex olika områden inte lever upp till svensk lagstiftning. Nu måste Rikspolisstyrelsen vidta en mängd åtgärder för att sluta bryta mot lagen i och med hanteringen av sitt allmänna spaningsregister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rikspolisstyrelsen

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tung, kritikmot , polisens, allmänna, spaningsregister
Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 06:30

Allmänna utskottet förlängde avtalet

Allmänna utskottet valde att förlänga avtalet med Attendo för Bromöllas HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar.
Kommunen har sedan i mars 2011 haft avtalet med Attendo individ och familj AB. Då det sträcker sig fram till december i år var frågan om att förlänga avtalet ytterligare två år eller göra en ny upphandling uppe i kommunstyrelsens allmänna utskott i förra veckan.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 19:33

Varför sänker regeringen inte den allmänna löneavgiften?

I regeringens höstbudget ingår en välkommen sänkning av bolagsskatten, dvs skatten på aktiebolags vinster. Det är en nödvändig sänkning för att företag inte ska flytta ut, och gynnar bolag utan eller med få anställda, men som gör vinster på exempelvis . Men varför inte sänka den sk allmänna löneavgiften, som i praktiken skulle göra det billigare att anställa och gynna bolag som har anställda eller anställer?

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

SmålandsPosten - 09 apr 16 kl. 10:31

Alvesta får kritik för hantering av allmänna handlingar

Revisionsbyrån PwC har granskat hur kommunen sköter allmänna handlingar. De får både ris och ros..

Sydöstran - 11 nov 16 kl. 17:00

Hantering av allmänna handlingar får kritik

Revisorerna har granskat hur kommunstyrelsen hanterar allmänna handlingar och arkivvård. Resultatet är både ris och ros..

Skånskan - 19 maj 18 kl. 14:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

Skurup JO kritiserar myndighetsnämnden för miljö och byggnad i Skurup.
Allmänna handlingar lämnades inte ut vid en förfrågan.En privatperson i Skurups kommun kontaktade kommunen 2014 och 2015 och klagade på hög ljudvolym från närliggande verksamhet.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 09:01

Avgift för allmänna handlingar

Kommuninvånare med intresse för den lokala politiken kan snart tvingas betala dyrt för sitt samhällsengagemang. Till exempel kan kallelsen i pappersformat till nästa kommunfullmäktige kosta cirka 290 kronor.
Ett förslag om avgifter för utskrifter eller kopior av allmänna handlingar finns med på kommunfullmäktiges bord vid sammanträdet den 29 augusti.

TA - 21 maj 13 kl. 09:46

Allmänna pensionen fyller 100 år

För exakt 100 år sedan, den 21 maj 1913, infördes den allmänna pensionen i Sverige.Men pensionsåldern var hög samtidigt som medellivslängden var låg.
Den allmänna pensionen i Sverige var den första socialförsäkring i världen som i stort sett omfattade hela befolkningen.

Regeringen - 25 sep 12 kl. 17:02

EU:s långtidsbudget åter i fokus på allmänna rådet

Eu-minister Birgitta Ohlsson fortsätter driva linjen om en bättre prioriterad och mer restriktiv budget när det gäller EU:s långtidsbudget. Vid allmänna rådets möte i går fortsatte diskussionen om långtidsbudgeten. Förhandlingarna förväntas avslutas vid ett extrainsatt Europeiskt råd den 22-23 november.

YLE - 09 jan 13 kl. 09:48

SDP emot allmänna lönesänkningar

Socialdemokraterna är entydigt emot allmänna lönesänkningar. Enligt partiordförande, finansminister Jutta Urpilainen är det bra om makthavare visar exempel och sänker sina egna löner, men ingen ska tro att det här är något som automatiskt kan tillämpas i stor utsträckning. - Finland behöver inte allmänna lönesänkningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.