SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 20 October, 01:41

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 11:19

Från 1 juli kostar det att stå i bostadsköHundra kronor om året och krav på inloggning varje halvår. Nya regler för att få stå kvar i kommunal bostadskö börjar snart gälla.
Boplats Växjö, som är den kommunala bostadskön, hoppades kunna börja ta ut en avgift av de köande vid årsskiftet. Detta för att göra bostadskön mer hanterlig. Men regelverket satte käppar i hjulet.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Boplats Växjö, Ove Dahl, VKAB

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från 1 juli, kostardet att , ståi , bostadskö
HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Skånskan - 13 jan 17 kl. 14:00

Boplats syd föreslås ta över bostadskön

ystad Ystadbostäder är positiv till att ansluta sin bostadskö till Boplats Syd och får stöd av kommunstyrelsen.
Det ärendet tar kommunfullmäktige upp den 19 januari. ERWP.

YLE - 04 feb 14 kl. 12:32

Snart införs lånetak på bostadsköp

Finansministeriet föreslår ett lånetak för dem som köper bostad. Bostadslånetaket är en del av banklagstiftningen, som håller på att förnyas. Det ska i fortsättningen vara möjligt att ta lån för högst nittio procent av bostadens värde, vid bostadsköp.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 18 kl. 20:30

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhet

Vellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..

PrivataAffärer - 14 aug 15 kl. 07:57

Så mycket kostar ditt bolån om fem år

Att låna pengar till bostadsköp har aldrig varit billigare. Prognosmakarna tror visserligen att räntefesten fortsätter ett tag till men om fem år kan vi ha återgått till ”normal” ränta....

HBL - 04 feb 14 kl. 11:00

Klartecken för lånetak på bostadsköp

Storleken på bolånen kommer att begränsas 2016. Efter en lagändring som Finansministeriet bereder ska bankerna få bevilja bolån för högst 90 procent av värdet på den egendom som säkerhet för lånet.För personer som köper sin första bostad skulle taket vara 95 procent.

Cornucopia - 16 sep 15 kl. 16:39

Feltänk om kommunalt tvingande mottagande av flyktingar

Regeringen och Folkpartiet tänker fel om tvingande kommunalt mottagande av flyktingar (=asylsökande som fått uppehållstillstånd). Det är helt enkelt inte möjligt för många kommuner att ta emot flyktingar, då det inte finns bostäder till dessa och några tvingande lagar kommer inte trolla fram dessa bostäder, än mindre arbetsplatser.

Riksdagsmannen Hanif Bali (m) har tittat på siffrorna och menar att man bör justera ett eventuellt mottagande utifrån arbetande kommuninvånare och inte utifrån befolkningen.

YLE - 01 aug 14 kl. 13:40

Full rulle på hyresmarknaden

Det är årets livligaste tid på hyresmarknaden för tillfället. Både studerande och barnfamiljer har bråttom att hitta en bostad innan skolorna/studierna börjar. Samtidigt rivs enrummarna ur händerna i huvudstadsområdet, där hyrorna rör sig kring 25 euro per kvadratmeter.

HBL - 02 mar 15 kl. 14:46

Yrke: spåra upp den perfekta bostaden

Nischen är ny på den finländska boendemarknaden, att hitta en bostad som matchar behov och resurser. För alla har varken tid, tålamod eller ork att ränna på visningar.Anna Talasmäki är en spanare, alltså en som spejar efter bostäder för dig som inte kan eller vill göra det.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 14:00

1 200 köar för en lägenhet

HÖRBY Rekordmånga står i kö för en lägenhet hos kommunala Hörbybostäder. 1 200 personer är inskrivna i kön. Den som vill ha en bostad i de populäraste områdena får vänta 2-3 år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Saudiarabien: Khashoggi dödad på konsulat

Saudiarabien bekräftar att journalisten Jamal Khashoggi dödats på konsulatet i Istanbul, uppger statliga medier..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Småland: 14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Rysk utställning visar Marx olika ansikten

Ingen rysk konstnär målade av Karl Marx under hans livstid. Men nu, 200 år efter hans födelse, ställs hundratals avbildningar av honom ut på det statliga ryska museet i St Petersburg.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet. Det var den 8 augusti som den hemlöse mannen från Rumänien hittades död i en park.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Svensk radiodokumentär vann Prix Europa

Dokumentären "Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna" om nazistbomberna i Göteborg 2016 har vunnit första pris i kategorin Current affairs i den prestigefyllda tävlingen Prix Europa.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol". - Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarande, säger han efter beskedet.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Guidetti utanför truppen i Alaves seger

John Guidetti gjorde sitt första landslagsmål sedan 2016 mot Slovakien tidigare i veckan. Men väl tillbaka i den spanska klubbfotbollen hamnade svensken utanför Alaves trupp för andra matchen i rad.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Makedoniens parlament sade ja till namnbyte

Det makedonska parlamentet har röstat igenom en ändring av konstitutionen som gör att landet kan byta namn. Debatten om att byta namn till Nordmakedonien har pågått sedan i måndags i parlamentet. 80 av de 120 ledamöterna röstade för ett namnbyte, vilket precis räckte för att lösa frågan.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Paloma Faith ska spela "Batman"-skurk

Brittiska sångerskan Paloma Faith kommer att spela antagonist i den nya serien "Pennyworth". Serien är en spinoff i "Batman"-universumet och handlar om Alfred Pennyworth, butler till Bruce Wayne alias Batman, med samma manusförfattare som till "Gotham".(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Blandat på Wall Street

USA-börserna gick åt olika håll när handelsveckan avslutades. En av vinnarna var Procter & Gamble som redovisade en kraftigt ökad försäljning under kvartalet.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.