SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 19 December, 02:05

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 11:19

Från 1 juli kostar det att stå i bostadsköHundra kronor om året och krav på inloggning varje halvår. Nya regler för att få stå kvar i kommunal bostadskö börjar snart gälla.
Boplats Växjö, som är den kommunala bostadskön, hoppades kunna börja ta ut en avgift av de köande vid årsskiftet. Detta för att göra bostadskön mer hanterlig. Men regelverket satte käppar i hjulet.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Boplats Växjö, Ove Dahl, VKAB

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från 1 juli, kostardet att , ståi , bostadskö
HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Skånskan - 13 jan 17 kl. 14:00

Boplats syd föreslås ta över bostadskön

ystad Ystadbostäder är positiv till att ansluta sin bostadskö till Boplats Syd och får stöd av kommunstyrelsen.
Det ärendet tar kommunfullmäktige upp den 19 januari. ERWP.

YLE - 04 feb 14 kl. 12:32

Snart införs lånetak på bostadsköp

Finansministeriet föreslår ett lånetak för dem som köper bostad. Bostadslånetaket är en del av banklagstiftningen, som håller på att förnyas. Det ska i fortsättningen vara möjligt att ta lån för högst nittio procent av bostadens värde, vid bostadsköp.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 18 kl. 20:30

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhet

Vellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..

PrivataAffärer - 14 aug 15 kl. 07:57

Så mycket kostar ditt bolån om fem år

Att låna pengar till bostadsköp har aldrig varit billigare. Prognosmakarna tror visserligen att räntefesten fortsätter ett tag till men om fem år kan vi ha återgått till ”normal” ränta....

HBL - 04 feb 14 kl. 11:00

Klartecken för lånetak på bostadsköp

Storleken på bolånen kommer att begränsas 2016. Efter en lagändring som Finansministeriet bereder ska bankerna få bevilja bolån för högst 90 procent av värdet på den egendom som säkerhet för lånet.För personer som köper sin första bostad skulle taket vara 95 procent.

Cornucopia - 16 sep 15 kl. 16:39

Feltänk om kommunalt tvingande mottagande av flyktingar

Regeringen och Folkpartiet tänker fel om tvingande kommunalt mottagande av flyktingar (=asylsökande som fått uppehållstillstånd). Det är helt enkelt inte möjligt för många kommuner att ta emot flyktingar, då det inte finns bostäder till dessa och några tvingande lagar kommer inte trolla fram dessa bostäder, än mindre arbetsplatser.

Riksdagsmannen Hanif Bali (m) har tittat på siffrorna och menar att man bör justera ett eventuellt mottagande utifrån arbetande kommuninvånare och inte utifrån befolkningen.

YLE - 01 aug 14 kl. 13:40

Full rulle på hyresmarknaden

Det är årets livligaste tid på hyresmarknaden för tillfället. Både studerande och barnfamiljer har bråttom att hitta en bostad innan skolorna/studierna börjar. Samtidigt rivs enrummarna ur händerna i huvudstadsområdet, där hyrorna rör sig kring 25 euro per kvadratmeter.

HBL - 02 mar 15 kl. 14:46

Yrke: spåra upp den perfekta bostaden

Nischen är ny på den finländska boendemarknaden, att hitta en bostad som matchar behov och resurser. För alla har varken tid, tålamod eller ork att ränna på visningar.Anna Talasmäki är en spanare, alltså en som spejar efter bostäder för dig som inte kan eller vill göra det.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 14:00

1 200 köar för en lägenhet

HÖRBY Rekordmånga står i kö för en lägenhet hos kommunala Hörbybostäder. 1 200 personer är inskrivna i kön. Den som vill ha en bostad i de populäraste områdena får vänta 2-3 år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

En polis död i Malmökrock

En av poliserna som färdades i den polisbil som voltade i Malmö under tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida. "Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Jultomte avled vid rysk dagisfest

En 67-årig man utklädd till Ded Moroz (fader Frost), den ryska motsvarigheten till jultomten, avled i samband med ett julfirande på en förskola i Sibirien, skriver The Moscow Times. - Mannen blev sjuk på förskolan och han fördes med ambulans till sjukhus, säger sjukvårdspersonal till sibdepo. ru .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Göteborgs minsta staty förstörd

Den var inte särskilt stor och inte heller särskilt gammal. Nu är den lilla regnbågsstatyn i Göteborg, som invigdes som stadens minsta staty på luciadagen, dessutom förstörd, rapporterar Göteborgs-Posten.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

NWT-koncernen köper Lidköpingstidning

Tidningskoncernen NWT Gruppen, där bland annat Nya Wermlands-Tidningen ingår, köper Nya Lidköpings-Tidningen. - När vi tittar framåt ser vi att det kommer att bli allt svårare på alla områden att vara en ensam tidning i den nya medievärlden.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Trump letar efter pengar till mur

Vita huset utreder alternativ finansiering av det kontroversiella murbygget vid gränsen USA-Mexiko. Tidigare har president Donald Trump krävt att kongressen godkänner en budgetpost på motsvarande 45 miljarder kronor för murbygget.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

En polis död i Malmöolycka

En av poliserna som färdades i den polisbil som voltade i Malmö under tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida. .

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Över 50 poliser gripna i Brasilien

53 poliser, som alla patrullerar samma område i São Paulo i Brasilien, greps på tisdagen. Statliga åklagare anklagar dem för att ha tagit emot mutor från ett kriminellt gäng i utbyte mot att det fick sköta sin narkotikaförsäljning i fred.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

City illa ute i ligacupen - vidare på straffar

Det krävdes straffar för att Manchester City skulle boka sin semifinalplats i den engelska ligacupen.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Hon vann "Hela Sverige bakar"

Det blev Linn Utbult, 37, från Göteborg som gick segrande ur den sista bakelsestriden i "Hela Sverige bakar". I finalavsnittet tävlade hon mot Anna-Karin Eriksson och Sara Bley. De tävlande fick först i uppdrag att göra en så kallad illusionstårta, ett bakverk som ser ut som något helt annat.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Kidnappad fartygsbesättning frigiven

De elva personer, varav åtta polacker, som kidnappades av pirater utanför Nigerias kust i slutet av oktober har frigivits, meddelar Polens utrikesdepartement.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.