SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 22 February, 17:08

SmålandsPosten - 27 mar 14 kl. 11:19

Från 1 juli kostar det att stå i bostadsköHundra kronor om året och krav på inloggning varje halvår. Nya regler för att få stå kvar i kommunal bostadskö börjar snart gälla.
Boplats Växjö, som är den kommunala bostadskön, hoppades kunna börja ta ut en avgift av de köande vid årsskiftet. Detta för att göra bostadskön mer hanterlig. Men regelverket satte käppar i hjulet.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö, Boplats Växjö, Ove Dahl, VKAB

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från 1 juli, kostardet att , ståi , bostadskö
HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Skånskan - 13 jan 17 kl. 14:00

Boplats syd föreslås ta över bostadskön

ystad Ystadbostäder är positiv till att ansluta sin bostadskö till Boplats Syd och får stöd av kommunstyrelsen.
Det ärendet tar kommunfullmäktige upp den 19 januari. ERWP.

YLE - 04 feb 14 kl. 12:32

Snart införs lånetak på bostadsköp

Finansministeriet föreslår ett lånetak för dem som köper bostad. Bostadslånetaket är en del av banklagstiftningen, som håller på att förnyas. Det ska i fortsättningen vara möjligt att ta lån för högst nittio procent av bostadens värde, vid bostadsköp.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 18 kl. 20:30

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhet

Vellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..

PrivataAffärer - 14 aug 15 kl. 07:57

Så mycket kostar ditt bolån om fem år

Att låna pengar till bostadsköp har aldrig varit billigare. Prognosmakarna tror visserligen att räntefesten fortsätter ett tag till men om fem år kan vi ha återgått till ”normal” ränta....

HBL - 04 feb 14 kl. 11:00

Klartecken för lånetak på bostadsköp

Storleken på bolånen kommer att begränsas 2016. Efter en lagändring som Finansministeriet bereder ska bankerna få bevilja bolån för högst 90 procent av värdet på den egendom som säkerhet för lånet.För personer som köper sin första bostad skulle taket vara 95 procent.

Cornucopia - 16 sep 15 kl. 16:39

Feltänk om kommunalt tvingande mottagande av flyktingar

Regeringen och Folkpartiet tänker fel om tvingande kommunalt mottagande av flyktingar (=asylsökande som fått uppehållstillstånd). Det är helt enkelt inte möjligt för många kommuner att ta emot flyktingar, då det inte finns bostäder till dessa och några tvingande lagar kommer inte trolla fram dessa bostäder, än mindre arbetsplatser.

Riksdagsmannen Hanif Bali (m) har tittat på siffrorna och menar att man bör justera ett eventuellt mottagande utifrån arbetande kommuninvånare och inte utifrån befolkningen.

YLE - 01 aug 14 kl. 13:40

Full rulle på hyresmarknaden

Det är årets livligaste tid på hyresmarknaden för tillfället. Både studerande och barnfamiljer har bråttom att hitta en bostad innan skolorna/studierna börjar. Samtidigt rivs enrummarna ur händerna i huvudstadsområdet, där hyrorna rör sig kring 25 euro per kvadratmeter.

HBL - 02 mar 15 kl. 14:46

Yrke: spåra upp den perfekta bostaden

Nischen är ny på den finländska boendemarknaden, att hitta en bostad som matchar behov och resurser. För alla har varken tid, tålamod eller ork att ränna på visningar.Anna Talasmäki är en spanare, alltså en som spejar efter bostäder för dig som inte kan eller vill göra det.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 14:00

1 200 köar för en lägenhet

HÖRBY Rekordmånga står i kö för en lägenhet hos kommunala Hörbybostäder. 1 200 personer är inskrivna i kön. Den som vill ha en bostad i de populäraste områdena får vänta 2-3 år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

"En mental styrka som jag aldrig sett förut"

Hon har jämförts med Therese Johaug. Frida Karlssons mentale tränare ser likheter med en annan superstjärna - Zlatan Ibrahimovic. - Frida har en mental styrka som jag aldrig sett förut, säger Stig Wiklund.

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Man hittad med skärskador i trapphus

En man har hittats i ett trapphus i Skärmarbrink i södra Stockholm, med vad som tros vara en skärskada i axeln. Brottet rubriceras som försök till mord. - Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus men vi vet inte hur allvarliga skadorna är, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till TT.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kvinna hölls fången - tre begärs häktade

Två kvinnor och en man begärs häktade efter att ha hållit en kvinna fången i en lägenhet i Surahammar. De två kvinnorna begärs häktade på sannolika skäl misstänka för grov misshandel, olaga frihetsrövande och olaga tvång, enligt häktningsframställan.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Dansk by mörklades efter brevmiss

Det har varit mörkt i byn Serridslev, på danska Jylland, sedan gatubelysningen plötsligt slocknade för en tid sedan. Först efter några veckor har man nu insett varför: Räkningarna från elbolaget har skickats till ett hus som stått tomt i flera års tid, rapporterar TV2 Østjylland.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kristina Bingström: Grattis och lycka till!

Först och främst säger vi lycka till och grattis till Ines Micanovic, som utsetts till ny redaktionschef för nyhetssajten Omni. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

NCC stämmer kommun efter misslyckat bygge

Byggbolaget NCC väljer att stämma Ludvika kommun på 115 miljoner kronor. Detta efter ett misslyckat byggprojekt där kommunen i sin tur stämde bolaget på 280 miljoner kronor i december 2018, skriver Dalarnas Tidning.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kitok släpper ny singel med Simon Trabelsi

Jokkmokk-rapparen Kitok är tillbaka med singeln "Låt de bara va" från det kommande albumet "Inland empire" som släpps den 31 maj. Magnus Ekelund, som är personen bakom artistnamnet Kitok, har skrivit "Låt de bara va" tillsammans med Luleårapparen Simon Trabelsi.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ryskt flyg flög nära svenskt signalspaningsplan

I början av veckan flög ett ryskt SU 27-plan mycket nära ett svenskt signalspaningsflygplan under en flygning över Östersjön i internationellt luftrum, uppger Försvarsmakten på sin hemsida.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ryskt VM-hopp hyllade Putin - varnas

Den ryske kombinationsåkaren Vitalij Ivanov har fått en varning av Internationella skidförbundet (Fis) efter att ha skrivit en hälsning till ryske presidenten Vladimir Putin på en av sina handskar. Ivanov hade skrivit "V. V.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.