Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 30 May, 03:08

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 08:00

Lätt att leva hållbart i Skånes gröna hjärtaKommunens allra första miljöprogram är klart. Programhandlingen som precis godkänts i de kommunala instanserna ska vara ett verktyg för att skapa ett hållbart Östra Göinge..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skånes, Ottosson, Sofia Nilsson, Östra Göinge, Göinge

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättatt , leva, hållbarti , Skånes, gröna, hjärta
BT - 18 jun 14 kl. 14:04

Polisen om protesten: "Nu har det börjat koka"

På Stora torget i Borås har polisbilar samlats. De står där för att visa sitt missnöje över den låga ingångslönen och dåliga löneutvecklingen. – Missnöjet har pyrt under flera år, men nu har det börjat koka, säger Markus Eriksson, ingripandepolis i Borås.

BT - 18 jun 14 kl. 14:04

"Missnöjet har pyrt under flera år"

På Stora torget i Borås har polisbilar samlats. De står där för att visa sitt missnöje över den låga ingångslönen och dåliga löneutvecklingen. – Missnöjet har pyrt under flera år, men nu har det börjat koka, säger Markus Eriksson, ingripandepolis i Borås.

Skånskan - 01 jun 18 kl. 17:15

Centern vill slå ett slag för cykeln

MALMÖ Centerpartiet i Skåne vill slå ett slag för cykeln genom att bygga fler supercykelvägar i alla delar av landskapet, göra det lättare att ta med cykeln på tåget och införa förmånscyklar för Region Skånes anställda.– Att cykla är ett hållbart och hälsosamt sätt att ta sig fram på men det finns ofta hinder. Vi vill ta bort de hindren, säger regionrådet Birte Sandberg.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 21:34

Man anhållen för olaga hot

En 40-årig man greps på fredagseftermiddagen misstänkt för att ha dödshotat sin fru och sina barn.
Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, hämtades av polis i hemmet och fördes till stationen. Efter förhör valde åklagare att anhålla honom..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 08:00

Många företagare samsas i nytt hotell

Foto: Tom Wall
Armaturteknik i Osby AB hade i går inflyttningsfest i företagshotellet Åbrovången. Och på plats finns redan många andra företag inom allt från el till böcker.
Dagen före alla helgons afton för två år sedan meddelade Sveba-Dahlén Group AB, tidigare Glimek, att man lägger ne i Glimåkra.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 19:18

Inget vite i dagsläget

Kommunen slipper att betala vite på en halv miljon kronor för att ha nekat ensamkommande barn. I alla fall just nu.
Trots att den rättsliga processen fortsätter när det gäller Östra Göinge kommuns nekande av ensamkommande flyktingbarn som anvisats vill Inspektionen för vård och omsorg att det vite man förelagt kommunen om ska betalas.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 20:32

Göingeskolan ny lägerplats

Foto: Lasse Ottosson
På onsdagskvällen blev det klart att det blir ett Tjernobylläger nästa år. Efter att har varit husvilla sedan beskedet kom att Tjernobylkommittén inte fick vara kvar på Brobysjukhuset kan man nu börja planera.
- Det känns verkligen jätteskönt, att allt nu är löst, säger Rolf Tillman som är en av de ansvariga för Tjernobyllägret som i somras 20-årsjubilerade.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 15:25

Trafikproblem efter olycka

På onsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på väg 15 vid Boalt.
Enligt Trafikverket kan det vara problem med framkomligheten på platsen fram till 16.15..

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 06:30

IVO kritiserar socialtjänsten

Varför gjordes ingen lex Sarah-utredning? Inspektionen för vård- och omsorg anser att kommunen skulle utrett om ett omhändertagande av barn som gick överstyr var ett missförhållande.
IVO riktar kritik mot Östra Göinge kommun mot hur ett tvångsomhändertagande av barn har handlagts.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 13:47

Tjuvar tog sig in genom badrumsfönster

Vid lunchtid på tisdagen upptäcktes ett inbrott i en villa i Loshult.
Det var strax efter 12 som en väktare hörde av sig till polisen efter att ha upptäckt att fönstret var uppbrutet. Det är oklart vad som stulits i samband med inbrottet..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Historien som upprepar sig

Migrationsverket fortsätter att anvisa ensamkommande barn till Östra Göinge. Som fortsätter att vägra.
Historien upprepar sig.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Bygglov var korrekt

Foto: Tommy Svensson
Det var rätt att ge tillfälligt bygglov till Brobysjukhuset. Det anser länsstyrelsen, som inte håller med kommunens politiker och tjänstemän.
Efter mycket om och men under över ett halvårs tid beslutade tillsyns- och tillståndsnämndens i december förra året att bevilja ett tillfälligt bygglov så att Brobysjukhuset kunde börja användas som transitboende för flyktingar.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.