Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 19 March, 17:11

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 14 kl. 06:00

Planerad vindkraftpark katastrof för områdetDet blev ett bra och välbesökt informationsmöte om den tänkta vindkraftparken mellan Skagern och Toften enligt många på plats. Åsikter fanns det också, och de flesta som kommit till Folkets hus i Degerfors var av samma åsikt. Vindkraft är bra men lägg det på rätt plats. – Bra att Naturskyddsföreningen tar upp det här. Man hade nog trott att det varit kört..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Skagern, Toften, Folkets, Degerfors, Naturskyddsföreningen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planerad, vindkraftpark, katastrofför , området
Länstidningen i Jämtland - 03 feb 17 kl. 16:30

Kräver bättre koll på fridlysta örnar i planerad vindkraftpark

Den planerade vindkraftparken norr om Rätan har inte utretts tillräckligt grundligt. Länsstyrelsen anser bland annat att vindbolaget måste göra en bättre inventering av de örnar som finns i området..

YLE - 12 aug 14 kl. 18:57

Byggförbud på området kring Mjölnaregatan

Det blir ett två år långt byggförbud på området kring Mjölnaregatan i Vasa. I juni återremitterades ärendet men nu beslöt stadsstyrelsens planeringssektion att verkställa förbudet. Orsaken är att området i fråga har en föråldrad detaljplan från 1982 enligt vilken området är ämnat för industri- och lagerbyggnader.

Supermiljöbloggen - 20 jun 16 kl. 14:42

Havs- och vattenmyndigheten vill att det fiskefria området i Kattegatt skyddas

Målet om tio procents skydd av havsmiljön i Sverige till år 2020 bedöms dessutom som goda, enligt en ny rapport från myndigheten. I dag presenterade Havs- och vattenmyndigheten en Handlingsplan för marint områdesskydd (pdf). Här konstateras att Sverige har goda möjligheter att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön till år 2020.

Supermiljöbloggen - 20 jun 16 kl. 14:42

Havs- och vattenmyndigheten föreslår att det fiskefria området i Kattegatt skyddas

Möjligheterna att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön i Sverige till år 2020 bedöms dessutom som goda, enligt en ny rapport från myndigheten. I dag presenterade Havs- och vattenmyndigheten en Handlingsplan för marint områdesskydd (pdf). Här konstateras att Sverige har goda möjligheter att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön till år 2020.

Supermiljöbloggen - 23 jun 16 kl. 12:16

Oceana vill att regeringen agerar i frågan om det fiskefria området i Kattegatt

Miljöorganisationen välkomnar samtidigt ställningstagandet från Havs- och vattenmyndigheten om att hela eller delar av det omdebatterade området behöver skyddas.  Tidigare i veckan skrev Supermiljöbloggen om att Havs- och vattenmyndigheten, HaV, i en ny rapport föreslår att hela eller delar av det område i Kattegatt som varit fritt från fiske sedan 2009 ska skyddas. Detta välkomnas nu av miljöorganisationen Oceana som är oroade över att Danmark just nu trycker på i förhandlingar med Sverige för att åter få öppna området för bottentrålning.

YLE - 04 nov 16 kl. 05:27

Wasalandia-området kan stå tomt också nästa sommar

Vasas stadsdirektör Tomas Häyry är osäker på om det kommer att finnas en ny aktör på området nästa sommar. - Det ser knappt ut med tiden. Det beror helt på konceptet och aktörerna, för tillfället har vi inget vi kan meddela att vi har till nästa sommar, säger Häyry.

Skånskan - 06 maj 17 kl. 09:00

Svansjöbor vill att området blir tätort

SVANSJÖ Hela Svansjö fritidsområde bör klassas som tätort.
60-talets sommarboende har blivit ett permanentboende för merparten och med det kräver en ny uppdaterad detaljplan. ERWP.

YLE - 25 jun 14 kl. 17:38

Hela området kring Vasa centralsjukhus får ny detaljplan

En bit av motorvägen kan komma att byggas om och bobollsplanen kan bli parkeringsplats. Detaljplaneändringen för området kring Vasa centralsjukhus är ett stort projekt. Centralsjukhuset vill bygga en ny vårdenhet som ska ersätta den gamla E-byggnaden och en ny mentalvårdsenhet.

Supermiljöbloggen - 04 maj 16 kl. 11:21

Miljöorganisationer kräver att det fiskefria området i Kattegatt får fortsatt skydd

Men i Danmark är trycket hårt för att öppna upp området för bottentrålning. Fiskeregleringar infördes i delar av Kattegatt 2009 i syfte att skydda torsken. Bland annat stängdes ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i Kattegatt, men också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.

Nerikes Allehanda - 17 jul 16 kl. 05:15

Laga dem – så utvecklas området

Jag har tjatat om det. Jag har skrivit om det gång på gång. När fönsterrutor i utsatta områden pangas så ska de lagas.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Äntligen årets första seger

I lördags mötte SK Sifhälla IFK Sunne hemma på Sporthälla. En match med två helt olika ansikten, men som i slutändan bärgade hem årets första seger under träningssäsongen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Säffle FF vann med 2-0

Säffle FF hade grepp om fredagens match mot Kil. Det var mestadels spel på motståndarlagets planhalva. Trots det tycker Säffle FF:s tränare Jonas Rehnberg att laget hade kunnat göra bättre från i sig..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Bil körde sönder spåren

Flera kilometer anlagda skidspår förstördes i helgen av en personbil. Spåren är populära och många berörs av skadegörelsen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Film om fiske segrade

Skildring av livet som fiskare på Vänern får stipendium.

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

VM-guld till Ödeborg

För första gången någonsin har Sverige tagit ett VM-guld i bowls. För bedriften svarade Joel och Jonas Häger från Högsäter.– Jag vet inte vad jag ska säga.

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Nya rykten om "Pärlan" och KBK

Varken ”Pärlan” eller KBK vill dock kommentera uppgifterna.

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Tvåsiffrigt för IFK Åmål mot Ellenö IK

Målen duggade tätt när IFK Åmål gick in i DM mot Ellenö IK. Åmål vann matchen med 12–0..

Nya Wermlands Tidningen - 10 minuter sedan

Elis drog storpublik till museet

I lördags förväntades Rackstadmuseet att invaderas av en storpublik. I god tid hade därför drygt 200 stolar ställts upp inför programmet ”Jössehäringarnas jössehäring”, alias Elis ”i Tasere” Eriksson. Stolarna räckte inte till.

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Skogsstjärnan föreslås få leva vidare

Namnet från den ena och symbolen från den andra. Förslaget till logotype för nya regionen känns igen.På tisdagen presenteras den för landstingsstyrelsen..

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

11-årige Emil Svensson blev helgens glädjeämne

I lördags mötte BK Tegnérs F-lag Farmers Mariestad BK och BK Gärdet i Mariestads bowlinghall. Det blev en seger och en förlust, men det var elvaårige debutanten Emil Svensson som blev matchernas snackis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.