Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 20 July, 14:19

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 14 kl. 06:00

Planerad vindkraftpark katastrof för områdetDet blev ett bra och välbesökt informationsmöte om den tänkta vindkraftparken mellan Skagern och Toften enligt många på plats. Åsikter fanns det också, och de flesta som kommit till Folkets hus i Degerfors var av samma åsikt. Vindkraft är bra men lägg det på rätt plats. – Bra att Naturskyddsföreningen tar upp det här. Man hade nog trott att det varit kört..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Skagern, Toften, Folkets, Degerfors, Naturskyddsföreningen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planerad, vindkraftpark, katastrofför , området
Länstidningen i Jämtland - 03 feb 17 kl. 16:30

Kräver bättre koll på fridlysta örnar i planerad vindkraftpark

Den planerade vindkraftparken norr om Rätan har inte utretts tillräckligt grundligt. Länsstyrelsen anser bland annat att vindbolaget måste göra en bättre inventering av de örnar som finns i området..

YLE - 12 aug 14 kl. 18:57

Byggförbud på området kring Mjölnaregatan

Det blir ett två år långt byggförbud på området kring Mjölnaregatan i Vasa. I juni återremitterades ärendet men nu beslöt stadsstyrelsens planeringssektion att verkställa förbudet. Orsaken är att området i fråga har en föråldrad detaljplan från 1982 enligt vilken området är ämnat för industri- och lagerbyggnader.

Supermiljöbloggen - 20 jun 16 kl. 14:42

Havs- och vattenmyndigheten vill att det fiskefria området i Kattegatt skyddas

Målet om tio procents skydd av havsmiljön i Sverige till år 2020 bedöms dessutom som goda, enligt en ny rapport från myndigheten. I dag presenterade Havs- och vattenmyndigheten en Handlingsplan för marint områdesskydd (pdf). Här konstateras att Sverige har goda möjligheter att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön till år 2020.

Supermiljöbloggen - 20 jun 16 kl. 14:42

Havs- och vattenmyndigheten föreslår att det fiskefria området i Kattegatt skyddas

Möjligheterna att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön i Sverige till år 2020 bedöms dessutom som goda, enligt en ny rapport från myndigheten. I dag presenterade Havs- och vattenmyndigheten en Handlingsplan för marint områdesskydd (pdf). Här konstateras att Sverige har goda möjligheter att nå målet om tio procents skydd av havsmiljön till år 2020.

Supermiljöbloggen - 23 jun 16 kl. 12:16

Oceana vill att regeringen agerar i frågan om det fiskefria området i Kattegatt

Miljöorganisationen välkomnar samtidigt ställningstagandet från Havs- och vattenmyndigheten om att hela eller delar av det omdebatterade området behöver skyddas.  Tidigare i veckan skrev Supermiljöbloggen om att Havs- och vattenmyndigheten, HaV, i en ny rapport föreslår att hela eller delar av det område i Kattegatt som varit fritt från fiske sedan 2009 ska skyddas. Detta välkomnas nu av miljöorganisationen Oceana som är oroade över att Danmark just nu trycker på i förhandlingar med Sverige för att åter få öppna området för bottentrålning.

YLE - 04 nov 16 kl. 05:27

Wasalandia-området kan stå tomt också nästa sommar

Vasas stadsdirektör Tomas Häyry är osäker på om det kommer att finnas en ny aktör på området nästa sommar. - Det ser knappt ut med tiden. Det beror helt på konceptet och aktörerna, för tillfället har vi inget vi kan meddela att vi har till nästa sommar, säger Häyry.

YLE - 25 jun 14 kl. 17:38

Hela området kring Vasa centralsjukhus får ny detaljplan

En bit av motorvägen kan komma att byggas om och bobollsplanen kan bli parkeringsplats. Detaljplaneändringen för området kring Vasa centralsjukhus är ett stort projekt. Centralsjukhuset vill bygga en ny vårdenhet som ska ersätta den gamla E-byggnaden och en ny mentalvårdsenhet.

Supermiljöbloggen - 04 maj 16 kl. 11:21

Miljöorganisationer kräver att det fiskefria området i Kattegatt får fortsatt skydd

Men i Danmark är trycket hårt för att öppna upp området för bottentrålning. Fiskeregleringar infördes i delar av Kattegatt 2009 i syfte att skydda torsken. Bland annat stängdes ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i Kattegatt, men också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.

Nerikes Allehanda - 17 jul 16 kl. 05:15

Laga dem – så utvecklas området

Jag har tjatat om det. Jag har skrivit om det gång på gång. När fönsterrutor i utsatta områden pangas så ska de lagas.

Supermiljöbloggen - 18 nov 16 kl. 11:09

”Bevara hela det fiskefria området i Kattegatt”

Länsstyrelsen i Skåne vill ha en dialog med regeringen för att på bästa sätt skydda naturvärdena både i det fiskefria området och i övriga Kattegatt. Supermiljöbloggen har flera gånger tidigare skrivit om hur Sverige och Danmark under 2009 beslutade att det skulle införas fiskeregleringar i Kattegatt i syfte att skydda torsken. Bland annat stängdes ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i Kattegatt, men som också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 8 timmar sedan

Det här har regeringen gjort senaste åren

Replik. Arbetarekommunens ordförande i Arvika, Kenneth Johannesson, svarar här på onsdagens insändare om regeringens politik de senaste åren..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Två bilar i krock på E18

Två bilar krockade under fredagseftermiddagen vid avfarten mot Skumperud, Värmlands Nysäter..

Nya Wermlands Tidningen - 8 timmar sedan

SD har inte bidragit till kaoset

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Kulturarvsprojekt utgår från Dalslands forsar

Berättelser ska bli utställning.

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Mopedist påkörd av bil

Vid 12.50-tiden på fredagseftermiddagen kom ett larm om en trafikolycka vid Storgatan i Kil..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Benzon champion på hemmabanan

Niclas Benzon hade stora möjligheter att fixa sitt första kuskchampionat och det på sin ”riktiga” hemmabana Arvikatravet eftersom den andra kusk med tre segrar, Petter Karlsson, valde att tävla i Visby under torsdagen..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Not Quite vidgar vyn av Vårt land

Från torftig tiggarutrustning till tystade kvinnor.

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Vattenkiosk öppnad

Gratis vatten dygnet runt vid räddningstjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Ställer ut i glassig miljö

Sunne fotoklubbs medlemmar visar sina bilder.

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

"Östra Ämterviksandan är fylld av välvilja"

Tommy Larsson, egen företagare och eldsjäl i landsbygdsfrågor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.